Προς το περιεχόμενο

Ερασιτέχνης σκηνοθέτης

sfinoula

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΜΑΙ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΑΙΝΙΑ?

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΟΣ? ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ? ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ? ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ?

Δημοσ.

Είχα προσπαθήσει στο παρελθόν με μια απλή βιντεοκάμερα και δυο φίλους μου αλλα τελικά το παράτησα. Τώρα πιά διάθεση υπάρχει, αλλα χρόνος δύσκολα βρίσκεται :(

Πιστεύω πως μια καλή εώς πολύ καλή DVcamera, ενα pc ικανό για την κατάλληλη επεξεργασία, και λιγο αυτοσχεδιασμός σε θέματα φωτισμού/ήχου/dubbing κλπ είναι υπέρ αρκετά απο τεχνικής πλευράς.

Δημοσ.

Paides bgalame to lykeio ligo nwritera ap'oti eprepe. Paizei project/ma8ima "alla theatro" opou oi ma8ites gyrnanai mia mikrou mikous taineia. ma8ainoun arketa ktl, enw o cameraman einai epaggelmatias apo kapoio kratiko idryma (opote exei kai ton e3oplismo). To ema8a apo tin mana mou i opoia persy itan ypeu8yni tou project sto lykeio tis perioxis.

Den 3erw ean paizei school book gi'auto to 8ema, den xaneis na rwtiseis.

Δημοσ.

Πιστευω το σημαντικότερο είναι να φτιάξεις ενα πολύ λεπτομερές πλάνο και αν είναι δυνατόν (απλά έστω) storyboards. Χώρίς τα παραπάνω θα χαθείς.

Απο εκεί και πέρα θές μια ή περισσότερες κάμερες (DV ή έστωω Hi8 και την ανάλογη κάρτα DV ή video-in) και το ανάλογο software.

Προσωπικά έχω κάνει μερικές δοκιμές για κάτι ανάλογο, αν ξέρεις photoshop να σου συστήσω το After Effects της Αdobe, είναι σαν το photoshop για video.

Πάντως το βασικότερο είναι η οργάνωση

Δημοσ.

Pantws na pw kati: Prosexe to POSO mikrou mikous tin thes.Oso kai aplo na sou fenetai,mia erasitexniki tainia 1:30 wras thelei mpoliko senario an den thes na einai ntokymanter.To Blair Witch Project p.x. pou fanike san kanoniki tainia kai eixe ypothesi-min provoume se kritikes,paradeigma fernw paidia- eixe diarkeia nomizw molis 80 lepta peripou.

A,kai kati allo:Epeidi to epsaxna kai egw to thema,me entelws erasitexniko exoplismo,xerete pws mporw na kanw vradines leipseis?Dioti dokimasa night vision alla den goustarw to prasino...Den thelw pantakathari eikona se pissa skotadi oute tha me agxwne mia mikri pigi fwtos

Δημοσ.

Υποθέτω, απ' ότι είχα διαβάσει κάπου αλλού, πρέπει να γυρίσεις τις σκηνές μέρα (ή μόλις έχει πέσει ο ήλιος με λίγο φωτισμό), και μετά το δουλεύεις στο Premiere για να τις "νυχτώσεις" (με color corrector, brightness, contrast, gamma, κτλ κτλ). Είχα κάνει κάτι δοκιμαστικά μια φορά και το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό. Και η εικόνα είναι πολύ λεπτομερής και καθαρή.

Δημοσ.

Exo asxolithei ligo sti sxoli kai sto metaptixiako. To proto aforouse mia tainia mikrou mikous (ena 10lepto videaki, oxi kinimatografiki tainia pros theou) xoris periorismous sto thema, kai to deftero itan virtual video me vasi ena glipto enos gnostou glipti tis rosikis protoporias (episis sto idio mathima eixame kai mia mikri epafi me to antistoixo thema tou proigoumenou etous pou aforouse mia poreia se ena gnosto dromo tis athinas, pali virtual se etoimo 3d montelo tou dromou). Apo ti mikri mou empeiria, ekeino pou metraei pano apola einai i kentriki idea. Ta storyboards kai i parousiasi einai efkola. Ta pc, oi psifiakes cameres, ta programmata klp einai apla to meson, to ergaleio. An i idea den aksizei, oute i organosi se sozei oute tipota...

Δημοσ.

Eγω ασχολουμαι με το αθλημα.... (''εθελοντης'' σε μερικες ταινιες μικρου μηκους).

Κατ'αρχας πρεπει να βρεις καποιον φιλο-η ακομα , που θα μπορεις να συννενοεισαι μαζι του για να παιξει τον ρολο του παραγωγου!!! Καλο θα ηταν να εχει λεγειν (μπλα-μπλα!!!) και να βρισκει γρηγορα λυσεις σε προβλημματα (λεφτα δεν χρειαζεται να εχει :D )

Μαζι του κοιταξτε το σεναριο, κανε εσυ ενα προχειρο ντεκουπαζ (βγαλε περιπου τις σκηνες οπως τις φανταζεσαι, ενα προσχεδιο ισως).

Συζητηστε παλι με τον παραγωγο για τις δυσκολιες του γυρισματος (τοποθεσιες, νυχτερινα γυρισματα, πλανα απο ελικοπτερο κλπ κλπ) και καντε μαζι ενα ρεπεραζ (ψαχνετε και επισκεπτεστε μαζι τους χωρους που θα γινουν τα γυρισματα).

Ταυτοχρονα πρεπει να βρεις και τους ηθοποιους ( αν υπαρχουν στο σεναριο)!!!

Μετα να κανεις προβες με ηθοποιους, να συζητας με τον οπερατερ-διευθυντη φωτογραφιας , να βρεθουν τα φροντιστηρια (αντικειμενα που θα παιξουν στην ταινια) και αρκετα ακομα μεχρι να πας πλανο.........

Τωρα για τον εξοπλισμο που ειναι και ο τομεας μου :D

Το καλυτερο απ'ολα θα ηταν να βρεις 2 ατομα που εχουν δικο τους εξοπλισμο και δεχονται να βοηθησουν ''εθελοντικα''.

Εναν οπερατερ-διευθυντη φωτογραφιας και εναν ηχοληπτη.

Για να επιτυχεις ενα καλο και αποδεκτο αποτελεσμα θα πρεπει να εχουν καλες γνωσεις και να ασχολουνται με αυτες τις δουλειες.

Ελπιζω να μην σε απογοητευσα..... Τα πραγματα παντως ειναι σχετικα απλα.

Αν εισαι απο Θεσσαλονικη η αν ερχεσαι που και που στειλε μου ενα πμ για να συναντηθουμε για να σε ενημερωσω καλυτερα :D :D :D

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω κάποια βασικά. Κάποιος φίλος με ενημέρωσε ότι με τα Κεφαλαία φωνάζω και "απαγορεύεται" να τα χρησιμοποιεις! Επίσης προσπαθώ να μάθω πως λειτουργεί το σύστημα λειτουργίας στην Isnsomnia Δεν ειαμι πολυ εξικοιωμένη με το ιντερνετ π.χ πως απαντάς στον καθένα ξεχωριστά

Θα μάθω σιγά σιγά.....

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω κάποια βασικά. Κάποιος φίλος με ενημέρωσε ότι με τα Κεφαλαία φωνάζω και "απαγορεύεται" να τα χρησιμοποιεις! Επίσης προσπαθώ να μάθω πως λειτουργεί το σύστημα λειτουργίας στην Isnsomnia Δεν ειαμι πολυ εξικοιωμένη με το ιντερνετ π.χ πως απαντάς στον καθένα ξεχωριστά

Θα μάθω σιγά σιγά.....

sygnomh gia to asxeto tou post mou alla paithana:P kale ti htan ayto pou eipes? exeis thn symparastash olon mas, oti thes rota ap eythias:)

Δημοσ.

Οποιος θελει βοηθεια στον τομεα γυρισμα , παραγωγη , post production ειμαι εδω.

Αφου αλλωστε ειναι κ η δουλεια μου και οτι εχω σπουδασει.

Δημοσ.

Εδώ και λίγο καιρό έχω δει το post.

Δεν ήμουν σίγουρος αν έχω την αρμοδιότητα να απαντήσω.

Απλά να πω ότι το "άθλημα" με ενδιαφέρει και εμένα και μάλιστα θα ήθελα να ασχοληθώ και επαγγελματικά με αυτό.

Διάθεση υπάρχει... από εκεί και πέρα τίποτα όμως προς το παρόν.

Για τώρα σπουδάζω θέατρο.

Μαζί με έναν φίλο μου, ο οποίος πάει για ηθοποιός, ψάχνουμε να βρούμε μια κάμερα να πειραματιστούμε, είχαμε βρει μία παλιά, αλλά χάλασε (έπεσε και η εξεταστική και τα παρατήσαμε), τώρα μπορεί να πάρουμε μια ψηφιακή στο μέλλον...

Δύσκολος ο δρόμος που διαλέξαμε :)

Θα ήθελα να ζητήσω από την sfinoula, να γίνει πιο συγκεκριμένη ως προς το τι θέλει ακριβώς, σε ποια περιοχή μένει, και εν ανάγκη του πειραματισμού να γίνει κάτι...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ποια χαρακτηριστικα θα εινα απαραιτητα για να γυρισουμε μια ταινια με οχι πολυ υψηλές απαιτησεις αλλα να μην ειναι μια απλη βιντεοσκόπηση μιας γιορτής κτλ :?

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...