Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας , έχω ένα περίεργο πρόβλημα με τον υπολογιστή μου . Αργεί να ανοίξει τον  google chrome, το task manager  , τον file explorer , games τύπου skyrim και γενικά τις εφαρμογές. Δοκίμασα και έκανα scan για virus , έτρεξα κάποια τεστ απόδοσης όπως το Pcmark , 3Dmark , CrystalDisk για τον δίσκο. Το μόνο περίεργο που είδα είναι με την μνήμη ram . Με το που ξεκίνησα το σύστημα ήταν γεμάτη η μνήμη , το οποίο μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία που ανέβασα . Είχα κάνει memtest παλαιότερα αλλά δεν είχα κανένα θέμα . Το σύστημα μου φαίνεται από το Speccy image.png.f59c9c95dfcb67a8ae247da4f962ebdb.png

Ξέρετε τι μπορεί να φταίει ? Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας 

image.png

Επεξ/σία από poli361
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Google Chrome 800 mb και δεύτερο 48 mb Nvidia Container. Δεν επανέρχεται στα κανονικά επίπεδα ποτέ

Επεξ/σία από poli361
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, poli361 είπε

Google Chrome 800 mb και δεύτερο 48 mb Nvidia Container. Δεν επανέρχεται στα κανονικά επίπεδα ποτέ

Στείλε ένα screenshot τα processes με ταξινόμηση κατά χρήση ραμ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το cached φαινεται στο commited οχι στο in use.  το in use φαινεται κανονικο.

σε μενα παντως το in use δειχνει  στο διαγραμμα οχι το commited. δεν εχω ασχοληθει μπορει να εχει διαφορες εναλλακτικες.

anyway το commited δεν σημαινει οτι χρησιμοποιει τη ram και δεν σ απασχολει.

δοκιμασε να βγαλεις εκτος ολους τους δισκους εκτος , ασε μονο τον os disk.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ για την πληροφορία . Εχεις μήπως κάποια ιδέα γιατι να αργεί τόσο το σύστημα , γιατί  δεν ειναι λογικό με βάση τα χαρακτηριστικά του. Παλιά δεν είχα θέμα . Έτσι όπως το βλέπω ένα γενικό format θα με έσωζε , αλλά δεν έχω όρεξη για τόση βαβούρα . Που να ψάξω για το πρόβλημα ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για αρχη δες αυτο με τους δισκους. ενας δισκος οταν πεθαινει μπορει να κανει το συστημα να σερνεται γενικα.

βγαλτους αλλους 2 εκτος και δες πως παει.

αλλιως προσωπικα σε φορματ θα πηγαινα. αν δεν  λυσει το προβλημα τοτε κατι παιζει με υλικο ( και το πιθανοτερο ειναι σκληρος)

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

Έχω εναν nvme 256 gb ssd που ειναι τα windows και 2 χ 1tb hdd για εγκατάσταση των μεγάλων εφαρμογών . CrystalDisk έκανα για τον nvme και οι ταχύτητες ήταν σχεδόν εργοστασιακές. Υπάρχει περίπτωση να μου δημιουγεί πρόβλημα κάποιος από τους άλλους δυο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στο ειπα ηδη, ναι. ξεκουμπωσε τους αλλους 2 . αν εχει προβλημα καποιο sata καλωδιο η σκληρος  μπορει να επιβραδυνει.

δυο λεπτα παιρνει να τους βγαλεις το καλωδιο τροφοδοσιας, μπαινεις βλεπεις και αν συνεχιζει το προβλημα κοιτας για αλλα.

αν λυθει, καποιος απο τους 2 σκληρους/ η καποιο καλωδιο σατα ειναι στα τελευταια.

το ιδιο κανε και με ολες τις usb συσκευες ( εκτος ποντικι/ πληκτρολ)

προσωπικα μετα απο αυτα εγω θα πηγαινα σε format ( γιατι τουλαχιστον εγω θα φαω 100% πιο πολυ χρονο να βρω τι φταιει παρα  να ξαναστησω το λειτουργικο και τις εφαρμογες)

Επεξ/σία από rofl
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...