Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

προσπαθώ να στήσω ένα φτηνό/απλό σύστημα για να παίζει ίσα-ίσα fortnite το μικρό μου ανηψάκι.

έχω ήδη κουτι/psu/ram dd4 8gb/1030gt/hdd

θέλω μόνο Mobo (Micro-atx) / cpu

στόχος είναι το μικρό κόστος και η μικρή κατανάλωση ρεύματος γιατί αργότερα με κανα-δυο αλλαγές θα γίνει htpc

Η ΒΑΣΙΚΗ ερώτησή μου είναι αν ο athlon 200e με μια μητρική B450 θα έκανε τη δουλειά ή πρέπει να πάω σε ryzen;

επίσης μια φτηνή μητρική micro-atx b450 της προκοπής έχετε να προτείνετε;

Δημοσ.

Καλησπέρα, ο athlon ίσως σε καλύπτει αλλά, δες αν μπορείς να βρεις κανέναν Ryzen 1400/1500 φθηνό με 70-80 ευρώ, είναι τεράστια η διαφορά από τον 2/4 Athlon.

Μητρική φθηνή της προκοπης, η B450M Pro4.

Δημοσ.

ωραία, κρατάμε την B450m Pro4.

για την CPU θέλει ακόμη συζήτηση.

ο 200ge είναι πάμφθηνος, έχει ελάχιστη κατανάλωση (μπορεί να δουλέψει και με passive ψύκτρα) και έχει και ενσωματωμένη vga αν χρειαστεί

θα δω τόση διαφορά στο fortnite με έναν ryzen με σχεδόν τα διπλάσια λεφτά; (με discrete καρτα γραφικών)

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, karetsos είπε

και με αυτό τι θα κερδίσω;

Για τον 2400g μπορώ να σου πω οτι έχει πολύ καλη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών , είναι ποιο πανω απο μια 1050 

τωρα για τον 2200g αν δεν κανω λάθος είναι λίγο ποιο κάτω απο 1050  + οτι και οι δυο είναι ποιο δυνατά CPU απο τον 200ge

Όχι οτι ο ge είναι μάπα 

Δημοσ.

λοιπόν, επειδή το κόστος αυτή τη στιγμή είναι ο βασικός παράγοντας, θα πάω στον 200ge.

αργότερα, αν χρειαστώ πιο πολύ δύναμη, μετά από κανένα χρόνο θα βρω κάποιον ryzen 1xxx ή 2xxx μεταχειρισμένο σε σκοτωμένη τιμή...

ευχαριστώ

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Fp84 είπε

Για τον 2400g μπορώ να σου πω οτι έχει πολύ καλη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών , είναι ποιο πανω απο μια 1050 

τωρα για τον 2200g αν δεν κανω λάθος είναι λίγο ποιο κάτω απο 1050  + οτι και οι δυο είναι ποιο δυνατά CPU απο τον 200ge

Όχι οτι ο ge είναι μάπα 

Για το iGpu, οχι, με τίποτα. Ειναι πιο κάτω απο GT1030.

Δημοσ.

μία ακόμη ερώτηση.

μόλις ήρθε ο επεξεργαστής (athlon 200ge) και παρατηρώ ότι η ψύκτρα του είναι άθλια (φυσικά).

μπορώ να χρησιμοποιήσω παλιές ψύκτρες που έχω από συστήματα με phenom II επεξεργαστή που είναι σαφώς καλύτερες; ταιριάζουν τα clips; ρωτάω πριν πάω να δοκιμάσω και σπάσω τίποτα.

(προσωρινά έστω μέχρι να βρώ μια passive λύση)

Δημοσ.
Στις 13/3/2019 στις 1:33 ΜΜ, karetsos είπε

μία ακόμη ερώτηση.

μόλις ήρθε ο επεξεργαστής (athlon 200ge) και παρατηρώ ότι η ψύκτρα του είναι άθλια (φυσικά).

μπορώ να χρησιμοποιήσω παλιές ψύκτρες που έχω από συστήματα με phenom II επεξεργαστή που είναι σαφώς καλύτερες; ταιριάζουν τα clips; ρωτάω πριν πάω να δοκιμάσω και σπάσω τίποτα.

(προσωρινά έστω μέχρι να βρώ μια passive λύση)

Την δοκίμασες της στοκ; Μια χαρά ειναι. 35βαττ καταναλώνει μόνο.

Ναι,κάνουν οι ΑΜ3, τουλάχιστον κάποιοι τις έχουν βάλει. (Και ο Πέτρος εδώ αν θυμάμαι καλά).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...