hted Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Σκέφτομαι να αγοράσω το Samsung S10. Είναι μετάβαση από iPhone που έχω τώρα. Δεν βιάζομαι να την κάνω , αξιολογώ τα θετικά/αρνητικά. Υπάρχουν απορίες σημαντικές για εμένα για να αποφασίσω αν θα κάνω την αλλαγή. Δεν με ενδιαφέρει ούτε root, ούτε να πειράζω το κινητό με περίπλοκα πράγματα. Είναι για δουλειά, το θέλω σταθερό, ασφαλές και να λειτουργεί σωστά. 1. Υπάρχουν adblockers για Chrome, και τους browsers? Θέλω να είναι από Playstore , δεν εμπιστεύομαι εγκατάσταση εκτός playstore αλλά είμαι ανοιχτός να ακούσω λόγους για τους οποίους ενδεχομένως κάνω λάθος. 2. Δεν με ενδιαφέρει VPN σε blockers όπως adguard γιατί εκτός του ότι δεν υπάρχει στο playstore δεν μπορώ παράλληλα από ότι είδα να τρέχω άλλο VPN κάτι που το χρειάζομαι κάποιες φορές. 3. Θέλω τα apps να μην έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία μου παρα μόνο όταν τα χρησιμοποιώ. Είναι εφικτό αυτό; Από ότι είδα στο μενού του Samsung κατάλαβα ότι πρέπει να δίνω πλήρης πρόσβαση στο location. 4. Παλιά που είχα android όταν έκανα install ένα app για να προχωρήσει η εγκατάσταση έπρεπε να κάνω accept όλα τα permissions και μετά να κάνω disable ότι δεν θέλω. Πχ access contact list. Αλλιώς το app δεν έκανε install. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι να κάνω disable to access to my contact list αυτό έχει γίνει ήδη upload στο αντίστοιχο app. Έχει αλλάξει αυτό; 5. Καταλαβαίνω ότι η Samsung δίνει 2 χρόνια υποστήριξη. Αυτό σημαίνει ότι θα πάρει ένα update to 2020 και ένα το 2021? Γιατί έτσι το κινητό πρακτικά βγάζει 3 χρόνια. Ή το έχω κατανοήσει λάθος και ουσιαστικά θα πάρω μόνο ένα update to 2020? Πρακτικά μπορεί να μου πει κάποιος μέχρι πότε θα είναι ασφαλές από άποψη updates το κινητό μου; 6. Eίναι προγράμματα που δεν τα θέλω. Όπως πχ το facebook. Δεν κατάλαβα πως το κάνω uninstall στο μενού. Μονο deactivate είχε. Σας ευχαριστώ πολύ και ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές post. ΥΓ. Έχω βάλει το ίδιο θέμα στο Hardware Συστήματα αναβαθμίσεις. Μπορεί να το σβήσει κάποιος απο εκεί;
mphxths Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 1.Καποιοι browsers εχουν ενσωματωμενο ad blocker , ο chrome νομιζω πως οχι.Και δεν υπαρχει ουτε σαν προσθετο να του βαλεις.Δεν εχω βρει εγω προσωπικα κατι. 3.-4.Πλεον νομιζω οτι τα permissions δινονται την στιγμη που χρειαζονται.Π.χ. ανοιγεις καμερα , και ζηταει permissions να τραβαει φωτο/βιντεο και προσβαση στο γκαλερυ.Αν ενεργοποιησεις location tag ΤΟΤΕ θα σου ζητησει και προσβαση στην τοποθεσια.Δεν ξερω αν η Samsung "πιεζει" τα πραγματα να δουλευουν διαφορετικα... 5.Η Samsung αργει συνηθως τα updates της.Λογικα συσκευη που ερχεται με το ανδροιδ 9 , θα παρει ακομα 2 εκδοσεις..θεωρητικα..το ποτε θα τις παρει (και σε σχεση παντα με το ποτε θα τις βγαλει και η γοογλε) , ειναι πονεμενη ιστορια.Σιγουρα τα καινουργια μοντελα/ναυαρχιδες , τα προσεχει λιγο παραπανω. 6.Ναι το συνηθιζουν πολλες εταιριες.Βαζουν εφαρμογες που δεν βγαινουν , μονο deactivate.Δεν μπορεις να κανεις και πολλα εως τιποτα χωρις root.Δυστυχως.
hted Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, mphxths είπε 1.Καποιοι browsers εχουν ενσωματωμενο ad blocker , ο chrome νομιζω πως οχι.Και δεν υπαρχει ουτε σαν προσθετο να του βαλεις.Δεν εχω βρει εγω προσωπικα κατι. 3.-4.Πλεον νομιζω οτι τα permissions δινονται την στιγμη που χρειαζονται.Π.χ. ανοιγεις καμερα , και ζηταει permissions να τραβαει φωτο/βιντεο και προσβαση στο γκαλερυ.Αν ενεργοποιησεις location tag ΤΟΤΕ θα σου ζητησει και προσβαση στην τοποθεσια.Δεν ξερω αν η Samsung "πιεζει" τα πραγματα να δουλευουν διαφορετικα... 5.Η Samsung αργει συνηθως τα updates της.Λογικα συσκευη που ερχεται με το ανδροιδ 9 , θα παρει ακομα 2 εκδοσεις..θεωρητικα..το ποτε θα τις παρει (και σε σχεση παντα με το ποτε θα τις βγαλει και η γοογλε) , ειναι πονεμενη ιστορια.Σιγουρα τα καινουργια μοντελα/ναυαρχιδες , τα προσεχει λιγο παραπανω. 6.Ναι το συνηθιζουν πολλες εταιριες.Βαζουν εφαρμογες που δεν βγαινουν , μονο deactivate.Δεν μπορεις να κανεις και πολλα εως τιποτα χωρις root.Δυστυχως. Στο iOS έχω adblockers για Safari χωρίς πρόβλημα. Αν δεν είναι εφικτό με Chrome είναι αποτρεπτικός παράγοντας. (Edit: Σε android τι browser έχετε; Σκέφτηκα ως δεδομένο το chrome για το sync) Μπορώ δηλάδη να κάνω εγκατάσταση ενός προγράμματος χωρίς να δώσω πρόσβαση σε ότι ζητάει η θα πρέπει να δώσω πρόσβαση πρώτα και να την ανακαλέσω μετά; Για εμένα είναι αποτρεπτικό να έχει πρόσβαση 24/7 μια εφαρμοφή στη θέση μου. Πχ χρησιμοποιώ το beat. Μου αρέσει που το iOS δίνει πρόσβαση στην τοποθεσία μόνο οταν ανοίγω το app. Άν κάτι είναι deactivate μπορεί να επικοινωνεί στο background στο internet? Καταλαβαίνω οτι οι απαντήσεις περι αναβάθμισης είναι στο περίπου αλλά επειδή είναι μεγάλο το ποσό και σημαντικό βήμα αν θα κάνω τη μετάβαση (μιας και έχω επενδύσει ήδη σε software στο ιΟΣ) ας μας πει κάποιος με σιγουριά για τα παραπάνω. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από hted
saruman123 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Αν θες μετάβαση από IOS σε Android καλύτερα να σκεφτείς με Stock Android μιας και είναι πιο σίγουρο και άμεσο στις αναβαθμίσεις και καλύτερο στην διαχείριση εφαρμογών. Δεν ξέρω αν τώρα η Samsung με το καινούργιο λειτουργικό μπορεί να κάνει ότι κάνει και το Stock android. Μπορείς να διαβάσεις τα θετικά και τα αρνητικά του stock android εδώ για να καταλάβεις τι εννοώ Εχω αλλάξει πολλούς browser για να δω ποιος είναι ο καλύτερος. Τελικά δεν υπάρχει καλύτερος,απλός επιλέγεις αυτός που σου ταιριάζει. Εγώ ας πούμε έχω δύο ο ένας είναι ο UC για Online ταινίες και ο άλλος είναι ο Dolphin(πριν είχα τον Opera).
hted Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, saruman123 είπε Αν θες μετάβαση από IOS σε Android καλύτερα να σκεφτείς με Stock Android μιας και είναι πιο σίγουρο και άμεσο στις αναβαθμίσεις και καλύτερο στην διαχείριση εφαρμογών. Δεν ξέρω αν τώρα η Samsung με το καινούργιο λειτουργικό μπορεί να κάνει ότι κάνει και το Stock android. Μπορείς να διαβάσεις τα θετικά και τα αρνητικά του stock android εδώ για να καταλάβεις τι εννοώ Εχω αλλάξει πολλούς browser για να δω ποιος είναι ο καλύτερος. Τελικά δεν υπάρχει καλύτερος,απλός επιλέγεις αυτός που σου ταιριάζει. Εγώ ας πούμε έχω δύο ο ένας είναι ο UC για Online ταινίες και ο άλλος είναι ο Dolphin(πριν είχα τον Opera). Ευχαριστώ πολύ! Θα το διαβάσω. Αλλά απο τα λίγα που γνωρίζω το stock android δεν εχει το knox το οποίο με ενδιαφέρει. Αλλά να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν θέλω να αγοράσω καινούργια συσκευή και να την πειράξω. Θέλω ώς ένα λογικό σημείο να λειτουργεί σωστά και οχι να αφιερώσω χρόνο να την κάνω να λειτουργήσει. Μπορείς μήπως να μου πείς αν γνωρίζεις για το θέμα location? Απο οτι βλέπω είχες πολλά Android. Όταν δίνεις πρόσβαση στο location σε μια εφαρμογή αυτό ισχύει 24/7 ή μονο για όταν χρησιμοποιείς την εφαρμογή; Edit: Διαβάζω το άρθρο και απο οτι καταλαβαίνω πρέπει να πειράξω τη ROM του κινητού. Καταλαβαίνω τα πλεονεκτήματα για πολλούς αλλά root kai ROM δεν θέλω σε καινούργια συσκεύη να πειράξω Είμαι διατεθιμένος για συμβιβασμούς φύσικα δεν περιμένω να είναι όλα άψογα. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2019 από hted
adi32 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Νομίζω αγχώνεσαι χωρίς λόγο και για ασήμαντα πράγματα. Βάζεις chrome και έχεις τα πάντα συγχρινισμενα από παντού Με ένα adblocker όπως το δωρεάν block this μπλοκαρεις τις διαφημίσεις από και στο browser και στις εφαρμογές. Αν κλείσεις την τοποθεσία δε θα έχει πρόσβαση σε αυτή καμία εφαρμογή. Δικαιώματα δίνεις και παίρνεις όσα θες στην κάθε εφαρμογή. Προγράμματα που δε θες απλά τα κάνεις disable και τέρμα. Για ενημερώσεις αν λειτουργεί καλά το τηλέφωνο σου δεν χρειάζεσαι να αγχώνεσαι τόσο 1
hted Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, adi32 είπε Νομίζω αγχώνεσαι χωρίς λόγο και για ασήμαντα πράγματα. Βάζεις chrome και έχεις τα πάντα συγχρινισμενα από παντού Με ένα adblocker όπως το δωρεάν block this μπλοκαρεις τις διαφημίσεις από και στο browser και στις εφαρμογές. Αν κλείσεις την τοποθεσία δε θα έχει πρόσβαση σε αυτή καμία εφαρμογή. Δικαιώματα δίνεις και παίρνεις όσα θες στην κάθε εφαρμογή. Προγράμματα που δε θες απλά τα κάνεις disable και τέρμα. Για ενημερώσεις αν λειτουργεί καλά το τηλέφωνο σου δεν χρειάζεσαι να αγχώνεσαι τόσο Συγγνώμη αλλά είναι οι απαιτήσεις που έχω ως αγοραστής. Όχι άγχος. Θέλω κάποιες εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία αλλά μόνο όταν εγώ χρησιμοποιώ την εφαρμογή. Τι παράλογο έχει αυτό; Λες δίνω και παίρνω απο δικαιώματα όσο θελώ. Μπορείς συγκεκριμένα να μου πείς σε παρακαλώ αυτό που ρώτησα? Μπορώ να δώσω access μόνο όταν τρέχω την ερφαρμογή; Για ενημερώσεις σαφώς και με ενδιαφέρει και κριτήριο ΔΕΝ ειναι αν λειτουργεί σωστά το κινητό μου. Δεν είμαι τεχνικός να ξέρω τι είναι το σωστά που λες. Ένας απλός χρήστης είμαι που θελω να κάνω τη δουλειά μου. Σαφώς και θέλω να έχω αναβαθμίσεις ασφαλείας. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από hted
mphxths Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, hted είπε Αν δεν είναι εφικτό με Chrome είναι αποτρεπτικός παράγοντας. (Edit: Σε android τι browser έχετε; Σκέφτηκα ως δεδομένο το chrome για το sync) Και γω chrome εχω στο κινητο για το sync.Τρωω τις διαφημισεις στην μαπα τι να κανουμε.Καποια στιγμη ειχα δοκιμασει opera ή firefox δεν θυμαμαι.Μηδεν διαφημισεις αλλα δεν με βολεψαν. 1 ώρα πριν, hted είπε δεν εχει το knox το οποίο με ενδιαφέρει. 1 ώρα πριν, hted είπε Ένας απλός χρήστης είμαι Καταλαβαινεις οτι αυτα τα 2 αντιφασκουν ε? "To KNOX είναι ουσιαστικά μια πλατφόρμα ασφάλειας για εταιρείες, για να προστατεύει τις ιδιωτικές πληροφορίες της εταιρείας από υποκλοπές. Επιτρέπει στους υπαλλήλους της εταιρείας να φέρνουν τις δικές του συσκευές στο χώρο της δουλειάς άφοβα." Απο την μια εισαι απλος χρηστης και δεν θες να πειραξεις την συσκευη σου και να κανεις root και απο την αλλη σε ενδιαφερει το knox.Αρχιζεις να δειχνεις δειγματα "δεν ξερω τι θελω". Ή στην καλυτερη των περιπτωσεων δειγματα "ειμαι περιεργος γενικα". 1 ώρα πριν, hted είπε Θέλω κάποιες εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία αλλά μόνο όταν εγώ χρησιμοποιώ την εφαρμογή. Τι παράλογο έχει αυτό; Εχεις φαει κολλημα με την τοποθεσια?Ξενοπηδας και φοβασαι μην σε κανει tracking το..νομιμο αισθημα? Δουλευεις στην ΕΥΠ ?Τοσα χρονια χρησης Η/Υ , chrome / google , και δεν ξερωγω τι αλλο , πιστευεις οτι τωρα περιμενε ο big brother να σε παρακολουθησει ?Σοβαρα τωρα? Αν δεν ζεις τα τελευταια 30 χρονια στο βουνο , μεσα σε σπηλια και επικοινωνεις μονο με περιστερια και σηματα καπνου , τοτε εχεις φαει παρακολουθηση που εχει παει συννεφο.Να τρως τωρα κολλημα με τα location permissions των εφαρμογων στο κινητο , οχι παραλογο , γελοιο ειναι. Και μενα δεν μου αρεσει να με παρακολουθουν , αλλα καθε φορα που ανοιγω τον chrome , μπουταρει το κινητο μου , πληρωνω με πιστωτικη ονλαιν , μπουταρουν τα windows με τα 200 telemetries ξερω οτι το συστημα ξερει και ποτε κλανω.Αλλα δεν θα πεθανω κιολας απο το αγχος μου. Τελος αν θες να σαι σιγουρος για το μελλον των αναβαθμισεων , επελεξε κινητο με stock android που συνηθως τετοιες συσκευες παιρνουν πιο ευκολα και πιο γρηγορα αναβαθμισεις λογω των ελαχιστων εως μηδενικων αναγκων για παραμετροποιηση που απαιτειται απο τις εταιριες να κανουν. Εικαζω , οτι εισαι ios-ακιας , αλλα σε γλυκανε το νεο hardware της samsung και προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου να κανεις την υπερβαση...Αλλα ολο εμποδια βρισκεις...και καλα.... Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από mphxths 7
hted Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, mphxths είπε Και γω chrome εχω στο κινητο για το sync.Τρωω τις διαφημισεις στην μαπα τι να κανουμε.Καποια στιγμη ειχα δοκιμασει opera ή firefox δεν θυμαμαι.Μηδεν διαφημισεις αλλα δεν με βολεψαν. Καταλαβαινεις οτι αυτα τα 2 αντιφασκουν ε? "To KNOX είναι ουσιαστικά μια πλατφόρμα ασφάλειας για εταιρείες, για να προστατεύει τις ιδιωτικές πληροφορίες της εταιρείας από υποκλοπές. Επιτρέπει στους υπαλλήλους της εταιρείας να φέρνουν τις δικές του συσκευές στο χώρο της δουλειάς άφοβα." Απο την μια εισαι απλος χρηστης και δεν θες να πειραξεις την συσκευη σου και να κανεις root και απο την αλλη σε ενδιαφερει το knox.Αρχιζεις να δειχνεις δειγματα "δεν ξερω τι θελω". Ή στην καλυτερη των περιπτωσεων δειγματα "ειμαι περιεργος γενικα". Εχεις φαει κολλημα με την τοποθεσια?Ξενοπηδας και φοβασαι μην σε κανει tracking το..νομιμο αισθημα? Δουλευεις στην ΕΥΠ ?Τοσα χρονια χρησης Η/Υ , chrome / google , και δεν ξερωγω τι αλλο , πιστευεις οτι τωρα περιμενε ο big brother να σε παρακολουθησει ?Σοβαρα τωρα? Αν δεν ζεις τα τελευταια 30 χρονια στο βουνο , μεσα σε σπηλια και επικοινωνεις μονο με περιστερια και σηματα καπνου , τοτε εχεις φαει παρακολουθηση που εχει παει συννεφο.Να τρως τωρα κολλημα με τα location permissions των εφαρμογων στο κινητο , οχι παραλογο , γελοιο ειναι. Και μενα δεν μου αρεσει να με παρακολουθουν , αλλα καθε φορα που ανοιγω τον chrome , μπουταρει το κινητο μου , πληρωνω με πιστωτικη ονλαιν , μπουταρουν τα windows με τα 200 telemetries ξερω οτι το συστημα ξερει και ποτε κλανω.Αλλα δεν θα πεθανω κιολας απο το αγχος μου. Τελος αν θες να σαι σιγουρος για το μελλον των αναβαθμισεων , επελεξε κινητο με stock android που συνηθως τετοιες συσκευες παιρνουν πιο ευκολα και πιο γρηγορα αναβαθμισεις λογω των ελαχιστων εως μηδενικων αναγκων για παραμετροποιηση που απαιτειται απο τις εταιριες να κανουν. Εικαζω , οτι εισαι ios-ακιας , αλλα σε γλυκανε το νεο hardware της samsung και προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου να κανεις την υπερβαση...Αλλα ολο εμποδια βρισκεις...και καλα.... Mα δεν το έκρυψα οτι χρησιμοποιώ ιΟΣ και ναι μου άρεσε πολύ το Sasmung S10. Το knox δεν απευθύνεται σε μέσους χρήστες δήλαδη; Γιατί 2-3 συνάδελφοι μου το χρησιμοποιούν. Αυτό μου έδειχναν και στο Γερμανό που είδα το κινητό. Απο οτι κατάλαβα φάκελος είναι κρυπτογραφημένος όπου μπορείς να βάλεις έγγραφα της δουλειάς. Αυτό με τη τοποθεσία μου αρέσει σαν υπηρεσία της Apple. Απο τη στιγμή που έχω ήδη κατι λειτουργικό και σκέφτομαι να το αλλάξω γιατί να μην ψάχνω κάποιες ανάλογες δυνατότητες. Δηλαδή πρέπει να ξενοπηδάμε όλοι ή να κάνουμε κάτι παράλογο αν ρωτάμε άν η νέα συσκευή που θα αγοράσουμε παρέχει ότι και η προηγούμενη; !! Εγώ έκανα συγκεκριμένες ερωτήσεις , αυτές είναι οι ανάγκες μου ώς καταναλωτής. Άν αυτό το ερμηνεύεις εσύ οτι εμπόδια βρίσκω και καλά ενώ με ενδιαφέρει να ξέρω που θα δώσω ένα σεβαστό ποσό τι να σου πώ. Εγώ έτσι κάνω την έρευνα αγοράς, ρωτώντας. YΓ. μου προκαλεί εντύπωση που ενώ έχω κάποιες συγκεκριμένες απαιτήσεις πρέπει να απολογηθώ στο τέλος κίολας επείδη χρησιμοποιώ iOS.... τι να πω. Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από hted 2
mphxths Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, hted είπε Το knox δεν απευθύνεται σε μέσους χρήστες δήλαδη; Γιατί 2-3 συνάδελφοι μου το χρησιμοποιούν. Αυτό μου έδειχναν και στο Γερμανό που είδα το κινητό. Απο οτι κατάλαβα φάκελος είναι κρυπτογραφημένος όπου μπορείς να βάλεις έγγραφα της δουλειάς. Δηλ πηγες στον Γερμανο και στο εδειχναν για feature?Απο ολα τα καλουδια που εχουν τα samsung , αυτοι σου εδειχναν το knox?Οκ το ακουσα και αυτο ! Κοιτα αν δουλευεις καπου που μεταφερεις εγγραφα εταιριας και φοβασαι για την ασφαλεια τους , το να το βαλεις στο κινητο εξαρχης ειναι λιγο κουλο.Το knox προφανως κανει αυτο που λες αλλα οπως ειπα..αν σεβεσαι τα εγγραφα σου υπαρχουν αλλοι τροποι.Αν θες να το κανεις με το κινητο και το knox για επιδειξη , οκ καντο ..τι να σου πω. 5 λεπτά πριν, hted είπε αυτές είναι οι ανάγκες μου ώς καταναλωτής. Σορρυ δεν ειναι οι αναγκες σου.Ειδες τους συναδελφους σου να χρησιμοποιουν το knox for whatever reason που λενε και στην Αμερικη και "σου δημιουργηθηκε" η αναγκη.Μεχρι τωρα στο ios χρησιμοποιουσες κατι αναλογο δηλ ? Αυτο με την τοποθεσια το βρηκες στο ios και θεωρησες οτι το χρειαζεσαι , γιατι εισαι κρυψινους.Οταν καταλαβεις οτι τζαμπα προσπαθεις να κρυφτεις θα καταλαβεις οτι το "feature" αυτο απλα υπηρχε και σε βολεψε..δεν καλυψε καμμια αναγκη σου γιατι απλα δεν ειχες καταλαβει οτι δεν το χρειαζεσαι. Και στα samsung υπαρχει το samsung pay..και χαιρομουν και γω..πωωω samsung pay..τι γαματη φαση..δεν το εχει αλλη μαρκα...μεχρι που καταλαβα οτι δεν παιζει με τις ελληνικες καρτες..και ειτε υπηρχε ειτε οχι , ακυρο feature ..δεν μου καλυπτει καμμια αναγκη...(ασε που την καλυπτουν αυτην την αναγκη τα apps των ελληνικων τραπεζων). Αλλοι χαιρονται με την υπαρξη του nfc , και τελικα δεν το χρησιμοποιουν ποτε στην ζωη τους.Αλλα χαιρονται που ειναι εκει. Θελω να καταληξω , οτι οπως με τα πισι ετσι και με τα κινητα πρεπει να ξερουμε τι πραγματικα θελουμε να κανουμε με αυτα , τι λεφτα εχουμε στην τσεπη μας και να παρουμε την καλυτερη περιπτωση.Αν εχει εξτρα features απο αυτα που πραγματικα χρειαζομαστε , καλοδεχουμενα , αλλα μην νομιζουμε οτι μας καλυπτουν ανυπαρκτες αναγκες. Οποτε ξεκολλα με την "τοποθεσια" και με το knox και κοιτα ποιοτητα κατασκευης , καμερες , οθονες , ευκολια αναβαθμισης , ηχεια , αναγκη αδιαβροχοποιησης κλπ κλπ. Κοιτα το hardware και ασε τις διαφημισεις του chrome 4
hted Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 2 λεπτά πριν, mphxths είπε Δηλ πηγες στον Γερμανο και στο εδειχναν για feature?Απο ολα τα καλουδια που εχουν τα samsung , αυτοι σου εδειχναν το knox?Οκ το ακουσα και αυτο ! Κοιτα αν δουλευεις καπου που μεταφερεις εγγραφα εταιριας και φοβασαι για την ασφαλεια τους , το να το βαλεις στο κινητο εξαρχης ειναι λιγο κουλο.Το knox προφανως κανει αυτο που λες αλλα οπως ειπα..αν σεβεσαι τα εγγραφα σου υπαρχουν αλλοι τροποι.Αν θες να το κανεις με το κινητο και το knox για επιδειξη , οκ καντο ..τι να σου πω. Σορρυ δεν ειναι οι αναγκες σου.Ειδες τους συναδελφους σου να χρησιμοποιουν το knox for whatever reason που λενε και στην Αμερικη και "σου δημιουργηθηκε" η αναγκη.Μεχρι τωρα στο ios χρησιμοποιουσες κατι αναλογο δηλ ? Αυτο με την τοποθεσια το βρηκες στο ios και θεωρησες οτι το χρειαζεσαι , γιατι εισαι κρυψινους.Οταν καταλαβεις οτι τζαμπα προσπαθεις να κρυφτεις θα καταλαβεις οτι το "feature" αυτο απλα υπηρχε και σε βολεψε..δεν καλυψε καμμια αναγκη σου γιατι απλα δεν ειχες καταλαβει οτι δεν το χρειαζεσαι. Και στα samsung υπαρχει το samsung pay..και χαιρομουν και γω..πωωω samsung pay..τι γαματη φαση..δεν το εχει αλλη μαρκα...μεχρι που καταλαβα οτι δεν παιζει με τις ελληνικες καρτες..και ειτε υπηρχε ειτε οχι , ακυρο feature ..δεν μου καλυπτει καμμια αναγκη...(ασε που την καλυπτουν αυτην την αναγκη τα apps των ελληνικων τραπεζων). Αλλοι χαιρονται με την υπαρξη του nfc , και τελικα δεν το χρησιμοποιουν ποτε στην ζωη τους.Αλλα χαιρονται που ειναι εκει. Θελω να καταληξω , οτι οπως με τα πισι ετσι και με τα κινητα πρεπει να ξερουμε τι πραγματικα θελουμε να κανουμε με αυτα , τι λεφτα εχουμε στην τσεπη μας και να παρουμε την καλυτερη περιπτωση.Αν εχει εξτρα features απο αυτα που πραγματικα χρειαζομαστε , καλοδεχουμενα , αλλα μην νομιζουμε οτι μας καλυπτουν ανυπαρκτες αναγκες. Οποτε ξεκολλα με την "τοποθεσια" και με το knox και κοιτα ποιοτητα κατασκευης , καμερες , οθονες , ευκολια αναβαθμισης , ηχεια , αναγκη αδιαβροχοποιησης κλπ κλπ. Κοιτα το hardware και ασε τις διαφημισεις του chrome νομίζω οτι κάπου ξεφεύγουμε και δεν σου δίνω το δικαίωμα προσωπικών χαρακτηρισμών. Δεν νομίζω καν οτι σου μίλησα με αγένεια. Το θέμα τοποθεσίας στο iOS είναι default να στο ρωτάει αν το θέλεις μονο όταν χρησιμοποιείς το app. Το έχω βρεί έξυπνο. Ναι στο Γερμανό μου το έδειξαν το knox. Δεν καταλαβαίνω το προσωπικό σου πρόβλημα πιο ακριβώς είναι ; Ναι έχουμε παρόμοια λύση στο iOS. Όλα τα άλλα που αναφέρεις φυσικά και τα κοιτάω για αυτό έβαλα στο μάτι το S10. Καλή συνέχεια.
mphxths Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, hted είπε νομίζω οτι κάπου ξεφεύγουμε και δεν σου δίνω το δικαίωμα προσωπικών χαρακτηρισμών. Δεν νομίζω καν οτι σου μίλησα με αγένεια. Ειδες σε αυτο το ποστ μου προσωπικους χαρακτηρισμους που υποδηλωνουν αγενεια απο την μερια μου?Ή απλα δεν αντεχεις την αληθεια?Εσυ ξεφευγεις και προσεχε λιγακι. Σου μιλαω και σου γραφω τοση ωρα ομορφα και ωραια προσπαθωντας να σε βοηθησω ενω θα μπορουσα να σε τρολλαρω για ωρες γιατι δινεις πολλη τροφη.Σεβασου τον χρονο που αφιερωνει καποιος για το θεμα σου. 27 λεπτά πριν, hted είπε Ναι στο Γερμανό μου το έδειξαν το knox. Δεν καταλαβαίνω το προσωπικό σου πρόβλημα πιο ακριβώς είναι ; Δεν εχω προσωπικο προβλημα.Απλως σχολιασα οτι το να κανεις επιδειξη (οχι εσυ , οι υπαλληλοι του Γερμανου εννοω προφανως) το knox σε συσκευη τελευταιας κυκλοφοριας ειναι κουλο οπως και να το δεις.Το knox υπαρχει εδω και χρονια και δεν ειναι αξιο επιδειξης.Προβληματα δημιουργησε απο τοτε που βγηκε σε οσους ηθελαν να root-αρουν το κινητο τους (μεχρι καποια στιγμη) , παρα παρειχε καποια χρησιμοτητα...Θα μπορουσε να σου κανει επιδειξη οθονη , ηχο , κατασκευη , καμερα...Εκτος και αν εσυ πηγες με σκοπο να δεις τι ειναι αυτο το knox που χρησιμοποιουν οι συναδελφοι σου , και ετσι οι υπαλληλοι στον Γερμανο σου εδειξαν αυτο που τους ζητησες..το knox... 27 λεπτά πριν, hted είπε Ναι έχουμε παρόμοια λύση στο iOS. Λυση του λειτουργικου ή 3rd party app ?Αν η απαντηση ειναι το 2ο , τοτε ψαξε στο android store αν υπαρχει κατι αναλογο..μην κολλας στο knox. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από mphxths 1
HALF EVIL Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Αυτό με την τοποθεσία και την παρακολούθηση οντως βγάζει γέλιο. Ή αν έχεις πχ "ιδιαιτερα" γούστα θα τα έχεις αποθηκευμένα στις φώτο του κινητού. Ή αν θέλεις απόλυτη ασφάλεια και προφύλαξη θα χρησιμοποιήσεις smartphone.
hted Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, mphxths είπε Ειδες σε αυτο το ποστ μου προσωπικους χαρακτηρισμους που υποδηλωνουν αγενεια απο την μερια μου?Ή απλα δεν αντεχεις την αληθεια?Εσυ ξεφευγεις και προσεχε λιγακι. Σου μιλαω και σου γραφω τοση ωρα ομορφα και ωραια προσπαθωντας να σε βοηθησω ενω θα μπορουσα να σε τρολλαρω για ωρες γιατι δινεις πολλη τροφη.Σεβασου τον χρονο που αφιερωνει καποιος για το θεμα σου. Δεν εχω προσωπικο προβλημα.Απλως σχολιασα οτι το να κανεις επιδειξη (οχι εσυ , οι υπαλληλοι του Γερμανου εννοω προφανως) το knox σε συσκευη τελευταιας κυκλοφοριας ειναι κουλο οπως και να το δεις.Το knox υπαρχει εδω και χρονια και δεν ειναι αξιο επιδειξης.Προβληματα δημιουργησε απο τοτε που βγηκε σε οσους ηθελαν να root-αρουν το κινητο τους (μεχρι καποια στιγμη) , παρα παρειχε καποια χρησιμοτητα...Θα μπορουσε να σου κανει επιδειξη οθονη , ηχο , κατασκευη , καμερα...Εκτος και αν εσυ πηγες με σκοπο να δεις τι ειναι αυτο το knox που χρησιμοποιουν οι συναδελφοι σου , και ετσι οι υπαλληλοι στον Γερμανο σου εδειξαν αυτο που τους ζητησες..το knox... Λυση του λειτουργικου ή 3rd party app ?Αν η απαντηση ειναι το 2ο , τοτε ψαξε στο android store αν υπαρχει κατι αναλογο..μην κολλας στο knox. Μα όταν λές τον άλλο είσαι κρυψίνος επείδη ρώτησε κάτι είναι προσωπικός χαρακτηρισμός. Δεν βλέπω ευγένεια εδώ. Όπως και το να βγάζεις συμπεράσματα τι μου έδειξε ένας υπάλληλος απο όπου ψωνίζω αρκετά χρόνια. Σαφώς και είδα τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά για αυτό και σκέφτομαι για την αγορά. Επίσης εννοείται εκτίμω το χρόνο που απαντάς ! Παμε αν γίνεται στα βασικα? Chrome. Υπάρχει τρόπος να μην έχω διαφημίσεις; Με βολεύει η ευκολία του sync. O adi32 moy ανέφερε μια λύση απλά άλλα άτομα μου έχουν πεί οτι συγκεκριμένα για τον Chrome δεν υπάρχει adblocker. To Samsung Pay τώρα το μαθαίνω οτι δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα. Νόμιζα οτι μόνο με την Αpple ισχύει αυτό! Ο Saruman123 μου έδωσε μία λύση για το androidONE αλλά με μπερδεύει αυτο. Σε καινούργιο κινητό μου φαίνεται περίεργο να πειράξω το σύστημά του Κάτι τελευταίο επειδή μίλησες για αναβαθμίσεις οτι είναι καλύτερο να πάω σε συσκευή με stock. Μου άρεσε το S10 σε σχέση με το pixel. Δεν ξέρω άλλες συσκευές με stock. Σκεφτόμουν τη λύση του Saruman123 για μελλοντικές αναβαθμίσεις με το AndroidONE 12 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε Αυτό με την τοποθεσία και την παρακολούθηση οντως βγάζει γέλιο. Ή αν έχεις πχ "ιδιαιτερα" γούστα θα τα έχεις αποθηκευμένα στις φώτο του κινητού. Ή αν θέλεις απόλυτη ασφάλεια και προφύλαξη θα χρησιμοποιήσεις smartphone. οχι ρε παιδιά το παρεξηγήσατε. Στο iOS όταν βάζεις μια εφαρμογή σου ρωτάει αν θα δώσεις access sto location only while using app ή μόνιμα. Το βρήκα έξυπνο . Είναι spooky να είσαι κάπου και εφαρμογές που δεν τις τρέχεις να σου πετάνε διαφημιστικά για το μέρος που είσαι. Για τις φωτογραφίες βγάζω των παιδιών δεν θέλω το fb να τρέχει στο background. 3 ώρες πριν, saruman123 είπε Αν θες μετάβαση από IOS σε Android καλύτερα να σκεφτείς με Stock Android μιας και είναι πιο σίγουρο και άμεσο στις αναβαθμίσεις και καλύτερο στην διαχείριση εφαρμογών. Δεν ξέρω αν τώρα η Samsung με το καινούργιο λειτουργικό μπορεί να κάνει ότι κάνει και το Stock android. Μπορείς να διαβάσεις τα θετικά και τα αρνητικά του stock android εδώ για να καταλάβεις τι εννοώ Εχω αλλάξει πολλούς browser για να δω ποιος είναι ο καλύτερος. Τελικά δεν υπάρχει καλύτερος,απλός επιλέγεις αυτός που σου ταιριάζει. Εγώ ας πούμε έχω δύο ο ένας είναι ο UC για Online ταινίες και ο άλλος είναι ο Dolphin(πριν είχα τον Opera). Απο αυτά που διάβασα μου αρέσει αρκετά το AndroidONE. Θα το έβαζες σε καινούργια συσκευή ; Σκεφτόμουν αφού υπάρχουν τέτοιες λύσεις να περιμένω όσο καιρό δείνει η Samsung updates και όταν σταματήσει τότε να κάνω την εγκατάσταση. Έτσι θα μπορούσε το κινητό να είναι λειτουργικό για ένα μεγαλύτερο διάστημα. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από hted 1
mphxths Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, hted είπε Μα όταν λές τον άλλο είσαι κρυψίνος Δεν θεωρω την λεξη αυτη προσβλητικη.Κρυψινους λεμε καποιον που σε καποιους τομεις της ζωης του εχει υιοθετησει μια σταση ζωης "κρυβω πληροφοριες/στοιχεια/κλπκλπ".Δεν ειναι αγενης εκφραση. Καποτε ειχα εναν φιλο που οταν παραγγελνε πιτσα , ελεγε στην πιτσαρια ψευτικο ονομα.Γιατι απλα δεν ηθελε να δωσει το κανονικο του...κρυψινους... 17 λεπτά πριν, hted είπε Όπως και το να βγάζεις συμπεράσματα τι μου έδειξε ένας υπάλληλος απο όπου ψωνίζω αρκετά χρόνια. Δεν εβγαλα κανενα συμπερασμα.Εσυ ειπες οτι σου εδειξε το "knox".Και σχολιασα οτι ειναι κουλο να σου δειξει αυτο το χαρακτηριστικο για τους λογους που ανεφερα , ενω θα μπορουσε να σου ειχε δειξει ενα σωρο αλλα πραγματα του κινητου.ΕΙΚΑΖΩ οτι μαλλον εσυ του ζητησες να στο δειξει.Γιατι ποτε στην ζωη μου δεν πηγα σε καταστημα και μου ειπανε..αααα το κινητο που κοιτατε..ΕΧΕΙ ΚΝΟΧ.Ουτε καν σε reviews δεν ασχολουνται μαζι του. 17 λεπτά πριν, hted είπε Chrome. Υπάρχει τρόπος να μην έχω διαφημίσεις; Δεν εχω δει/βρει/ακουσει για ενσωματωμενη λειτουργια ad block στον chrome ή εστω με την μορφη προσθετου.Λυσεις καθολικου ad blocking σε ολες τις εφαρμογες πρεπει να υπαρχουν , αλλα δεν τις εχω δοκιμασει και δεν ξερω και ποσο ευκολα εγκαθιστανται και ρυθμιζονται. 17 λεπτά πριν, hted είπε To Samsung Pay τώρα το μαθαίνω οτι δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα. Ακυρο feature σου λεω.Καποια στιγμη δοκιμασα να του περασω ο,τι καρτα ειχα.Χρεωστικη ή/και πιστωτικη.Ακυρο παντου.Δεν εχει η υπηρεσια αυτη προφανως συνεργασια με τις ελληνικες τραπεζες.Καποιες απο αυτες εχουν βγαλει δικο τους app , που τους περνας την καρτα σου και πληρωνεις με το κινητο/app (+nfc).Aρα το βλεπω χλωμο στο αμεσο μελλον να συνεργαστουν με το samsung app. 17 λεπτά πριν, hted είπε Ο Saruman123 μου έδωσε μία λύση για το androidONE αλλά με μπερδεύει αυτο. Σε καινούργιο κινητό μου φαίνεται περίεργο να πειράξω το σύστημά του Tι ακριβως να πειραξεις στο συστημα του?Δεν καταλαβα.Android one , ειναι καποιες συσκευες που εχουν "εγκριθει" απο την γοογλε ως τετοιες και λογικα εχουν προτεραιοτητα (χρονικη υποθετω) στο να παιρνουν ενημερωσεις ασφαλειας οπως και τις νεες αναβαθμισεις του ανδροιδ.Το stock android που λεγαμε.Επισης παιρνουν και καποια μελλοντικα software features π.χ. digital wellbeing . Επειδη η καθυστερηση των αναβαθμισεων στα ανδροιδ κινητα εγκειται στο ποσο γρηγορα οι εταιριες μεταφερουν τις custom-ιες τους στην νεα εκδοση ανδροιδ , κινητα με καθαρο ανδροιδ , pure/stock android , που εχουν μηδαμινες παρεμβασεις απο τις εταιριες των κινητων , ερχονται πολυ γρηγορα στα κινητα απο την ημερομηνια που κυκλοφορει η νεα εκδοση απο την γοογλε. Αν δηλ εχεις αγχος για τις ενημερωσεις , κοιτας συσκευες με stock android και μετα αναλογως σε τι δινεις βαρος δες ποια μαρκα/μοντελο σε καλυπτει απο αυτες.Πολυ καλα αν και ακριβα ειναι τα pixels της γοογλε με αρκετες "pixel only" εφαρμογες και τεχνολογιες οπως π.χ. google camera app που ειναι εφαρμογη απο αλλον πλανητη. Απο την αλλη για τους νοσταλγους η Νοκια εχει αρκετα μοντελα με stock android... Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από mphxths 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα