Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Σκέφτομαι να συνδέσω έναν εξωτερικό δίσκο σε NAS μέσω του CYTA router, το οποίο όμως είναι 10/100mbps. Αυτό σημαίνει πως στην καλύτερη περίπτωση η μεταφορά δεδομένων θα φτάνει τα 12,5mbs. Υπάρχει κάποιος τρόπος για να έχω καλύτερες ταχύτητες; Δεν γίνεται να αντικαταστήσω το router λόγω του ότι δεν θα μπορώ να χρησιμοποιήσω το σταθερό τηλέφωνο, όπως μου είπανε από τη CYTA. Υποθέτω πως ένα δεύτερο router ή gigabit switch δεν θα βοηθήσουν καθώς συνδέονται πριν από το router των 100mbps, ή συνδέονται και διαφορετικά;

Αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να μπορώ να βλέπω ασύρματα τον δίσκο από τον σταθερό και τον φορητό υπολογιστή ταυτόχρονα, με αξιοπρεπείς ταχύτητες, παρακαλώ, είμαι όλος αυτιά.

Επεξ/σία από Wurlit
Δημοσ.

παλιότερα με cyta είχα αντικαταστήσει το router με ένα δικό μου για να έχω καλύτερο δίκτυο σπίτι.

μέσω τηλεφώνου μου είχαν ενεργοποιήσει την pppoe κλήση οπότε για modem και τηλέφωνο VoIP είχε παραμείνει της cyta

Δημοσ.

Το καλώδιο lan του cyta το κουμπώνεις σε ένα gigabit switch. Ολες οι συσκευές σου μετά θα κουμπώσουν στο switch (και ο σκληρός εφόσον έχει lan) οπότε το εσωτερικό σου δίκτυο θα είναι gigabit (εφόσον το υποστηρίζουν οι συσκευές σου)

• Like 4
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, karaLRS είπε

παλιότερα με cyta είχα αντικαταστήσει το router με ένα δικό μου για να έχω καλύτερο δίκτυο σπίτι.

μέσω τηλεφώνου μου είχαν ενεργοποιήσει την pppoe κλήση οπότε για modem και τηλέφωνο VoIP είχε παραμείνει της cyta

Ενδιαφέρον, θα το ψάξω περισσότερο τότε. Φαντάζομαι πως οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι απλά δεν γνωρίζανε γύρω απ' το θέμα.

4 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε

Το καλώδιο lan του cyta το κουμπώνεις σε ένα gigabit switch. Ολες οι συσκευές σου μετά θα κουμπώσουν στο switch (και ο σκληρός εφόσον έχει lan) οπότε το εσωτερικό σου δίκτυο θα είναι gigabit (εφόσον το υποστηρίζουν οι συσκευές σου)

Είναι σίγουρο αυτό; Έχω διαβάσει από κάποιους που το δοκιμάσανε πως δεν αναβαθμίστηκε η ταχύτητά τους. Αναφέρανε πως η κάρτα δικτύου και το NAS υποστηρίζανε gigabit σύνδεση. Πέραν βέβαια του router, που είναι και ο λόγος άλλωστε για να συνδέσει κάποιος gigabit switch.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτσι δουλεύω το nas μου.  Εννοείται θέλεις καλώδιο δικτύου από cat 5e και πάνω. Φυσικά παίζουν ρόλο και οι συσκευές στην μεταφορά, δεν αρκεί να είναι  gigabit μόνο.

Επεξ/σία από achilles_g_
  • Thanks 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε

Έτσι δουλεύω το nas μου.  Εννοείται θέλεις καλώδιο δικτύου από cat 5e και πάνω. 

Μια χαρά, τότε. Και συνδέεσαι ασύρματα με τον δίσκο; Αν είναι έτσι, με 15€ τελειώνει το ζήτημα.

17 λεπτά πριν, karaLRS είπε

ο δίσκος είναι 1000mbps?

1000mbps είναι 125mbs (1mbs = 8mbps). Οπότε θα ήθελα να φτάνει τα 80-100mbs.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, karaLRS είπε

ποιος είναι ο δίσκος και σε τι nas?

WD Red είναι ο δίσκος, το NAS (Synology) δεν το έχω αγοράσει ακόμη, μέχρι να καταλήξω στη συνδεσμολογία.

Όπως το βλέπω τώρα, το πιο πιθανό είναι να αγοράσω ένα modem/router, και να επικοινωνήσω με τη CYTA για να το ενεργοποιήσω, όπως έκανες κι εσύ. Βρήκα ένα της TP-Link, το Archer VR600v v2. Λίγο τσιμπημένη η τιμή του στα 120€, αλλά δεν βρήκα πιο φθηνό 1000άρι με έξοδο για αναλογικό τηλέφωνο.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Wurlit είπε

WD Red είναι ο δίσκος, το NAS (Synology) δεν το έχω αγοράσει ακόμη, μέχρι να καταλήξω στη συνδεσμολογία.

Όπως το βλέπω τώρα, το πιο πιθανό είναι να αγοράσω ένα modem/router, και να επικοινωνήσω με τη CYTA για να το ενεργοποιήσω, όπως έκανες κι εσύ. Βρήκα ένα της TP-Link, το Archer VR600v v2. Λίγο τσιμπημένη η τιμή του στα 120€, αλλά δεν βρήκα πιο φθηνό 1000άρι με έξοδο για αναλογικό τηλέφωνο.

Πεταμένα λεφτά και μάλλον τα έχεις μπλέξει στο μυαλό σου.

Με 13 ευρώ θα αγοράσεις ένα 1000ρι switch και πάνω εκεί θα συνδέσεις με καλώδιο όλες τις συσκευές που θέλεις να επικοινωνούν γρήγορα.
Δηλαδή ο υπολογιστής σου, κάποιο λάπτοπ και το Synology, ή όποιο NAS καταλήξεις, θα επικοινωνιούν όλα μεταξύ τους στα 1000. (εννοείται ότι ΟΛΕΣ οι συσκευές έχουν 1000ρα κάρτα δικτύου)
Το router της CYTA, που είναι 100ρι, θα συνδεθεί και αυτό πάνω στο switch αλλά η επικοινωνία όλων των υπολοίπων με αυτό και μόνο θα περιορίζεται στα 100.

Το 1000ρι δίκτυο έχει νόημα για μεταφορές μεγάλων αρχείων από την μία συσκευή στην άλλη.
Το να πάρεις λοιπόν 1000ρι modem-router ΔΕΝ θα κάνει την σύνδεση σου στο ίντερνετ ποιό γρήγορη, ούτε θα κατεβάζεις αρχεία με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτό οπότε μην μπερδεύεσαι με το τί κάνει το modem router της CYTA ή όποιο άλλο αγοράσεις.

Επίσης οι ασύρματες συσκευές του δικτύου σου (κινητό ή λάπτοπ) δεν θα μπορούν να εκμεταλευτούν το 1000ρι δίκτυο ούτως ή άλλως καθώς περιορίζονται από την ταχύτητα του τύπου της wifi σύνδεσης που κάνουν.
Το router της CYTA, πάνω στο οποίο συνδέονται οι ασύρματες συσκευές σου, το ποιό πιθανό είναι να έχει wifi σύνδεση τύπου 802.11a/b/g, που είναι η στάνταρ για τα περισσότερα ρούτερ των παρόχων,
Ακόμα και αν πάρεις συσκευή με τo ποιό γρήγορο ασύρματο πρωτόκολλο σήμερα, το 802.11ac,  πάλι η ταχύτητα θα υπολείπεται αρκετά του ενσύρματου δικτύου οπότε όλες οι ασύρματες συσκευές θα έχουν ποιό αργή επικοινωνία από τις ενσύρματες ότι και αν κάνεις.

.

Το modem/router που επέλεξες, εκτός του ότι είναι πανάκριβο, διαθέτει 1000ρι switch και wifi τύπου 802.11ac, άρα εξασφαλίζεις μεν 1000ρα σύνδεση για τις ενσύρματες συσκευές σου αλλά ποιό χαμηλή ταχύτητα για τις ασύρματες και έχε υπόψιν ότι όσο περισσότεροι τοίχοι παρεμβάλλονται, τόσο περισσότερο θα πέφτει η ταχύτητα του wifi, άρα έχεις και άλλους παράγοντες να υπολογίσεις.
Επίσης πρέπει να διασφαλίσεις ότι είναι συμβατό με την ip τηλεφωνία που σου πρέχει η CYTA, τα αναλογικά τηλέφωνα έχουν πεθάνει εδώ και δεκαετίες.

Κοινώς, δώσε 13 ευρώ ή παραπάνω και πάρε ένα 1000ράκι switch.

• Like 1
Δημοσ.

dpolal, δεν μίλησα για ταχύτερο διαδίκτυο, κι εννοείται πως δεν αναβαθμίζεται η ταχύτητά του έτσι. Μάλλον εσύ μπερδεύτηκες.

Αυτό που θέλω είναι να βλέπω το NAS ενσύρματα μεν από το PC, ασύρματα δε από το laptop/tablet, για λόγους ευκολίας μεταφοράς του μέσα στο σπίτι. Μεταφέρω μεγάλα αρχεία, και δεν θέλω όριο ταχύτητας στα 12MB/s. Όσο και να υπολείπεται η ταχύτητα της ασύρματης σύνδεσης σε σχέση με το καλώδιο, κι όσο και να παρεμβάλλεται από διάφορους παράγοντες όπως αναφέρεις, σίγουρα ανεβαίνει σε αποδεκτά σημεία ώστε να διεκπεραιώνονται οι εργασίες σε πιο γρήγορους χρόνους.

Όσο για το τηλέφωνο, η CYTA δίνει τη γραμμή μέσω του router της, οπότε γενικά ψάχνω για κάτι ανάλογο σε συσκευή, αλλά αναβαθμισμένο σε ταχύτητα.

Δημοσ.

νομίζω να πάρεις ένα καλό router Που να παίρνει Usb σκληρό.

προσωπικά έχω το wrt1200ac και έχω κοτσάρει ένα 3tb usb 3.0 σκληρό πάνω. 

στο Lan τερματίζω στα 110 MB/sec.

στο wifi δεν έχω κάνει κάποια δοκιμή παρόλα αυτά το wifi ac στα reviews του συγκεκριμένου παίζουν στα 45-50MB/s

• Thanks 1
Δημοσ.

Ναι, το έχω υπόψιν το συγκεκριμένο μοντέλο, καθώς κι άλλα σε ίδια ή ακριβότερη τιμή που έχουν καλές USB ταχύτητες. Το πρόβλημα με αυτή τη σύνδεση είναι πως, στην πλειονότητά τους, οι εξωτερικές USB θήκες για σκληρούς δεν είναι κατασκευασμένες για 24/7 χρήση, λόγω των χαμηλής ποιότητας controllers που έχουν. Μία καλή κι αξιόπιστη θήκη μπορεί να φτάσει και στα επίπεδα τιμής ενός NAS, οπότε δεν βλέπω το λόγο για τέτοια χρήση. Είναι καλό να έχεις εναλλακτικές λύσεις, πάντως. Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...