ScorpioX777 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 11 λεπτά πριν, Yiannis87 είπε Τι χρησιμοποιείς για laptop και κινητό? Κινητο εχω προς το παρων και για λιγο ακομα ενα Note 8, και 3 laptop(ενα Dell ενα Asus και ενα φτηνοlenovo που κανω ολα τα βρωμικα πειραματα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TasMan Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 23 ώρες πριν, Yiannis87 είπε Άρα πιο safe τα linux? (ποιο distro είχες?) Τη δοκιμή την είχα κάνει σε Linux Mint 18. Τώρα έχω τα 19.1 στο σπίτι, MacOS στο γραφείο και Windows... ούτε για αστείο! Έχω ακούσει πολλές φορές (και σε αυτό το thread) ότι αυτό συμβαίνει επειδή τα συγκεκριμένα λειτουργικά έχουν πολύ μικρό μερίδιο αγοράς σε σχέση με τα Windows και η απάντησή μου είναι απλή: Δε με νοιάζει. Για μένα το αποτέλεσμα έχει σημασία και που κινδυνεύω λιγότερο. Αν και για να λέμε του στραβού το δίκιο με τα Linux δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα γιατί πρώτον δε στηρίζονται σε ένα κάρο διαφημιστικές ώστε να χρειάζεται συνεχώς να σε παρακολουθούν (άρα να αφήνουν παραθυράκια που να είναι εκμεταλλεύσιμα) και δεύτερον έχουν εντελώς ξεκλείδωτο κώδικα που σημαίνει ότι όποιος έχει τις γνώσεις μπορεί οποιαδήποτε στιγμή θέλει να δει ΑΚΡΙΒΩΣ τι κάνει το λειτουργικό του. Γι'αυτό στα linux τα κενά ασφαλείας ανακαλύπτονται αμέσως και δε χρειάζεται καν να το κάνει η οποιαδήποτε εταιρεία. Όποιος από την κοινότητα βρει τον τρόπο να καλύψει το κενο απλά το ανακοινώνει και το ακολουθεί όλη η κοινότητα μέχρι να patchαριστεί και επίσημα (συνήθως σε διάστημα μερικών ημερών και όχι μηνών ή χρόνων). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LIGHT1NG Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, TasMan είπε Τη δοκιμή την είχα κάνει σε Linux Mint 18. Τώρα έχω τα 19.1 στο σπίτι, MacOS στο γραφείο και Windows... ούτε για αστείο! Έχω ακούσει πολλές φορές (και σε αυτό το thread) ότι αυτό συμβαίνει επειδή τα συγκεκριμένα λειτουργικά έχουν πολύ μικρό μερίδιο αγοράς σε σχέση με τα Windows και η απάντησή μου είναι απλή: Δε με νοιάζει. Για μένα το αποτέλεσμα έχει σημασία και που κινδυνεύω λιγότερο. Αν και για να λέμε του στραβού το δίκιο με τα Linux δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα γιατί πρώτον δε στηρίζονται σε ένα κάρο διαφημιστικές ώστε να χρειάζεται συνεχώς να σε παρακολουθούν (άρα να αφήνουν παραθυράκια που να είναι εκμεταλλεύσιμα) και δεύτερον έχουν εντελώς ξεκλείδωτο κώδικα που σημαίνει ότι όποιος έχει τις γνώσεις μπορεί οποιαδήποτε στιγμή θέλει να δει ΑΚΡΙΒΩΣ τι κάνει το λειτουργικό του. Γι'αυτό στα linux τα κενά ασφαλείας ανακαλύπτονται αμέσως και δε χρειάζεται καν να το κάνει η οποιαδήποτε εταιρεία. Όποιος από την κοινότητα βρει τον τρόπο να καλύψει το κενο απλά το ανακοινώνει και το ακολουθεί όλη η κοινότητα μέχρι να patchαριστεί και επίσημα (συνήθως σε διάστημα μερικών ημερών και όχι μηνών ή χρόνων). Απλά οι μεγάλες εταιρίες τρώγονται μεταξύ τους και η λίστα έχει ως εξής. Gamer:windows Δουλειά :mac Server:Linux Μια καλή εταιρία μπορεί να δουλέψει με Windows απλά να έχει ένα server linux ώστε να προστατεύσει το δίκτυο κάτι τέτοια κόλπα τουλάχιστον έκανε ο ξάδερφος μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gnsX Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Η ασχετοσυνη έχει φτάσει επίπεδα που δεν είχε ποτέ φανταστεί το forum. Μήπως είναι κλειστά τα σχολεία; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aris1986 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 6 ώρες πριν, gnsX είπε Η ασχετοσυνη έχει φτάσει επίπεδα που δεν είχε ποτέ φανταστεί το forum. Μήπως είναι κλειστά τα σχολεία; Δώσε μας τα φώτα σου αρχηγέ. Άρχισε το debunk!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gnsX Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 25 λεπτά πριν, aris1986 είπε Δώσε μας τα φώτα σου αρχηγέ. Άρχισε το debunk!!! Μπααααα, είμαι στη δουλειά με το mac και με κόβει ο Linux server που έχουμε για να προστατεύει το δίκτυο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε Απλά οι μεγάλες εταιρίες τρώγονται μεταξύ τους και η λίστα έχει ως εξής. Gamer:windows Δουλειά :mac Server:Linux Μια καλή εταιρία μπορεί να δουλέψει με Windows απλά να έχει ένα server linux ώστε να προστατεύσει το δίκτυο κάτι τέτοια κόλπα τουλάχιστον έκανε ο ξάδερφος μου Για μενα που χω χρησιμοποιησει και τα 3 για development, το OSX ήταν το πιο αντιπαραγωγικό. Ολα τα καλα του Unix τα έχεις με linux και δεν χρει@ζεται να κάνεις rewire τον εγκεφαλό σου να μάθεις όλα τα keyboard shortcuts απ την αρχή. Απο internal support καλύτερα με διαφορά τα windows, καλή τύχη αν δουλευεις σε μεγαλη εταιρια και θες mac os. Για γραφιστες και μουσικούς είναι μονόδρομος το mac αλλά μέχρι εκεί Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LIGHT1NG Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 11 λεπτά πριν, Karpouzac είπε Για μενα που χω χρησιμοποιησει και τα 3 για development, το OSX ήταν το πιο αντιπαραγωγικό. Ολα τα καλα του Unix τα έχεις με linux και δεν χρει@ζεται να κάνεις rewire τον εγκεφαλό σου να μάθεις όλα τα keyboard shortcuts απ την αρχή. Απο internal support καλύτερα με διαφορά τα windows, καλή τύχη αν δουλευεις σε μεγαλη εταιρια και θες mac os. Για γραφιστες και μουσικούς είναι μονόδρομος το mac αλλά μέχρι εκεί εγώ γενικά έχω το linux mint σε έναν HDD 2tb για kernel/roms για κάτι κινητα που φτιάχνω και windows 10 για gaming και καμιά εργασία απλή ούτε γραφίστας ουτε dj ούτε μεγάλη εταιρία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 8 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε εγώ γενικά έχω το linux mint σε έναν HDD 2tb για kernel/roms για κάτι κινητα που φτιάχνω και windows 10 για gaming και καμιά εργασία απλή ούτε γραφίστας ουτε dj ούτε μεγάλη εταιρία Απλα διαφωνω με το οτι το OSX είναι για δουλειά και καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geostratis Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Το μονο πραγματικο κενο ασφαλειας ειναι το κενο στον εγκεφαλο του μεσου χρηστη ... Κατα τα αλλα, το να θες sotware απολυτα ασφαλες ειναι σαν να θες κλειδαρια που θα κλειδωνει αλλα κανεις αλλος δεν θα μπορει ποτε να την ξεκλειδωσει. .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LIGHT1NG Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 28 λεπτά πριν, geostratis είπε Το μονο πραγματικο κενο ασφαλειας ειναι το κενο στον εγκεφαλο του μεσου χρηστη ... Κατα τα αλλα, το να θες sotware απολυτα ασφαλες ειναι σαν να θες κλειδαρια που θα κλειδωνει αλλα κανεις αλλος δεν θα μπορει ποτε να την ξεκλειδωσει. .. Τίποτα δεν είναι απόλυτα ασφαλές ο μόνος τρόπος είναι να είσαι αποσυνδεμενος από ίντερνετ και χωρίς Bluetooth κλειστό wifi κλπ τώρα όλα τα άλλα είναι κατά πόσο κάποιος ξέρει περισσότερα πράγματα και πως να μπει στο σύστημά κάποτε ήταν το backtrack που ήθελε κάποιες Α γνώσεις μετά ήρθε το kali που είναι ποιο εύκολο στην χρήση από κει και πέρα οι γνώσεις μετράνε και η όρεξη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Markantonis Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Στις 7/3/2019 στις 1:27 ΜΜ, billdanos είπε Αυτή η φράση έχει πλέον τόση αξία όση και ο ...μύθος του ακέφαλου καβαλάρη! 😛 Μόνο που αυτό είναι πραγματικότητα δυστυχώς. Ντέμ γιου Τιμ! Στις 7/3/2019 στις 1:27 ΜΜ, Yiannis87 είπε Άρα πιο safe τα linux? (ποιο distro είχες?) Χρησιμοποιείς iphone? Γιατί σκεφτόσουν να μεταβείς σε mac? Ναι χρησιμοποιώ iPhone. Είδα το πόσο απλό και λειτουργικό είναι και είπα να ξεφύγω από τα την δυσχρηστία των Windows με τα κρασαρισματα, ιούς, κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Yiannis87 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Markantonis είπε Μόνο που αυτό είναι πραγματικότητα δυστυχώς. Ντέμ γιου Τιμ! Ναι χρησιμοποιώ iPhone. Είδα το πόσο απλό και λειτουργικό είναι και είπα να ξεφύγω από τα την δυσχρηστία των Windows με τα κρασαρισματα, ιούς, κτλ. Κακή περίοδο διάλεξες για τη μετάβαση. Η ποιότητα του hardware στα φορητά έχει πέσει δραματικά, δεν αντικατοπτρίζει τα 2k που κάνει το μηχάνημα. Το βλέπεις εύκολα στα αγγλικά forum τι γίνεται με τα νέα μηλοφορητά Ίσως το mini να αξίζει, που είναι τούμπανο, για το σπίτι, γιατί φαντάζομαι στον υπόλοιπο χώρο σου οι άλλοι θα έχουν windows, οπότε δεν χρειάζεται να σκας με macbook. Αξίζει νομίζω να επενδύσεις σε mini για να έχεις την ευκολία του macos. Τώρα αν θες φορητό είναι λίγο ρίσκο, λόγω flexgate, hinge cracking, ενώ στα macbook 2015 έχουμε staingate. Απλά στο λέω, τώρα αν θες δίνεις 2k και παίρνεις το μηχάνημα με το όποιο ρίσκο... Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2019 από Yiannis87 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Markantonis Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, Yiannis87 είπε Κακή περίοδο διάλεξες για τη μετάβαση. Η ποιότητα του hardware στα φορητά έχει πέσει δραματικά, δεν αντικατοπτρίζει τα 2k που κάνει το μηχάνημα. Το βλέπεις εύκολα στα αγγλικά forum τι γίνεται με τα νέα μηλοφορητά Ίσως το mini να αξίζει, που είναι τούμπανο, για το σπίτι, γιατί φαντάζομαι στον υπόλοιπο χώρο σου οι άλλοι θα έχουν windows, οπότε δεν χρειάζεται να σκας με macbook. Αξίζει νομίζω να επενδύσεις σε mini για να έχεις την ευκολία του macos. Τώρα αν θες φορητό είναι λίγο ρίσκο, λόγω flexgate, hinge cracking, ενώ στα macbook 2015 έχουμε staingate. Απλά στο λέω, τώρα αν θες δίνεις 2k και παίρνεις το μηχάνημα με το όποιο ρίσκο... Τι είναι τα flexgate, hinge, cracking και staingate? Πάντως με έβαλες σε σκέψη για το Mac mini... ισως είναι η καλύτερη λύση. Επίσης έχω ακούσει και για χακιντος. Το θεωρείς καλή ιδέα; Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2019 από Markantonis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Yiannis87 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, Markantonis είπε Τι είναι τα flexgate, hinge, cracking και staingate? Πάντως με έβαλες σε σκέψη για το Mac mini... ισως είναι η καλύτερη λύση. Επίσης έχω ακούσει και για χακιντος. Το θεωρείς καλή ιδέα; Δεν έχω χακιντος, δεν είμαι γνώστης και δεν έχω ασχοληθεί. Πήγαινα μια φορά να πάρω από αγγελία, αλλά προτίμησα κανονικό macos. Σκέψου ότι η Apple κρατάει στο αρχείο της όλους τους σειριακούς αριθμούς των συσκευών που είναι συνδεδεμένοι με το apple id (μιας και μιλάμε για ασφάλεια εδώ μέσα....) Δεν ξέρω τι γίνεται με χακιντος. Τα άλλα που σου είπα είναι προβλήματα που εμφανίζονται στα μακ στο hardware, οπότε googlare τα να τα έχεις υπόψιν σου. Eν κατακλείδη, με 1,5k. παίρνεις mini 6-core 16 ram, με 2k mini 6-core 32 ram, ενώ για macbook με 2k παίρνεις 4-core με 16 ram με τους κιδνύνους που είπα. Καλή λύση κατά τη γνώμη μου για να έχει ένα 2ο απλό, μηχάνημα που να τρέχει macos είναι το macbook 12", αν είναι συμβατό με το μάτια σου. Εμένα με είχε βολέψει σε σχετικά βαριά χρήση ας πούμε, 50+ internet tabs open με 8 ram. Ήταν σκυλί και ας μην του φαίνεται. Η νέα σειρά. άλλωστε αν βγει θα έχει παρόμοιες επιδόσεις με το air και ίσως το 2020 να δούμε και τετραπύρηνο fanless. Ήδη βλέπουμε τρελό επεξεργαστή στο ipad pro, αν και είναι αστείο. Τώρα αν πάρεις mac, συνιστώ αγορά από το εξωτερικό αν έχεις τη δυνατότητα. Εδώ είναι ακριβά και τώρα που άλλξαν και τη θέση των γραμμάτων στο ελληνικό πληκτρολόγιο δεν αξίζει. Πάρε με αγγλικό από έξω αν μπορείς. Τις καλύτερες τιμές σε Ευρώπη τις έχει, η Ελβετία, λόγω ισοτιμίας φράγκου με ευρώ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα