duende Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 εχω διαβασει οτι τα συγκεκριμενα "διαρρεουν" αρκετα ηχο...εχει κανεις αποψη?..τα θελω για το αεροπλανο, αλλα δε θελω να ακουγονται στους διπλα..
ADHD Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, duende είπε εχω διαβασει οτι τα συγκεκριμενα "διαρρεουν" αρκετα ηχο...εχει κανεις αποψη?..τα θελω για το αεροπλανο, αλλα δε θελω να ακουγονται στους διπλα.. Σε normal ενταση ηχου δεν ακουγεται σχεδον τιποτα, μπορω να τεσταρω το βραδυ και να σου πω. Για αεροπλάνο ειναι ιδανικα με εσωσαν αρκετες φορες.
panos44 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Είναι θέμα καθαρά γούστου οι απόψεις. Παρακάτω η δική μου: Ειδικά για τα AKG που αναφέρθηκαν προσωπικά δεν μου αρέσουν καθόλου. Έχω τα ακουστικά του τίτλου και τα Hifiman He400i. Παλιότερα είχα τα Κ702 επετειακά και τα Κ7ΧΧ.Ο ήχος τους είναι κούφιος, μην τα κάνουμε θεϊκά ξαφνικά. Τα κλειστού τύπου σε όλες τις κλίμακες χρημάτων έχουν αξιόλογα μοντέλα. ΠΧ σε κοντινή τιμή είναι στο Massdrop τα Fostex. Επίσης για να φύγει να ξεκαθαριστεί κάτι, κανένα ακουστικό από μία τιμή και πάνω δεν ακούγεται χωρίς ενισχυτή ακουστικών. Αυτά τα ακουστικά απευθύνονται σε όλους και ακούγονται εξίσου καλά από όλες τις πηγές. Εν κατακλείδι: Για ασύρματα και ANC δεν νομίζω ότι μέχρι τα 350€ (συμπεριλαμβανομένων και των ΧΜ3) να υπάρχει κάτι καλύτερο.
pirmen56 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, panos44 είπε Είναι θέμα καθαρά γούστου οι απόψεις. Παρακάτω η δική μου: Ειδικά για τα AKG που αναφέρθηκαν προσωπικά δεν μου αρέσουν καθόλου. Έχω τα ακουστικά του τίτλου και τα Hifiman He400i. Παλιότερα είχα τα Κ702 επετειακά και τα Κ7ΧΧ.Ο ήχος τους είναι κούφιος, μην τα κάνουμε θεϊκά ξαφνικά. Τα κλειστού τύπου σε όλες τις κλίμακες χρημάτων έχουν αξιόλογα μοντέλα. ΠΧ σε κοντινή τιμή είναι στο Massdrop τα Fostex. Επίσης για να φύγει να ξεκαθαριστεί κάτι, κανένα ακουστικό από μία τιμή και πάνω δεν ακούγεται χωρίς ενισχυτή ακουστικών. Αυτά τα ακουστικά απευθύνονται σε όλους και ακούγονται εξίσου καλά από όλες τις πηγές. Εν κατακλείδι: Για ασύρματα και ANC δεν νομίζω ότι μέχρι τα 350€ (συμπεριλαμβανομένων και των ΧΜ3) να υπάρχει κάτι καλύτερο. Με EQ αποκτούν σωστή χροιά τα K612. Είναι τα treble spikes και το spike στα 2Khz που κάνουν το στοκ ήχο να ακούγεται κάπως άδειος.Το να μην κάνει κάποιος EQ τη σημερινή εποχή είναι σαν να παίρνει μόνιτορ και να μην τρέχει calibration. Ειδικά τα φθηνά μόνιτορ είναι εκείνα που κερδίζουν τα μέγιστα, όπως και τα αντίστοιχα ακουστικά. Απλά δεν έχουν τόσο καλό bass impact και δυναμικά, πράγμα που το δικαιολογείς στα 98€. Τη στιγμή που τα αντίστοιχα Senn δεν τα αγγίζουν στον τομέα αυτό. Ούτε σε όγκο μπάσου, ούτε σε ευκρίνεια. Ούτε σε ποιότητα χροιών στις μεσαίες. Τέλος, planar από planar έχει διαφορά. Χωρίς να έχω ακούσει τα 400s και 400i βλέπω ότι παίζουν πολύ πριμάτα(αντικειμενικά), έχουν roll off στο μπάσο(ειδικά τα 400S) βάσει διαφορετικών πηγών(π.χ rtings, DIY audio heaven), ενώ εμφανίζουν περίεργα προβλήματα παραμόρφωσης στις μεσαίες. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι reference ήχος για να κρίνεις άλλα set. Αν όμως μιλάμε για Audeze LCD-3 εκεί ναι, άκουσα ηχείο και όχι ακουστικό. Το ίδιο και τα LCD-2 με λίγο EQ όμως για να φανούν τα πρίμα. https://www.rtings.com/headphones/reviews/hifiman/he-400i εδιτ: Παραθέτω την άποψη ατόμου που έχει ακούσει και μετρήσει ουκ ολίγα μοντέλα, ως μηχανικός ήχου, για τα Κ612. oratory1990: Spoiler Αναφορά σε κείμενο For what it‘s worth, I strongly prefer the K612 over any of those mentioned. Maybe not the HD58X but definitely over the K7XX and 400i. Most natural reproduction of treble and a midrange that can rival the HD600. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2019 από pirmen56
panos44 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 13 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Με EQ αποκτούν σωστή χροιά τα AKG. Είναι τα treble spikes και το spike στα 2Khz που κάνουν το στοκ ήχο να ακούγεται κάπως άδειος.Το να μην κάνει κάποιος EQ τη σημερινή εποχή είναι σαν να παίρνει μόνιτορ και να μην τρέχει calibration. Ειδικά τα φθηνά μόνιτορ είναι εκείνα που κερδίζουν τα μέγιστα, όπως και τα ακουστικά. Απλά δεν έχουν καλό bass impact και δυναμικά, πράγμα που το δικαιολογείς στα 98€-200€(όχι όμως παραπάνω). Τη στιγμή που τα αντίστοιχα Senn δεν τα αγγίζουν στον τομέα αυτό. Ούτε σε όγκο μπάσου, ούτε σε ευκρίνεια. Ούτε σε ποιότητα χροιών στις μεσαίες. Τέλος planar από planar έχει διαφορά. Χωρίς να έχω ακούσει τα 400s και 400i βλέπω ότι παίζουν πολύ πριμάτα(αντικειμενικά), έχουν roll off στο μπάσο(ειδικά τα 400S) βάσει διαφορετικών πηγών(π.χ rtings, DIY audio heaven), ενώ εμφανίζουν περίεργα προβλήματα παραμόρφωσης στις μεσαίες. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι reference για να κρίνεις άλλα set. Αν όμως μιλάμε για Audeze LCD-3 εκεί ναι, άκουσα ηχείο και όχι ακουστικό. Το ίδιο και τα LCD-2 με λίγο EQ όμως για να φανούν τα πρίμα. https://www.rtings.com/headphones/reviews/hifiman/he-400i Tα 400i είναι ένα πολύ απολαυστικό ακουστικό σε μία πολύ απολαυστική τιμή. Να το πω αλλιώς: στο Massdrop έχει 170$ τα 4ΧΧ της Hifiman (πολύ κοντά με τα δικά μου σε χαρακτηριστικά) & 200$ τα Κ7ΧΧ & τα 6ΧΧ της Senn. Ποιος θα πάει να διαλέξει τα 7ΧΧ;; Τα 6ΧΧ δεν μου αρέσουν διότι είναι πολύ πίσω η σκηνή, σε σχέση με τα δικά μου που τα όργανα τα ακούς μπροστά σου ακριβώς. Αυτό είναι γούστο βέβαια, που σε πολλούς αρέσει και μάλιστα είναι πιο ξεκούραστο και μελωδικό. Όλα αυτά τα ακουστικά σε αυτήν την κατηγορία τιμής θέλουν ενισχυτή ακουστικών και μάλιστα διαφορετικού είδους το καθένα. Όχι απλώς για να αποδώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους αλλά για να ξεκινήσουν να κελαηδάνε! Δεν θέλω να πειράξω καθόλου τον ήχο με EQ, για αυτό δεν επέλεξα και τα XM3 σε σχέση με αυτά του τίτλου. Αν και από τον υπολογιστή δεν είναι μεγάλο πράγμα να το κάνεις, στο κινητό βάζεις και κανένα ακουστικό άλλο οπότε αλλάζει το θέμα με τις ρυθμίσεις. Audeze δυστυχώς δεν έχω ακούσει, άκουσα όλη τη σειρά των Focal όμως. (Στην ίδια έκθεση άκουσα και τα Martin Logan..!!!) Νομίζω πως μου αρέσει καλύτερα ο ήχος που παράγεται από μαγνήτες, είναι πιο εντυπωσιακός πιο γρήγορος, καταιγιστικός για την ακρίβεια. Στα ακουστικά όμως ο παράγοντας άνεση πάει περίπατο..
pirmen56 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 5 λεπτά πριν, panos44 είπε Tα 400i είναι ένα πολύ απολαυστικό ακουστικό σε μία πολύ απολαυστική τιμή. Να το πω αλλιώς: στο Massdrop έχει 170$ τα 4ΧΧ της Hifiman (πολύ κοντά με τα δικά μου σε χαρακτηριστικά) & 200$ τα Κ7ΧΧ & τα 6ΧΧ της Senn. Ποιος θα πάει να διαλέξει τα 7ΧΧ;; Τα 6ΧΧ δεν μου αρέσουν διότι είναι πολύ πίσω η σκηνή, σε σχέση με τα δικά μου που τα όργανα τα ακούς μπροστά σου ακριβώς. Αυτό είναι γούστο βέβαια, που σε πολλούς αρέσει και μάλιστα είναι πιο ξεκούραστο και μελωδικό. Όλα αυτά τα ακουστικά σε αυτήν την κατηγορία τιμής θέλουν ενισχυτή ακουστικών και μάλιστα διαφορετικού είδους το καθένα. Όχι απλώς για να αποδώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους αλλά για να ξεκινήσουν να κελαηδάνε! Δεν θέλω να πειράξω καθόλου τον ήχο με EQ, για αυτό δεν επέλεξα και τα XM3 σε σχέση με αυτά του τίτλου. Αν και από τον υπολογιστή δεν είναι μεγάλο πράγμα να το κάνεις, στο κινητό βάζεις και κανένα ακουστικό άλλο οπότε αλλάζει το θέμα με τις ρυθμίσεις. Audeze δυστυχώς δεν έχω ακούσει, άκουσα όλη τη σειρά των Focal όμως. (Στην ίδια έκθεση άκουσα και τα Martin Logan..!!!) Νομίζω πως μου αρέσει καλύτερα ο ήχος που παράγεται από μαγνήτες, είναι πιο εντυπωσιακός πιο γρήγορος, καταιγιστικός για την ακρίβεια. Στα ακουστικά όμως ο παράγοντας άνεση πάει περίπατο.. Η τονικότητα αλλάζει δραστικά με EQ πολλές φορές. Είναι αρκετό να κοψεις πρίμα από ένα σετ για να γίνει bass heavy. Χωρίς να έχει πειραχτεί καθόλου το μπάσο. Εκείνο που δεν αλλάζει είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά(μεγάφωνα κτλ.). Προσωπικά, δεν έχω βρει σετ στα <100€ με το potential που έχουν τα 612. Σχετικά με τους ενισχυτές, όλοι οφείλουν να κάνουν την ίδια δουλειά. Να ενισχύσουν μια διακύμανση τάσης/ρεύματος. Αν το κάνουν σωστά θα πάρεις το 100% του ακουστικού. Δεν υπάρχει τίποτε παραπάνω. Εκτός από τα παιχνίδια της ανθρώπινης αντίληψης.
overpower Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Βγηκατε ot^ Γενικα εχω δοκιμασει και τα 2, τα XM3 τα θεωρω καλυτερα σε ηχο, anc και βολικοτητας (φοραω και γυαλια, οποτε ειναι λιγο πιο δυσκολο να με βολεψει κατι σε ακουστικα). Εχω και τα sennheiser pxc 550 τα οποια ειναι κατωτερα και απο τα 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα