Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, hted είπε

Νομίζω η αλήθεια με τις εφαρμογές είναι κάπου στη μέση. Στο τέλος όλα εξαρτόνται απο αυτές που μας χρειάζονται καθημερινά. Εφαρμογές που αγοράστηκαν πριν χρόνια δεν τις έχω καν εγκατεστημένες πλέον στο κινητό ή μπορεί να τις έχω αντικαταστήσει με καινούργια έκδοση. πχ fantastical , fantastical 2. Αυτές που χρησιμοποιώ τώρα στοιχίζουν περίπου 70ευρώ το χρόνο (κάποιες είναι subscription based πχ enlight) Το πλεονέκτημα είναι οτι δεν χρειάζεται να τις ξαναγοράσω για το iPad  με μικρές εξαιρέσεις.

Πάντως αποφάσισα να μείνω αυτό το διάστημα με το iphone και βλέπουμε στην πορεία. Aυτό που θέλω να κάνω κάποια στιγμή είναι να συγκρίνω την ποιότητα της ίδιας εφαρμογής στο iOS και Android. Ειδικά για document scanning που κάνω συνέχεια. Χρησιμοποιώ τώρα το scanner pro (για εμένα είναι το καλύτερο) και μετά Office Lens. Δεν πείθομαι εύκολα οτι μία δωρεάν εφαρμογή στο android είναι αντίστοιχα καλή με μια τοπ paid εφαρμογή του iOS αλλά θέλω να το δώ στην πράξη. Μπορεί να γίνεται η ίδια δουλειά αλλά με τι αποτέλεσμα και πόσο εύκολα δεν το ξέρω.

Απλο scan θελεις ή με ocr ?

πχ κατι απλο σε δωματιο χωρις πολυ φωτισμο ειναι καπως ετσι 

Scan 2 Page 1.jpg

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• hted

hted 21 αναρτήσεις

• mphxths

mphxths 20 αναρτήσεις

• adi32

adi32 13 αναρτήσεις

• rofl

rofl 10 αναρτήσεις

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, adi32 είπε

Απλο scan θελεις ή με ocr ?

πχ κατι απλο σε δωματιο χωρις πολυ φωτισμο ειναι καπως ετσι 

Scan 2 Page 1.jpg

! ωραία συνταγή ! :) :) Και ετοίμαζα κάτι να πιώ!! :)

Με OCR εννοείται. Θέλω καλή αναγνώριση edges. Αυτό που μου δείχνεις σαν φωτογραφία μοιάζει δεν το έχει φέρει σε επίπεδο όπως ένας scanner.  Με το search του iOS και  mac (spotlight) πληκτρολογώ μέρος του κειμένου και το βρίσκει.

Σε αυτό το scan που δείχνεις αν το αποθηκεύσεις και κάνεις search τη λέξη Ταχίνι ή πορτοκάλι θα σου το βρεί;

Εdit: Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια αλλα μην τρώς χρόνο να μου βρείς κάποιο ανάλογο πρόγραμμα! Θα μείνω τώρα με το iphone και θα ψάξω λίγο και μόνος  μου τα apps. Κάποιες διαδικασίες που για εμένα είναι αυτοματοποιημένες απο συνήθεια όσο και να μου τις γράψεις απο εδώ αν δεν τις κάνω μόνος στην πράξη να τις δώ δεν έχει νόημα :) ήδη έχω πολύ υλικό για μελέτη! :)

Επεξ/σία από hted
Δημοσ.

Για την ιστορία λέω και εγώ να πάρω το S10 μόνο για την φαση. Κρατώντας το iPhone για δεύτερη. Το μόνο που θα μου λείψει είναι το imessage. Και αν η εμπειρία είναι κάτω του μετρίου γυρνάω πίσω στα iphone.

Το άλλο που με βασανίζει είναι: για πρώτη εμπειρία Android μετά από πολλά χρόνια(βλέπε Motorola razr) λέτε S10+ η note 9. Το κινητό τώρα είναι iphone x και δεν μου φαίνονται τόσο μεγαλύτερα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, hted είπε

Δεν πείθομαι εύκολα οτι μία δωρεάν εφαρμογή στο android είναι αντίστοιχα καλή με μια τοπ paid εφαρμογή του iOS

Εγω δεν πειθομαι οτι πρεπει να πληρωνω συνδρομη για εφαρμογη "creative photo editing" οπως το enlight που ανεφερες...σε κινητο ολα αυτα :) Στο ανδροιδ εχεις adobe photoshop/lightroom και ενα καρο αλλα σχετικα προγραμματα ΔΩΡΕΑΝ :) Του κερατα , καποιο θα σε καλυψει ! Στην τελικη αν αναγκαστεις να καταφυγεις σε paid app στο ανδροιδ , θα ναι σιγουρα κατα κατι πιο φθηνη απο την αντιστοιχη του ios . οπως π.χ. το soundhound που συζητουσαμε που στο ανδροιδ η paid εκδοση κανει 4,5-5ευρω και στο ios 8 ευρω!!

1 ώρα πριν, nomes είπε

λέτε S10+ η note 9

Αν εχεις χρηση για το πενακι του Νοτε 9 , πας εκει , αλλιως s9+/s10 family ειναι εξισου δυνατα κινητα με το Νοτε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, mphxths είπε

Εγω δεν πειθομαι οτι πρεπει να πληρωνω συνδρομη για εφαρμογη "creative photo editing" οπως το enlight που ανεφερες...σε κινητο ολα αυτα :) Στο ανδροιδ εχεις adobe photoshop/lightroom και ενα καρο αλλα σχετικα προγραμματα ΔΩΡΕΑΝ :) Του κερατα , καποιο θα σε καλυψει ! Στην τελικη αν αναγκαστεις να καταφυγεις σε paid app στο ανδροιδ , θα ναι σιγουρα κατα κατι πιο φθηνη απο την αντιστοιχη του ios . οπως π.χ. το soundhound που συζητουσαμε που στο ανδροιδ η paid εκδοση κανει 4,5-5ευρω και στο ios 8 ευρω!!

Αν εχεις χρηση για το πενακι του Νοτε 9 , πας εκει , αλλιως s9+/s10 family ειναι εξισου δυνατα κινητα με το Νοτε.

:) :) θέλω το καλύτερο για τις φωτογραφίες των παιδιών 😀 αλλά και της γυναίκας.. Αλλιώς φαίνεται με το ακριβό πρόγραμμα 😂😂

Επεξ/σία από hted
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, hted είπε

:) :) θέλω το καλύτερο για τις φωτογραφίες των παιδιών 😀 αλλά και της γυναίκας.. Αλλιώς φαίνεται με το ακριβό πρόγραμμα 😂😂

Αν θες καλό κινητό δες το to huawei p20 που είναι φανταστικό κινητό σε όλα του ..αλλιώς μπορείς να δεις και το s9 plus !

Δημοσ.
1 ώρα πριν, hted είπε

Ειναι σαν το photoshop στα πισι.Ολοι νομιζουν οτι το εχουν αναγκη , αλλα στην πραγματικοτητα δεν το εχουν.Και ουτε ξερουν να το χρησιμοποιουν.Ευκολα θα κανανε την δουλεια τους και σε πιο απλο/free προγραμμα..αλλα η λεξη "photoshop" προσδιδει καποιο πρεστιζ στον χρηστη...
Ειμαι σιγουρος οτι μπορεις να κανεις την δουλεια σου και με free apps , αλλα...πρεστιζ... ;)

Δημοσ.

Δε βλέπω γιατί να μην πας σε s9 ή 10.

Δε τους λείπει κατι σε σχέση με τα iPhone, ίσα ίσα ειναι πιο ολοκληρωμένες συσκευες. Και το Android έχει κάνει άλματα, ειδικά η Samsung έχει το καλύτερο user interface. 

Αν δε σ απασχολεί το χρηματικό πας σε s10+ Που ειναι ο,τι καλύτερο κυκλοφορεί στη ν αγορά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενω ξεκινησα απο πορωμενος χρηστης ανδροιδ αλλα καποια στιγμη απο το iphone 7 πλας και μετα με κερδισε το ιος.

Απειρες προσπαθειες να γυρισω πισω αλλα ολες κατεληξαν στον βροντο. Δεν ειναι οτι τις θεωρω υποδιεστερες απλα εχω μαθει να δουλευω με το ιος.

Τελευταια προσπαθεια ηταν με το Mate 20 pro αλλα μου εβγαλε πρασινη οθονη και μολις πηρα την αντικατασταση το εστειλα λογω ξενερωματος...

Μιας και εδω λοιπον υπαρχουν σιγουρα ατομα που εχουν κανει την αλλαγη αυτη και εχουν βρει λυσεις θα ηθελα την γνωμη καποιου που ξερει...

Αν εξαιρεσεις τον καταπληκτικο Mail client του ιος που δεν υπαρχει πουθενα αλλα εχεις συμβιβαστικες λυσεις στο ανδροιδ , το μεγαλο μου προβλημα - οσο κι αν ακουγεται χαζο - ειναι οι σημειωσεις.

Λογω επαγγελματος , οι σημειωσεις ειναι οτι πιο σημαντικο εχω στην συσκευη μου. Υπαρχει κατι αναλογο ρε παιδια στο ανδροιδ ? Δεν με νοιαζει το κοστος αρκει να εχει τις ιδιες δυνατοτητες. Μεσα σε μια σημειωση να μπορω να βαλω και ενα pdf ας πουμε και να φαινεται κανονικα και οχι σαν ενα αρχειο επισυναπτομενο...

Πραγματικα θα ηθελα να μαθω αν καποιος εχει βρει καποια λυση σε αυτο. Οτιδηποτε εκτος του evernote που δεν μου αρεσει καθολου.

Εαν βρω λοιπον μια εφαρμογη που να εχει τις ιδιες δυνατοτητες με του Iphone στις σημειωσεις θα την κανω την αλλαγη κι οπου βγει.

Η αληθεια ειναι πως εγκλωβιζεσαι σε ενα λειτουργικο , μη παραμετροποιησιμο και δυστυχως οσο πιο πολυ καιρο μενεις σε ενα λειτουργικο τοσο περισοτερο εγκλωβιζεσαι σε αυτο...

Επεξ/σία από stiflerakos
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, stiflerakos είπε

Μεσα σε μια σημειωση να μπορω να βαλω και ενα pdf ας πουμε και να φαινεται κανονικα και οχι σαν ενα αρχειο επισυναπτομενο...

Λογικα υπαρχουν λυσεις.Με μια γρηγορη ματια βρηκα αυτο εδω.Επισης δεν ξερω τι γινεται στην εφαρμογη των σημειωσεων στα samsung notes με το πενακι.
Αν καποιος εχει καποιο Νοτε , ας το τσεκαρει , σιγουρα μπαινουν σαν επισυναπτομενα μιας και βλεπω στην εφαμοργη εναν συνδετηρα...δεν ξερω αν υποστηριζει αυτο που ζητας εσυ..

• Like 1
Δημοσ.
Στις 12/3/2019 στις 3:47 ΜΜ, stiflerakos είπε

Μεσα σε μια σημειωση να μπορω να βαλω και ενα pdf ας πουμε και να φαινεται κανονικα και οχι σαν ενα αρχειο επισυναπτομενο...

Google Keep...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...