logo15 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω μια 760 2gb. Θέλω να αλλάξω για γρηγορότερα renders/effects και 4Κ. Δουλεύω Adobe creative suite, resolve και 3dsmax/blender. Μου έχουν πει να δω 1070ΤΙ ή vega 64. Υπάρχει μεγάλη διαφορά; Κάποια άλλη που θα προτείνατε; ΥΣ. Παρακαλω μην στείλετε inbox κάρτες που πουλάτε σε τιμές πάνω από 350 ευρώ (που βρίσκω αυτές από έξω). Πρωτίστως με ενδιαφέρει να καταλάβω την διαφορά που θα δω και γενικά να μάθω. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2019 από logo15
GoMaR Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Θα σου μιλήσω πανω στον τομέα του 3D μιας και αυτή είναι η δουλειά μου. Το 3ds max απο μονο του δε λέει κάτι. Εξαρτάται ποιον renderer θα βάλεις ( vray,redshift,corona ktl ktl) και να στραφείς σε gpu rendering. Αν δε σε ενδιαφέρει το κομμάτι του gpu rendering και την θες καθαρά για το viewport, τότε αρκεί και πιο φθηνή κάρτα και ρίχνεις το βάρος σε cpu. Πχ 2950 amd Τα περισσότερα προγράμματα στο 3d πανω, χρησιμοποιούν cuda cores. Αυτό σημαίνει ότι πας σε Nvidia. Υποστηρίζουν και κάρτες amd αλλα Όχι όλα όπως και όχι στην ίδια αποδοτικότητα. Δλδ το 99% χρηστών αγοράζει nvidia. Σε gpu rendering σε μηχανές όπως vray/redshit, οι 1070/1070τι/1080 είναι ίδιες. Η 1080ti σου προσφέρει 25% παραπάνω ταχύτητα όπως και παραπάνω μνήμη(αν την χρειάζεσαι). Μια 2070 αποδίδει το ίδιο με μια 1080τι με λιγότερη μνήμη βέβαια. Απο τη άλλη, αν πάρεις RTX κάρτα, θα αρχίσουν να βγαίνουν οι renderers με υποστήριξη rtx, κάτι που θα ανεβάσουν κατά πολύ την απόδοση της κάρτας. Για blender και cycles(μηχανή ρεντερ του προγράμματος) δεν έχω ιδέα. Για adobe ξέρω ότι οι amd πάνε πολύ καλά στα προγράμματα της αφού υποστηρίζουν opencl αλλα επίσης ζητάνε και πολλά mhz απο τον επεξεργαστή. Δλδ δε τους νοιάζουν οι πυρήνες. Γνώμη μου, πάρε μια 2070. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2019 από GoMaR 1
logo15 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, GoMaR είπε Καλημέρα. Θα σου μιλήσω πανω στον τομέα του 3D μιας και αυτή είναι η δουλειά μου. Το 3ds max απο μονο του δε λέει κάτι. Εξαρτάται ποιον renderer θα βάλεις ( vray,redshift,corona ktl ktl) και να στραφείς σε gpu rendering. Αν δε σε ενδιαφέρει το κομμάτι του gpu rendering και την θες καθαρά για το viewport, τότε αρκεί και πιο φθηνή κάρτα και ρίχνεις το βάρος σε cpu. Πχ 2950 amd Τα περισσότερα προγράμματα στο 3d πανω, χρησιμοποιούν cuda cores. Αυτό σημαίνει ότι πας σε Nvidia. Υποστηρίζουν και κάρτες amd αλλα Όχι όλα όπως και όχι στην ίδια αποδοτικότητα. Δλδ το 99% χρηστών αγοράζει nvidia. Σε gpu rendering σε μηχανές όπως vray/redshit, οι 1070/1070τι/1080 είναι ίδιες. Η 1080ti σου προσφέρει 25% παραπάνω ταχύτητα όπως και παραπάνω μνήμη(αν την χρειάζεσαι). Μια 2070 αποδίδει το ίδιο με μια 1080τι με λιγότερη μνήμη βέβαια. Απο τη άλλη, αν πάρεις RTX κάρτα, θα αρχίσουν να βγαίνουν οι renderers με υποστήριξη rtx, κάτι που θα ανεβάσουν κατά πολύ την απόδοση της κάρτας. Για blender και cycles(μηχανή ρεντερ του προγράμματος) δεν έχω ιδέα. Για adobe ξέρω ότι οι amd πάνε πολύ καλά στα προγράμματα της αφού υποστηρίζουν opencl αλλα επίσης ζητάνε και πολλά mhz απο τον επεξεργαστή. Δλδ δε τους νοιάζουν οι πυρήνες. Γνώμη μου, πάρε μια 2070. Φοβάμαι για bottleneck λόγο του υπολοίπου συστήματος. Επίσης πάνε το λιγότερο διπλή τιμή και δεν με παίρνει...😔 Βέβαια άμα λες ότι οι διαφορές σε gpu rendering είναι αμελητέες τότε να πάω σε 1070 ή 1070ΤΙ Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2019 από logo15
@topos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Πιστεύω πως θα έπρεπε να κοιτάς σε rtx2060 με μειονέκτημα τα 6gb μνήμης αλλά έχει τα επιπλεων features που λογικά θα εκμεταλλευτούν σε λίγο καιρό το software. Από τι αποτελείτε το υπόλοιπο σύστημα?
mikes prime Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα, επειδη βρίσκομαι στην ίδια θέση περίπου, δουλευω Resolve, Adobe & Cinema 4d και διαθετω μεχρι 800-900 για τη καρτα γραφικών. Τι πρεπει να κοιτάξω?
ilos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε αυτά τα λεφτά που ψάχνεις ~350, πάρε την φτηνότερη rtx 2060 που παίζει. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2019 από ilos
GoMaR Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 8 ώρες πριν, @topos είπε Πιστεύω πως θα έπρεπε να κοιτάς σε rtx2060 με μειονέκτημα τα 6gb μνήμης αλλά έχει τα επιπλεων features που λογικά θα εκμεταλλευτούν σε λίγο καιρό το software. Από τι αποτελείτε το υπόλοιπο σύστημα? 6gb είναι λίγα.... Το σε λίγο καιρό είναι σχετικό βέβαια. Βγάζουν κάτι νούμερα οι εταιρείες για να σε κρατάνε σε αναμονή αλλά δε φαίνεται τπτ στον ορίζοντα. Η μνήμη της κάρτας έχει άμεση σχέση με τι σκηνές φτιάχνει..
nikos5800 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Ας μας πει είναι αρχάριος η προχωρημένος στο 3d , γιατί για να γεμησεις τα 6gb ram θα πρέπει η σκηνή να είναι αρκετα περίπλοκη αλλά και τότε σχεδόν ολεσ Οι γνωστές gpu rendering engine υποστηρίζουν out of core rendering ,τώρα για τον blender cycles ο cycles είναι CPU και gpu renderer Μπορείς αν θες να τα συνδυάσεις και τα δυο μαζί για να κανείς rendering Επισεις η τελευταία έκδοση του blender έχει μια νέα real time pbr μηχανή την eeve engine η οποία δίνει φοβερά αποτελέσματα και είναι only gpu , το 3ds max από την άλλη στις τελευταίες του εκδόσεις έρχεται by default με τον Arnold renderer ο οποίος είναι cpu only και αν δεν κάνω λάθος μόλις στην τελευταία του έκδοση απόκτησε renderings με κάρτα Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2019 από nikos5800 1
Azerothakis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα φίλε μου. Καθαρά απο θέμα τεχνικών χαρακτηριστικών και εφόσον έχεις το budget Πας σε μια 1080ti 11GB ram και ησυχαζεις για 2k κ 4k (4,5k raw οριακα για μεγαλες βαριες σκηνες) renders/effects, Adobe creative suite, resolve και 3dsmax/blender. Το 95% των προγραμματων χρησιμοποιουν cuda cores οποτε καρφι σε NVIDIA. Αν οι απαιτησεις σου ειναι ακομα πιο pro ισως και μια φθηνη μεταχειρισμενη QUADRO σου δωσει λυση. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από Azerothakis
GoMaR Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 51 λεπτά πριν, Azerothakis είπε Καλησπέρα φίλε μου. Καθαρά απο θέμα τεχνικών χαρακτηριστικών και εφόσον έχεις το budget Πας σε μια 1080ti 11GB ram και ησυχαζεις για 2k κ 4k (4,5k raw οριακα για μεγαλες βαριες σκηνες) renders/effects, Adobe creative suite, resolve και 3dsmax/blender. Το 95% των προγραμματων χρησιμοποιουν cuda cores οποτε καρφι σε NVIDIA. Αν οι απαιτησεις σου ειναι ακομα πιο pro ισως και μια φθηνη μεταχειρισμενη QUADRO σου δωσει λυση. Μια 2070 εχει ιδια λεφτα με μια μεταχειρισμενη 1080ti και εχουν ιδια αποδοση. (παντα μιλαω για 3ds max-vray/ redshift) Με την διαφορα οτι εχει 3 γιγα λιγοτερη η 2070. Αλλα ειναι καινουργια. Εφοσον μενει με μια καρτα για αρκετο καιρο (ετσι καταλαβαινω με την 760 που εχει), ειναι προτιμοτερο μια 2070 και αργα η γρηγορα που θα αρχισουν να δουλευει και το RTX, θα ανεβουν κατα πολυ οι επιδοσεις. Η quadro για να παρει την ιδια αποδοση gaming καρτων, βθελει τριπλασια λεφτα περιπου. Εκτος αν θελει 10bit χρωμα και υποτιθεται πιο σταθερους οδηγους.
logo15 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Οπότε από αυτά που μου γράφετε μονόδρομος μια 1080τι ή ρτχ 2070 με σκοπό να είμαι future proof. Φίλος ρώτησε για το υπόλοιπο σύστημα. Είναι ιδιας εποχής ι7 4770κ,32γιγα ραμ, 4τερα HDD, 2terra ssd. Σκοπεύω στο μέλλον να ξεκινήσω γενική αναβάθμιση. Απλά αυτή την στιγμή νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσω με gpu.
logo15 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 8 ώρες πριν, DsLmAnIaC είπε Όπως έγραψα και στην αρχή ταβάνι μου τα 350
GoMaR Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Στις 10/3/2019 στις 10:21 ΜΜ, logo15 είπε Οπότε από αυτά που μου γράφετε μονόδρομος μια 1080τι ή ρτχ 2070 με σκοπό να είμαι future proof. Φίλος ρώτησε για το υπόλοιπο σύστημα. Είναι ιδιας εποχής ι7 4770κ,32γιγα ραμ, 4τερα HDD, 2terra ssd. Σκοπεύω στο μέλλον να ξεκινήσω γενική αναβάθμιση. Απλά αυτή την στιγμή νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσω με gpu. Για gpu rendering, δε τρως bottleneck. Ούτε με δύο κάρτες. Εξαρτάται εσυ που θες να επενδύσεις. Σε cpu η κάρτες. Ανάλογα τα πρότζεκτ και τον τρόπο που δδουλεύεις δλδ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα