Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας. Θα ηθελα μια βοηθεια απο οποιον γνωριζει απο πλυντηρια, πριν φωνάξω καποιον τεχνικο και μου κοστισει ο κουκος αηδονι!

Λοιπον, εχω ενα πλυντηριο Indesit IWB5105 εδω κ περιπου 5 χρονια. Προχθες καθώς επλενε σταματησε μονο του με τις σαπουναδες μεσα. Το σταματησα, αδειασα το νερο, το καθαρισα και το αφησα για 3 μερες να στεγνωσει. Σημερα δοκιμασα να βαλω πλυντηριο. Τραβαει νερο κανονικα ως συνηθως, αλλα οταν παει να γυρισει ο καδος, γυρναει λες και ειναι στην αρχη της στυψης (γρηγορα δηλαδη αντι για αργα), με πολλες παυσεις αναμεσα στις στροφες. Ανοιξα απο πισω το καπακι μηπως εχει ξελασκαρει κατι, αλλα απ οσα μπορω να δω ολα ειναι στη θεση τους και ο υμαντας αθικτος. 

Ξερει κανεις τι μπορει να φταιει?

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια σας,

Έχω κ εγώ ένα θέμα με το πλυντήριο κ είπα να μην ανοίγω νέο θέμα.

Το πήρα μεταχειρισμένο από εδώ πέρσυ.

Ενώ δούλεψε αρκετές φορές μια χαρά, πλέον, σταματήσει σε πολλά στάδια της πλύσης κ θέλει "χειροκίνητο" πείραγμα του δείκτη εξέλιξης πλύσης για να συνεχίσει.

Αυτό γίνεται περίπου 7-10 φορές ανά πλύση. Ολοκληρώνεται μεν αλλά είναι εκνευριστικο κάθε λίγα λεπτά να θέλει να το "προχωράω".

Έχει κανείς όσες τί μπορεί να φταίει/πιθανώς να φτιάχνεται εύκολα;

Είναι άνω φόρτωσης, μάρκας ignis.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Locke_John είπε

Γεια σας,

Έχω κ εγώ ένα θέμα με το πλυντήριο κ είπα να μην ανοίγω νέο θέμα.

Το πήρα μεταχειρισμένο από εδώ πέρσυ.

Ενώ δούλεψε αρκετές φορές μια χαρά, πλέον, σταματήσει σε πολλά στάδια της πλύσης κ θέλει "χειροκίνητο" πείραγμα του δείκτη εξέλιξης πλύσης για να συνεχίσει.

Αυτό γίνεται περίπου 7-10 φορές ανά πλύση. Ολοκληρώνεται μεν αλλά είναι εκνευριστικο κάθε λίγα λεπτά να θέλει να το "προχωράω".

Έχει κανείς όσες τί μπορεί να φταίει/πιθανώς να φτιάχνεται εύκολα;

Είναι άνω φόρτωσης, μάρκας ignis.

Ευχαριστώ.

Να υποθεσω οτι δεν εχει ψηφιακο μενου και ο διακοπτης γυριζει σιγα σιγα μαζι με το προγραμμα..

Λογικα εχει μαζεψει καπου αλατα ο αξονας του διακοπτη ή εχει φαγωθει κανενα γραναζι..

Σου μενουν τα led αναμμενα οταν το κανει ή σταματανε και αυτα ?

ΥΓ: Ηταν σκυλι σαν πλυντηριο το Ignis αλλα καλυτερα να το αλλαξεις πλεον....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, k_w_t είπε

Να υποθεσω οτι δεν εχει ψηφιακο μενου και ο διακοπτης γυριζει σιγα σιγα μαζι με το προγραμμα..

Λογικα εχει μαζεψει καπου αλατα ο αξονας του διακοπτη ή εχει φαγωθει κανενα γραναζι..

Σου μενουν τα led αναμμενα οταν το κανει ή σταματανε και αυτα ?

ΥΓ: Ηταν σκυλι σαν πλυντηριο το Ignis αλλα καλυτερα να το αλλαξεις πλεον....

Ακριβώς, δεν έχει ψηφιακό μενού κ ο διακόπτης γυρίζει σιγά σιγά.

Όταν το πήρα απ' τον συμφορουμίτη, δούλευε μια χαρά, αλλά μετά την τελευταία μετακόμιση πέρσυ, του έμεινε αυτό το κουσουρι.

Ένα led λειτουργίας έχει, το οποίο κανονικά μένει αναμμένο καθ'ολη τη διάρκεια προγράμματος 

Ίσως δοκιμάσω μήπως βγαίνει εύκολα /καθαρίζει ο διακόπτης προγράμματος.

Σ' ευχαριστώ πάντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Locke_John είπε

Ακριβώς, δεν έχει ψηφιακό μενού κ ο διακόπτης γυρίζει σιγά σιγά.

Όταν το πήρα απ' τον συμφορουμίτη, δούλευε μια χαρά, αλλά μετά την τελευταία μετακόμιση πέρσυ, του έμεινε αυτό το κουσουρι.

Ένα led λειτουργίας έχει, το οποίο κανονικά μένει αναμμένο καθ'ολη τη διάρκεια προγράμματος 

Ίσως δοκιμάσω μήπως βγαίνει εύκολα /καθαρίζει ο διακόπτης προγράμματος.

Σ' ευχαριστώ πάντως.

Εαν θυμαμαι καλα εχει ενα ασπρο πλαστικο απο πισω απο τον διακοπτη σαν φλατζα...

Καθαρισε το και αυτο καλα...

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χμμ, θα κάνω ό,τι μπορώ.

Υγ.όχι και πολλά, καθώς είδα ότι θέλει ειδικό κατσαβίδι για να ξεκινήσει το ξεβιδωμα του πίσω μέρους... (σχέδιο βιδας σαν αστερίας "8άκτινος"). Το αφήνω προς το παρόν κ βλέπουμε, ίσως μελλοντικά να το ανεβάσω προς χάρισμα αν πάρω άλλο.

Επεξ/σία από Locke_John
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Locke_John είπε

Χμμ, θα κάνω ό,τι μπορώ.

Υγ.όχι και πολλά, καθώς είδα ότι θέλει ειδικό κατσαβίδι για να ξεκινήσει το ξεβιδωμα του πίσω μέρους... (σχέδιο βιδας σαν αστερίας "8άκτινος"). Το αφήνω προς το παρόν κ βλέπουμε, ίσως μελλοντικά να το ανεβάσω προς χάρισμα αν πάρω άλλο.

Τορξ λέγονται αυτές οι βίδες.Βρίσκεις κλειδάκια με 1-2 ευρώ.

• Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επίσης, ένα ακόμα πρόβλημα λειτουργίας ,είναι ότι πλέον, δεν ζεσταίνει το νερό πλύσης, με αποτέλεσμα το μέτριο αποτέλεσμα πλύσης...

Μάλλον είναι για αλλαγή πλακέτας αλλά δε ξέρω κατά πόσο αξίζει (μεταφορά προς/από μάστορα κ ανταλλακτικά και εργασία...)

Δημοσ.

Στην μπροστινή μεριά του πλυντηρίου, κάτω κάτω, υπάρχει ένα πορτάκι. Μέσα εκεί υπάρχει μια βιδωτή τάπα. Ξεβίδωσέ τη σιγά σιγά γιατί θα αρχίσουν να χύνονται νερά. Θα εκπλαγείς όταν δεις πόσο σαπούνι, βρώμα και γλίτσα έχει μαζευτεί. Καθάρισέ το. Πριν σκεφτείς επισκευές και τα λοιπά, κάνε αυτό το απλό βήμα. Ίσως να λύσει το πρόβλημα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, KonstantinaSpy είπε

Στην μπροστινή μεριά του πλυντηρίου, κάτω κάτω, υπάρχει ένα πορτάκι. Μέσα εκεί υπάρχει μια βιδωτή τάπα. Ξεβίδωσέ τη σιγά σιγά γιατί θα αρχίσουν να χύνονται νερά. Θα εκπλαγείς όταν δεις πόσο σαπούνι, βρώμα και γλίτσα έχει μαζευτεί. Καθάρισέ το. Πριν σκεφτείς επισκευές και τα λοιπά, κάνε αυτό το απλό βήμα. Ίσως να λύσει το πρόβλημα.

Το έκανα τις προάλλες και δεν είδα βρωμιες,χνούδια κτλ εντός.

Μάλλον θα πρέπει να κάνω έρευνα αγοράς κ να προτιμήσω αγορά καινούριου αυτή τη φορά (αυτό το πήρα μεταχειρισμένο πέρσυ), απλά είμαι σε δίλημμα για άνω φόρτωσης (μόνο τέτοιο χωράει στο μπάνιο) ή κλασσικό (που όμως θα μπει στον χώρο της κουζινας)

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Locke_John είπε

Επίσης, ένα ακόμα πρόβλημα λειτουργίας ,είναι ότι πλέον, δεν ζεσταίνει το νερό πλύσης, με αποτέλεσμα το μέτριο αποτέλεσμα πλύσης...

Μάλλον είναι για αλλαγή πλακέτας αλλά δε ξέρω κατά πόσο αξίζει (μεταφορά προς/από μάστορα κ ανταλλακτικά και εργασία...)

Αν σου έχει κάψει την αντίσταση που ζεσταίνει το νερό, ίσως και να είναι λογικό να μην προχωράει το πρόγραμμα. Κόστος αντίστασης θεωρώ κανα 20αρι. Τα εργατικά απο την άλλη άγνωστο.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 6/3/2019 στις 3:22 ΜΜ, Eleni1313 είπε

Καλησπερα σας. Θα ηθελα μια βοηθεια απο οποιον γνωριζει απο πλυντηρια, πριν φωνάξω καποιον τεχνικο και μου κοστισει ο κουκος αηδονι!

Λοιπον, εχω ενα πλυντηριο Indesit IWB5105 εδω κ περιπου 5 χρονια. Προχθες καθώς επλενε σταματησε μονο του με τις σαπουναδες μεσα. Το σταματησα, αδειασα το νερο, το καθαρισα και το αφησα για 3 μερες να στεγνωσει. Σημερα δοκιμασα να βαλω πλυντηριο. Τραβαει νερο κανονικα ως συνηθως, αλλα οταν παει να γυρισει ο καδος, γυρναει λες και ειναι στην αρχη της στυψης (γρηγορα δηλαδη αντι για αργα), με πολλες παυσεις αναμεσα στις στροφες. Ανοιξα απο πισω το καπακι μηπως εχει ξελασκαρει κατι, αλλα απ οσα μπορω να δω ολα ειναι στη θεση τους και ο υμαντας αθικτος. 

Ξερει κανεις τι μπορει να φταιει?

Προφανως πλακετα.. Το μονο που μπορει να κανει την πλυση να σταματησει ειναι να μην δινει την εντολη οτι η πορτα ειναι κλειστη..

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, zeys13 είπε

Αν σου έχει κάψει την αντίσταση που ζεσταίνει το νερό, ίσως και να είναι λογικό να μην προχωράει το πρόγραμμα. Κόστος αντίστασης θεωρώ κανα 20αρι. Τα εργατικά απο την άλλη άγνωστο.

Επίσης υπάρχει άλλο ένα εξάρτημα που επηρεάζει το ζεστό κρύο νομίζω κλιξον λέγεται. Σε δικό μου πλυντήριο που είχε θέμα έφταιξε αυτό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...