Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Whargoul είπε

Δεν ρωτάμε τέτοια πράγματα κάποιον που του ρίξαν δυο ατομικές βόμβες!

Το ότι έζησαν ένα φρικτό γεγονός οι ιάπωνες , τόσα παιδάκια πέθαναν και υπέφεραν και άμαχος κόσμος και τα αποτελέσματα αυτού του γεγονότος είναι ακόμα εμφανή σε ανθρώπους δεν είναι αστείο , ούτε κάνεις αστεία με τέτοια πράγματα, δεν μιλάμε για το 4-0 όφη- παο που είχε γίνει, δεν μιλάμε για τις τούμπες του πάγκαλου και το σαρδάμ του παπανδρέου , καλό είναι να σεβόμαστε κάποια πράγματα ειδικά για τόσο φρικιαστικά πράγματα.

και όσο για την ομορφιά υπάρχουν και αυτά που ρίχνουν το πήχη πιο χαμηλά απο όσο νομίζεις

images?q=tbn:ANd9GcTKzySGiiZJyvssE23-FzN

images?q=tbn:ANd9GcRmMgF1vlBQixoAYZwcsbx

images?q=tbn:ANd9GcSlGtzXt4bpIXXsvOEIjAk

Επεξ/σία από georgepppo
  • Like 5
  • Confused 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

400,000 σε 8,5 χρονια. Wow. Η VW πουλαει παραπανω Golf σε ενα χρονο. :P 

Τα ηλεκτρικα αυτοκινητα θα μπορουσαν να ειναι μια εναλλακτικη για οχηματα περιορισμενης χρησης ή εστω επαναλαμβανομενης, οπως βανακια που κανουν την ιδια διαδρομη καθε μερα κ.ο.κ. Για everyday car εχουν μειονεκτηματα και παροτι οι κυβερνησεις τα επιδοτουσαν (νομιζω η Βρετανικη εδινε £5,000), παραμενουν ακριβοτερα και πιο δυσχρηστα απο αυτοκινητα με ΜΕΚ. Αν δεν ερθουν εστω κοντα στην ευκολια του κλασικου αυτοκινητου, που γεμιζεις για 1,000χλμ σε 5΄, τοτε δε προκειται να γινουν "mainstream" οσο κι αν τα σπονσοραρουν και προμοταρουν διαφοροι πρασινοι/οικολογοι/χιπηδες πολιτικοι. Τα 200χλμ αυτονομια σε μιση ωρα που διαφημιζει η Τεσλα ειναι ενα καλο βημα αλλα και παλι, υπολειπεται πολυ των "παραδοσιακων". 

Χωρίς να θέλω να σε θίξω ....πόσες μέρες το χρόνο ο μέσος άνθρωπος στον πλανήτη κάνει πάνω από 200 χλμ/ημέρα με το αυτοκίνητο? δε νομίζω να είναι πάνω από 10.....

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Acrobatis7 είπε

... Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνια και η Ευρωπη...

Η Ευρωπη δεν ειναι χωρα! 

Μπορεί ο αρθρογράφος να είναι Αμερικάνος, οπότε δείξε κατανόηση.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Mesqal είπε

Φοβερο το Leaf, το ειχα δει απο κοντα, αν ειχα λεφτα θα το επερνα χθες 😁

Που θα το φόρτιζες? Στην πρίζα της πολυκατοικίας?

24 λεπτά πριν, gtaramigos είπε

Χωρίς να θέλω να σε θίξω ....πόσες μέρες το χρόνο ο μέσος άνθρωπος στον πλανήτη κάνει πάνω από 200 χλμ/ημέρα με το αυτοκίνητο? δε νομίζω να είναι πάνω από 10.....

Το να έχεις να στηθείς μισή ώρα για να φορτίσεις κάθε τόσο είναι σπαστικό. Χάσιμο χρόνου και αν βιάζεσαι να πας κάπου μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να ρίξουν το χρόνο σε 5-10 max λεπτά. Γενικά είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο η τεχνολογία τους, περισσότερο gadget παρά ουσία και οικονομία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Αν δεν ερθουν εστω κοντα στην ευκολια του κλασικου αυτοκινητου, που γεμιζεις για 1,000χλμ σε 5΄, τοτε δε προκειται να γινουν "mainstream" οσο κι αν τα σπονσοραρουν και προμοταρουν διαφοροι πρασινοι/οικολογοι/χιπηδες πολιτικοι. 

Όλα θέμα οργάνωσης είναι στο θέμα της αυτονομίας.

Σε έρευνα για την Ευρώπη διάβαζα ότι πάνω απ το 95 % των οδηγών οδηγούν τα οχήματα τους λιγότερο από 50 χλμ την μέρα.

Μόνο ένα 30% των οδηγών κάνουν παραπάνω από 300 χλμ περισσότερες από 10 φορές το χρόνο.

Στην Ελλάδα που οι αποστάσεις είναι της πλάκας φαντάζομαι τα % θα είναι ακόμα ευνοϊκότερα για τα EVs.

Ακόμα και με τις φτηνές εκδόσεις μέχρι το 2020 θα κάνεις 200-300 χλμ με 1 φόρτιση.

Κατά μέσο όρο θα χρειάζεσαι 1 full charge το 4ήμερο.

Και 10 φορές το χρόνο θα χρειαστεί να χάσεις κάνα μισάωρο σε σταθμό φόρτισης αντί για 5 λεπτο σε αντλία...

Ε του π... σταμάτα και φάε ένα σάντουιτς ή πιες έναν καφέ στον Λεβέντη, στα ΣΕΑ, στα Goodies ή στα Everest... 

Τόσες ώρες διαδρομής έχεις μπροστά σου. Αλλιώς θα πεινάσεις και θα νυστάξεις...

Η φάση εμένα μου θυμίζει λίγο την έλευση της 1ης DSL.

Μπορεί να μην ήταν υπερβολικά γρήγορα τα πράγματα αλλά με έναν καλό προγραμματισμό του  χρόνου που το pc  θα έμενε ανοιχτό και τα διάφορα download organizers που είχαν κυκλοφορήσει τότε μπορούσες να κάνεις τα πάντα με λίγη υπομονή. Αργότερα ήρθαν και οι ταχύτητες...

Έτσι και στα EVs αργότερα θα έρθουν και οι χωρητικότητες και οι προσιτές τιμές!

Θέμα χρόνου είναι τα αυτοκίνητα με ΜΕΚ να γίνουν PSTN....

Και το ξύλο δε θα το φάνε απ' τους petroλhead σαν εμένα το ξύλο θα το φάνε από "trendy" κόσμο και γκατζετάκιδες, iphonάκιδες κτλ

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, georgepppo είπε

Το ότι έζησαν ένα φρικτό γεγονός οι ιάπωνες , τόσα παιδάκια πέθαναν και υπέφεραν και άμαχος κόσμος και τα αποτελέσματα αυτού του γεγονότος είναι ακόμα εμφανή σε ανθρώπους δεν είναι αστείο , ούτε κάνεις αστεία με τέτοια πράγματα, δεν μιλάμε για το 4-0 όφη- παο που είχε γίνει, δεν μιλάμε για τις τούμπες του πάγκαλου και το σαρδάμ του παπανδρέου , καλό είναι να σεβόμαστε κάποια πράγματα ειδικά για τόσο φρικιαστικά πράγματα.

και όσο για την ομορφιά υπάρχουν και αυτά που ρίχνουν το πήχη πιο χαμηλά απο όσο νομίζεις

Αρχίσα να ανησυχώ ότι ειμουν υπερβολικά ευεσθητος για το συγκεκριμένο θέμα , ευτυχώς δεν είμαι ο μονος  

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Acrobatis7 είπε

... Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνια και η Ευρωπη...

Η Ευρωπη δεν ειναι χωρα! 

Δεν ειπε την Ευρωπη χωρα αλλα αγορα και ναι στα αυτοκινητα αυτες ειναι οι μεγαλες αγορες για νεα πραγματα μαζι με την Κινα τα τελευταια χρονια.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/3/2019 στις 9:06 ΠΜ, georgepppo είπε

Tην λαλακια την εκαναν οι ιαπωνες πρωτα πουστηκα και ελεεινα το δεκεμβρη του 1941 στο περλ χαρμπορ. Απο εκει και περα οι αμερικανοι εριξαν την ατομικη βομβα και η ιστορια συνεχιζεται οπως την ξερουμε...

Επεξ/σία από dream21
Δημοσ.
Στις 10/3/2019 στις 10:52 ΜΜ, dream21 είπε

Tην λαλακια την εκαναν οι ιαπωνες πρωτα πουστηκα και ελεεινα το δεκεμβρη του 1941 στο περλ χαρμπορ. Απο εκει και περα οι αμερικανοι εριξαν την ατομικη βομβα και η ιστορια συνεχιζεται οπως την ξερουμε...

Και στις δυο περιπτωσεις πεθαναν αμαχοι ,δεν παυει να ειναι φρικτο γεγονος και το καλαμπουρι και η πλακα ειναι ελεινα για τετοια θεματα,αν μου σκοτωσεις το παιδι και μετα εγω το δικο σου δεν παυει να ειναι φρικτο αυτο που εκανα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...