Προς το περιεχόμενο

Sonic the Hedgehog (2019)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 21/2/2020 στις 9:26 ΜΜ, blanka είπε

Μόλις γύρισα απο την προβολή της ταινίας, στην ποιο άθλια προβολή της ζωής μου.

Ο ήχος σε ένταση ήταν  όπως όταν τρώμε το μεσημέρι με την τηλεόραση απλά να παίζει. 

Παιδιά , αν είναι να πηγαίνω κινηματογράφο για έχω εμπειρία κουζίνας σπιτιού μου , τότε να το ξέρω να μην ξαναπάω. 

Η εικόνα αρκετά σκοτεινή ! 2020 κινηματογράφοι Ελλάδας. 

Το συγκεκριμένο Cinema ήταν το CINEPLEXX στη Θεσσαλονίκη , το οποίο μάλιστα έχει και αίθουσα ΙΜΑΧ.

Το παράξενο βέβαια είναι ότι είχα δει παλιότερα το Aquaman στην ΙΜΑΧ και το απόλαυσα. Το Sonic δεν παιζόταν φυσικά στην ΙΜΑΧ αλλά και πάλι, η ποιότητα της εμπειρίας κινηματογράφου ήταν αισχρή. Είχα και απο πάνω τις ελληνικές φωνές στην μεταγλώττιση ... καταλαβαίνετε . 

Το αστείο είναι ότι βγαίνοντας απο την αίθουσα μια πολύ ευγενική κοπέλα απο τον κινηματογράφο μας ρώτησε πως μας φάνηκε. Πολύ ωραία η ταινία αλλά ο ήχος πολύ χαμηλα. της λέω , και με κοίταξε με περιέργεια .

Παρόμεια εμπειρία είχα στο Village στη Θεσσαλονίκη βλέποντας το Star wars οπου η θολούρα δεν με άφηνε να απολαύσω το έργο. 

ΟΚ , μπορεί να είμαι κακομαθημένος με τις ταινίες που βλέπω σπίτι μου με το HomeCinema με 4Κ 75αρα QLED , και να μου φαίνεται εμένα τόσο χάλια. 

Θυμάμαι πριν χρόνια  τρέμαν οι καρέκλες στις εκρήξεις στο cinema και για αυτό ζούσαμε!

Cinema τα τελευταία χρόνια πάω μόνο στα Star Wars, στην προβολή Aqua Man για να δοκιμάσω την ΙΜΑΧ και τώρα στο Sonic . Μόνο το ΙΜΑΧ άξιζε την εμπειρία. 

Ας κλείσω την μεγάλη εισαγωγή με τα χάλια της Ελλάδας σε έναν ακόμα τομέα και ας πω 2 λόγια για την ταινία καθε αυτή. Χωρίς σποιλέρς!

Η ταινία είναι καθαρή απόλαυση!

Όταν καμία φορά βάζω να δω καμιά καινούρια κωμωδία, φτάνω στο συμπέρασμα ότι το μόνο ποιοτικό χιούμορ που βιώνω την τελευταία 10ετια είναι μέσα απο ταινίες τύπου avengers και όχι απο αμιγώς κωμικές ταινίες. Με λίγα λόγια πιστεύω ότι το είδος της κωμωδίας υποφέρει σε αυτόν τον τομέα. Με το Sonic γέλασα περισσότερο απο οποιαδήποτε πρόσφατη κωμωδία. Και μάλιστα όχι μόνο εξαιτίας του Jim Carrey , αλλά όλοι χαρακτήρες έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό στις κωμικές τους στιγμές (βλέπε την αδερφή που δεν ήθελε τον κουνιάδο).

Στην κωμωδία λοιπόν βάζω άριστα με περήφανο κερασάκι τον Jim Carrey  .

Η ιστορία είναι απλή, χωρίς αυτό να είναι κακό, γιατί δεν με κούρασε (όπως στο Πικατσου) και με έκανε να χαλαρώσω περισσότερο, απολαμβάνοντας περισσότερο άλλους τομείς της ταινίας. Αν έβλεπα μια ταινία αναζήτησης δολοφόνου με ντεντέκτιβ, εκεί η έλλειψη πολύπλοκου σεναρίου θα με ενοχλούσε.

Τα εφέ ήταν τοπ νοτς που λένε και στο χωριό μου! δεν έχω να πω κάτι αρνητικό .

Αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση στην ταινία είναι το πόσο σωστά και ρεαλιστικά απέδωσαν τις ισορροπίες δύναμης ανάμεσα στον Robotink και τον Sonic!

Πραγματικά ! ενώ έβλεπα την ταινία έκανα την σύγκριση με την τριλογία Star Wars της Disney!  3 ολόκληρες 2,5ωρες ταινίες Star Wars και το χτίσιμο του χαρακτήρα της Ray αλλά και η ισορροπία της δύναμης , δεν συγκρίνονται με την άρτια δομή που είχε ο Sonic! Περισσότερο απειλή ένιωθα βλέποντας τον robotnik με το ελάχιστο σωστό χτίσιμο χαρακτήρα-δύναμης, παρά την απειλή που ένιωθα με τους κακους του Star Wars, ή με τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ray.... Σκουλήκι => Force Heal   (Ξερασμα)

Με λίγα λόγια στο ταπεινό Sonic (1,5 ωρα ταινία), ένιωθα λογικότερα δοσμένες τις δυνάμεις του ήρωα και του κακού , νιώθοντας την απειλή με λογικές ισορροπίες!  Απίστευτο!  Μπορεί λοιπόν το σενάριο να είναι ρηχό, αλλά στις λεπτομέρειες αποδίδει μοναδικά! 

Στην ισορροπία που αναφέρω απο πάνω, βοήθησε και η χρήση του χαρακτήρα του Sonic που πολύ έξυπνα χρησιμοποίησε ο σκηνοθέτης, ούτως ώστε να μειώσει την αποτελεσματικότητα των δυνάμεων του Sonic. 

Θα λατρέψετε τον χαρακτήρα του Sonic, αν και ακροβατεί στο να γίνει λίγο σπαστικός, αλλά ακόμα και αυτό δικαιολογείται , και μάλιστα χρησιμοποιέιται και κωμικά!

Η ταινία ξέρει τι είναι  και τι θέλει να πετύχει 100%, δεν είναι wanna be κάτι ούτε να μας κάνει κάποιο μάθημα με το ζόρι. 

Στο τραπέζι κάτω απο την τηλεόραση μου υπάρχει ένα φωτόσπαθο και ένας Sonic. Σαν φαν λοιπόν, αυτό που ζητάω βγαίνοντας απο την αίθουσα, είναι απλά να βγω με ένα χαμόγελο. Βγαίνοντας απο το cinema απο τα 3 Star Wars ένιωθα ντροπή για το franchise. Με το Sonic, βγήκα με το χαμόγελο ικανοποίησης ενός φαν. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Φανταστείτε να το έβλεπα όπως ήθελα (ήχο-εικόνα-original φωνές) !

Θέλω να μου πεις αν δέχτηκες bullying κατά την διάρκεια της προβολής από κάποιο μασκουλινιστή κωλοπαίδι.

• Like 1
  • Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/2/2020 στις 11:07 ΠΜ, GhostRiderLSOV είπε

Παντού βλέπω ότι έκλεισαν το στούντιο στο Βανκούβερ μετά το Sonic. Πού έχουμε link ότι δεν έγινε αυτό;

O Sonic στοίχισε peanuts για να αλλάξει  και έβγαλε κέρδος η MCP σύμφωνα με το accounts report.

https://screenrant.com/sonic-hedgehog-movie-redesign-cost-5-million/

Όμως ξέρουμε από tweet του σκηνοθέτη του Sonic ότι στοίχισε 1 εκατομμύριο μόνο. 

Πέρυσι η MCP έφτιαξε μία άλλη ταινία ολόκληρη. Το Lion King της Disney. Και το τελικό κόστος ήταν πολύ μεγαλύτερο από τα λεφτά που τους έδωσε η Disney, μπαίνοντας μέσα δεκάδες εκατομμύρια. 

https://nofilmschool.com/lion-king-vfx-house-shuts-down

Και η ιστορία έχει ρίζες από το 2018 

https://www.cartoonbrew.com/ideas-commentary/jon-favreau-made-an-animated-lion-king-but-he-still-doesnt-want-you-to-call-it-an-animated-film-175028.html

Επισης το ίδιο studio έβγαλε το Pikachu και το Avengers Endgame μέσα στο 2019 και με το 2ο πάλι η Disney underpaid την MCP. 

Επεξ/σία από Apoll
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υπαρχει και συνεντευξη με εναν απο τους artists που εκανε το redesign, εξηγει οτι το μονο CGI που ηταν τελικο, ηταν αυτο που δειξανε στο πρωτο τρειλερ. οποτε δεν ειχαν να το ξαναφτιαξουν απο την αρχη για ολη την ταινια. επισης σε καποια σχολια που διαβασα, ενας ελεγε οτι ειχε δει preview της ταινιας με το αρχικο σχεδιο, το οποιο ηταν οντως ημιτελες. και πως η ταινια ηταν πολυ μεγαλυτερη σε διαρκεια με εξτρα σκηνες. αρα η καθυστερηση δεν εκανε μονο καλο για το design του Sonic,  αλλα και στην ιδια την ταινια,  αφου εγινε πιο streamlined και η ροη της πιο στρωτη, κατι που αρεσε και στο ιδιο το κοινο αφου δεν βαρεθηκε καθολου.

παντως, υπαρχει γενικο προβλημα με την VFX βιομηχανια και τα μεγαλα κινηματογραφικα στουντιο που κακοπληρωνουν τους CGI artists. ειχαν βγει και σε απεργια πριν μερικα χρονια για το θεμα, τοτε που ειχε βγει και το Life of Pi. το στουντιο που εκανε τo CGI για το Life of Pi πηρε το Οσκαρ για εφε,  και οταν πηγαν να μιλησουν στον ευχαριστηριο τους λογο για την απεργια και το προβλημα, τους κλεισανε το μικρόφωνο. τραγελαφικα πραματα. και δυστυχως το στουντιο κήρυξε πτωχευση μετα απο μερικες μερες.

in other news, no1 το Sonic και για την δευτερη βδομαδα, με την νεα ταινια του Ford και το CGI σκυλο να πατωνει. φανταζομαι θα κατηγορησουν και παλι οτι εφταιγε το κακο CGI και δεν πηγε καλα η ταινια, και οχι το γεγονος οτι το στουντιο αποφασισε να δωσει $145m για να γυρισει την ταινια με CGI σκυλο, και οχι με εναν αληθινο σκυλο που θα τους στοιχιζε το 1/3 του budget. δεν μαθαινει ποτε το Hollywood..

https://deadline.com/2020/02/sonic-the-hedgehog-call-of-the-wild-barks-brahms-the-boy-ii-weekend-box-office-1202865381/

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, KilliK είπε

υπαρχει και συνεντευξη με εναν απο τους artists που εκανε το redesign, εξηγει οτι το μονο CGI που ηταν τελικο, ηταν αυτο που δειξανε στο πρωτο τρειλερ. οποτε δεν ειχαν να το ξαναφτιαξουν απο την αρχη για ολη την ταινια. επισης σε καποια σχολια που διαβασα, ενας ελεγε οτι ειχε δει preview της ταινιας με το αρχικο σχεδιο, το οποιο ηταν οντως ημιτελες. και πως η ταινια ηταν πολυ μεγαλυτερη σε διαρκεια με εξτρα σκηνες. αρα η καθυστερηση δεν εκανε μονο καλο για το design του Sonic,  αλλα και στην ιδια την ταινια,  αφου εγινε πιο streamlined και η ροη της πιο στρωτη, κατι που αρεσε και στο ιδιο το κοινο αφου δεν βαρεθηκε καθολου.

παντως, υπαρχει γενικο προβλημα με την VFX βιομηχανια και τα μεγαλα κινηματογραφικα στουντιο που κακοπληρωνουν τους CGI artists. ειχαν βγει και σε απεργια πριν μερικα χρονια για το θεμα, τοτε που ειχε βγει και το Life of Pi. το στουντιο που εκανε τo CGI για το Life of Pi πηρε το Οσκαρ για εφε,  και οταν πηγαν να μιλησουν στον ευχαριστηριο τους λογο για την απεργια και το προβλημα, τους κλεισανε το μικρόφωνο. τραγελαφικα πραματα. και δυστυχως το στουντιο κήρυξε πτωχευση μετα απο μερικες μερες.

in other news, no1 το Sonic και για την δευτερη βδομαδα, με την νεα ταινια του Ford και το CGI σκυλο να πατωνει. φανταζομαι θα κατηγορησουν και παλι οτι εφταιγε το κακο CGI και δεν πηγε καλα η ταινια, και οχι το γεγονος οτι το στουντιο αποφασισε να δωσει $145m για να γυρισει την ταινια με CGI σκυλο, και οχι με εναν αληθινο σκυλο που θα τους στοιχιζε το 1/3 του budget. δεν μαθαινει ποτε το Hollywood..

https://deadline.com/2020/02/sonic-the-hedgehog-call-of-the-wild-barks-brahms-the-boy-ii-weekend-box-office-1202865381/

Το studio που έκανε το Life of Pi ήταν η MCP που έκανε το Sonic, Lion King κ.α. Και ναι είχαν απεργίες κλπ εκείνη την περίοδο που πήραν το Όσκαρ. 

O Ben Schwartz το έχει πάρει ζεστά το θέμα και έκανε post αυτό πριν λίγη ώρα...

spacer.png

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνεχίζουν την επίθεση στον Sonic

https://www.thegamer.com/sonic-the-hedgehog-gay-explained/

Gay Is The Way

These days there is, quite rightly, a lot of discussion regarding representation in gaming. The LGBTQ+ community is still largely underrepresented and presentation of homosexual relationships as every bit as normal, valid, and fulfilling as heterosexual ones is vital in combatting bigotry and homophobia. A much-loved icon such as Sonic could do great things for the community, which sadly still faces persecution and bullying.

Also, from another viewpoint, it would also make some incredible headlines. Sega is surely missing out on free publicity by not following a path so clearly laid out for it.

Είναι πλέον και επικίνδυνοι για τα παιδιά μας. 

https://www.thegamer.com/does-sonic-the-hedgehog-kiss-james-marsden/

Επεξ/σία από Apoll
Δημοσ.

Μάλλον πόνεσε αρκετά που το κοινό είχε λόγο στο project Sonic και τώρα ξεπουλάει εισιτήρια. Ακούστηκε η φωνή των φανς και να τα αποτελέσματα 

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, KilliK είπε

τρολαρει ο αρθρογραφος, ετσι;

Όχι, είναι σοβαρή η αρθρογράφος 

A much-loved icon such as Sonic could do great things for the community, which sadly still faces persecution and bullying.

Also, from another viewpoint, it would also make some incredible headlines. Sega is surely missing out on free publicity by not following a path so clearly laid out for it.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 21/2/2020 στις 12:02 ΜΜ, blanka είπε

Δυστυχώς Ελλάδα μόνο μεταγλωττισμένο.

Τί μάστιγα αυτή με τα μεταγλωτισμένα..

• Like 2
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, gsisr είπε

Τί μάστιγα αυτή με τα μεταγλωτισμένα..

Κανονικά και ψηνόμουν πολύ but fuck it, προτιμώ να πάω σε σφαγείο χοίρων, αλλα βλέπεις υπάρχουν και χειρότερες μάστιγες. Ποσο χαζός είναι κάποιος κόσμος θεε μου απορώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...