foivan Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Είμαι 25 χρονών φοιτητής σχολής εντελώς άσχετης με το αντικείμενο. Τεχνολόγος γεωπόνος συγκεκριμένα. Το ζήτημα είναι ότι δεν με πολυενδιαφέρει να ασχοληθώ με αυτό το αντικείμενο στην τελική και το πάθος μου ήταν ανέκαθεν οι υπολογιστές και οι τεχνολογία. Αξίζει πλέον ηλικία μου να αφιερώσω χρόνο σε αυτό το αντικείμενο και να έχω κάποιο βαθμό σιγουριάς ότι θα μπορώ να ζήσω από αυτό; Εννοείται πως είμαι της φιλοσοφίας πως με σκληρή δουλειά καταφέρνεις το οτιδήποτε αλλά ζητάω λίγο πιο πραγματιστικές απόψεις. Με τον τομέα του κώδικα έχω ασχοληθεί ελάχιστα αλλά πάντα το έπιανα πολύ εύκολα οπότε θεωρώ πως δε θα έχω πρόβλημα με αυτό το θέμα. Το πρόβλημα μου είναι ο εικαστικός τομέας. Δεν έχω ιδιαίτερο ταλέντο στα εικαστικά, ζωγραφική-σχεδίαση οπότε σκέφτομαι με βάση όλα αυτά κατά πόσο αξίζει να κάνω την προσπάθεια; Ποιος είναι ο βαθμός δυσκολίας στο εικαστικό κομμάτι. Μιλώντας πάντα από άποψη γραφιστικής γιατί το να φτιάξω πλαίσια και να να αναλάβω το χρωματισμό της ιστοσελίδας πάντα με μεράκι και σε επαγγελματικό επίπεδο όχι μισές δουλειές δε μου φαίνεται κάτι αρκετά δύσκολο. Εκεί που πιστεύω ότι θα δυσκολευόμουν θα ήταν σε πράγματα όπως τα logos, illustrations κλπ. Τέλος θα χρειαστώ κάποια πιστοποίηση για να μπορώ να πετύχω σε αυτόν τον τομέα ή είναι τομέας στον οποίο οι πιστοποιήσεις δεν παίζουν σημαντικό ρόλο αλλά καθαρά η σκληρή και καλή δουλειά;
_filippos_ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Η γραφιστική πέρα απο το διεκπεραιωτικό έχει και εικαστικό κομμάτι, εξίσου σημαντικό. Κανείς δεν γεννιέται με έτοιμη εικαστική αντίληψη παρα μονον με έφεση. Απο εκεί και πέρα χρειάζεται εξάσκηση, αρκετές αποτυχίες και πολύ υπομονή. Γραφιστική δεν ειναι μονον το λογότυπο, ο φάκελος και η κάρτα. Γραφιστική είναι οτιδήποτε αφορά την οπτική επικοινωνία, έντυπα ή ηλεκτρονικά και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς που σε μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου μιλά στον εγκέφαλό σου και απο τα ερεθίσματα σε κάνει να αποφασίσεις εαν θα προτιμήσεις ή όχι πχ ένα προϊον. Σε άλλους απαιτεί 3 προσπάθειες, σε άλλους 13 αλλά ειναι εφικτό. Δεν χρειάζεται να εχεις πιστοποίηση για να ασχοληθείς επαγγελματικά, η δουλειά και το πορτφόλιο θα μιλάνε απο μονα τους αλλά καλό ειναι να εχεις μια κατεύθυνση απο γνώστες (δασκάλους) στο ταξίδι αυτο. Στο τέλος ομως εσύ θα κάνεις ολη τη δουλεια. Μην περιμένεις να τα μάθεις ολα απο μια σχολή πχ επαρκή γνώση χρωμματολογίας, illustrator/affinity/photoshop/indesign/premiere/davinci ή css/html/jquery/php κ ειδικα στο web development που εχεις απειρες επιλογες κ τα υπάρχουν εξελίξεις απο χθες. Αυτα κατα πάσα πιθανότητα θα πρέπει να τα μάθεις μονος σου γιατί στη σχολή τα πιάνουν επιφανειακά. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από _filippos_
Predatorkill Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, foivan είπε αναλάβω το χρωματισμό της ιστοσελίδας πάντα με μεράκι και σε επαγγελματικό επίπεδο όχι μισές δουλειές δε μου φαίνεται κάτι αρκετά δύσκολο Δυσκολο ειναι να κανεις κατι που θα ξεχωρισει, το εχεις αντιληφθει λαθος. Υπαρχουν χιλιαδες ατομα που απο το 0 εφτασαν να δουλευουν μαθαινοντας μεσω του freecodecamp, οι ιστοριες αυτων ειναι αμετρητες στο medium. Ξεκινα απο εκει, νομιζω το εχουν ολοκληρωσει πολυ λιγοι καθως οι περισσοτεροι βρηκαν/ξεκινησαν δουλεια πριν το τελειωσουν καθως μιλαμε για 1000+ ωρες διδασκαλιας κατι που μεταφραζεται σε 6-8 μηνες σχεδον αν ασχολεισαι καθημερινα για 8 ωρες. Προσωπικα μου πηρε 6 μηνες περιπου για να μαθω JS/Typescript/Angular/Node/Express ενω παραλληλα εστηνα το petlocator σε web και mobile (το οποιο ειναι αρκετα πολυπλοκο) με αυτες τις γνωσεις με 8-10 ωρες τη μερα. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2019 από Predatorkill 1
foivan Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 12 ώρες πριν, Predatorkill είπε Δυσκολο ειναι να κανεις κατι που θα ξεχωρισει, το εχεις αντιληφθει λαθος. Υπαρχουν χιλιαδες ατομα που απο το 0 εφτασαν να δουλεουν μαθαινοντας μεσω του freecodecamp, οι ιστοριες αυτων ειναι αμετρητες στο medium. Ξεκινα απο εκει, νομιζω το εχουν ολοκληρωσει πολυ λιγοι καθως οι περισσοτεροι βρηκαν/ξεκινησαν δουλεια πριν το τελειωσουν καθως μιλαμε για 1000+ ωρες διδασκαλιας κατι που μεταφραζεται σε 6-8 μηνες σχεδον αν ασχολεισαι καθημερινα για 8 ωρες. Προσωπικα μου πηρε 6 μηνες περιπου για να μαθω JS/Typescript/Angular/Node/Express ενω παραλληλα εστηνα το petlocator σε web και mobile (το οποιο ειναι αρκετα πολυπλοκο) με αυτες τις γνωσεις με 8-10 ωρες τη μερα. Καταλαβαίνω πολύ καλά τι λες φίλε μου και μάλλον δεν διατύπωσα καλά αυτό που ήθελα να πω. Υψηλή αισθητική στο εικαστικό κομμάτι έχω αυτό που δεν έχω είναι να πιάνει το χέρι μου στη ζωγραφική και το σχέδιο.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Ελάχιστοι προγραμματιστές είναι καλοί κι ως designers και προσωπικά δεν ανήκω σε αυτούς. Το καλό είναι ότι υπάρχουν έτοιμα templates για sites είτε δωρεάν, είτε με πολύ χαμηλό κόστος (κάτω από €100) τα οποία χρειάζονται μια μικρή προσαρμογή (λογότυπα κλπ). Όλοι έτσι δουλεύουμε. Κι αν στην πορεία έχεις αρκετές δουλειές πληρώνεις έναν web designer να σου φτιάξει κάτι καλύτερο. Για τα υπόλοιπα, ο κλάδος της γεωργίας σε συνδυασμό με λύσεις IT και πιο συγκεκριμένα Internet of Things είναι σε άνοδο. Μην γυρνάς την πλάτη σου εντελώς σε αυτό που σπούδασες. Μπορείς να συνδυάσεις και τα δύο, προγραμματισμό και γεωπονία. Δεν είμαι ειδικός στο χώρο, αλλά διαρκώς διαβάζω ειδήσεις για εξελίξεις στον τομέα.
possiz Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Σε σοβαρές δουλειές ο designer είναι άλλος από τον developer. Ή παπάς-παπάς ή ζευγάς ζευγάς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα