Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, ThReSh είπε

E ας ρίξουν μια οπτική ρε συ μέχρι εκεί, σιγά...

Μα τα μισά σχόλια ασχολούνται με το γιατί το "βίντεο" έχει 6fps ενώ και η κουτσή Μαρία το βλέπει ότι είναι συρραφή διαδοχικών φωτογραφιών. Ε νισάφι.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Είναι 5 φορές πιο γρήγορο το βίντεο το οποίο σημαίνει ότι η κίνηση στο βίντεο γίνεται εξαιρετικά αργά . Άρα δεν είναι θέμα fps !

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εχει η επιφάνεια του αστεροειδή που είναι μικροπετραδακια και βράχοι λες και υπάρχει ατμοσφαίρα με αέρα αλλά και βροχή επάνω του να τα διαμορφώνει, αν όντως είναι πραγματικό το footage for my brain είναι mindboggling.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Silverage είπε

Συμφωνώ ότι πρέπει να αρχίσουν να βάζουν καλύτερες κάμερες.

Θα ήθελα να δώ μια 8K φωτογραφία του Άρη ή και βίντεο αν γίνεται.

To 2010 o James Cameron προσεγγισε τη NASA με σκοπο να αναπτύξουν από κοινού μια 3-D κάμερα για το rover Curiosity. 

Ούτε αυτός δεν είχε φανταστεί τι δοκιμες απαιτούνται για να πιστοποιηθεί το σύστημα για αποστολη στον Άρη. 

Οι κάμερες δεν πεταξαν ποτε στον Κόκκινο Πλανήτη γιατί δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για την ολοκλήρωση του project εμπρόθεσμα για να προλάβουν το παράθυρο εκτόξευσης.

https://www.nasa.gov/mission_pages/msl/news/msl20110325.html

31 λεπτά πριν, Istros είπε

"Το Hayabusa2 βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τον αστεροειδή σχεδόν για 6 μήνες, μέχρις ότου βρει το κατάλληλο σημείο προσγείωσης, με την επαφή με την επιφάνεια του σώματος να διαρκεί μόλις ένα δευτερόλεπτο."

6 μήνες για ένα δευτερόλεπτο.

30 χρονια από τη ζωη του Alan Stern  (διευθυντή του προγράμματος Pluto-New Horizons) και 12 χρονια ταξίδι στο διάστημα για ένα fly-by που κράτησε λιγότερο από ένα λεπτό.

Αυτό ειναι επιστήμη.

Επεξ/σία από MAFAKA
  • Like 8
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ELMastas είπε

Στα πόσα Fps είναι το video ? (και τι ανάλυση είναι αυτή?)παράξενα μου φαίνονται ορισμένα πράγματα...νομίζω πως χρειάζονται "χθές" αναβάθμιση οι κάμερες τους,γιατί την 10ετία του 70-80 καλύτερη ποιότητα βλέπαμε.. Βρε εδώ έχουμε κινητά με 16 κάμερες και με τα 48mp και αυτοί που δεν μπορούν να βάλουνε σε διαστημικό όχημα,μια κάμερα της προκοπής ? :huh: 

Μαλλον ειναι τραβηγμενες εικονες και ενομενες. Ξες μωρε για εξικονομηση ενεργειας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπότε εφόσον δεν είναι Live δεν τίθεται και τόσο θέμα για την ποιότητα,δεν είπε κανείς για HD ποιότητες κλπ,αλλά τουλάχιστον ένα "στάνταρ" βίντεο,κάποιοι είπαν οτι είναι προφανής συρραφή φωτό και γιαυτό και είναι έτσι η κίνηση αυτό το δικαιολογεί όμως αν είναι έτσι δεν έχουν δηλαδή καν κάμερα πάνω στήν συσκευή για να καταγράψει και στείλει "κανονικό" βίντεο πράγμα που πιστεύω πως θα έπρεπε να υπήρχε,εφόσον ξοδεύουν τόσα χρήματα για μια τέτοια αποστολή :huh:

Επεξ/σία από ELMastas
Δημοσ.

Παίδες, η λήψη εικόνων στο ορατό φάσμα είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τους ερευνητές. 

Ο επιστημονικός εξοπλισμός των μη επανδρωμένων αποστολών είναι κυριως φασματογραφοι, μετρητές ακτινοβολίας κλπ. 

Στα δεδομένα που στέλνουν αυτοί οι αισθητήρες είναι όλο το ζουμί.

Το να πετύχουν να καταγράψουν και μια καλή εικόνα για το κοινό είναι το κερασάκι στην τούρτα.

• Like 5
  • Thanks 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ELMastas είπε

Στα πόσα Fps είναι το video ? (και τι ανάλυση είναι αυτή?)παράξενα μου φαίνονται ορισμένα πράγματα...νομίζω πως χρειάζονται "χθές" αναβάθμιση οι κάμερες τους,γιατί την 10ετία του 70-80 καλύτερη ποιότητα βλέπαμε.. Βρε εδώ έχουμε κινητά με 16 κάμερες και με τα 48mp και αυτοί που δεν μπορούν να βάλουνε σε διαστημικό όχημα,μια κάμερα της προκοπής ? :huh:

Η  κάμερα είναι η παρακάτω και δες τι προστασία και θωράκιση έχει, δεν είναι απλά τα πράγματα.

Fig1.jpg

• Like 6
Επισκέπτης
Δημοσ.

Και σε χωματερή να το τραβούσαν δεν θα είχε διαφορά.Δεν βλέπουμε τίποτα και με το fps είναι χειρότερο και από όταν κάνω raid με το λάπτοπ μου στο wow.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, coffeex είπε

Η  κάμερα είναι η παρακάτω και δες τι προστασία και θωράκιση έχει, δεν είναι απλά τα πράγματα.

Fig1.jpg

Μικροφωνο δεν εχει ? Εγω θα ζηταγα τα λεφτα μου πισω  :bleh:

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, MAFAKA είπε

To 2010 o James Cameron προσεγγισε τη NASA με σκοπο να αναπτύξουν από κοινού μια 3-D κάμερα για το rover Curiosity. 

Ούτε αυτός δεν είχε φανταστεί τι δοκιμες απαιτούνται για να πιστοποιηθεί το σύστημα για αποστολη στον Άρη. 

Οι κάμερες δεν πεταξαν ποτε στον Κόκκινο Πλανήτη γιατί δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για την ολοκλήρωση του project εμπρόθεσμα για να προλάβουν το παράθυρο εκτόξευσης.

https://www.nasa.gov/mission_pages/msl/news/msl20110325.html

30 χρονια από τη ζωη του Alan Stern  (διευθυντή του προγράμματος Pluto-New Horizons) και 12 χρονια ταξίδι στο διάστημα για ένα fly-by που κράτησε λιγότερο από ένα λεπτό.

Αυτό ειναι επιστήμη.

Το δευτερόλεπτο αυτό έχει τεράστια σημασία γι'αυτό και το επισήμανα

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Kostas.karras είπε

Μικροφωνο δεν εχει ? Εγω θα ζηταγα τα λεφτα μου πισω  :bleh:

Μικρόφωνο στο διάστημα;;;;;

🌚

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...