voltmod Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Το LineageOS (και ο προκάτοχός του CyanogenMod) έχει αποδείξει ότι μπορεί να δώσει πνοή ζωής στις παλαιότερες συσκευές και σήμερα αυτό είναι πιο αληθινό από ποτέ. Με την διάθεση της νέας LineageOS 16 ROM, το Android 9.0 Pie έρχεται σε συσκευές των οποίων οι χρήστες είχαν να «δουν» επίσημες αναβαθμίσεις εδώ και αρκετά χρόνια. Ανάμεσα στα πρώτα τριάντα μοντέλα που υποστηρίζει η πλέον σύγχρονη έκδοση του LineageOS βρίσκεται hardware από το 2014, όπως τα Samsung Galaxy S5 και OnePlus One. Η τελευταία έκδοση του LineageOS 16 υποστηρίζει βεβαίως και μεταγενέστερες συσκευές όπως το tablet Samsung Galaxy S2 αλλά και πολύ σύγχρονες, όπως τα Huawei P20 Pro και Pocophone F1. Η εταιρεία Lineage υπόσχεται μελλοντικά ευρύτερη υποστήριξη ενώ «hooks» στο LineageOS θα το καταστήσουν συμβατό με το επερχόμενο «dark mode» του Android. Αν θέλετε να δώσετε νέα πνοή στην παλιά συσκευή σας που βρίσκεται παρατημένη στο συρτάρι, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την εγκατάσταση του LineageOS 16 (αν και βεβαίως θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για τυχόν μικροπροβλήματα ή bugs). Σε κάθε περίπτωση, η εγκατάσταση «unofficial» κώδικα δεν είναι για όλους και δεν απευθύνεται σε όσους χρειάζονται μία αξιόπιστη συσκευή για καθημερινή χρήση ή για την δουλειά τους. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cambo99 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Καλύπτει και τις εταιρίες που ξεχνούν τους πελάτες τους! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AntiCambeR Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Τι είδους αναβάθμιση θα είναι,Android Pie third party "πετσοκομμένη" ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε συσκευής; Επίσης τι κέρδος θα έχει η εταιρία;Υπάρχει λίστα με τις συσκευές; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vangelis_D9 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 10 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Τι είδους αναβάθμιση θα είναι,Android Pie third party "πετσοκομμένη" ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε συσκευής; Επίσης τι κέρδος θα έχει η εταιρία;Υπάρχει λίστα με τις συσκευές; Ορίστε η λίστα. https://www.cyanogenmods.org/lineageos-16-supported-devices-list-and-downloads-android-pie-9-0/#Samsung_Lineage_OS_16_Android_90_Pie_Download_list 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Ήταν ( καλοκαίρι 17 που χα δοκιμάσει ) λίγο buggy σε Xiaomi mi5. Είναι λίγο ιδιότροπα τα Xiaomi με το LineageOS πληροφοριακά. Είχα ένα κουλό bug με το ηχείο να ρίχνει κάτι άκυρες τσιριδες διάρκειας 1ος δευτερολέπτου που είτε φόραγες ακουστικά ή όχι ακουγόταν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AntiCambeR Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 40 λεπτά πριν, Vangelis_D9 είπε Ορίστε η λίστα. https://www.cyanogenmods.org/lineageos-16-supported-devices-list-and-downloads-android-pie-9-0/#Samsung_Lineage_OS_16_Android_90_Pie_Download_list Εχω για 2ο κινητό το S4 Mini Plus(LTE) που έχει μείνει με το Android 4.4.4(Kit-Kat).Ισως το αναβαθμίσω αλλά λειτουργεί άψογα και δεν θα ήθελα να έχω bugs.Μετά άραγε θα γίνεται downgrade πάλι στην Kit-Kat; Το XZ1 compact γιατί είναι στην λίστα,δεν έδωσε η Sony την 9;Το XZ1 που έχω την έχει πάρει απο τα μέσα Νοεμβρίου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jp77s Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 11 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Εχω για 2ο κινητό το S4 Mini Plus(LTE) που έχει μείνει με το Android 4.4.4(Kit-Kat).Ισως το αναβαθμίσω αλλά λειτουργεί άψογα και δεν θα ήθελα να έχω bugs.Μετά άραγε θα γίνεται downgrade πάλι στην Kit-Kat; Το XZ1 compact γιατί είναι στην λίστα,δεν έδωσε η Sony την 9;Το XZ1 που έχω την έχει πάρει απο τα μέσα Νοεμβρίου. Το συγκεκριμένο κινητό μου το έδωσε φίλος πριν λίγους μήνες για να του περάσω lineage 15. Νόμιζε οτι αγόρασε καινούριο κινητό. Επαναφορά γίνεται με φλασαρισμα της μαμά rom μέσω odin (απλή διαδικασία). Δεν θα ξαναγυρίσεις πίσω όμως... Δεν υπάρχει περίπτωση. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
risingsun Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Εγω τρεχω παντως στο δικο μου(cubot note s)LineageOS 13 και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.Ενα,δυο bugs υπαρχουν αλλα οκ,ειναι πολυ καλυτερα απο την stock.Πραγματικα ανασταινεις ενα παλιο κινητο σαν το δικο μου με custom roms. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Geocheats2 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Honor 3c Galaxy s4 Mi Max 2 Από το 2013 χρησιμοποιώ LineageOS ως daily driver το mi max κράτησε 3 μέρες από την μέρα που το αγόρασα πριν του το περάσω και αυτό γτ η xiaomi θέλει 48 ώρες αν θυμάμαι καλά για να ξεκλειδώσεις τον bootloader είμαι το λιγότερο ευχαριστημένος, θεωρώ ότι έτσι θα έπρεπε να είναι το android. Τα 2 πρώτα κινητά τα αλαξα στα 3 χρόνια γτ η δεύτερη μπαταρία που τους είχε πάρει τα έπαιξε, δεν ένιωσα ποτέ να κολλάνε. Αν είστε τυχεροί και κάποιος developer το έχει κάνει port για την συσκευή σας, περάστε το αξίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KnightRider Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Να ναι καλά τα custom roms γιατί οι εταιρίες μόνο μπαρούφες μας λένε και δεν δίνουν επίτηδες αναβαθμίσεις (ειδικά εκείνη η είδηση με το Galaxy S3 ότι δεν μπορούσαν να βάλουν το Android 4.4 λόγω του 1GB RAM ενώ το Galaxy Ace Style που έχει 512MB RAM εκεί μια χαρά του έβαλαν Android 4.4) Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2019 από KnightRider Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papageorge007 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Γενικά αξίζουν πάρα πολύ αυτές οι Custom Roms. Θυμάμαι πριν 4-5 χρόνια είχα περάσει το CyanogenMod 10 σε ένα Samsung Galaxy Trend (ή κάπως έτσι ) με 800MB RAM και ήταν λες και είχα πάρει καινούρια συσκευή. Πραγματικά πετούσε, σε σε σχέση με την Official ROM. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thomason993 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Κατά τη γνώμη μου, μακράς η καλύτερη official custom rom που κυκλοφορεί. Εδώ κι έναν χρόνο περίπου χρησιμοποιώ το Official LOS 14.1 (Nougat) με το Franco Kernel σε ένα Redmi Note 4 και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου. Απίστευτα ελαφρύ, διάρκεια μπαταρίας που δεν μπορούσα να φανταστώ σε σημερινό smartphone χωρίς κανένα "ψαλίδισμα" στο performance τις συσκευής, υποστήριξη Google Camera και 100% stable. Αν μπορούσα να βρω ένα μειονέκτημα είναι η έλλειψη από κάποια built in features που έχει το MIUI αλλά είναι υποκειμενικό κριτήριο. Προχθές έκανα αναβάθμιση σε Official LOS 15.1 (Oreo) και μέχρι τώρα η εμπειρία χρήσης αντίστοιχη με το 14.1 με μερικές μικρές αλλαγές και βελτιώσεις. Ο μόνος λόγος για να αλλάξω firmware πλέον είναι αν βγει Official LOS 16 (Pie) για το Redmi Note 4. Αναμένουμε.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TehJoHnX Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δεν βλέπω nexus 5x στην λίστα 😥 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stefanos_th Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 εγω χρησιμοποιω σε 1+1. παρα πολυ καλη και stable. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stafaf Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Tο XZ1 compact γιατί είναι στην λίστα,δεν έδωσε η Sony την 9;Το XZ1 που έχω την έχει πάρει απο τα μέσα Νοεμβρίου. Δεν βάζουμε custom rom μόνο για να έχουμε την τελευταία έκδοση android. Το κινητό "αναπνέει". Το κάνεις root, βάζεις εφαρμογές που το απαιτούν, αλλά καλούδια, dolby atmos κλπ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα