i love rock Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 εγώ ειμαι της αποψης εφόσον το κόστος δεν ειναι μεγάλο να τα αλλάξω και για την ασφάλεια μου , έχετε κάποια να προτείνετε ;
haris_216 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 @ ts Η αλλαγή στα λάστιχα, κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι must για δύο λόγους. Πρώτα απ' όλα λόγω φθοράς των παλιών. Ακόμα και ταλαιπωρημένα να μην ήταν και μόνο το ότι είναι παλιά και πολύ καιρό χωρίς χρήση σημαίνει ότι έχουν ξεραθεί. Μπορεί πηγαίνοντας ευθεία να μην σε νοιάζει αλλά μόλις το γείρεις λίγο σε μία στροφή, σε συνδυασμό με την ποιότητα των δρόμων, μια χαρά μπορεί να φας τη..."σούπα" σου. Μετά, σε μία αστική κυρίως χρήση (άσφαλτο) που απ' ότι καταλαβαίνω θα κάνεις, τα λάστιχα που έχεις και καλά να ήταν (που δεν) σε κουράζουν αφού το τρακτερωτό πέλμα εμφανίζει αντίσταση στην κύλιση. Πας ή για λάστιχα δρόμου (χωρίς τακουνάκια) ή για mixed κατάσταση (flat στο κέντρο και τακουνάκια στα πλαϊνά) για την περίπτωση που σκέφτεσαι ότι θα κάνεις και καμιά βόλτα σε κάνα χωμάτινο πάρκο 2
i love rock Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 περισσότερο για πόλη παραλία θεσσαλονίκης
stamatisj1 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Βάλε λάστιχα δρόμου 26 χ 1,75 (το πολύ) και 2 νέες σαμπρέλες ένα 20 άρικο το ΠΟΛΥ (να πας σε συνοικιακο ποδηλαταδικο). Οι ντίζες έχουν 1 ευρώ η μία και τα παπουτσακια των φρενων 2-3 ευρω το σετ.Τα αλλάζεις και μόνο σου ή με κάποιον φίλο που ξέρει. λίγο λαδάκι στην αλυσίδα και έφυγες.
dpolal Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, i love rock είπε περισσότερο για πόλη παραλία θεσσαλονίκης Καταρχήν να τα πάρουμε τα πράματα ένα ένα. Στην αρχή είπες 40€ και 10 περαστικά, μετά κατέβηκες στα 22€ και όπως βλέπεις όλοι σου λέμε ότι έχει και πολύ φθηνότερα. Αν τώρα εσύ πήρες τηλ σε κατάστημα και είπες ότι έχεις ένα mountain ποδήλατο τότε λογικό είναι οι τιμές που σου έδωσαν αρχικά να είναι σωστές αλλά αφορούν καθαρόμαιμα mountain λάστιχα για καθαρόαιμα mountain ποδήλατα που προορίζονται για σκληρή χρήση. Το δικό σου ποδήλατο, χωρίς παρεξήγηση, ΔΕΝ είναι mountain αλλά ένα απλό φθηνό trekking για βόλτες στην πόλη άντε και κάνα βατό χωματόδρομο. Παραπάνω αν προσπαθήσεις να πας με αυτό το ποιό πιθανό είναι να το πάρεις μετά στο χέρι σε κομμάτια σαν lego. Άλλαξε λοιπόν τα λάστιχα με απλά δρόμου αν είναι σκισμένα, αναφέρθηκαν μάρκες σε προηγούμενο πόστ, που είναι πολύ φθηνά και δώσε και κάτι επιπλέον να τσεκάρεις ντίζες, αλυσίδα και ρύθμιση ταχυτήτων. Στα περισσότερα ποδηλατάδικα αυτό λέγεται «γρήγορος έλεγχος» ή μικρό service και έχει κοστολόγιο της τάξης των 12-15 ευρώ. Τα λάστιχα δρόμου δεν έχουν τακουνάκια και δίνουν καλύτερη πρόσφυση σε άσφαλτο/πεζοδρόμιο κλπ λείες επιφάνειες. Με αυτά τα βασικά και ένα κρανάκι για την δική σου ασφάλεια μπορείς να ξεκινήσεις άνετα τις βόλτες στην παραλιακή ή όπου αλλού θες. Καλή αρχή. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2019 από dpolal
tsipakis Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 23 ώρες πριν, i love rock είπε Παιδιά καλησπέρα , έχω ένα παλιο ποδήλατο mountain bike 26 και μου ήρθε να ξεκινήσω μετα απο παρα πολλά χρόνια ποδήλατο . Βλέπω ότι οι ρόδες απ τα χρόνια τα λάστιχα δηλαδή έχουν σκιστεί . Απ ότι βλέπω ενα απλό λάστοιχο το ζευγάρι θα πάει 40 ευρώ δεν θα είναι και 10 τα περαστικά . Με 80 μπορείς να βρεις ποιο καινούριο και ελαφρώς μεταχειρισμένο . Πιστεύεται αξίζει η αλλαγή του λάστιχου ; με 80 δε παιρνεις ποδηλατο μη λεμε οτι ναναι
i love rock Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 για λάστιχο τι προτείνετε να βάλω ; και όσο αφορά το απλό service φαντάζομαι ολα μαζι κανενα 50 άρικο θα βγουν ;
TechnoState Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) @i love rock..... σίγουρα όχι λάστιχα για χώμα, βουνό, οff road, etc ... μείνε στην διάσταση έως 26x1.75 όπως είπε κ φίλος πιο πάνω κ θα είσαι μια χαρά. Τα ελαστικά είναι κάτι αναλώσιμο (κοινώς δεν αξίζει να πας σε σειρές specialized/the captain, armadillo, maxxis/detonator κλπ που ούτως η άλλως δεν θα πήγαινες σε κάτι τέτοιο... πανάκριβο κ απόλυτα εξειδικευμένο).... εκτός κ εάν θα/κάνεις Mountain Biking, Downhill, συμμετέχεις σε Brevet. Υπάρχουν γνωστοί κ οικονομικοί κατασκευαστές, όπως προαναφέραμε. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2019 από TechnoState 1
i love rock Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 πήγα σήμερα σε ένα ποδηλατάδικό και ο τύπος εκεί μου είπε τα εξής . Λέει θα πρεπει να το φέρεις να το δω . Του είπα οτι είναι περίπου 10 χρόνια χωρίς να κουνηθεί σε μια αποθήκη και μου λέει θέλει λάστιχα και μπορεί να χρειαστεί αλυσίδες και άλλα τόσα . Το κόστος μπορεί να πάει στα 200 ευρώ και ίσως χρειαστεί να πάρεις καινούριο . ποια είναι η γνώμη σας
tsipakis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, i love rock είπε πήγα σήμερα σε ένα ποδηλατάδικό και ο τύπος εκεί μου είπε τα εξής . Λέει θα πρεπει να το φέρεις να το δω . Του είπα οτι είναι περίπου 10 χρόνια χωρίς να κουνηθεί σε μια αποθήκη και μου λέει θέλει λάστιχα και μπορεί να χρειαστεί αλυσίδες και άλλα τόσα . Το κόστος μπορεί να πάει στα 200 ευρώ και ίσως χρειαστεί να πάρεις καινούριο . ποια είναι η γνώμη σας καλα σου λεει
i love rock Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 οπότε tsipakis να παω για καινούριο έτσι ; γιατί εδώ τα παιδιά μου λένε να κάνω ενα μικρό service και να αλλάξω μόνο τα λάστιχα .
TechnoState Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 ....μην παρανοείς. Στο "καλά σου λέει" ,συμφώνησε (tsipakis) στο να το πας στον τεχνικό, να το δεί κ να εκτιμήσει το κόστος ...κ όχι στο, δώσε 200eur κ πάρε νέο ποδήλατο. Την απόφαση θα την πάρεις εσύ μόλις μάθεις το νούμερο. Στην τελική, παίρνεις κ δεύτερη γνώμη (δεύτερο κατάστημα/τεχνικός).
Lee80 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Με 10 ευρω μαξιμουμ ανα ελαστικο και 5 για καθε σαμπρελα + 5 για μεταφορικα αν γινει αγορα online, σε μιση ωριτσα εχεις αλλαξει μονος σου τα ελαστικα με αστειο κοστος
dpolal Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, i love rock είπε οπότε tsipakis να παω για καινούριο έτσι ; γιατί εδώ τα παιδιά μου λένε να κάνω ενα μικρό service και να αλλάξω μόνο τα λάστιχα . Πήγες σε ένα κατάστημα, περιέγραψες στο περίπου τι έχεις και περιμένεις να σου δώσεις ο τεχνικός προσφορά χωρίς να δεί το ποδήλατο ;;; Αν σου είπε για «μέχρι και 200 ευρώ» απλά υπερέβαλλε προκειμένου να σου τονίσει το αυτονόητο, .ότι δηλαδή χωρίς να δεί το ποδήλατο από κοντά δεν ξέρει. Αν σου είπε ότι όντως θα φτάσει 200 ευρώ τότε απλά μείνε μακρυά από αυτό το κατάστημα γιατί προφανώς θέλει να πουλήσει καινούργιο. Αν το 200 ευρώ το βγάζεις από το μυαλό σου τότε μάλλον κακώς ασχολούμαστε τόσες μέρες και προσπαθούμε να σε βοηθήσουμε. Σε κάθε περίπτωση πάντως, με 200 ευρώ δεν αγοράζεις καινούργιο και το κυριότερο σοβαρό ποδήλατο, πατίνι θα είναι. Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2019 από dpolal
i love rock Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις dpolal Θέλω ένα απλό ποδήλατο για απλές βόλτες . Οπότε πιστεύω ότι και το ποδήλατο των 100 ευρώ θα είναι μια χαρα για μένα . Σας αναφέρω οτι μου είπε στο μαγαζί . Του είπα οτι εχω ενα ποδηλατο με σκισμενα τα λάστιχα του. Μου είπε αυτός ότι για να μην το χρησιμοποιείς για τουλάχιστον 10 χρόνια ότι θα θέλει φρένα αλυσίδα λάστιχα μπορεί και σέλα . Μου είπε οτι μπορεί να φτάσει στα 200 ευρώ οπότε εκεί πας μετά σε αγορά καινούριου και άρχισε να μου δείχνει κάποια που είχαν 300 και πανω . Το 200 το είπε ο ίδιος . Αν θέλεις μπορώ να σου πω και το μαγαζί όπου πήγα δεν υπάρχει πρόβλημα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα