polemikos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Προς τα τέλη Μαρτίου αναμένεται και στην Ελληνική αγορά η έλευση της νέας τηλεόρασης από τη Sony, της σειράς XG9505 4K HDR Full Array LED την οποία μπορέσαμε να δούμε από κοντά σε εκδήλωση της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη. Σε σχέση με τις παραδοσιακές LED τηλεοράσεις της εταιρείας αλλά και του ανταγωνισμού, η τεχνολογία Full Array LED σύμφωνα με τη Sony προσφέρει εντυπωσιακή αντίθεση και φωτεινότητα για πιο λεπτομερή απεικόνιση και βάθος, χάρη στις πολλαπλές ζώνες LED που βρίσκονται ακριβώς πίσω από την οθόνη. Η σειρά περιλαμβάνει τέσσερα μοντέλα, 55, 65, 75 και 85 ιντσών, με το τελευταίο να αναμένεται να διατεθεί μέχρι το καλοκαίρι. Όλες στηρίζονται στην έκδοση Oreo της πλατφόρμας Android TV, ενσωματώνοντας και τον Google Assistant, με τις σχετικές φωνητικές εντολές να «εντοπίζονται» από το ενσωματωμένο μικρόφωνο στο ανανεωμένο τηλεχειριστήριο. Αυτό διαθέτει πλέον σχεδιασμό από αλουμίνιο και απλοποιημένη διαμόρφωση κουμπιών, χωρίς να χρειάζεται να στοχεύετε την τηλεόραση προκειμένου να ανταποκριθεί σε κάποια εντολή σας. Στο εσωτερικό κάθε μοντέλου υπάρχει ο X1 Ultimate επεξεργαστής εικόνας της Sony, ικανός να εντοπίσει και να αναλύσει έξυπνα κάθε αντικείμενο στην οθόνη μέσω της Object-based Super Resolution τεχνολογίας της Sony, για εξαιρετική ακρίβεια και λεπτομέρεια. Στα μοντέλα των 75 και 85 ιντσών συναντάμε το X-Wide Angle το οποίο διασφαλίζει ότι η εικόνα διατηρεί την ποιότητά της ανεξάρτητα από την γωνία θέασης. Επιβεβαιώσαμε παράλληλα ότι η τεχνολογία X-Motion Clarity, ελαχιστοποιεί τη θαμπάδα κινήσεων σε αθλητικά γεγονότα που περιέχουν πολύ γρήγορη κίνηση ή ακόμα και σε ταινίες δράσης με αντίστοιχες γρήγορες σκηνές. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στον τομέα του ήχου, όπου δύο ηχεία έχουν τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της τηλεόρασης και τα οποία συνδυάζονται με το υπάρχον σύστημα ήχου για να αναπαράγουν τον ήχο ώστε να προέρχεται από το κέντρο της οθόνης, κάτι παρόμοιο με την τεχνολογία Accoustic Surface που είδαμε στην πρώτη OLED τηλεόραση της Ιαπωνικής εταιρείας. Όπως είχε πρωτοανακοινωθεί και στη CES σε συγκεκριμένα μοντέλα της Sony, έτσι και η σειρά XG95 θα είναι συμβατή με τα πρότυπα AirPlay 2 και HomeKit της Apple, δίνοντας τη δυνατότητα στον κάτοχο της τηλεόρασης να μεταφέρει εύκολα το περιεχόμενο που βλέπει ή ακούσει στο iPhone ή το iPad του, απευθείας στην τηλεόραση χωρίς την ανάγκη αγοράς ενός Apple TV. Σε ότι αφορά το ΗomeKit, μέσα από την XG95 θα είναι δυνατός ο έλεγχος των έξυπνων συμβατών gadget μέσα από την εφαρμογή Home στην οποία θα μπορεί να προστεθεί η τηλεόραση. Ένα από τα σενάρια που αναφέρθηκε στην περίπτωση αυτή είναι η δημιουργία ενός σεναρίου "Βραδιά Ταινίας" προκειμένου μόλις ο χρήστης την ενεργοποιήσει, να ενεργοποιηθεί η τηλεόραση και να μειωθεί ο φωτισμός στο χώρο κ.ο.κ. Για την ώρα πάντως η υποστήριξη AirPlay 2 και HomeKit δεν θα είναι ενεργοποιημένη, κάτι που θα γίνει «μέσα στη χρονιά» με νέο firmware update που θα κυκλοφορήσει η Sony. Δε λείπουν φυσικά άλλες δημοφιλείς λειτουργίες όπως Netflix Calibrated Mode, IMAX Enhanced, Dolby Vision και Dolby Atmos για όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα κατά την αναπαραγωγή μιας ταινίας. Ειδικά για το περιεχόμενο IMAX, αυτό αφορά κινηματογραφικές επιτυχίες της Sony όμως θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο μέσω της υπηρεσίας RakutenTV. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι τιμές θα διαμορφωθούν περίπου στα €2050 για το μοντέλο KD-55XG9505 (55"), στα €2800 για το μοντέλο KD-65XG9505 (65") και στα €4600 για το μοντέλο KD-75XG9505 των 75 ιντσών. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 είμαι περίεργος να δω τι χρώμα θα έχει η πλακέτα που θα ελέγχει όλα αυτά τα led μετά από δυο χρόνια λειτουργίας.
music_lover Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 1000 ευρω black friday αυτή η 55αρα. Όποιος δεν θέλει να περιμένει μέχρι τότε αγοράζει στα 1200 euro την 55XF9005 που είναι περσινό μοντέλο με full aray local dimming και καθάρισε. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από music_lover 5 1
Agony Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Εγω παντος δεν εχω δει full array σε καμια.TV παλια τεχνολογιας LED να δουλευει σωστα . παντα μα παντα υπαρχει το light glowing. Και πάντα το έκλεινα. Ειδικα σε ταινιες με υπότιτλους λευκους χαλαγε ολο το αποτέλεσμα. Εκτος.και αν εχει τιποτα 100 ζώνες που πολυ αμφιβάλω. Ειδα και την τιμη στο τελος ... για ταινιες καλυτερα κανα OLED μοντελο τις. 1
JohnyFire Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 13 ώρες πριν, Plapoutas είπε Και όπως πάντα Sony οι τιμές στον Θεό. και τα καμενα πιξελ και οι σκονες μεσα στο πανελ και πολλα αλλα στον θεο η σονυ απλα ειναι για τον............. Sony???? αντε γειααααααααααααααα 1 1
KoreanW Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 1 hour ago, JohnyFire said: και τα καμενα πιξελ και οι σκονες μεσα στο πανελ και πολλα αλλα στον θεο η σονυ απλα ειναι για τον............. Sony???? αντε γειααααααααααααααα εντάξει έχω τα τελευταία χρόνια περάσει από 4 Sony και τα πολλά καμένα πίξελ, τις σκόνες και τα πολλά άλλα δεν τα έχω βρει για άλλες εταιρείες όμως ναι έχω ακούσει για αυτά που λες περί της τηλεόρασης του θέματος 1 2
music_lover Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 6 ώρες πριν, KoreanW είπε εντάξει έχω τα τελευταία χρόνια περάσει από 4 Sony και τα πολλά καμένα πίξελ, τις σκόνες και τα πολλά άλλα δεν τα έχω βρει για άλλες εταιρείες όμως ναι έχω ακούσει για αυτά που λες περί της τηλεόρασης του θέματος Και εγώ επίσης, μεγάλος fan της sony, δεν με απογοήτευσε ποτέ, αναγκάστηκα να πάω σε LG γιατί το 2016 μόνο εκείνη είχε oled tv, που στο ανωτέρω test αποδίδει ιδανικά φυσικά. 1
jimakos00 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Να είναι καλά η plasma μου, γιατί μετά από plasma υπάρχει μόνο το OLED. 2 1
ELMastas Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, jimakos00 είπε Να είναι καλά η plasma μου, γιατί μετά από plasma υπάρχει μόνο το OLED. Και η Qled δεν είναι κακή,κατά τα άλλα,συμφωνώ πως αυτές είναι οι βασικές επιλογές σχετικά με ποιότητα εικόνας στα έργα και αν θέλεις να απολαμβάνεις σωστά τις ταινίες,τα υπόλειπα φορμάτ αν και βελτιώνονται και αυτά σταδιακά,παραμένουν "ημίμετρα" Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2019 από ELMastas
JohnyFire Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) ο καθενας εχει τις εμπειριες και του και διαφορετικο ματι ποσο μαλλον τι θεωρει σκαρτο και τι οχι δεν αντιλεγω... κακο δεν ειναι να εισαι φαν... κακο ειναι να σε πιανουν κοροιδο οικιοθελως. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2019 από JohnyFire
freegr Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Αρκετά ενδιαφέρουσα σειρά τηλεοράσεων με ζωντανά χρώματα αλλά ο περισσότερος κόσμος βλέπει ότι έχουμε φύγει από την εποχή που κυριαρχούσε το χαζοκούτι καθώς προτιμά διαδραστικό περιεχόμενο και μέσω διαδικτύου μπορεί να γίνει εφικτή η επιθυμία του χρήστη και όχι του καναλάρχη που δεν ξέρει τι του γίνεται, εξ ου και η αποτυχία της ιδιωτικής τηλεόρασης στην χώρα μας που δείχνει ότι ήταν δεμένα στο άρμα των συμφερόντων και της πολιτικής αναίδειας..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα