vasilissouvlaki Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 παιδιά ελαστικά που είναι σε ζάντα 175 65 R15 θα κάνουν σε ζάντα 15'' 15x6,5 4X100 +50 MB (δεν καταλαβαίνω γρι τι λέει ο ποιητής εδώ γιαυτό ρωτάω)
primeragt Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δες εδω τον πινακα. Το 175 65 R15 στο λαστοιχο ειναι 175χιλιοστα φαρδος 65% του φαρδους σε υψος τοιχωματων και το R15 διασταση 15 ιντσων. Αντιστοιχα στις ζαντες το 15Χ6,5 ειναι και τα 2 νουμερα σε ιντσες , το 15 σε διαμετρο και το 6,5 σε φαρδος, το 4Χ100 ειναι το καρε της ζαντας δηλαδη 4 μπουλωνια με 100 οτι ειναι κυκλος 100 χιλιοστων το +50 ειναι το offset της ζαντας σε σχεση με το κεντρο οτι δηλαδη σε σχεση με μια ζαντα με offset 0 εχει 50 χιλιοστα πιο μακρυ κεντρο αρα θα βγαινει 5cm πιο εξω σε σχεση με μια ζαντα με 0 offset. Με βαση το πινακα το λαστοιχο ειναι μικρο και θα καθετε τελειως λαθος πανω στη ζαντα. https://www.tyresizecalculator.com/charts/tire-width-for-a-wheel-rim-size-chart
vasilissouvlaki Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, primeragt είπε 6αρα η 5,5αρα ιδανικοτερα. και στην 6.5 τι λάστιχο μπαίνει?
primeragt Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Απο 185 εως 215. Δες τον πινακα πιο πανω πολυ σου εβαλα και βρες το καταλληλο λαστοιχο για τις ζαντες σου.
vasilissouvlaki Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 κριμα και ειδα μια ζαντα που μου αρεσε αλλα δεν κανει στα λαστιχα μου.
rudigarcia222 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 https://www.skroutz.gr/c/578/lastixa-autokinitou/m/5160/Michelin/f/567917/therina.html?keyphrase=195%2F60%2F15 Παίδες θα αγοράσω αυτό το Μοντελο. Μπορεί να μου πει κανείς τι σημαίνει το τελευταίο γράμμα ώστε να ξέρω σε πια έκδοση από τις 3 να παραγγείλω ? Το κόστος είναι ίδι.Κωδικος διαστάσεις κτλ όλα ίδια. Απλά στο τέλος λένε V/H/T Το κάνα ένα γκουγκλ και λέει όρια ταχύτητας κάτι τέτοιο?? Στο παλιό δεν έχει γράμμα
achilles_g_ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 6 ώρες πριν, rudigarcia222 είπε https://www.skroutz.gr/c/578/lastixa-autokinitou/m/5160/Michelin/f/567917/therina.html?keyphrase=195%2F60%2F15 Παίδες θα αγοράσω αυτό το Μοντελο. Μπορεί να μου πει κανείς τι σημαίνει το τελευταίο γράμμα ώστε να ξέρω σε πια έκδοση από τις 3 να παραγγείλω ? Το κόστος είναι ίδι.Κωδικος διαστάσεις κτλ όλα ίδια. Απλά στο τέλος λένε V/H/T Το κάνα ένα γκουγκλ και λέει όρια ταχύτητας κάτι τέτοιο?? Στο παλιό δεν έχει γράμμα Τι αυτοκίνητο έχεις?
teddy71 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Το όριο ταχύτητας που αντεχουν είναι , όπως σωστά βρήκες. Τ=190 Η=210 V=240. Όσο πιο μεγάλο το όριο τόσο πιο ανθεκτικός ο σκελετός του ελαστικού. Αποκλείεται τα παλιά ελαστικά σου να μην αναγράφουν στο τέλος κάποιο γράμμα για όριο ταχύτητας που αντεχουν. Εδώ και δεκαετίες είναι στάνταρ και υποχρεωτικό. Ίσως αναγράφει κάποιο αλλο γράμμα για πιο μικρό ή πιο μεγάλο οριο. Άσε το τι αναγραφουν τα παλιά σου ειδικά αν δεν είναι τα μαμά που φορούσε αρχικα. Συμβουλεψου το ταμπελακι στη πόρτα του οδηγού που αναγράφει τις πιέσεις αέρα και τι διαστάσεις του ελαστικού. Τι τελική ταχύτητα δίνει ο κατασκευαστής στο αυτοκίνητο σου; Πάνε μια κατηγορία πάνω από αυτήν και είσαι οκ. Για να φοράς 195 καποιο μικρομεσαίο θα έχεις μια τελικη γυρω στα 180 οπότε το Η σε υπερκαλύπτει. Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2019 από teddy71 1
rudigarcia222 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 8 ώρες πριν, achilles_g_ είπε Τι αυτοκίνητο έχεις? Almera 8 ώρες πριν, teddy71 είπε Το όριο ταχύτητας που αντεχουν είναι , όπως σωστά βρήκες. Τ=190 Η=210 V=240. Όσο πιο μεγάλο το όριο τόσο πιο ανθεκτικός ο σκελετός του ελαστικού. Αποκλείεται τα παλιά ελαστικά σου να μην αναγράφουν στο τέλος κάποιο γράμμα για όριο ταχύτητας που αντεχουν. Εδώ και δεκαετίες είναι στάνταρ και υποχρεωτικό. Ίσως αναγράφει κάποιο αλλο γράμμα για πιο μικρό ή πιο μεγάλο οριο. Άσε το τι αναγραφουν τα παλιά σου ειδικά αν δεν είναι τα μαμά που φορούσε αρχικα. Συμβουλεψου το ταμπελακι στη πόρτα του οδηγού που αναγράφει τις πιέσεις αέρα και τι διαστάσεις του ελαστικού. Τι τελική ταχύτητα δίνει ο κατασκευαστής στο αυτοκίνητο σου; Πάνε μια κατηγορία πάνω από αυτήν και είσαι οκ. Για να φοράς 195 καποιο μικρομεσαίο θα έχεις μια τελικη γυρω στα 180 οπότε το Η σε υπερκαλύπτει. Thanks man κατατοπιστικοτατος. Ναι όντως έχει στο πλάι έχει τις λεπτομέρειες και αναφέρει H. Άρα πάω για H. (Παρόλο πού πάνω από 140-150 έχω καμία δεκαετίας να τρεξω.) Μία απορία καθαρά θεωρητικά. Αφου η τιμή και για τα 3 είναι ιδια. Και αφού η V έκδοση είναι ανθεκτικοτερη. Γιατί να μην επιλέξω την V
LouCi4er Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Γιατι οσο μεγαλυτερος ειναι ο δεικτης ταχυτητας του ελαστικου,τοσο περισσοτερο αργει να ζεσταθει.Αρα αν εσυ με ελαστικα με δεικτη ταχυτητας Η παρεις με V δεν προκειται να τα ζεστανεις ποτε και ενα ελαστικο αποδιδει(οχι μονο κρατημα αλλα και φθορα,θορυβο κτλ) οταν ζεσταινεται.Αρα θα πας για "καλυτερα" και θα εισαι πολυ πολυ χειροτερα.Βαλε οτι ειχες,με δεικτη Η. 1
Joshua21 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 8 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε Μία απορία καθαρά θεωρητικά. Αφου η τιμή και για τα 3 είναι ιδια. Και αφού η V έκδοση είναι ανθεκτικοτερη. Γιατί να μην επιλέξω την V Γιατί το λάστιχο με τη σήμανση V αργεί περισσότερο να ζεσταθεί(άρα και να αποκτήσει κράτημα) από αυτό με τη σήμανση H. Επίσης η τιμή ΔΕΝ είναι η ίδια, το V πχ σε σχεδόν όλα τα καταστήματα είναι τουλάχιστον 4€/τεμ. ακριβότερο από το H. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 15 ώρες πριν, rudigarcia222 είπε https://www.skroutz.gr/c/578/lastixa-autokinitou/m/5160/Michelin/f/567917/therina.html?keyphrase=195%2F60%2F15 Παίδες θα αγοράσω αυτό το Μοντελο. Μπορεί να μου πει κανείς τι σημαίνει το τελευταίο γράμμα ώστε να ξέρω σε πια έκδοση από τις 3 να παραγγείλω ? Το κόστος είναι ίδι.Κωδικος διαστάσεις κτλ όλα ίδια. Απλά στο τέλος λένε V/H/T Το κάνα ένα γκουγκλ και λέει όρια ταχύτητας κάτι τέτοιο?? Στο παλιό δεν έχει γράμμα Το 88 είναι το load index,δείκτης φορτίου ελαστικών,και σημαίνει αντοχή 560 κιλών ανα ελαστικό https://www.glavopoulos.com/el/tires-load-index/ Το H είναι ο δείκτης μέγιστης ταχύτητας, σημαίνει 210χλμ/ωρα max, https://www.glavopoulos.com/el/tires-speed-index/ Και ισχύει οτι εγραψαν τα παιδιά πιο πανω σχετικα με το ζεσταμα. Και ΠΑΝΤΑ μα παντα βάζουμε ελαστικά τα οποία έχουν άδεια απο τον κατασκευαστή.Στις γερμανικές άδειες γράφεται πάντα τι διαστάσεις ελαστικών επιτρέπονται.Για οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να περάσει ΚΤΕΟ και να γραφτεί η νέα διάσταση στην άδεια. Οπως και η διάσταση της ζάντας.
Haldol Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δικιά μου απορία: Δεν είναι κάπως υπερβολικοί οι δείκτες ταχύτητας που έχουν τα ελαστικά; Π.χ στο T-ROC μου, έχω ελαστικά με δείκτη 99V. Δηλαδή για έως 240 KM/h. Για να πιάσω τόσα με τον 1.0 TSI πρέπει να πέσω από γκρεμό... η τελική του αυτοκινήτου είναι < 190 KM/h. Γιατί δεν επέλεξε T/U το εργοστάσιο; Δε θα απέδιδαν καλύτερα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα