katganiti Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Οι γονείς μου είναι στο προγραμμα εξοικονομω. Ο μηχανικός αποδείχτηκε άσχετος και δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα. Το πρόσφατο κι το πιο τρελό είναι ότι αρνείται να βγάλει άδεια για σκαλωσιά, ενώ έχει μπει στο προγραμμα αλλά δεν θέλει να πληρώσουμε το 200αρικο για να το τσεπώσει. Το θέμα είναι ότι αν δεν βγει η άδεια δεν γινεται να μπουν ένσημα στους εργάτες και η σκαλωσιά είναι αναγκαία αλλά παράνομη. Σε ένα έλεγχο υπόλογοι είναι οι γονείς μου αλλά άδεια μπορεί να βγάλει μόνο ο μηχανικός και αυτός αρνείται. ( φανταστείτε ότι εφυγε ή κρύφτηκε στο γραφείο για να μην τον αναγκάσουν να βγάλει αδεια, τα πράγματα έχουν ξεφύγει) υπάρχει κάποιος σχετικός να μας πει πως μπορούν να δράσουν οι γονείς μου για να προστατευτούν;
slk200gr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 σε εναν ελεγχο αν υπαρχει παρανομια και εχει υπογραψει ο μηχανικος χανει την αδεια του,δεν ειναι μονο οι γονεις σου υπολογοι 1
billiboo Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 46 λεπτά πριν, katganiti είπε Οι γονείς μου είναι στο προγραμμα εξοικονομω. Ο μηχανικός αποδείχτηκε άσχετος και δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα. Το πρόσφατο κι το πιο τρελό είναι ότι αρνείται να βγάλει άδεια για σκαλωσιά, ενώ έχει μπει στο προγραμμα αλλά δεν θέλει να πληρώσουμε το 200αρικο για να το τσεπώσει. Το θέμα είναι ότι αν δεν βγει η άδεια δεν γινεται να μπουν ένσημα στους εργάτες και η σκαλωσιά είναι αναγκαία αλλά παράνομη. Σε ένα έλεγχο υπόλογοι είναι οι γονείς μου αλλά άδεια μπορεί να βγάλει μόνο ο μηχανικός και αυτός αρνείται. ( φανταστείτε ότι εφυγε ή κρύφτηκε στο γραφείο για να μην τον αναγκάσουν να βγάλει αδεια, τα πράγματα έχουν ξεφύγει) υπάρχει κάποιος σχετικός να μας πει πως μπορούν να δράσουν οι γονείς μου για να προστατευτούν; μπορεις να μας εξηγησεις λιγο καλυτερα γιατι αρνειται να βγαλει την ενλογο αδεια?
keravnos21 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Για να τσεπωσει τα λεφτα που χρειαζονται για την εκδοση αδειας και πιθανοτατα την ασφαλιση των εργατων γιατι θελει να δουλεψουν μαυρα
katganiti Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Μπορούμε να αλλαξουμε τώρα; Δεν είναι κάτι που δεν έχουμε σκεφτει! Τον λογο που αρνείται τον κατάλαβε ο keravnos. Ότι παρά φούσκωσε τις ανάγκες για να βγει μεγαλύτερη επιχορήγηση το έκανε για να βγάλει μερικά. Αλλά εδώ θέλει μέχρι και τα 200 της άδειας. Του λέμε να βγάλει την άδεια και εκεινος είναι ικανός να μην βαλει σκαλωσιά, να αφησει το έργο μισό μόνο και μόνο για να μην πληρώσει την άδεια. Γνωρίζετε αν αλλάζει ο υπεύθυνος μηχανολόγος στη μέση του πρότζεκτ ή αν σαν ιδιώτες μπορούμε να βγάλουμε την άδεια; Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2019 από katganiti
_filippos_ Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, katganiti είπε η σκαλωσιά είναι αναγκαία αλλά παράνομη. Εαν κατάλαβα καλά ζητάτε απο τον μηχανικό να βάλει υπογραφή για μια σκάλα που ειναι παράνομη και αναρωτιέστε γιατί δεν θέλει;
4saken Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 46 λεπτά πριν, _filippos_ είπε Εαν κατάλαβα καλά ζητάτε απο τον μηχανικό να βάλει υπογραφή για μια σκάλα που ειναι παράνομη και αναρωτιέστε γιατί δεν θέλει; Νομιζω δεν καταλαβες καλα, αν βαλουν την σκαλωσια χωρις την υπογραφη του μηχανικου θα ειναι παρανομη.
lightsout Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 38 λεπτά πριν, _filippos_ είπε Εαν κατάλαβα καλά ζητάτε απο τον μηχανικό να βάλει υπογραφή για μια σκάλα που ειναι παράνομη και αναρωτιέστε γιατί δεν θέλει; Σου λέει ότι το έργο απαιτεί σκαλωσιά και για να μπει σκαλωσιά χρειάζεται άδεια. O μηχανικός δεν θέλει να την βγάλει για να μην πληρώσει τα 200 ευρώ που αυτή κοστίζει. Επιπλέον, με την έκδοση της άδειας, θα πρέπει να πληρώσει έναν στάνταρ αριθμό ενσήμων στους εργατοτεχνίτες βάσει νόμου. Ο μηχανικός δηλάδή προτιμά να μπει η σκαλωσιά χωρίς την άδεια, για να τσεπώσει τα λεφτά της άδειας και των ενσήμων. ON TOPIC: Υπάρχει helpdesk του προγράμματος, θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις και να αναφέρεις το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τον μηχανικό και να ρωτήσεις αν υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξετε μηχανικό. Είναι δηλωμένος ως σύμβουλος προγράμματος; 1
papoys1 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Εγώ θα έλεγα να κάτσετε ήρεμα και να τα βρείτε. Το να ψάχνεις στη μέση της δουλειάς καινούργιο μηχανικό ο οποίος δύσκολα θα συνεχίσει αν ,μάθει το λόγο που διώχνεις τον άλλο πιο πολύ θα σου κοστίσει σε χρόνο και σε χρήμα παρά θα κερδίσεις κάτι.
nvel Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, lightsout είπε O μηχανικός δεν θέλει να την βγάλει για να μην πληρώσει τα 200 ευρώ που αυτή κοστίζει. Επιπλέον, με την έκδοση της άδειας, θα πρέπει να πληρώσει έναν στάνταρ αριθμό ενσήμων στους εργατοτεχνίτες βάσει νόμου. Ο μηχανικός δηλάδή προτιμά να μπει η σκαλωσιά χωρίς την άδεια, για να τσεπώσει τα λεφτά της άδειας και των ενσήμων. οι μηχανικοί πληρώνουν το κόστος των αδειών ή ο ΚτΕ; άμα δεν βγει άδεια και η σκαλωσιά είναι αυθαίρετη ο μηχανικός θα εισπράξει το κόστος της άδειας που δεν πληρώθηκε;
cabdik Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Εγω παλι που ειμαι ασχετος, αναρωτιεμαι, γιατι χρειαζεται αδεια να βαλει σκαλωσια σε ενα εργο που εχει οικοδομικη αδεια? η σκαλωσια, δεν αποτελει εργαλειο, ωστε να οικοδομηθει το εργο, και μετα θα φυγει?
nvel Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 το έργο δεν έχει οικοδομική άδεια, για να γίνει χρειάζεται και έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας 1
lary7 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Καταρχάς την άδεια και τα ένσημα τα πληρώνει ο ιδιοκτήτης. Στον μηχανικό δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα το να βγάλει την άδεια, απλά όταν είχε ξεκινήσει το εξοικονομώ δεν είχαν διευκρινίσει ότι χρειάζεται ΕΕΜΚ για θερμοπροσόψεις οπότε είναι ένα έξτρα κόστος που πρέπει να πάει στον ιδιοκτήτη, εκτός αν γίνει διαφορετική συμφωνία. Στο προηγούμενο ΕΚΟ δεν χρειάζονταν αδεια οπότε όλοι θεωρούσαμε ότι έτσι θα πάει και στο καινούργιο. Ακόμα το σπίτι είναι 100% σύννομο ή μήπως έχει κάποια αυθαιρεσία που δεν έχει τακτοποιηθεί;
mechpanos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Πώς προκύπτει ότι αρνείται να βγάλει την άδεια, για να τσεπώσει τα λεφτά;;; Δηλαδή τι, έχει αναλάβει την δουλειά με στάνταρ αμοιβή και θα του μειωθεί η αμοιβή αν βγάλει και την άδεια;;;; Κλάιν... Δεύτερον... Τη σκαλωσιά και τα ένσημα δεν τα βάζει ο μηχανικός από την τσέπη του.... Δεν βλέπω τον λόγο λοιπόν να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο!!! Μήπως κάτι δεν έχετε καταλάβει καλά, ή κάτι δεν μας λες καλά;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα