Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Στον υπολογιστή της υπογραφής μου και απο την μέρα που αγόρασα την καινούργια οθόνη Gigabyte Aorus AD27QD έχω το έξης κουλό θέμα αν και μάλλον κάτι δεν κάθεται καλά στα windows.

Σε ορισμένα παιχνίδια πχ στα 3 από τα 10 τρέχω το παιχνίδι κανονικά και μόλις αρχίσει και τρέχει το παιχνίδι δεν δείχνει τίποτα έχει μαύρη οθόνη ( ενώ το παιχνίδι από πίσω ακούγεται κανονικά ) και η οθόνη μπαίνει σε standby mode ( από το λαμπάκι ) , αν κάνω alt - tab ή γενικά μπω με οποιοδήποτε τρόπο στα windows επανέρχεται πάλι η οθόνη από standby mode και το παιχνίδι το βλέπω κανονικά σε window mode , αν πατήσω με οποιοδήποτε τρόπο να πάει σε full screen πάλι η οθόνη μπαίνει σε standby mode.

Η λύση που βρήκα ( αν και δεν είναι λύση ακριβώς ) είναι να πάω σε window mode , αλλάζω την ανάλυση πχ σε 120hz και τρέχει κανονικά και σε full screen , μετά βάζω σε 144 hz και πάλι είναι κομπλέ και παίζω κανονικά , αν όμως κάνω πχ alt tab να μπω για λίγο σε περιβάλλον desktop και μετά πάλι σε full screen στο παιχνίδι πάλι η οθόνη μπαίνει σε stand by mode ....

Απλά να ξανά πω ότι το κάνει σε ορισμένα παιχνίδια όπως είπα 3 η 2 στα 10 ... μάλλον κάτι γίνεται με τα hz αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη , ακούω προτάσεις τι να δοκιμάσω μιας και έχω δοκιμάσει αρκετά πράγματα .

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Βλέπω το web βρίθει από παρόμοιες ιστορίες (μας έχουν τρελάνει με τα "compatibilities"). Δεν κατάφερα ωστόσο να βρω τίποτα που να μου δώσει καν κάποια ιδέα/πρόταση για λύση και γενικά κατάλαβα οτι έχει να κάνει περισσότερο με το κάθε παιχνίδι (γι'αυτό και σένα σου το κάνει σε ορισμένα).

Μήπως για workaround (για να μην κάνεις όλα αυτά) να δοκίμαζες να κλείσεις το monitor, να τρέξεις μετά το παιχνίδι και μετά όταν το ακούσεις και φορτώσει να το ξανα ανοίξεις...

Δημοσ.

Οταν στο ξανα κανει,πάτησε right alt + enter  να δεις αν θα  μπει σε μικρότερο πλαίσιο η εικόνα, κι επανελθει κάτι..Δεν λύνει το πρόβλημα απλα απο περιέργεια αν βγει απο full screen , δείξει κάτι..

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

Οταν στο ξανα κανει,πάτησε right alt + enter  να δεις αν θα  μπει σε μικρότερο πλαίσιο η εικόνα, κι επανελθει κάτι..Δεν λύνει το πρόβλημα απλα απο περιέργεια αν βγει απο full screen , δείξει κάτι..

Δεν αλλάζει κατι απλα με πάει στα windows το alt και enter και το παιχνίδι τρέχει απο πίσω

Δημοσ.

Τα παιχνιδια αυτα τα εκανες εγκατασταση με την παλια οθονη ε; Κανε ενα απο αυτα απεγκατασταση και ξανα περασε το να δεις τι θα γινει..

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

Τα παιχνιδια αυτα τα εκανες εγκατασταση με την παλια οθονη ε; Κανε ενα απο αυτα απεγκατασταση και ξανα περασε το να δεις τι θα γινει..

Με την καινούργια αλλα δεν μπορώ να σκεφτώ τι μπορεί να έχει η οθόνη με την εγκατάσταση του παιχνιδιού , και το κάνει μονο σε 2 3 οχι σε ολα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελα ντε.. κατι με τα hz παιζει.. Ψαξε στον πινακα ελεγχου γραφικων, ή περνα driver οθονης αν δεν... ή κοιτα freesync/hdr,ετσι τουφεκαω κι εγω τωρα..

Η΄ κοιτα τα hz στις ρυθμισεις οθονης/προσαρμογεα κτλ μπας και βρεις τιποτα.. Αλλιως ριξε φορματ αν δεν δεις φως, μπας και..

Επεξ/σία από ZELOMOTH
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ZELOMOTH είπε

Ελα ντε.. κατι με τα hz παιζει.. Ψαξε στον πινακα ελεγχου γραφικων, ή περνα driver οθονης αν δεν... ή κοιτα freesync/hdr,ετσι τουφεκαω κι εγω τωρα..

Η΄ κοιτα τα hz στις ρυθμισεις οθονης/προσαρμογεα κτλ μπας και βρεις τιποτα.. Αλλιως ριξε φορματ αν δεν δεις φως, μπας και..

Θα το ψάξω , καλα format δεν κάνω ποτέ για τέτοια πράγματα , thanks πάντως

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SPANK είπε

Θα το ψάξω , καλα format δεν κάνω ποτέ για τέτοια πράγματα , thanks πάντως

Ουτε εγω απλα αμα σε παρα ζαλισει και στην βιδωσει, ποτε δεν ξερεις..😡

• Thanks 1
Δημοσ.

"Φταίνε" τα παιχνίδια... Αν μπορείς να.βρεις τα ini τους για να τα ρυθμίσεις να τρέχουν αρχικά στα Hz που δεν έχουν θεμα

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Stamer είπε

"Φταίνε" τα παιχνίδια... Αν μπορείς να.βρεις τα ini τους για να τα ρυθμίσεις να τρέχουν αρχικά στα Hz που δεν έχουν θεμα

Μάλλον αυτη ειναι η λύση θα το κοιτάξω , ωστόσω τα ίδια παιχνίδια στην παλιά οθόνη στα 75 hz δεν ειχαν κανένα θέμα

Δημοσ.

Παρατήρησα το εξής κουλό , οταν στα windows ειναι η οθόνη στα 120 ή 144 hz δεν γίνεται εναλλαγή παιχνίδι windows δεν εμφανίζει τίποτα μονο μαύρη οθόνη και το παιχνίδι παίζει απο πίσω , αν βάλω την οθόνη στα windows στα 60 hz περίπου δεν υπάρχει κανένα θέμα και το παιχνίδι ειναι ακομη στα 144hz ...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ZELOMOTH είπε

Αρα στα 60hz σε επιφάνεια εργασιας εισαι οκ και το παιχνίδι φαίνεται κανονικά στα 144?

Ταυτοχρόνως δηλαδη..??

Ναι ακριβώς

Δημοσ.

Μου φαίνεται οτι τελικά όντως θα πας σε φορματ στο τέλος, ωστε να δει απο την αρχη το συστημα την οθόνη κτλ...

Μηπως έχεις κανα δευτερο pc  να κουμπωνες εκει οθονη-καρτα γραφικων και να εγκαταστουσες ενα παιχνιδι που στο κάνει το πρόβλημα πάντα? Μην σου πω αν είχε και άλλα windows, πχ 7ρια, ακόμα καλύτερα.. Για να αποφύγεις το φορματ λεω...Τουλάχιστον να φανεί εκει αν φταίνε τα ρημαδο10ρια..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...