Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To USB Promoter Group ανακοίνωσε τα χαρακτηριστικά του επερχόμενου USB4, με το νέο στάνταρ να υιοθετεί το πρωτόκολλο Thunderbolt της Intel, και να υποστηρίζει ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων έως και 40 GBPS/s.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα πλήρη χαρακτηριστικά θα δοθούν μέσα στο καλοκαίρι, αν και ήδη έχει επιβεβαιωθεί ότι το USB4 θα χρησιμοποιεί καλώδια τύπου USB-C, ενώ θα διατηρεί backwards compatibility με USB 2.0, 3.2 και Thunderbolt 3 συνδέσεις. Η μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς θα φτάνει τα 40 GBPS, μέσω καλωδίων που θα υποστηρίζουν την συγκεκριμένη ταχύτητα. Μέχρι ώρας, πάνω από 50 εταιρίες συμμετέχουν στο τελευταίο στάδιο ανάπτυξης των τελικών χαρακτηριστικών του USB4.

Η δωρεάν διάθεση του Thunderbolt από την Intel σε όλους τους κατασκευαστές δωρεάν, χωρίς χρέωση δικαιωμάτων, και πλέον μέσω του USB4, ανοίγει τον δρόμο για την ευρεία εξάπλωση του προτύπου σε μια ευρεία γκάμα συσκευών, πλέον και μέσω του USB4. Οι Ice Lake CPU της Intel θα είναι οι πρώτοι επεξεργαστές με φυσική υποστήριξη του Thunderbolt 3.

anandtech

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Meanwhile η Microsoft ακόμα βάζει USB-A στα Surface, η Apple lightning στα iPhone και άλλοι ακόμα Micro-USB σε Smartphone και Tablet. Είναι καιρός να υιοθετήσουν όλοι οι κατασκευαστές USB-C θύρες.

• Like 19
  • Thanks 5
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

“Meanwhile η Microsoft ακόμα βάζει USB-A στα Surface, η Apple lightning στα iPhone και άλλοι ακόμα Micro-USB σε Smartphone και Tablet. Είναι καιρός να υιοθετήσουν όλοι οι κατασκευαστές SCSI θύρες.”

fixed 😛

Έχεις δίκιο παντως, 2019, ώρα για ένα ενιαίο στάνταρ πληζ!!!

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
  • Like 3
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Plapoutas είπε

Meanwhile η Microsoft ακόμα βάζει USB-A στα Surface, η Apple lightning στα iPhone και άλλοι ακόμα Micro-USB σε Smartphone και Tablet. Είναι καιρός να υιοθετήσουν όλοι οι κατασκευαστές USB-C θύρες.

Αν το surface μου δεν είχε USB-A, δεν θα το έπαιρνα.

Στα υπόλοιπα συμφωνούμε.

• Like 4
  • Sad 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, andreasece είπε

Αν το surface μου δεν είχε USB-A, δεν θα το έπαιρνα.

Στα υπόλοιπα συμφωνούμε.

Φαντάζομαι θα υπάρχει μια μεταβατική περίοδο μερικών χρόνων που όλο και περισσότερα μηχανήματα θα έχουν θύρες τύπου C παράλληλα με τύπου Α μέχρι να επικρατήσει σε μερικά χρόνια ή C.

• Like 3
Δημοσ.

Μπορει αραγε το Type C να αντικαταστησει και HDMI-Display port (ειτε τωρα ειτε σε μελλοντικη του εκδοση) η δεν θα εχει τοσο καλη αποδοση? Θα ηταν πολυ ενδιαφερον να υπαρχει μονο μια θυρα για ολα αυτα.

• Like 2
Δημοσ.
8 minutes ago, Conan2046 said:

Φαντάζομαι θα υπάρχει μια μεταβατική περίοδο μερικών χρόνων που όλο και περισσότερα μηχανήματα θα έχουν θύρες τύπου C παράλληλα με τύπου Α μέχρι να επικρατήσει σε μερικά χρόνια ή C.

Όχι απαραίτητα, πχ, βλέπε Macbook, αλλά να σου πω και την αλήθεια δεν το βλέπω απαραίτητο διότι μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις ένα adapter ή hub.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Dr.Fuzzy είπε

Όχι απαραίτητα, πχ, βλέπε Macbook, αλλά να σου πω και την αλήθεια δεν το βλέπω απαραίτητο διότι μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις ένα adapter ή hub.

Είναι λίγο ταλαιπωρία οι adapters, σε κάποια θα γίνει φαντάζομαι απότομα η μετάβαση γιατί δεν είναι μόνο οι υπολογιστές, μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό τηλεοράσεις, tv boxes. συστήματα σε αυτοκίνητα, εκτυπωτές, πολυμηχανήματα. Αλλά στα κουτιά των υπολογιστών φαντάζομαι υπάρχει το περιθώριο, εδώ ακόμα μερικοί έχουν θύρες port για πληκτρολόγιο, ποντίκι.

Δημοσ.
1 minute ago, Conan2046 said:

Είναι λίγο ταλαιπωρία οι adapters, σε κάποια θα γίνει φαντάζομαι απότομα η μετάβαση γιατί δεν είναι μόνο οι υπολογιστές, μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό τηλεοράσεις, tv boxes. συστήματα σε αυτοκίνητα, εκτυπωτές, πολυμηχανήματα. Αλλά στα κουτιά των υπολογιστών φαντάζομαι υπάρχει το περιθώριο, εδώ ακόμα μερικοί έχουν θύρες port για πληκτρολόγιο, ποντίκι.

Στο laptop αν και ήμουν αρκετά προβληματισμένος όταν έκανα την μετάβαση από Macbook 2015 σε 2017 (USB-C only) το ξεπέρασα μέσα σε 1-2 μέρες. Πλέον το θεωρώ δεδομένο.

• Like 2
Δημοσ.

Το κινητό μου έχει usb c. Το μόνο θέμα είναι οτι δεν μπορώ να δώσω σε άλλους το καλώδιο να φορτίσουν το δικό τους και το ανάποδο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Dr.Fuzzy είπε

Στο laptop αν και ήμουν αρκετά προβληματισμένος όταν έκανα την μετάβαση από Macbook 2015 σε 2017 (USB-C only) το ξεπέρασα μέσα σε 1-2 μέρες. Πλέον το θεωρώ δεδομένο.

Χθες παρέλαβα το καινούργιο Matebook 13 της Huawei, το έκανα την περασμένη βδομάδα προπαραγγελία. Έχει 2 USB-C θύρες και μέσα στο κουτί είχαν βάλει και τον MateDock αντάπτορα οπότε είμαι κομπλέ, δεν με ενοχλεί. Αν θέλω να βάλω πάνω εξωτερική οθόνη με πληκτρολόγιο και ποντίκι, βάζω απλά τον αντάπτορα και βάζω τα πάντα στον αντάπτορα. Άσε που είναι πρακτικό, αν θέλω να φορτίσω το Galaxy μου απλά παίρνω το καλώδιο του λάπτοπ και το συνδέω. 

Επεξ/σία από Plapoutas
  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ας διορθώσει κάποιος το GBPS σε Gbps.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Plapoutas είπε

Θέλουν δε θέλουν στο usb-C θα πάνε ολοι

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...