Προς το περιεχόμενο

Η Google αποκαλύπτει σοβαρό κενό ασφαλείας στο macOS πριν η Apple διαθέσει κατάλληλο patch

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, billdanos είπε

Όπου γάμος και γιορτή...

Και είσαι και ψεύτης γιατί η "αποτοξίνωση" ήταν απλά ένα τρικ που έκανες για να μη σε "πιάσει" κάνα ban! 😛 

ο σχολιασμος των χρηστων απο τους μοδερατορες επιτρεπεται, το αναποδο οχι ωραιο φορουμ.

οσον αφορα την ειδηση εχει μπαγιατεψει εδω και ποσες μερες εχει βγει και για να σχολιασουμε την ειδηση ειναι που κλεινει πολυ γρηγορα τις τρυπες η apple. Σε ευχαριστουμε apple που εμεις που κανεις τα παντα για να αποδειξεις οτι εμεις που δεν εχουμε apple εχουμε δικιο σε αυτα που λεμε εναντιον σου, σε ευχαριστουμεεεε!!!!!

• Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Όλα τα λειτουργικά έχουν τρύπες δεν είναι κάτι καινούργιο.Το ανησυχητικό είναι ότι δεν κατάφεραν μέσα σε 90 μέρες να το φτιάξουν και τώρα που δημοσιεύτηκε οι χρήστες πρέπει να προσέχουν περισσότερο

• Like 3

Μόλις τώρα, Istros είπε

Όλα τα λειτουργικά έχουν τρύπες δεν είναι κάτι καινούργιο.Το ανησυχητικό είναι ότι δεν κατάφεραν μέσα σε 90 μέρες να το φτιάξουν και τώρα που δημοσιεύτηκε οι χρήστες πρέπει να προσέχουν περισσότερο

Έχουν σοβαρότερα Project από αυτό. Ξέρεις τι δουλειά έχουν για καινούργια Emojis και κινούμενες κουράδες ? Poo Animoji 

• Thanks 1
  • Sad 1

7 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Για ποια Windows μιλάς; Τα 2000; ή τα xp?

Τεσπα άποψη σου. Απλά έχει διάφορα το 'ειναι ασφαλέστερα γιατί κανείς δεν ασχολείται μαζί του' με το 'ασχολούνται μαζί του και δεν μπορούν να βρουν bugs'.

1 ώρα πριν, Yiannis87 είπε

Έχεις δουλέψει Windows 10?  Έχεις άποψη για αυτά? Είναι τα Windows 10 "τρύπια"?

Mac δουλέυω και εγώ αλλά η Apple έχει καταντήσει εκνευριστική πλέον για αυτό ρωτάω για την ασφάλεια των 10 που μου φαίνονται δελεαστικά.

Αυτό που λες δεν ξέρω κάτα πόσο ισχύει, γιατί σημασία έχει και το target/χρήστης του os/θύμα του attacker. πχ μπορεί να μην έχει ιδιαίτερα νόημα να χτυπήσουν εσένα που τρέχεις windows, αλλά αξίζει για τον attacker να χακάρει το macbook του Zuckerberg. Δεν έχει σημασία το μερίδιο αγοράς, αλλά ποιοι βρίσκονται σε αυτό κλπ.

Ρώτησα και εγώ. Τα 10 είναι πιο ασφαλή από τα 7 ας πούμε?

Τα τελευταία windows που δούλεψα ήταν τα 7, μετά πέρασα σε mac.

2 ώρες πριν, Istros είπε

Έχεις δίκιο για το bug και για το γεγονός ότι 90 μέρες δεν μπορούν να φτιάξουν φταίει η Google.Η Google τους ενημέρωσε για να φτιάξουν το κενό,η Google σου φταίει?

Η google δεν φταίει αλλά πρέπει να κοιτάξει πρώτα το δικό της λειτουργικό το οποίο  είναι τρύπιο από παντού και όταν το κάνει ύστερα κοιτάει και τα αλλά λειτουργικά. 

Απο την άλλη η apple διαφημίζει το λειτουργικό της ως πιο ασφαλές από τα αλλά λειτουργικά (κάτι το οποίο είναι) και συνεχίζει να κάνει έρευνες στο λειτουργικό της ώστε να είναι πιο ασφαλές και όχι τι κάνει η κάθε google. 

Τώρα αν πέρασαν 90 μέρες και δεν το έφτιαξε δεν το έκανε για να την τρολαρουν

• Confused 3

1 ώρα πριν, Yiannis87 είπε

Έχεις δουλέψει Windows 10?  Έχεις άποψη για αυτά? Είναι τα Windows 10 "τρύπια"?

Mac δουλέυω και εγώ αλλά η Apple έχει καταντήσει εκνευριστική πλέον για αυτό ρωτάω για την ασφάλεια των 10 που μου φαίνονται δελεαστικά.

Εννοείται ότι τα έχω δουλέψει και σε προσωπικό υπολογιστή και σε επαγγελματικό επίπεδο. Τα "πέταξα" βέβαια για άλλο λόγο (για το σύστημα των updates), αλλά κάποια στιγμή στο σπίτι εγκατέστησα ένα net monitor για να βλέπω τι "πόρτες" ήταν ανοιχτές και με τι επικοινωνούσε ο υπολογιστής. Και έπαθα σοκ! Χωρίς να κάνω απολύτως τίποτα ο υπολογιστής είχε ανοιχτή επικοινωνία με δεκάδες sites (όσα έψαξα ήταν διαφημιστικές εταιρείες) και συνεχώς αντάλλασε πληροφορίες (τι ακριβώς κανείς δεν ξέρει). Στο mac τα πράγματα ήταν πιο διαχειρίσιμα, δηλ είχε επικοινωνία με καμμιά 30ριά sites όπου τα μισά σχεδόν ήταν servers της apple και των προγραμμάτων που είχα εγκατεστημένα. Τα υπόλοιπα επίσης διαφημιστικά. Τα linux που τελικά έβαλα στο σπίτι είχαν ανοιχτές μόνο 1-2 "πόρτες" με τους επίσημους servers απλά για να ψάχνουν για updates. Αν απενεργοποιούσα τα updates... traffic=0!

Εννοείται ότι ΔΕ λέω ότι όλες αυτές οι επικοινωνίες είχαν κακόβουλο χαρακτήρα, νομίζω όμως πως είναι λογικό όσο περισότερες "πόρτες" αφήνεις ανοιχτές, τόσο πιο εύκολο είναι να γίνει η στραβή.

• Like 2

• Super Moderators
23 minutes ago, dancer said:

ο σχολιασμος των χρηστων απο τους μοδερατορες επιτρεπεται, το αναποδο οχι ωραιο φορουμ.

Εννοείς αυτό που κάνεις τώρα?

Ναι... Απαγορεύεται... 😛 

• Like 2
  • Confused 3

Επισκέπτης
2 ώρες πριν, Istros είπε

Έχεις δίκιο για το bug και για το γεγονός ότι 90 μέρες δεν μπορούν να φτιάξουν φταίει η Google.Η Google τους ενημέρωσε για να φτιάξουν το κενό,η Google σου φταίει?

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σκοινί. Το πιο απλό θα σου πω, οι Google’s scanners δεν δουλεύουν σωστά, πόσα Ramnsowares έχουν σταλεί σε Gmail inboxes σε όλο τον κόσμο, και για πόσους μήνες (ή μάλλον χρόνια πλέον) δεν μπορεί να βγάλει άκρη. Και μιλάμε για ένα γνωστό πρόβλημα για χρόνια και όχι για ένα κενό ασφαλείας (90ημερών) που ακόμα δεν έχει χρησιμοποιηθεί για επιθέσεις.

Πάει και ο μύθος των απόρθητων Mac. Έχω Windows 10 και σκεφτόμουν σοβαρά να μεταβώ σε Mac, αλλά μετά από όλα αυτά - και το σχεδιάγραμμα - σκέφτομαι σοβαρά να ...μην. Δεν ξέρω πλέον αν οι διαφορές είναι τόσο τεράστιες όσο στο παρελθόν. Μετά τον χαμό του Στιβ η Apple δεν είναι εκείνη που ήταν.

• Like 1

• Super Moderators
Just now, Markantonis said:

Μετά τον χαμό του Στιβ η Apple δεν είναι εκείνη που ήταν.

Αυτή η φράση έχει πλέον τόση αξία όση και ο ...μύθος του ακέφαλου καβαλάρη! 😛 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, TasMan είπε

Εννοείται ότι τα έχω δουλέψει και σε προσωπικό υπολογιστή και σε επαγγελματικό επίπεδο. Τα "πέταξα" βέβαια για άλλο λόγο (για το σύστημα των updates), αλλά κάποια στιγμή στο σπίτι εγκατέστησα ένα net monitor για να βλέπω τι "πόρτες" ήταν ανοιχτές και με τι επικοινωνούσε ο υπολογιστής. Και έπαθα σοκ! Χωρίς να κάνω απολύτως τίποτα ο υπολογιστής είχε ανοιχτή επικοινωνία με δεκάδες sites (όσα έψαξα ήταν διαφημιστικές εταιρείες) και συνεχώς αντάλλασε πληροφορίες (τι ακριβώς κανείς δεν ξέρει). Στο mac τα πράγματα ήταν πιο διαχειρίσιμα, δηλ είχε επικοινωνία με καμμιά 30ριά sites όπου τα μισά σχεδόν ήταν servers της apple και των προγραμμάτων που είχα εγκατεστημένα. Τα υπόλοιπα επίσης διαφημιστικά. Τα linux που τελικά έβαλα στο σπίτι είχαν ανοιχτές μόνο 1-2 "πόρτες" με τους επίσημους servers απλά για να ψάχνουν για updates. Αν απενεργοποιούσα τα updates... traffic=0!

Εννοείται ότι ΔΕ λέω ότι όλες αυτές οι επικοινωνίες είχαν κακόβουλο χαρακτήρα, νομίζω όμως πως είναι λογικό όσο περισότερες "πόρτες" αφήνεις ανοιχτές, τόσο πιο εύκολο είναι να γίνει η στραβή.

Άρα πιο safe τα linux? (ποιο distro είχες?)

2 λεπτά πριν, Markantonis είπε

Πάει και ο μύθος των απόρθητων Mac. Έχω Windows 10 και σκεφτόμουν σοβαρά να μεταβώ σε Mac, αλλά μετά από όλα αυτά - και το σχεδιάγραμμα - σκέφτομαι σοβαρά να ...μην. Δεν ξέρω πλέον αν οι διαφορές είναι τόσο τεράστιες όσο στο παρελθόν. Μετά τον χαμό του Στιβ η Apple δεν είναι εκείνη που ήταν.

Χρησιμοποιείς iphone? Γιατί σκεφτόσουν να μεταβείς σε mac?

Επεξ/σία από Yiannis87

33 λεπτά πριν, Istros είπε

Όποτε έχουν δυστυχώς "κέφια" θα το φτιάξουν και δεν ισχύει μόνο για την Apple αλλά το έχουμε δει πολλές φορές και με την Microsoft

" A few days ago, Microsoft missed another of Google Project Zero’s infamous 90-day patching deadlines."

• Like 1

Δηλαδή η Google βρήκε ενα συγκαλυμμενο τρόπο να εκθέτει τον ανταγωνισμό για θέματα ασφαλείας.. Για τη google και τις δεκαδες android εκδοσεις που κυκλοφορουν ποσα τετοια εχει βγαλει το Project Zero? 

Σταματήστε να κάνετε σαν τους πολιτικούς και σχολιάστε αυτό που λέει το άρθρο. Το αν έχει τρύπες η Google, η Microsoft και όποια άλλη, θα το συζητήσουμε στα αντίστοιχα άρθρα όταν βγουν.

Επίσης, μια χαρά προλάβαιναν να το φτιάξουν σε λιγότερες από 90 μέρες. Απλώς αδιαφορούσαν γιατί δεν είχαν να κερδίσουν κάτι (δεν το κάνει μόνο η Apple αυτό).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...