Dr4In Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας και τις γνώσεις σας ώστε να εισέλθω και εγώ στον κόσμο των προγραμματιστών. Η κύρια αφορμή είναι ότι ήμουν πάντα εξοικειωμένος με την τεχνολογία και κυρίως στο Software κομμάτι, π.χ. ασχολούμαι πολύ με Android συσκευές με mods όπως Root, Custom Roms κλπ. Θα ήθελα αυτές τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου να της αναπτύξω και να ασχοληθώ επαγγελματικά πλέον και όχι μόνο ως χόμπι, ώστε να καταφέρω κάτι και εγώ στην ζωή μου. Στην Ελλάδα δύσκολα βρίσκεις πλέον δουλειά πόσο μάλλον της προκοπής και ιδίως αν δεν έχεις τελειώσει κάτι όπως εγώ, με αφορμή λοιπόν την ψυχική κούραση πού είχα τόσα χρόνια σε δουλειές που έκανα, που δεν μου άρεσαν και δεν μου πρόσφεραν κάτι, θα ήθελα να ανέβω κοινωνικό επίπεδο και να προχωρήσω μπροστά κάνοντας κάτι που να μ αρέσει ακόμα και αν έχει πολλές δυσκολίες ακόμα και εάν δεν αποδώσει καρπούς τουλάχιστον θα ξέρω ότι προσπάθησα! Αυτό που θέλω από εσάς για όποιους έχουν τον χρόνο και την καλοσύνη να με κατευθύνουν στα σωστά σημεία για να μάθω κάποιες γλώσσες όπως π.χ η Java που μου προτείνουν σε πολύ αρχάριο επίπεδο για αρχή γιατί δεν έχω καμία εμπειρία με τον προγραμματισμό και στην συνέχεια να ανέβω επίπεδο κάνοντας κάτι δυσκολότερο. Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά και ζητώ συγγνώμη για τις πολλές λεπτομέρειες.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Γενικά στα αγγλικά υπάρχουν τα πάντα πχ η udemy έχει μπόλικο υλικό σε γλώσσες προγραμματισμού. Όρεξη να έχεις, προγραμματισμό, και χρόνο.
c4tt3l Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Χαίρομαι για τον ενθουσιασμό μικρού παιδιού που έχεις αλλά την ίδια στιγμή θέλω να σου πω να κρατάς μικρό καλάθι όσον αφορά το πόσο μπορεί να σε βοηθήσει μια τέτοια αλλαγή "καριέρας" στην ανέλιξη σου ή την οικονομική/κοινωνική σου κατάσταση. Από ό,τι λες φαίνεται να είσαι ένας ωραίος μαστροχαλαστής που ενδιαφέρεται για το αντικείμενο σε ένα πρώιμο επίπεδο και φαίνεται πως αγαπάς να ασχολείσαι με τις νέες τεχνολογίες και ειδικά το soft. Για αυτό θα έλεγα να κρατήσεις αυτή την διάθεση του "χόμπι" στην ενασχόληση σου με τον προγραμματισμό ώστε να μη σου φανεί εντελώς αγγαρεία στη συνέχεια. Τεχνικά, η java πράγματι είναι η αρχή για ανάπτυξη εφαρμογών σε android, μικρές/απλές εφαρμογές desktop με παραθυράκια και διάφορα άλλα τέτοια ψιψιψόνια. Αλλά η java είναι μια αντικειμενοστρεφής γλώσσα. Τι σημαίνει αυτό; Εν ολίγοις ότι πρέπει να τεστάρεις πρώτα το νερό πριν βουτήξεις μαθαίνοντας κάποιες βασικές αρχές αυτού του τύπου προγραμματισμού συνάμα με μια τυπική (για την ώρα) απόκτηση μιας κάποιας αλγοριθμικής σκέψης. Η java είναι λίγο περίεργη επιλογή για πρώτη γλώσσα, μιας και έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που αν τις συνηθίσεις εκεί θα έχεις την απαίτηση να τις βρεις και σε άλλες γλώσσες, πράγμα αρκετά άσχημο αφού όπως λες θες σταδιακά να ανεβαίνεις επίπεδο. Η python είναι μια καλή αρχή για να καταλάβεις αρχικά πως γράφεται ένα πρόγραμμα και πως φτιάχνονται ορισμένα τυπικά πράγματα προγραμματιστικά και ύστερα να καταλάβεις τι είναι η αντικειμενοστρέφεια. Από την python το πέρασμα μετά προς την java θα είναι πιστεύω ομαλό. Και προσοχή: Spoiler Μην πελαγώσεις αν δεις κάποια στιγμή ότι τα πράγματα σκληραίνουν, σε φάση "τι κάνω τώρα εδώ πέρα τι σημασία έχει εγώ άλλο ήθελα να κάνω". Όσο "της μόδας" και να είναι το μπραντ του προγραμματιστή, κανείς δεν θα σου πει ότι η διαδικασία για να γίνεις έστω ένας μέτριος προγραμματιστής είναι σχετικά εύκολο. Προσπάθησε και αν πετύχεις, όλα οκ. Αν όχι, τουλάχιστον έμαθες ένα πράγμα παραπάνω από τους υπόλοιπους. Κάτι είναι και αυτό. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2019 από c4tt3l typo 1
Στεφανος123 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Απο περιεργια ποσο χρονων εισαι? Γιατι με το υφος του κειμενου σου αφηνεις την υπονοια οτι σε πηραν τα χρονια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις