mariatkl Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Παιδιά καλησπέρα! Γράφω εδώ γιατι δεν ξερω ποιον να ρωτησω. Ενδιαφερομαι να παω σεζον σε οποιοδηποτε νησι σερβις, μπουφε (νομιζω αυτα ζητανε κυριως). Πως ακριβως λειτουργει; τι διαμονη κ διατροφη σου δινουν; κανεις καποιο δοκιμαστικο; τι γινεται αν δεν τους αρεσεις; επίσης υπαρχει περιπτωση να δεχτουν απο ιουλιο και μετα; τι θα πρεπει να εξασφαλισω στην συμφωνια μας; (τιπς,ωραρια, μισθο...) Εξαρταται και σε ποιον θα πεσεις αλλα γενικα θα ηθελα να ακουσω και τις εμπειριες σας! Ευχαριστω εκ των προτέρων!!
GREGOR78 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 καλησπερα επειδη δουλευω εποχικος σε ξενοδοχεια θα προσπαθησω οσο μπορω να σε κατατοπισω εδω που ειμαι,αλλα πιστευω και σε αλλα νησια,εχουν ξεκινησει οι αναζητησεις προσωπικου απο αρχες Γεναρη και κατα 70-80% οι θεσεις στα ξενοδοχεια κλεινουν καθως σε 1,5 -2 μηνες ξεκιναει η τουριστικη σεζον Σερβις-μπουφε-μπαρ ειναι καλα ποστα αναλογα και στο ξενοδοχειο που θα εισαι παντα. οι μισθοι παιζουν απο 750 - 1000 ,τωρα με τα tips δεν ξερω,αλλου τα δινουν στους εργαζομενους αλλου τα κραταει η επιχειρηση Διαμονη και διατροφη συνηθως εχουν τα μεγαλα ξενοδοχεια και οχι παντα απο Ιουλιο και μετα θα βρεις σε αναλογη θεση ποστο αλλα συνηθως τετοιο καιρο εκτος οτι θα υπαρχει τεραστια πιεση λογω αυξησης του τουρισμου,συνηθως και τα ποστα ή οι επιχειρησεις που ζητανε εκεινη την περιοδο δεν θα ειναι και οι καλυτερες σε συνθηκες για δουλεια (γι αυτο αυτο αλλωστε και φευγουν απο δουλειες πολλοι ξενοδοχουπαλληλοι τετοιους μηνες) καλο θα ειναι στις συνεντευξεις να ρωτησεις μισθο - ενσημα - αν θελεις να εχεις ρεπο - τι ωραριο θα εχεις- βαρδιες κτλ. (θεμα διανυκτερευσεις και διατροφης συνηθως το αναφερουν στις αγγελιες αλλα δεν χανεις να ρωτησεις) γενικα τα tips τα μοιραζοντε το σερβις με το μπαρ και ενα 33% το περνει και η κουζινα (συνηθως τα κανονιζει ο διευθυντης-υπευθυνος του ξενοδοχειου αυτα ή αναμεταξυ τους οι υπαλληλοι) τα ωραρια συνηθως ειναι 8ωρα αλλα περιοδο ιουλιο-αυγουστο-σεπτεμβριο δλδ μηνες που ξεκιναει φουλ ο τουρισμος μπορει να χρειαστει να μεινεις και λιγο παραπανω επι πληρωμη παντα μου εχει τυχει σε ξενοδοχειο να μου πουν πχ 800€ μισθο για 8ωρο 6ημερο και τελος του μηνα να περνω 650 ή σε αλλη περιπτωση να μην μου εχουν βαλει ενσημα τουριστικα-εποχικα και οταν πηγα οαεδ για να φτιαξω τα χαρτια για ταμειο ανεργιας δεν δικαιωμουν γιατι ο ξενοδοχος μου ειχε βαλει κατασκευαστικα ενσημα και καταλαβαινεις την αντιδραση μου.....(μετα καταλαβα γιατι καθε χρονο εψαχνε ατομα για ολες τις θεσεις)
mariatkl Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες! Φανταζομαι οτι καπως ετσι θα ναι, μπορει αλλα να σου λενε και αλλα να βρεις. Δεν με πειραζει το ωραριο, ας ειναι και παραπανω ωρες. Αρκει να βρω κατι απο Ιουλιο γιατί όλες οι αγγελίες ξεκινάνε το αργότερο Ιούνιο. Προς το παρον πηρα μια ηδη αρνητικη απαντηση, γιατι ειναι στη μεση της σεζον αλλα θα ψαξω λιγο ακομη!
kourtembeu Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα. Η εργασία σε σεζόν έχει μεγάλες διαφορές ανάλογα το νησί και το αν μιλάμε για ξενοδοχείο ή εστιατόριο μπαρ κτλ. Συνήθως οι μισθοί βρίσκονται σε αυτά που ανέφερε ο συνάδελφος παραπάνω για άτομα χωρίς εμπειρία και με λίγα προσόντα. Για άτομα με προσόντα και εμπειρία φτάνουν και τα 1400-1500 ανάλογο προσόντων. Τα tips είναι τελείως υποκειμενικό, δεν συμφωνείτε αλλά ο κάθε εργοδότης θα σε πληροφορήσει συνήθως για το τι συμβαίνει (για παράδειγμα έπαιρνα τιπς προμήθειες λόγο ρεσεψιόν στη Σαντορίνη μέσο όρο 700 ευρώ το μήνα και έπαιρνα τιπς σαν σέρβις παλαιότερα Μύκονο μέσο όρο 300 ευρώ). Το διάστημα που ψάχνεις γενικά είναι ότι χειρότερο αφού το βασικό προσωπικό έχει κλείσει από Ιανουάριο έως και Μάρτιο και αν υπάρχουν θέσεις θα είναι από άτομα που παραιτούνται ή που απολύονται με ότι συνεπάγεται αυτό (συνήθως κακές συνθήκες εργασίας , καθυστερήσεις στις πληρωμές κτλ). Το φαγητό είναι πάλι στην κρίση του εργοδότη συνήθως παρέχεται ένα γεύμα σίγουρα, αρκετές φορές και 3 γεύματα (πρωινό, απογευματινό, βραδινό). Στέγαση προσφέρεται συνήθως αλλά μπορεί να πέσεις από δωμάτιο με θέα μέχρι κοντέινερ χωρίς αιρκοντίσιον. Δοκιμαστικό συνήθως δεν γίνεται και αν δεν τους αρέσεις απλά φεύγεις αλλά το βρίσκω δύσκολο να τα κάνεις τόσο μαντάρα
mariatkl Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 καταλαβα.. εχω μιλησει με ενα γραφειο ευρεσης εργασιας που συνεργαζεται με μαγαζια σε διαφορα νησια.. μου φανηκε πολυ ευγενικος και αξιοπιστος και μου πε οτι θα βρουμε δουλιτσα.. λετε να το εμπιστευτω; τωρα για το αν θα ναι τον ιουλιο οι συνθηκες καλες το βλεπουμε.. αλλα σιγουρα θα το ρισκαρω
Thaninho Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Να πας από Ιούλιο και μετά λίγο δύσκολο ( θα πρέπει να έχει φυγει η απολυθεί κάποιος πριν πας). Θα ρωτήσεις για μισθό καθαρό, ώρες δουλειάς, αν υπαρχει ρεπό και διαμονή διατροφή ( συνήθως είναι ένα γεύμα την ημέρα και διαμονή 3 άτομα). Επίσης αν καταβάλλονται τα νόμιμα μετά το περας της σεζόν ( επίδομα άδειας, άδεια, δώρο Χριστουγέννων). Στα 5στερα δυσκολα να μην σου βάλουν ένσημα κλπ φοβούνται πολύ και δόξα το θεο 5 αστέρων ξενοδοχεία στην Ελλάδα είναι πολλά. Δοκιμαστικά δεν κάνουν παρακαλάνε για κόσμο η αλήθεια είναι και να μην ξέρεις σου μαθαίνουν, μπορείς να κανείς και άλλες δουλειές όπως γκρουμ, ρουμ σερβις, οδηγός που δεν χρειάζεται κάποια τρελή εκπαίδευση.
eidikos33 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, mariatkl είπε καταλαβα.. εχω μιλησει με ενα γραφειο ευρεσης εργασιας που συνεργαζεται με μαγαζια σε διαφορα νησια.. μου φανηκε πολυ ευγενικος και αξιοπιστος και μου πε οτι θα βρουμε δουλιτσα.. λετε να το εμπιστευτω; τωρα για το αν θα ναι τον ιουλιο οι συνθηκες καλες το βλεπουμε.. αλλα σιγουρα θα το ρισκαρω Ποιο γραφείο είναι αυτό για να σου πούμε αν ισχύει ότι σου αναφέρει
mariatkl Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 λεγεται in work ( γκοτζος Μ.) στην Πρεβεζα
liopyr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Έχω ακούσει περιπτώσεις που ζητάνε εξτρά άτομα μόνο για Αύγουστο π.χ που είναι στο peak τους. Εγώ σκεφτόμουν να πάω κάπου μόνο Αύγουστο, να "αντέξω" καμιά εβδομάδα για να βγάλω κάνα ψιλό και να περάσω όσες μέρες μου μένουν από την άδεια της κανονικής δουλειάς μου, αλλά μάλλον θα είναι μπλέξιμο με ένσημα κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα