Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα να ρωτήσω αυτούς που τελειώσαν τέτοιου είδους σχολές και κάναν μεταπτυχιακό πόσο τους βοήθησε στην αγορά εργασίας.

Είμαι σε δίλημμα εάν το μεταπτυχιακό στον τομέα μας όντως αξίζει, και θα δώσει το κάτι παραπάνω στην επαγγελματική καριέρα ή απλά θα πετάξεις χρήμα και χρόνο χωρίς να πάρεις κάποια ανταμοιβή.

.

Επεξ/σία από arianosfc
Δημοσ.

Ακόμη είμαι προπτυχιακός σε ειδικότητα δικτύων σε τμήμα μηχανικών πληροφορικής.

Αρκετοί βλέπω κοιτανε για ccna πιστοποίηση τουλάχιστον για το τομέα δικτύων.

Εσύ γιατί σκέφτεσαι;

• Like 1
Δημοσ.

Θεωρητικά καλό και το Cisco μαθαίνεις πολλά, αλλά νομίζω, βλέποντας και την αγορά εργασίας ή μεγαλύτερη ζήτηση υπάρχει στα big data analysis και στο software development.

Το θέμα είναι ότι θα παίρνεις ένα ποσό πχ 800€, αν κάνεις αύριο ένα μεταπτυχιακό θα έχεις δυνατότητα να ανοίξεις 2-3 πόρτες παραπάνω; σε βοηθάει μισθολογικα ή είναι ένα απλό χαρτί που θα το βάλεις στον τοίχο; 

Δημοσ.

Πρωτον, τι μηχανικος Η/Υ; απο ΤΕΙ ή απο πολυτεχνειο; και αν εισαι απο πολυτεχνειο, εισαι απο τμημα ηλεκτρολογων ή απο καθαρο μηχανικων πληροφορικης;

Δευτερον, σε ποιο ιδρυμα σκεφτεσαι μεταπτυχιακο και σε ποιον τομεα;

Τριτον, σε ποια πολη ζεις, δουλευεις κτλ;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, tsioulak είπε

Πρωτον, τι μηχανικος Η/Υ; απο ΤΕΙ ή απο πολυτεχνειο; και αν εισαι απο πολυτεχνειο, εισαι απο τμημα ηλεκτρολογων ή απο καθαρο μηχανικων πληροφορικης;

Δευτερον, σε ποιο ιδρυμα σκεφτεσαι μεταπτυχιακο και σε ποιον τομεα;

Τριτον, σε ποια πολη ζεις, δουλευεις κτλ;

Κοίτα τελείωσα το ΤΕΙ Κρήτης Μηχανικών Πλ. αλλά μέχρι πριν λίγο καιρό δούλευα σε άσχετες δουλείες με αυτό(λόγο σεζόν στην Κρήτη και καλών χρημάτων).

Όλοι οι φίλοι μου έχουν ξεκινήσει κάποιο μεταπτυχιακό και νιώθω ότι κάτι χάνω εδώ. 

Όσες δουλείες κοίταξα στο Linkdin το 90% δεν ζητάει μεταπτυχιακό, αλλά γνώσεις που τις μαθαίνεις ή μόνος ή από προϋπηρεσία. 

Δημοσ.

Η δική μου γνώμη είναι να κοιτάξεις να βρεις ένα μεταπτυχιακό το οποίο θα είναι πολύ εξειδικευμένο γιατί τα περισσότερα στην Ελλάδα είναι τελείως γενικά και αόριστα (τύπου πληροφοριακά συστήματα).

Καλό είναι επίσης να ρωτήσεις και αποφοίτους, αν και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.

Επίσης, αν δεν είσαι προγραμματιστής μετά από 4 χρόνια, μην περιμένεις να μάθεις στο μεταπτυχιακό.

Δημοσ.
Στις 11/3/2019 στις 11:18 ΠΜ, The_Judas είπε

Η δική μου γνώμη είναι να κοιτάξεις να βρεις ένα μεταπτυχιακό το οποίο θα είναι πολύ εξειδικευμένο γιατί τα περισσότερα στην Ελλάδα είναι τελείως γενικά και αόριστα (τύπου πληροφοριακά συστήματα).

Καλό είναι επίσης να ρωτήσεις και αποφοίτους, αν και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.

Επίσης, αν δεν είσαι προγραμματιστής μετά από 4 χρόνια, μην περιμένεις να μάθεις στο μεταπτυχιακό.

κοιτα απο προγραματισμο ξερω αλλα οχι επιπεδο που θα μπορεσω να παω να δουλεψω σε εταιρια.

το προβλημα πιστευω ειναι οτι δεν υπαρχουν και πολλες αλλες επιλογες περα απο τον προγραμματισμο, εχει και καλα λεφτα σχετικα.

Δημοσ.

Καλησπέρα και απο μένα,

Κατά τη γνώμη μου εάν κάποιος κάνει απλά ενα μεταπτυχιακό μόνο για το χαρτί πριν ακόμη μπει στην αγορά εργασίας, είναι χάσιμο χρόνου. Απλά και μόνο το χαρτί μπορεί να σε βοηθήσει μόνο όταν έχεις και την εργασιακή εμπειρία π.χ για να γίνεις προιστάμενος ξεχωρίζοντας από τους άλλους ή εάν δουλεύεις σε μια μεγάλη εταιρεία - όμιλο που το πληρώνουν έτσι κι αλλιώς.

Από την άλλη εφόσον δεν δουλεύει κάποιος  και θέλει να κάνει ένα μεταπτυχιακό πρέπει να το δει ως μια ευκαιρία να εντρυφήσει σε ενα συγκεκριμένο κομμάτι και τελειώνοντας να μπορεί σε μια συνέντευξη να πει, κοιτάξτε δεν εχω εργασιακή εμπειρία αλλά σαν διπλωματική έχω κάνει αυτό κι αυτό που τα χρησιμοποιείται και εσείς στην εταιρεία σας.

Το ίδιο πλέον συμβαίνει και με τις πιστοποιήσεις όπως το ccna που τα μαθήματα γίνονται απλά για το χαρτί και τα ποσά είναι πολύ μεγάλα απο ότι ακούω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...