mindreader Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Καλα τα λετε, και διαβαζω τοσους ευλογους προβληματισμους, αλλα και παλι, μονοδιαστατη θεωρηση νομιζω.... Το ενα το θεμα ειναι 'τι' και 'που' καταγραφεις. Και αυτο το συζητησατε πολυ. Το αλλο ειναι 'αυτο που κατεγραψες, που μπορεις νομιμα να το χρησιμοποιησεις'. Δικαστηριο; Αστυνομια; Δεν νομιζω ειναι τοσο ευκολο... Γι'αυτο και ετοιμαζομαι για κλασικο συστημα συναγερμου, χωρις καμερες. Δε λεω. Καλη φαση να βλεπεις απο μακρια τι παιζει. Και σιγουρα μια αποτροπη εισβολης/κλοπης στην δινει. Αλλα τι να το κανω, αν ο αλλος βαλει μια κουκουλα, γραψει στα @@@@ τους τις καμερες κι εμενα, και απλα μπουκαρει. Αλλα και παλι λεω. Είτε με προσωπο να φαινεται είτε οχι, το θεμα ειναι ποσο μπορεις να εμφανισεις, να παρουσιασεις το υλικο και να πεις 'να, οριστε ο κλεφτης'. Τωρα το βλεπω live τα πουλακια της αυλης μου απο μακρια, ή να εισβαλει η ρομα στο σπιτι, δε μου λεει και κατι. Ουτε εχω χρονο να χαλαω για βιντεοσκοπημενο υλικο. Αποτροπη θελω. Να με προσπερασει ο αλλος. Γι'αυτο και το παλιο old school συστημα συναγερμου, λογικα κανει τη δουλεια, χωρις πολλα φρου φρου. Και με μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο τα νεα μπλιμπλικια.... Θελω κατι να αποτρεπει, και να το ξεχασω ως συντηρηση, αλλα αυτα δεν στα λενε οταν σου γεμιζουν το σπιτι 'κουδουνιστρες'...αυτα.
great Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 25 λεπτά πριν, mindreader είπε Γι'αυτο και ετοιμαζομαι για κλασικο συστημα συναγερμου, χωρις καμερες. βαλε καμερες εστω μια θα το μετανιωσεις μετα 26 λεπτά πριν, mindreader είπε Είτε με προσωπο να φαινεται είτε οχι, το θεμα ειναι ποσο μπορεις να εμφανισεις, να παρουσιασεις το υλικο και να πεις 'να, οριστε ο κλεφτη μπορεις, το πρωτο πραγμα που θα σε ρωτησει η αστυνομια οταν σε κλεψουν εινα καμερες εχεις να μας δειξεις το υλικο αν πεις οχι θα καθησοιυν νακοιταζουν την γειτονια και να ελεγχουν τα εκει καταγραφικα. Πραγματικα μην νομιζετε οτι ολοι φωρανε κουκουλες και βαφουν με σπρευ τις καμερες και τετοια, ενα UPS βαλτε στο Ιντερνετ και στις καμερες και τέλος 26 λεπτά πριν, mindreader είπε Αποτροπη θελω. Να με προσπερασει ο αλλος. Με την καμερα θα προσπερασει. Θα προτιμησει να παει σε αλλον που δεν εχει συναγερμο και ισως οχι κμαερα. σε καποιον που φαινετε να ειναι καλα οργανομενος δεν θα μπει στον μπελα
agnostos13 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, mindreader είπε Καλα τα λετε, και διαβαζω τοσους ευλογους προβληματισμους, αλλα και παλι, μονοδιαστατη θεωρηση νομιζω.... Το ενα το θεμα ειναι 'τι' και 'που' καταγραφεις. Και αυτο το συζητησατε πολυ. Το αλλο ειναι 'αυτο που κατεγραψες, που μπορεις νομιμα να το χρησιμοποιησεις'. Δικαστηριο; Αστυνομια; Δεν νομιζω ειναι τοσο ευκολο... Γι'αυτο και ετοιμαζομαι για κλασικο συστημα συναγερμου, χωρις καμερες. Δε λεω. Καλη φαση να βλεπεις απο μακρια τι παιζει. Και σιγουρα μια αποτροπη εισβολης/κλοπης στην δινει. Αλλα τι να το κανω, αν ο αλλος βαλει μια κουκουλα, γραψει στα @@@@ τους τις καμερες κι εμενα, και απλα μπουκαρει. Αλλα και παλι λεω. Είτε με προσωπο να φαινεται είτε οχι, το θεμα ειναι ποσο μπορεις να εμφανισεις, να παρουσιασεις το υλικο και να πεις 'να, οριστε ο κλεφτης'. Τωρα το βλεπω live τα πουλακια της αυλης μου απο μακρια, ή να εισβαλει η ρομα στο σπιτι, δε μου λεει και κατι. Ουτε εχω χρονο να χαλαω για βιντεοσκοπημενο υλικο. Αποτροπη θελω. Να με προσπερασει ο αλλος. Γι'αυτο και το παλιο old school συστημα συναγερμου, λογικα κανει τη δουλεια, χωρις πολλα φρου φρου. Και με μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο τα νεα μπλιμπλικια.... Θελω κατι να αποτρεπει, και να το ξεχασω ως συντηρηση, αλλα αυτα δεν στα λενε οταν σου γεμιζουν το σπιτι 'κουδουνιστρες'...αυτα. Κατ' εμέ η κάμερα πρέπει να συνοδεύει και όχι να αντικαθιστά το συναγερμό. Το πλεονέκτημα της κάμερας είναι οτι εφόσον είναι IP λαμβάνεις ειδοποίηση άμεσα στο κινητό για κίνηση γύρω από το σπίτι. Έτσι αν εντοπίσεις ύποπτες κινήσεις μπορείς να ειδοποιήσεις άμεσα την αστυνομία, κάποιο γείτονα, ή/και να ενεργοποιήσεις ασύρματα το συναγερμό (εφόσον έχει τέτοια δυνατότητα) πριν προλάβουν οι επίδοξοι ληστές να ανοίξουν το σπίτι. Έτσι μειώνεις το διαθέσιμο χρόνο για να ολοκληρωθεί με επιτυχία το έργο τους. Φυσικά αν σε έχουν βάλει στο μάτι δεν θα γλυτώσεις 100% (ειδικά αν μιλάμε για απομακρυσμένη περιοχή) αλλά σίγουρα θα τους κάνει τη ζωή πιό δύσκολή. 2
mindreader Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Στις 8/3/2019 στις 8:42 ΠΜ, Επισκέπτης είπε Καλημέρα σε όλους, Πιθανότατα έχει ξανατεθεί το θέμα αλλά δεν βρήκα κάτι άμεσα ίδιο στα θέματα των τελευταίων 2-3 μηνών τουλάχιστον. Μένω λοιπόν σε μονοκατοικία με κήπο σε ένα οικόπεδο περίπου 8 στρεμμάτων. Πρίν λίγες μέρες (και ύστερα από μερικά χρόνια που πάλευα να ξεχρεώσω και να ξανασταθώ στα πόδια μου οικονομικά αφού ... ως γνωστόν, τα χρήματα ποτέ δεν φτάνουν ...) κατάφερα να βάλω σύστημα με κάμερες εξωτερικού χώρου. Αγόρασα συνολικά 10 και χρησιμοποίησα τις 9 για την περιμετρική εποπτεία του σπιτιού. Αφού είχα "τσιμπήσει" από το public (και όχι με πολύ ψάξιμο) μια τετράδα, βρήκα ύστερα το μητρικό site και πήρα ένα ακόμα από εδώ. Συνολικά είμαι ευχαριστημένος καθώς τόσο η εικόνα που δίνουν οι κάμερες είναι καλές μέρα και νύχτα αλλά και η σύνδεση με tv και δίκτυο έγιναν όλα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Επίσης, η εφαρμογή για android της zomodo είναι αρκετά καλή και σταθερή. Παράλληλα, και καθώς είχα μόνιμο πρόβλημα με τα κουδούνια στις συνολικά 3 εισόδους, προμηθεύτηκα αυτά . Εδώ και 3 μήνες δουλεύουν άψογα και - πέρα από καθώς πέρα από κουδούνια είναι κάμερες-αισθητήρες κίνησης μέρα και νύχτα (συν απομακρυσμένη πρόσβαση) και δίνουν επιπλέον εποπτεία. Η απορία μου είναι τώρα το "νόμιμο" της εποπτείας του χώρου μου. Καταλαβαίνω ότι έχω δικαίωμα οι κάμερες να κοιτάζουν αποκλειστικά το δικό μου χώρο και έχω ρυθμίσει τις κάμερες ώστε να βλέπουν "ως τη μάντρα" του κτήματος. Σε ελάχιστα σημεία διακρίνεται στο βάθος του σπίτι του γείτονα στο βάθος αλλά είναι "τόσο βάθος" που δεν υπάρχει πλέον αρκετή ανάλυση και διακρίνονται μόνο όγκοι κι όχι λεπτομέρειες. Το ερώτημά μου σχετίζεται με την "δήλωση" που νομίζω ότι πρέπει να κάνω ότι "ο χώρος παρακολουθείται από κύκλωμα παρακολούθησης". 1. Τι πρέπει να γράφει ακριβώς; 2. Που πρέπει να είναι τοποθετημένη η πινακίδα; 3. Χρειάζεται κάτι άλλο; Ευχαριστώ για την βοήθεια! Δηλαδη για να καταλαβω, το ολο συστημα σου, απαρτιζεται ουσιαστικα μονο απο τις δικτυωμενες καμερες;
great Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, agnostos13 είπε Κατ' εμέ η κάμερα πρέπει να συνοδεύει και όχι να αντικαθιστά το συναγερμό. εξυπακουετε αυτο! Παλια εκει που δουλευα, εργοσταριαρχης με βιλα στην σαρονιδα, ο αρχιτσιγκουναρος ειχε βαλει δυο καμερες απο τα jumbo ψεφηκες με ενα λαμπακι που αναβοσβηνε. Και περιφανευοταν, να βλεεπςι σιγα μια χαρα κανει την δουλεια της..........
agnostos13 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, great είπε εξυπακουετε αυτο! Παλια εκει που δουλευα, εργοσταριαρχης με βιλα στην σαρονιδα, ο αρχιτσιγκουναρος ειχε βαλει δυο καμερες απο τα jumbo ψεφηκες με ενα λαμπακι που αναβοσβηνε. Και περιφανευοταν, να βλεεπςι σιγα μια χαρα κανει την δουλεια της.......... Κατά κάποιον τρόπο βοηθά και αυτό στην πρόληψη (εφόσον κάποιος τις δει μπορεί να αποφασίσει να μην πλησιάσει και να πάει παρκάτω), από το τίποτα. Όμως αν θες να αντιμετωπίσεις ακόμα και αυτόν που δεν θα προσέξει τα ομοιώματα ή θα ρισκάρει να μπει (πχ φορώντας κουκούλα κλπ) χρειάζεσαι κάμερα με live ειδοποίηση ωστέ να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο να δράσεις. ΥΓ. Και φυσικά όσο περισσότερα "τοίχη" ασφαλείας έχεις (πχ ψηλά κιγκλιδώματα με συρματόπλεγμα, φρουρό, κουφώματα βαρέως τύπου με αντικλεπτικές κλειδαριές κλπ) τόσο το καλύτερο γιατί κερδίζεις ακόμα περισσότερο χρόνο που χάνει ο επείδοξος ληστής (κάνοντας την επιτυχία του εχειρήματος ακόμη πιό δύσκολη). Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2022 από agnostos13
mindreader Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Στις 8/3/2019 στις 8:42 ΠΜ, Επισκέπτης είπε Καλημέρα σε όλους, Πιθανότατα έχει ξανατεθεί το θέμα αλλά δεν βρήκα κάτι άμεσα ίδιο στα θέματα των τελευταίων 2-3 μηνών τουλάχιστον. Μένω λοιπόν σε μονοκατοικία με κήπο σε ένα οικόπεδο περίπου 8 στρεμμάτων. Πρίν λίγες μέρες (και ύστερα από μερικά χρόνια που πάλευα να ξεχρεώσω και να ξανασταθώ στα πόδια μου οικονομικά αφού ... ως γνωστόν, τα χρήματα ποτέ δεν φτάνουν ...) κατάφερα να βάλω σύστημα με κάμερες εξωτερικού χώρου. Αγόρασα συνολικά 10 και χρησιμοποίησα τις 9 για την περιμετρική εποπτεία του σπιτιού. Αφού είχα "τσιμπήσει" από το public (και όχι με πολύ ψάξιμο) μια τετράδα, βρήκα ύστερα το μητρικό site και πήρα ένα ακόμα από εδώ. Συνολικά είμαι ευχαριστημένος καθώς τόσο η εικόνα που δίνουν οι κάμερες είναι καλές μέρα και νύχτα αλλά και η σύνδεση με tv και δίκτυο έγιναν όλα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Επίσης, η εφαρμογή για android της zomodo είναι αρκετά καλή και σταθερή. Παράλληλα, και καθώς είχα μόνιμο πρόβλημα με τα κουδούνια στις συνολικά 3 εισόδους, προμηθεύτηκα αυτά . Εδώ και 3 μήνες δουλεύουν άψογα και - πέρα από καθώς πέρα από κουδούνια είναι κάμερες-αισθητήρες κίνησης μέρα και νύχτα (συν απομακρυσμένη πρόσβαση) και δίνουν επιπλέον εποπτεία. Η απορία μου είναι τώρα το "νόμιμο" της εποπτείας του χώρου μου. Καταλαβαίνω ότι έχω δικαίωμα οι κάμερες να κοιτάζουν αποκλειστικά το δικό μου χώρο και έχω ρυθμίσει τις κάμερες ώστε να βλέπουν "ως τη μάντρα" του κτήματος. Σε ελάχιστα σημεία διακρίνεται στο βάθος του σπίτι του γείτονα στο βάθος αλλά είναι "τόσο βάθος" που δεν υπάρχει πλέον αρκετή ανάλυση και διακρίνονται μόνο όγκοι κι όχι λεπτομέρειες. Το ερώτημά μου σχετίζεται με την "δήλωση" που νομίζω ότι πρέπει να κάνω ότι "ο χώρος παρακολουθείται από κύκλωμα παρακολούθησης". 1. Τι πρέπει να γράφει ακριβώς; 2. Που πρέπει να είναι τοποθετημένη η πινακίδα; 3. Χρειάζεται κάτι άλλο; Ευχαριστώ για την βοήθεια! Ασυρματες καμερες; Ή ενσυρματες; Οι ασυρματες με ενα jammer δεν βγαινουν εκτος λειτουργίας;
great Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 8 ώρες πριν, mindreader είπε Ασυρματες καμερες; Ή ενσυρματες; Οι ασυρματες με ενα jammer δεν βγαινουν εκτος λειτουργίας; το καλώδιο κοβετε παρα πολυ ευκολα πολυ ευκολα ομως. Εαν δεν ειναι καινουριο το σπιτι να εχει κατασκευη απο πριν και να τα περασει χονευτα. ή να ειναι ψηλά αρκετά αλλα το προβλημα με αυτο εινα οτι χανεις σε απόδοση. 1
mindreader Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, great είπε το καλώδιο κοβετε παρα πολυ ευκολα πολυ ευκολα ομως. Εαν δεν ειναι καινουριο το σπιτι να εχει κατασκευη απο πριν και να τα περασει χονευτα. ή να ειναι ψηλά αρκετά αλλα το προβλημα με αυτο εινα οτι χανεις σε απόδοση. Αρα είτε ασυρματη ειτε ενσυρματη καμερα, ειναι ευκολη λεια για να διακοπει.
SilentVoice Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δύο ip κάμερες με κάρτα sd + cloud συνδρομή μέσα στο σπίτι, θεωρώ ότι αρκούν για να πιάσετε την φάτσα. + Μια κάμερα εξωτερική αν δεν είστε σε γωνιακό σπίτι για να έχετε το ιστορικό αν σας παρακολουθούν. Επίσης βοηθάει πολύ να έχεις έξω φώτα με φωτοκύτταρο. Όσο για τον συναγερμό, ένας φθηνός με ασύρματους αισθητήρες, θα ανταπεξέλθει σε μια παραβίαση για να ακουστεί στην γειτονιά. Σε κάθε περίπτωση, το ιδανικό είναι να γίνει κατά την απουσία σας. Αυτοί που εισβάλλουν όταν ξέρουν ότι κάποιος είναι μέσα, δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο, ούτε υπομονή, ούτε μυαλό για να εισβάλουν έξυπνα.
great Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 12 ώρες πριν, mindreader είπε Αρα είτε ασυρματη ειτε ενσυρματη καμερα, ειναι ευκολη λεια για να διακοπει. δεν χρειαζετε να πουμε οτι δεν κανει τιποτα. Εγω προτιμω της ενσυρματες για εξω απο το σπιτι και εχω και IP που συμπληρωνουν ολο το ΙοΤ για μεσα απο το σπίτι. Εαν φερεις απο εταιρεια καλη και οχι καναν απο τον δρομο και σου κανει καλη εγκατασταση ειναι κατι που τουλαχιστον και δρα αποτρεπτικα και ισως να εισαι και τυχερος. Για μενα δεν διανοειτε να χτιζει καπιος στπιτι και να μην εχει ετοιμες εξοδους για καμερες συναγερμους φωτοκυτταρα κτλ. Μην εισαι τοσο δυστακτικος, τουλαχιστον κανε το ενα βήμα. 12 ώρες πριν, SilentVoice είπε Επίσης βοηθάει πολύ να έχεις έξω φώτα με φωτοκύτταρο. αυτο πραγματικα βοηθαει παρα πολυ οσο απλο και αν ακουγετε. Βεβαια εαν υπαρχει καλος φωτισμος στο δόμα δεν το εχεις αναγκή. Εμεις εχουμε καλο φωτισμο γενικοτερα και δεν υπαρχει dark σημειο και οι καμερες οταν πιανουν κινηση αναβοσβηνουν με led οποτε ειναι και αυτο αποτρεπτικο οπως τ φωτοκυτταρο. Αλλα ναι επενδυσε και σε φως 12 ώρες πριν, SilentVoice είπε ε κάρτα sd + cloud συνδρομή και αυτο! μην διανοηθηετε να εχετε μονο SD και οχι cloud !!!! ειναι σαν να μην εχετε τπιοτα. ΔΥστηχως oi ΗΙΚVISION για εξω με τον καταγραφεα δεν εχει καλο cloud και αυτο με ζοριζει. Υπαρχει ενα αλλο μοντελο αλλα απο τι διαβαζω εχει μονο google drive Και δεν ειναι αξιοπιστο η ποιοτητα που ανεβαζει ειναι χαλια. Αν εχει καποιος να προτινει καποιο μοντελο για 8 εισοδους καμερας και cloud ΗΙΚVISION pls.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα