Προς το περιεχόμενο

H Corning ετοιμάζει μία εξαιρετικά εύκαμπτη έκδοση του Gorilla Glass για αναδιπλούμενες συσκευές

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

1 ώρα πριν, Istros είπε

Ας ελπίσουμε να είναι όντως gorilla και όχι μαϊμού και να αντέχει στις γρατζουνιες ειδικά στην υλοποίηση της Huawei με την οθόνη που είναι εξωτερικα

Αφου λεει οτι δεν θα ναι. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Istros είπε

Ας ελπίσουμε να είναι όντως gorilla και όχι μαϊμού και να αντέχει στις γρατζουνιες ειδικά στην υλοποίηση της Huawei με την οθόνη που είναι εξωτερικα

Μην πιστεύετε τις ανοησίες. Τα gorilla των κινητών ΔΕΝ αντέχουν στις γρατζουνιές (ιδιαιτέρως) αλλά είναι κυρίως για να μη σπάνε όταν πέφτουν.

Η ίδια η Corning λέει στα pdf της (googlα τα) ότι αν θες να μην γρατζουνάει παίρνεις άλλο μοντέλο που είναι κυρίως για ρολόγια χειρός.

ΚΑΙ να μη σπάει όταν πέφτει ΚΑΙ να μη γρατζουνιέται δεν γίνεται. Τα ρολόγια έχουν το σκληρό διότι είναι μικρά και σπάνε δύσκολα.
tl;dr: get tempered glass χθες.

21 λεπτά πριν, tobindax είπε

Μην πιστεύετε τις ανοησίες. Τα gorilla των κινητών ΔΕΝ αντέχουν στις γρατζουνιές (ιδιαιτέρως) αλλά είναι κυρίως για να μη σπάνε όταν πέφτουν.

Η ίδια η Corning λέει στα pdf της (googlα τα) ότι αν θες να μην γρατζουνάει παίρνεις άλλο μοντέλο που είναι κυρίως για ρολόγια χειρός.

ΚΑΙ να μη σπάει όταν πέφτει ΚΑΙ να μη γρατζουνιέται δεν γίνεται. Τα ρολόγια έχουν το σκληρό διότι είναι μικρά και σπάνε δύσκολα.

Δεν ξερω από κινητα , από Saphire glass που εχω στα ρολογια μου παντος , ουτε γρατζουνιες εχουν ουτε σπανε όταν πεφτουν κατω η όταν τα χτυπαω στον τοιχο , λογο δουλειας που κουβαλαω πραγματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ablaoublas_542 είπε

Αφου λεει οτι δεν θα ναι. 

Τι δε θα είναι?

1 ώρα πριν, tobindax είπε

Το gorilla και σπάει και πολύ περισσότερο γρατζουνιεται.Απλα είναι πιο ανθεκτικό από άλλες υλοποιήσεις δεν είπε κανένας οτι είναι αλεξίσφαιρο.Αυτο ακριβώς λέω ας ελπίσουμε ότι αυτό που θα παρουσιάσουν να είναι πιο ανθεκτικό στις γρατσουνιές για το mate X που η οθόνη είναι εξωτερικα.

Μάλλον εννοείς το ζαφείρι στα ρολόγια.Υπηρχε και το HTC U Plus sapphire edition που η οθόνη είχε ζαφείρι και ήταν πανάκριβο.Ακομα και το ζαφείρι χαρασσεται απλά ειναι πολύ πιο ανθεκτικό από το gorilla αλλά αν σου πέσει κάτω το κλαίς γιατί όπου χτυπήσει φεύγει κομμάτι

Επεξ/σία από Istros
  • Like 1

12 λεπτά πριν, Talepwros είπε

Βλεπω λυγιζει οσο χρειάζεται για κινητα που διπλωνουν απο εξω. 

Δεν βλέπω να την σώζει την κατάσταση. Το τζάμι θα σπάει στην παραμικρή πτώση, πως θα αντέχει στο βάλε βγάλε την συσκευή από την τσέπη,  θα κάθεται καλά πάνω στην συσκευή η θα ξεκολλάει με την καθημερινή ταλαιπωρία κλπ. Δεν βλέπω να έχει επιτυχία το εγχείρημα της προς τα έξω αναδίπλωσης!

• Like 1

μήπως αν αυτό το τζάμι μπει και στις "απλές" οθόνες τις κάνει να μην σπάνε τόσο εύκολα; 

όπως και να το κάνεις η ελαστικότητα σημαίνει δυσκολότερα σπασίματα και ίσως επιτέλους γλυτώσουμε από την μάστιγα να σπάνε κινητά 1000$ σαν να ήταν.. πιάτα.

Υ.Γ. δεν ξέρω βέβαια αν θα επιτρέψουν οι κατασκευαστές οθόνες που δεν σπάνε καθώς αυτό θα σημαίνει μείωση των πωλήσεων καθώς θα ελαττωθούν οι αντικαταστάσεις συσκευής πολλές από τις οποίες γίνονται επειδή δεν αξίζει η επισκευή της παλιάς (σπασμένη οθόνη, κατεστραμμένη μη ανταλλάξιμη μπαταρία).

16 λεπτά πριν, keysmith είπε

μήπως αν αυτό το τζάμι μπει και στις "απλές" οθόνες τις κάνει να μην σπάνε τόσο εύκολα; 

όπως και να το κάνεις η ελαστικότητα σημαίνει δυσκολότερα σπασίματα και ίσως επιτέλους γλυτώσουμε από την μάστιγα να σπάνε κινητά 1000$ σαν να ήταν.. πιάτα.

Υ.Γ. δεν ξέρω βέβαια αν θα επιτρέψουν οι κατασκευαστές οθόνες που δεν σπάνε καθώς αυτό θα σημαίνει μείωση των πωλήσεων καθώς θα ελαττωθούν οι αντικαταστάσεις συσκευής πολλές από τις οποίες γίνονται επειδή δεν αξίζει η επισκευή της παλιάς (σπασμένη οθόνη, κατεστραμμένη μη ανταλλάξιμη μπαταρία).

Πάντως οι ναυαρχίδες παίρνουν πάντα το καλύτερο γυαλί. Αν είχαν αυτή την λογική δεν θα έβαζαν χειρότερα γυαλιά ήδη;

3 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Πάντως οι ναυαρχίδες παίρνουν πάντα το καλύτερο γυαλί. Αν είχαν αυτή την λογική δεν θα έβαζαν χειρότερα γυαλιά ήδη;

εγώ ξέρω κόσμο του έσπασαν ναυαρχίδες κινητά (1000€ iphones) με πτώση από 80 "πόντους" ύψος.... (ήταν καθιστός όταν έπεσε) και έσπασε.. Το ιντερνετ (youtube) βρίθει από crash test που "κινητάρες" σπάνε πέφτοντας απλά από την λάθος μεριά. 

Δεν υπάρχει "καλό" (γερό δλδ) γυαλί σε ναυαρχίδα ή γενικά απλό κινητό. Είναι "απάτη" (hoax, trollιά, ψέμα) η λέξη "gorilla" στο glass. Δεν είναι τόσο εύθραυστοι οι γορίλες που πετάν από κλαδί σε κλαδί..  

Καλά γυαλιά (και άρα απόδειξη ότι μπορούν να βγούν τέτοια) έχουν τα "θωρακισμένα" κινητά. Αν οι ναυαρχίδες ήθελαν να έχουν γερές οθόνες θα έκαναν το πάχος από 7mm σε 9mm (χωρίς να υιοθετήσουν την υπόλοιπη θωράκιση των "rugged κινητών") και θα είχαν αξιοπρεπείς αντοχές. Δεν νομίζω κανένας κάτοχος να γκρίνιαζε γιατί από 7 έγινε 9mm το κινητό σε πάχος. Έτσι και αλλιώς η θήκη που είναι αναγκασμένος να βάλει το κάνει ακόμα παχύτερο. 

Παλαιότερα (2010-12) με πλαστικά τσάμια στις οθόνες κινητών αυτές δεν έσπαγαν καθόλου εύκολα (κινητά των 80€) απλά ας πούμε είχε λίγο χειρότερη αίσθηση και βέβαια χαράσονταν πιο εύκολα. Αυτό το καινούριο που μιλάει το άρθρο μου κάνει για "ελαστικό" γυαλί που με την σειρά του αφού έχει αυτήν την ιδιότητα μου κάνει λογικά για λιγότερο εύθραυστο οπότε δε θα με πείραζε να το δω και σε "σταθερά" (όχι που διπλώνουν) κινητά. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Agony είπε

Δεν ξερω από κινητα , από Saphire glass που εχω στα ρολογια μου παντος , ουτε γρατζουνιες εχουν ουτε σπανε όταν πεφτουν κατω η όταν τα χτυπαω στον τοιχο , λογο δουλειας που κουβαλαω πραγματα.

Όπως ακριβώς είπα δηλαδή, διάβασε τι έγραψα. Η ίδια η Corning αναλύει στα pdfs της ότι αν θες "αντι-χαρακτικό" παίρνεις άλλο μοντέλο, που είναι κυρίως για ρολόγια στην πράξη 

Το βρήκα. Δες εδώ το γραφικό που λέει στα δεξιά "FEWER SCRATCHES". To SR+ π.χ. που είναι για ρολόγια συνήθως (διότι αν μπει σε κινητό σπάει εύκολα αν πέσει)

ΥΓ. Όταν κάτι είναι πολύ μικρής επιφάνειας (ρολόι) σπάει δυσκολότερα αν είναι πολύ σκληρό (πολύ αντιχαρακτικό). Στα κινητά είναι επίφοβο.

9 ώρες πριν, Istros είπε

Το gorilla και σπάει και πολύ περισσότερο γρατζουνιεται.Απλα είναι πιο ανθεκτικό από άλλες υλοποιήσεις δεν είπε κανένας οτι είναι αλεξίσφαιρο.Αυτο ακριβώς λέω ας ελπίσουμε ότι αυτό που θα παρουσιάσουν να είναι πιο ανθεκτικό στις γρατσουνιές για το mate X που η οθόνη είναι εξωτερικα.

Μάλλον εννοείς το ζαφείρι στα ρολόγια.Υπηρχε και το HTC U Plus sapphire edition που η οθόνη είχε ζαφείρι και ήταν πανάκριβο.Ακομα και το ζαφείρι χαρασσεται απλά ειναι πολύ πιο ανθεκτικό από το gorilla αλλά αν σου πέσει κάτω το κλαίς γιατί όπου χτυπήσει φεύγει κομμάτι

Εδώ εννοώ: https://www.corning.com/microsites/csm/gorillaglass/Media/Documents/Gorilla Glass_portfolio_infographic 7-lowres.pdf

Ανοιχτά παραδέχονται ότι τα "5" είναι πολύ πιο εύκολο να χαραχτούν από π.χ. τα "SR+"  ή sapphire (που μπαίνουν συνήθως σε ρολόι).
ΥΓ. Προφανώς ο πρακτικός λόγος είναι ότι όταν κάτι είναι πολύ σκληρό, σπάει εύκολα αν πέσει και έχει μεγάλη επιφάνεια.

Επεξ/σία από tobindax
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...