Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 14/4/2019 στις 1:10 ΠΜ, elorant είπε

Από εκεί και πέρα το πόσο ο καθένας θεωρεί τον εαυτό του προγραμματισταρά ή όχι μου περισσεύει. Εγώ σίγουρα δεν είμαι και δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Ο σκοπός μου είναι να φτιάχνω προϊόντα/υπηρεσίες και να βγάζω φραγκάκια. Και αυτό το κάνω αρκετά καλά. Με άλλα λόγια ο κώδικας για μένα είναι ένα εργαλείο για να φτιάχνω πράγματα, δεν είναι αυτοσκοπός. Εξ ου και δεν με απασχολεί καθόλου το αν είμαι καλός σε αυτό ή όχι. Και κατά προέκταση οποιαδήποτε νύξη για τις προγραμματιστικές μου ικανότητες από το ένα αυτί μου μπαίνει κι από το άλλο μου βγαίνει.

Αυτά και κοίτα να ημερήσεις λίγο γιατί κάνει κακό στην υγεία.

οταν η λογικη αλληλουχια αναμεσα στο post πηγη και στο post απαντηση παει περιπατο...

χμμμ....απο αφελεια η σκοπιμα ?

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι θες να σου πω, να στο πω να ξεμπερδεύουμε.

Είσαι προγραμματισταράς και είμαι άσχετος.

Happy now?

Δημοσ.

Ρε μπούλη, την μια μου ζητάς να ανακαλέσω, την άλλη μου την λες επειδή προσπαθώ να λήξω το θέμα.

Αποφάσισε επιτέλους τι θες. Να καθόμαστε εδώ και να τσακωνόμαστε σαν 15χρονοι;

Έλεος και λίγο, κάνεις σαν μπέμπης που του πήραν την πιπίλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να έρθω και εγώ να πω τα δικά μου .

Πρώτα στη σχολή έμαθα C και έπειτα C++ . Αργότερα στη java παρατηρήσαμε πως αν ξέρεις C , γνωρίζεις ουσιαστικά αρκετά σε θέμα δόμησης κλπ .

Τώρα η κάθε γλώσσα έχει τα δικά της πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα . Θα συμφωνήσω όμως πως μια καλή επιλογή είναι η Python που είπαν αρκετοί .

Από εκεί και πέρα μαθαίνεις γλώσσες ανάλογα με το αντικείμενο που σε αφορά .

Επεξ/σία από alexakis199
Δημοσ.

4 ώρες πριν, elorant είπε

Ρε μπούλη, την μια μου ζητάς να ανακαλέσω, την άλλη μου την λες επειδή προσπαθώ να λήξω το θέμα.

Αποφάσισε επιτέλους τι θες. Να καθόμαστε εδώ και να τσακωνόμαστε σαν 15χρονοι;

Έλεος και λίγο, κάνεις σαν μπέμπης που του πήραν την πιπίλα.

.....οταν εισαι 35χρονος με υποαναπτυκτες αντιληπτικες ικανοτητες

εριστικοτητα , επικληση στην αυθεντια , επιθεση επι προσωπικου , (εσκεμενη ?) αδυναμια αντιληψης της υπερβολης και της αλληγοριας στο γραπτο λογο , και φυσικα επιμονη ( εσκεμενη ?) διαστρεβλωση των λεγομενων των συνομιλητων του

λεγε εσυ και εχω να προσθετω features  στη λιστα εγω....

Δημοσ.

Τι ακριβώς από αυτά που είπες διαστρέβλωσα;

Έγραψες επί λέξει

"Οχι φιλε Gosling , δε μου αρεσει η main , ο κινητηριος μοχλος του προγραμματος μου να ειναι στατικη μεθοδος μιας κλασης. Επεισης δε γουσταρω να ξεσηκωνω packages και να κανω instantiate built in κλασεις για μια απλη εισοδο δεδομενων."

Too verbose , πρεπει να δηλωνεις ξεχωριστα variables και arrays ακομα κι αν ειναι ιδιου τυπου , και φυσικα μη ξεχναμε τους προσδιοριστες ορατοτητας σε καθε declaration. "

Είναι τώρα αυτά αντικειμενικά επιχειρήματα κάποιου που θέλει να κρίνει μια γλώσσα; Αυτό είναι σαν να λες δεν μου αρέσουν τα μακαρόνια γιατί είναι άσπρα.

Όχι σοβαρά τώρα, και τα δύο σημεία που κρίνεις αφορούν την πυρήνα κάθε στατικής γλώσσας που αφορά την δήλωση όλων των μεταβλητών και των συναρτήσεων. Δεν σου αρέσει; Πάρε μια δυναμική και μετά κάτσε να τρως δέκα ώρες να κάνει debugging και να γράφεις tests με το τσουβάλι. Και βέβαια καμία δυναμική γλώσσα δεν μπορεί να συγκριθεί σε ταχύτητα με μια στατική γιατί ο compiler πρέπει κάθε φορά να κάνει μετατροπές. Βέβαια όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για σένα γιατί το γνωσιακό σου επίπεδο είναι εφάμιλλο με μαθητή Λυκείου που μαθαίνει Visual Basic.

Άσε λοιπόν τις κλάψες και κοίτα να ξεστραβωθείς λίγο. Και ναι, θα είμαι και εριστικός κι ότι γουστάρω όταν κάποιος ο οποίος δεν έχει ιδέα τι του γίνεται θέλει να έχει κι άποψη. Ή τεκμηριώνεις την άποψη σου ή το ρίχνεις στην κλάψα και την παλαβή. Μέχρι στιγμής έχεις κάνει μόνο το δεύτερο. Αν κι όποτε κάνεις το πρώτο, που δεν το βλέπω γιατί δεν έχεις τα εχέγγυα, μπορεί και να σε λάβω στα σοβαρά.

Προσπάθησα να λήξω αυτήν την ανούσια αντιπαράθεση, αλλά δεν ήθελες. Θέλεις να κάτσουμε εδώ και να τσακωνόμαστε γιατί σου θίξαμε τον εγωισμό. ΟΚ, ας κάτσουμε να δούμε όλοι πόσο άσχετος είσαι εν τέλει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, elorant είπε

Τι ακριβώς από αυτά που είπες διαστρέβλωσα;

Έγραψες επί λέξει

"Οχι φιλε Gosling , δε μου αρεσει η main , ο κινητηριος μοχλος του προγραμματος μου να ειναι στατικη μεθοδος μιας κλασης. Επεισης δε γουσταρω να ξεσηκωνω packages και να κανω instantiate built in κλασεις για μια απλη εισοδο δεδομενων."

Too verbose , πρεπει να δηλωνεις ξεχωριστα variables και arrays ακομα κι αν ειναι ιδιου τυπου , και φυσικα μη ξεχναμε τους προσδιοριστες ορατοτητας σε καθε declaration. "

Είναι τώρα αυτά αντικειμενικά επιχειρήματα κάποιου που θέλει να κρίνει μια γλώσσα; Αυτό είναι σαν να λες δεν μου αρέσουν τα μακαρόνια γιατί είναι άσπρα.

Όχι σοβαρά τώρα, και τα δύο σημεία που κρίνεις αφορούν την πυρήνα κάθε στατικής γλώσσας που αφορά την δήλωση όλων των μεταβλητών και των συναρτήσεων. 

διαστρεβλωση της αλήθειας σε αλλο επιπεδο , η C και η C++ στις οποιες η main ειναι εξω απο κλασεις να υποθεσω δεν ειναι στατικες

επεισης , οσων αφορα το δευτερο εχουμε :

μια κλαση σε C++ :

class random {

private :

int x,array[];

float y,array2[];

public :

int x_return() {

}

int array_return() {

}

float y_return() {

}

float array2_return() {

}

}

το ιδιο σε java :

class random {

private int x;

private int array[];

private float y;

private float array2[];

public int x_return() {

}

public int array_return() {

}

public float y_return() {

}

public float array2_return() {

}

}

εν ολιγοις , και στα δυο σημεια διαστρεβλωσες με τον απλουστευτικο σου τροπο τα points

τα υπολοιπο σου κειμενο κλασσικα ρηχνει ορμητικες μπηχτες επι προσωπικου λεγοντας αδαιαπιστωτα πραγματα ( πχ.περι του γνωστικου μου επιπεδου λες και εισαι cheatακι στο μυαλο μου ) και κατανταει πιο γραφικο απο απειλη του νταη της ΣΤ Δημοτικου ("...θα σε ξεβρακωσω ασχετε , θα σε καλεσω σε μονομαχια και θα αρχισεις τις κλαψες ..κλπ")

υ.γ. εδω και καποια post αναφερεις οτι εκρινα τις γλωσσες , δεν εκρινα τιποτα πουθενα (δεν ειπα μη χρησιμοποιειτε java δεν ειναι καλη λυση) , προσωπικες εκτιμησεις στα πλαισια της υπερβολης εκανα , καταλαβε το και κοψε την ασυστολη διαστρεβλωση , plus ο ιδιος ανεφερα οτι για μια big data εφαρμογη θα χρησιμοποιουσα java (ακομα κι αν δε μ αρεσει) αλλα προτιμω την php για μικρο δυναμικο site

Επεξ/σία από Bloodskin
Δημοσ.

Έλα ρε, μετά από δέκα σχόλια αξιώθηκες να γράψεις και πέντε αράδες κώδικα να δώσεις ένα πιο τεκμηριωμένο παράδειγμα. Άντε και εις ανώτερα. Και το point σου ποιο ακριβώς είναι; Ότι επειδή η Java έχει την main μέσα σε κλάση σε τι ακριβώς σε περιορίζει;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, elorant είπε

Έλα ρε, μετά από δέκα σχόλια αξιώθηκες να γράψεις και πέντε αράδες κώδικα να δώσεις ένα πιο τεκμηριωμένο παράδειγμα. Άντε και εις ανώτερα. Και το point σου ποιο ακριβώς είναι; Ότι επειδή η Java έχει την main μέσα σε κλάση σε τι ακριβώς σε περιορίζει;

δυνητικα σε τιποτα

επειδη ομως εκτος απο προγραμματιστης ειμαι και ανθρωπος εχω καποιες προτιμησεις , πχ. δε μου αρεσουν οι stricly OOP γλωσσες οπως δε μου αρεσουν γενικοτερα τα stricly περιβαλλοντα (ακομα κι αν αποδικνειονται πιο safe σε καποιες περιπτωσεις)  , ειμαι της φιλοσοφιας της C , δηλαδη οτι ο προγραμματιστης ειναι εξυπνοτερος απ το εκαστοτε συστημα

ειπα λοιπον να εκφρασω αυτη μου την μη αρεσκεια σε ενα post καθαρα σε επιπεδο κουβεντα να γινεται κι οχι να αποθαρυνω καποιον απο το να κανει δουλεια με java , στο τελος υποστηριξα τις σκριπτογλωσσες γιατι ειδα κατι post πιο πανω που ελεγαν κατι για τη java και κατα αυτων και δε μου εκατσε καλα

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

html..τι; ειναι ευκολη γλώσσα..pascal..καλά εδω κάνω πλάκα (θυμάμαι ΤΕΕ πρώτη ώρα με την τσίμπλα στο μάτι..μα pascal;)..Θα σου πρότεινα όπως και άλλοι Python kai Ruby

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

AND HERE COMES THE:

FLAAAAAAAME

Μια ακόμα τυπική μέρα στο insomnia

Επεξ/σία από PC_MAGAS
Δημοσ.

Καταρχην τι σε ενδιαφερει να φτιαξεις; Σε τι θα ηθελες να ασχοληθεις; Ψαξε τις γλωσσες και δες πλεονεκτηματα/μεινοεκτηματα. Για αρχαριος, οπως ειπαν τα παιδια, python & c(κατα τη γνωμη μου), ειναι καλες βασεις για να ασχοληθεις με αλλες επειτα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...