tsipakis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 39 λεπτά πριν, TechnoState είπε ....μην παρανοείς. Στο "καλά σου λέει" ,συμφώνησε (tsipakis) στο να το πας στον τεχνικό, να το δεί κ να εκτιμήσει το κόστος ...κ όχι στο, δώσε 200eur κ πάρε νέο ποδήλατο. Την απόφαση θα την πάρεις εσύ μόλις μάθεις το νούμερο. Στην τελική, παίρνεις κ δεύτερη γνώμη (δεύτερο κατάστημα/τεχνικός). ποδηλατο ειναι οχι φερραρι να την δει ο καθε ειδικος οι τιμες του καλες ειναι αλλα δεν συμβαδιζουν με το ποδηλατο του λιντλ που εχει αρα τι κανει ; η αγοραζεις ποδηλατο σωστο και οχι με 100αρικα η το φτιαχνει με τσαπατσοδουλειες αυτο που εχει
i love rock Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Φιλε μου καλέ tsipaki ειναι δεν ειναι το ποδήλατο ferrari εγώ προσπαθώ να βρω μια value for money για το ξεχασμένο μου ποδήλατο. Ξαναλέω δεν θέλω να παρω το καλύτερο θέλω απλά ένα ποδήλατο πόλης να κάνω την βόλτα μου . Αυτό και τίποτα παραπάνω . Τώρα αν είναι να βγει το ποδήλατο 100 ευρώ ναι καλύτερα ειναι να πάρω ένα ποδήλατο . Ωραία μιας και το έφερε η κουβέντα ποιο ποδήλατο προτείνεις να πάρω μιας και εγώ δεν εχω ιδέα απο ποδήλατα ;
dpolal Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, i love rock είπε θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις dpolal Θέλω ένα απλό ποδήλατο για απλές βόλτες . Οπότε πιστεύω ότι και το ποδήλατο των 100 ευρώ θα είναι μια χαρα για μένα . Σας αναφέρω οτι μου είπε στο μαγαζί . Του είπα οτι εχω ενα ποδηλατο με σκισμενα τα λάστιχα του. Μου είπε αυτός ότι για να μην το χρησιμοποιείς για τουλάχιστον 10 χρόνια ότι θα θέλει φρένα αλυσίδα λάστιχα μπορεί και σέλα . Μου είπε οτι μπορεί να φτάσει στα 200 ευρώ οπότε εκεί πας μετά σε αγορά καινούριου και άρχισε να μου δείχνει κάποια που είχαν 300 και πανω . Το 200 το είπε ο ίδιος . Αν θέλεις μπορώ να σου πω και το μαγαζί όπου πήγα δεν υπάρχει πρόβλημα . Πάμε μία ξανά για να μην υπάρχουν και παρεξηγήσεις λοιπόν. 1- δεν είμαστε ειδικοί, ούτε το παίζουμε έξυπνοι, να βοηθήσουμε θέλουμε. 2- προσπαθείς να βγάλεις κοστολόγιο μέσα από το insomnia ή τα τηλέφωνα ή τις περιγραφές. Λάθος, πρέπει να πας με το ποδήλατο να το δεί κάποιος τεχνικός για να κρίνει. 3- ανέβασες μία φωτογραφία (κακής ποιότητας αλλά οκ) του ποδηλάτου όπου φαίνεται ότι δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα. (ΦΑΙΝΕΤΑΙ είπα, κανονικά μόνο τεχνίτης μπορεί να πεί αν το δεί από κοντά) Δηλαδή, η σέλα δεν φαίνεται να είναι σκισμένη ή να έχει σκάσει, δεν φαίνονται σκουριές στο πλαίσιο ή τις ρόδες, οι περισσότερες βίδες που φαίνονται δεν έχουν οξειδωθεί. Με αυτά λοιπόν, όσοι απαντήσαμε, είπαμε ότι θες λάστιχα γιατί λόγο ηλικίας έχουν ξεραθεί τα παλιά και πρέπει να λιπάνει κάποιο τεχνικός την αλυσίδα, να δεί αν οι ταχύτητες μπαίνουν κανονικά και αν τα φρένα σου λειτουργούν. Όλα τα παραπάνω ΔΕΝ είναι 100 ευρώ, πόσο μάλλον 200 που σου είπε ο άλλος. Ο οποίος να πουλήσει θέλει και όπως έγραψες σου έδειξε ποδήλατα των 300 ευρώ, όχι των 100 και 200 γιατί θέρει τί παιζει. (διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις και εσύ) . . . Τώρα λοιπόν, αφού από αλλού ξεκινήσαμε και φτάσαμε τελικά να μιλάμε για καινούργιο ποδήλατο οφείλω να σου πώ ότι με 100 ευρώ μπορεί να αγοράσεις ποδήλατο. Θα κάνεις με αυτό 2-3 βόλτες χωρίς πρόβλημα. Στην 4η βόλτα όμως θα χρειαστεί να περάσεις πρώτα από το ποδηλατάδικο καθώς είτε θα έχουν απορυθμιστεί οι ταχύτητες, είτε θα θέλουν σφίξιμο τα φρένα ή τέλος θα χρειάζεται καμμιά ψιλοακτινολόγηση κάνας τροχός αν έχεις κατέβει από κάνα πεζοδρόμιο ή δεν προσέχεις με τις λακούβες. Γιατί η μαγεία των πολύ φθηνών ποδηλάτων είναι πως τα φθηνιάρικα περιφερειακά τους είναι υπερβολικά ευαίσθητα και έχουν μία τάση να σπάνε-χαλάνε-απορυθμίζονται υπερβολικά γρήγορα με αποτέλεσμα τα λεφτά που γλύτωσες κατά την αγορά να τα ακουμπάς μετά στα service. Για αυτό τον λόγο και ο ποδηλατάς σε πήγε σε ποδήλατα των 300 ευρώ. (δεν είναι χαζός, ξέρει τι παίζει) Αυτά από μένα. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα μαζί σου, ελπίζω απλά να κατανοήσεις τί ακριβώς γράφω. Καλές βόλτες. 2
TechnoState Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Άψογη η τοποθέτηση σου dpolal. i love rock, θα βοηθούσε πολύ αν έχεις γνωστό/φίλο ή κάποιον τέλος πάντων, στο κοινωνικό σου περιβάλλον....που να ασχολείται συστηματικά με το κεφάλαιο Ποδήλατο. Είναι εύκολο για κάποιον του χώρου, να καταλάβει τι χρίζει αντικατάστασης κ τι επιδιορθώνεται/συντηρείται. (Σε λογικά πλαίσια πάντα)...δεν θα τρέξεις brevet ούτε θα κάνεις downhill. Ας πούμε, για κάποιον που έχει επαφή/τριβή με το χώρο, μια αλυσίδα που κάθεται κάποια χρόνια (κοινού ποδηλάτου... απλή/standard, δίχως ο-rings) μπορεί να αφαιρεθεί, να καθαριστεί απο σκουριές κ επικαθήσεις, να επανατοποθετηθεί κ να λιπανθει πανευκολα, στο σπίτι, diy γλυτώνοντας κάποιο κόστος. Επίσης, οι τιμές στα ελληνικά καταστήματα είναι επιπέδου φαρμακείου. Εκτός Ελλάδος (επι τόπου σε καταστήματα) αλλά κ on line, βρίσκεις πολύ καλές τιμές αλλά κ αχτύπητα bundles! Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2019 από TechnoState
i love rock Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, dpolal είπε Πάμε μία ξανά για να μην υπάρχουν και παρεξηγήσεις λοιπόν. 1- δεν είμαστε ειδικοί, ούτε το παίζουμε έξυπνοι, να βοηθήσουμε θέλουμε. 2- προσπαθείς να βγάλεις κοστολόγιο μέσα από το insomnia ή τα τηλέφωνα ή τις περιγραφές. Λάθος, πρέπει να πας με το ποδήλατο να το δεί κάποιος τεχνικός για να κρίνει. 3- ανέβασες μία φωτογραφία (κακής ποιότητας αλλά οκ) του ποδηλάτου όπου φαίνεται ότι δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα. (ΦΑΙΝΕΤΑΙ είπα, κανονικά μόνο τεχνίτης μπορεί να πεί αν το δεί από κοντά) Δηλαδή, η σέλα δεν φαίνεται να είναι σκισμένη ή να έχει σκάσει, δεν φαίνονται σκουριές στο πλαίσιο ή τις ρόδες, οι περισσότερες βίδες που φαίνονται δεν έχουν οξειδωθεί. Με αυτά λοιπόν, όσοι απαντήσαμε, είπαμε ότι θες λάστιχα γιατί λόγο ηλικίας έχουν ξεραθεί τα παλιά και πρέπει να λιπάνει κάποιο τεχνικός την αλυσίδα, να δεί αν οι ταχύτητες μπαίνουν κανονικά και αν τα φρένα σου λειτουργούν. Όλα τα παραπάνω ΔΕΝ είναι 100 ευρώ, πόσο μάλλον 200 που σου είπε ο άλλος. Ο οποίος να πουλήσει θέλει και όπως έγραψες σου έδειξε ποδήλατα των 300 ευρώ, όχι των 100 και 200 γιατί θέρει τί παιζει. (διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις και εσύ) . . . Τώρα λοιπόν, αφού από αλλού ξεκινήσαμε και φτάσαμε τελικά να μιλάμε για καινούργιο ποδήλατο οφείλω να σου πώ ότι με 100 ευρώ μπορεί να αγοράσεις ποδήλατο. Θα κάνεις με αυτό 2-3 βόλτες χωρίς πρόβλημα. Στην 4η βόλτα όμως θα χρειαστεί να περάσεις πρώτα από το ποδηλατάδικο καθώς είτε θα έχουν απορυθμιστεί οι ταχύτητες, είτε θα θέλουν σφίξιμο τα φρένα ή τέλος θα χρειάζεται καμμιά ψιλοακτινολόγηση κάνας τροχός αν έχεις κατέβει από κάνα πεζοδρόμιο ή δεν προσέχεις με τις λακούβες. Γιατί η μαγεία των πολύ φθηνών ποδηλάτων είναι πως τα φθηνιάρικα περιφερειακά τους είναι υπερβολικά ευαίσθητα και έχουν μία τάση να σπάνε-χαλάνε-απορυθμίζονται υπερβολικά γρήγορα με αποτέλεσμα τα λεφτά που γλύτωσες κατά την αγορά να τα ακουμπάς μετά στα service. Για αυτό τον λόγο και ο ποδηλατάς σε πήγε σε ποδήλατα των 300 ευρώ. (δεν είναι χαζός, ξέρει τι παίζει) Αυτά από μένα. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα μαζί σου, ελπίζω απλά να κατανοήσεις τί ακριβώς γράφω. Καλές βόλτες. Σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική σου αποψη ...είσαι κατατοπιστικότατος . Σε ευχαριστώ και πάλι ....Είσαι μάλλον πολύ πιο ειδικός απ ότι νομίζεις . Εγώ ειμαι ασχετος . Απλά θέλω ενα ποδήλατο να κάνω βόλτες και τίποτα άλλο . Καλά και όρθα όλα όσα μου είπες 2 ώρες πριν, TechnoState είπε Άψογη η τοποθέτηση σου dpolal. i love rock, θα βοηθούσε πολύ αν έχεις γνωστό/φίλο ή κάποιον τέλος πάντων, στο κοινωνικό σου περιβάλλον....που να ασχολείται συστηματικά με το κεφάλαιο Ποδήλατο. Είναι εύκολο για κάποιον του χώρου, να καταλάβει τι χρίζει αντικατάστασης κ τι επιδιορθώνεται/συντηρείται. (Σε λογικά πλαίσια πάντα)...δεν θα τρέξεις brevet ούτε θα κάνεις downhill. Ας πούμε, για κάποιον που έχει επαφή/τριβή με το χώρο, μια αλυσίδα που κάθεται κάποια χρόνια (κοινού ποδηλάτου... απλή/standard, δίχως ο-rings) μπορεί να αφαιρεθεί, να καθαριστεί απο σκουριές κ επικαθήσεις, να επανατοποθετηθεί κ να λιπανθει πανευκολα, στο σπίτι, diy γλυτώνοντας κάποιο κόστος. Επίσης, οι τιμές στα ελληνικά καταστήματα είναι επιπέδου φαρμακείου. Εκτός Ελλάδος (επι τόπου σε καταστήματα) αλλά κ on line, βρίσκεις πολύ καλές τιμές αλλά κ αχτύπητα bundles! δηλαδή πιστεύεις οτι συμφέρει και αγορά ποδηλάτου απο εξωτερικό; θα το πάω σε δυο τεχνικούς να μου κάνουν μια εκτίμηση και θα σας πω τα αποτελέσματα
TechnoState Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, i love rock είπε δηλαδή πιστεύεις οτι συμφέρει και αγορά ποδηλάτου απο εξωτερικό; ... κοίτα, εγώ το έχω κάνει γιατί πολύ απλά αυτό πoυ έψαχνα, δεν υπήρχε σε Ελληνικά καταστήματα. Εσένα όχι, δεν σε συμφέρει για ολόκληρο ποδήλατο, αλλά για περιφερειακά κ ανταλλακτικά, σίγουρα. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2019 από TechnoState
i love rock Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 8 ώρες πριν, tsipakis είπε τι ηλικια εχεις 38
i love rock Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, i love rock είπε 38 Επειδή στην φωτογραφία αναφέρθηκε οτι ειναι χαμηλής ανάλυσης να σας πω ότι το ποδήλατο είναι ROSSIGNOL και οι ταχύτητες του είναι shimano.
gdriver Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 H εκάστοτε γνωστή εταιρεία διαθέτει εκτός από ακριβές σειρές και φτηνές. Μερικές φορές για ακόμη χαμηλότερη τιμή χρησιμοποιούν φτηνές και παλιές σειρές. Επομένως το οτι είναι shimano από μόνο του δε λέει κάτι. Το πρόβλημα σου τώρα είναι αν αξίζει να δώσεις λεφτά για το παλιό ή με τα λεφτά αυτά να πάρεις ένα ποδήλατο καινούριο. Θα σου έλεγα να δεις και τα μεταχειρισμένα γιατί πολλές φορές μπορείς να βρεις καλά ποδήλατα σε εξευτελιστική τιμή. Πάντως εσύ θα το δείς πως θα το πας. Αν έκανες όλη τη δουλειά μόνος σου, δηλαδή έκανες τις επισκευές μόνος σου , τότε και ασφαλώς θα σου έλεγα τρέξε το παλιό σου ποδήλατο, από τη στιγμή που όμως δε γνωρίζεις πως και τί να κάνεις, τότε περιπλέκεται το θέμα. Αν είναι να δώσεις 300 ευρώ , τότε απλώς πήγαινε σε ένα μαγαζί που έχει δικά του ποδήλατα , όπου θεωρητικά θα τα έχει σε καλή κατάσταση, ελεγμένα και πάρε ένα τέτοιο με 300. Κατά πάσα πιθανότητα θα κρατήσει αρκετά συν και το ότι θα έχεις και εγγύηση. Επίσης έχεις χώρο για δεύτερο ποδήλατο; βγάλε μερικές καλλίτερες φωτογραφίες να δούμε αν έχει σκουριάσει κάτι, κάνε μία δοκιμή αν αλλάζουν οι ταχύτητες . Στο youtube είναι ένας τύπος που ασχολείται μόνο με παλαιότερα ποδήλατα «rj the bike guy» ο οποίος έχει πολλές οδηγίες για να βρείς τί πρέπει να δεις και που να το πας. Σε γενικές γραμμές αν το ποδήλατο είναι σε κατάσταση που μπορεί να διασωθεί , μέχρι και 100 ευρώ πιστεύω δώσε τα. Αν πάρεις καινούριο με 100 ευρώ το πιθανότερο είναι να δώσεις άλλα 100 για συνεχόμενες επισκευές. Μία η ρόδες θα έχουν μπόσικα, μία η μεσαία τριβή , μία θα αλλάζουν μόνες τους οι ταχύτητες πίσω και μπροστά το πιθανότερο να μην αλλάζει η αλυσίδα δίσκους. Πολλά ποδηλατάδικα έχουν εκεί και μεταχειρισμένα . μπορεί να ρωτήσεις και σε αυτά. Ένας που έχει μεταχείρισμένα είναι ο moustakas απέναντι από το ster στους αγίους αναργύρους.
i love rock Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Αυριο το πρωί παω να ρωτήσω , θα τους το παω να το δουν θα μου πουν ενα κόστος , αν ειναι πανω απο 50 θα παω σε μεταχειρισμένο που σίγουρα θα ειναι καλύτερο . Αν εχετε να προτίνετε καποιο περιμένω προτάσεις . Σας ευχαριστώ όλους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα