Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρήκα κάποιες επιφανειακές 'γρατσουνιές' στον προφυλακτήρα(πλαστικός). Δεν ήταν βαθιές όμως, επιφανειακές. Με τις λίγες γνωσεις που εχω επι του θεματος, εκτιμησα οτι ηταν κατι σαν να ειχε φυγει μονο το βερνικι, οχι το χρώμα. Έτσι, είχα ήδη αγορασμενο ενα επισημο kit με χρωμα & βερνικι ειδικα για το αμαξι μου, και περασα λιγο με το πινελακι, λιγο βερνικι απο το μπουκαλακι στον προφυλακτηρα.
Δεν μπορω να πω βεβαια, οι ελαφριες γρατσουνιτσες πια δεν φαινονται, αλλα...φαινονται τα ιχνη της διαδρομης απο το πινελακι, πανω απο εκεινα τα σημεια.
Λογικο ακουγεται μεν...δεν ειχα πινελακι με μεγεθος...καρφιτσας, οσο μικρο και να ειναι το πινελακι, περνα και διπλανη περιοχη για να καλυψεις αυτο που θες.

Η ερωτηση μου ειναι, αν μπορει με καποιο τροπο να αφαιρεθει αυτη η εξτρα ποσοτητα βερνικιου, που εχει ομως πλεον στερεοποιηθει. Χωρις φυσικα να χαλασω το χρωμα του προφυλακτηρα.
Μπορει να γινει κατι, για να βελτιστοποιησω λιγο αισθητικα το αποτελεσμα;

Δημοσ.

νομιζω πως εχεις το ιδιο προβλημα με εμενα....  ( εχω απαντησει σε θεμα δες παρακατω)

δεν εχω κανει ακομα τπτ μιας και δεν εχω προλαβαει... αλλα επειδη το πλαστικο ειναι αβαφο θα χρησιμοποιησω αυτην την μεθοδο....

μηπως επρεπε να το δοκιμασεις?
αμα θες στειλε μου σε πμ φωτο απο τον προφυλακτηρα σου..

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, modechristo_13 είπε

νομιζω πως εχεις το ιδιο προβλημα με εμενα....  ( εχω απαντησει σε θεμα δες παρακατω)

δεν εχω κανει ακομα τπτ μιας και δεν εχω προλαβαει... αλλα επειδη το πλαστικο ειναι αβαφο θα χρησιμοποιησω αυτην την μεθοδο....

μηπως επρεπε να το δοκιμασεις?
αμα θες στειλε μου σε πμ φωτο απο τον προφυλακτηρα σου..

Καλως ή κακώς, το βερνικι τωρα το εβαλα....αρα δεν μιλαμε τωρα για επουλωση, αλλα για αφαιρεση της εξτρα ποσοτητας που μπηκε τοπικα στην περιοχη. Αν γινεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, mindreader είπε

Καλως ή κακώς, το βερνικι τωρα το εβαλα....αρα δεν μιλαμε τωρα για επουλωση, αλλα για αφαιρεση της εξτρα ποσοτητας που μπηκε τοπικα στην περιοχη. Αν γινεται.

ειχες κατι αντιστοιχο με εμενα οπως στην φωτο που εχω ανεβασει στο θεμα που σου εστειλα?

Επεξ/σία από modechristo_13
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, modechristo_13 είπε

ειχες κατι αντιστοιχο με εμενα οπως στην φωτο που εχω ανεβασει στο θεμα που σου εστειλα?

Περίπου. Όχι τοσο σαν ΄γδάρσιμο' οπως φαινεται στη δικη σου φωτο, αλλα περισσοτερο ως κλασικε επιφανειακες γρατσουνιες, που ειχε αφαιρεσει ομως μονο την στρωση του βερνικιου.

Δημοσ.

Νομίζω πως πρέπει να τριψεις με ψιλο γυαλοχαρτο την περιοχή που φαίνεται το βερνίκι μεχρι να έρθει στα ίδια με το άλλο μέρος.Θελει προσοχη για να μην φας και το βερνίκι γυρο απο τις γρατσουνιές που είχες. Μετά θα πρέπει να περάσεις αλοιφή. Βέβαια δεν νομίζω πως μπορεις ν το κάνεις και η αλήθεια είναι πως δεν θα το επιχειρούσα και θα το πήγαινα σε κάποιον ειδικό το αυτοκίνητο. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, RedPriest είπε

Νομίζω πως πρέπει να τριψεις με ψιλο γυαλοχαρτο την περιοχή που φαίνεται το βερνίκι μεχρι να έρθει στα ίδια με το άλλο μέρος.Θελει προσοχη για να μην φας και το βερνίκι γυρο απο τις γρατσουνιές που είχες. Μετά θα πρέπει να περάσεις αλοιφή. Βέβαια δεν νομίζω πως μπορεις ν το κάνεις και η αλήθεια είναι πως δεν θα το επιχειρούσα και θα το πήγαινα σε κάποιον ειδικό το αυτοκίνητο. 

Χμ....μαλλον δεν μπορω να το κανω. Στανταρακι οτι θα κανω ζημια και εκει που δεν πρεπει.

Περασα τα εν λογω σημεια με λιγη οικιακη βενζινη, αλλα δεν ειχε αποτελεσμα.

Δημοσ.

Χοντρή αλοιφή λέγεται αυτό που θες, τωρα αναλογα και το παχος που πρεπει να φαγωθει μπορει να θελεις ψιλή.

Ουσιαστικά είναι μια ουσία που τρώει σιγα σιγα το βερνικι μεχρι να ερθει στα ισια του.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

μεντορα,με υαλοχαρτο  νερου,1500αρι και μετα  2000αρο,τριψε ριχνοντας και νερακι.οταν εξισωθουν οι επιφανειες,αλοιφη και εισαι τζετ.προσοχη μην φας το βερνικι και πιασεις χρωμα........

Δημοσ.

Οπως πολυ σωστα ειπαν και παραπανω.. με γυαλοχαρτο νερου 1500-2000 οσο πιο τοπικα μπορεις! μετα αλοιφη και ετοιμος! Ετσι σβηνουν τα "δοντια" και στα φανοποιεία.. 

Δημοσ.

Βερνίκι αυτοκινήτου δεν περνάμε πότε με το πινέλο. 

Αυτό που πρέπει να κάνεις τώρα είναι να τρίψεις με 800αρη γυαλόχαρτο την περιοχή που έχεις κάνει χάλια μέχρι το χρώμα. 

Και μετά να ρίξεις βερνίκι με σπρέι. Ποτέ δεν θα γίνει το ίδιο με το υπόλοιπο βερνίκι που έχει πέσει με πιστόλι και φούρνο αλλά από το τίποτα κάτι είναι και αυτό. 

Επίσης με πολύ λίγα χρήματα μπορείς να το πας για τοπική βαφή που θα έχεις κλάσης ανώτερο αποτέλεσμα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...