Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Ενδιαφέρομαι για αγορά ποιοτικών ακουστικών over ear ανοικτού τύπου για  γενική χρήση, μουσική, ταινίες, gaming, με budget κάτω των 100 ευρώ από Ελλάδα. Μικρόφωνο χρησιμοποιώ ξεχωριστό, άρα δεν με ενδιαφέρει να υπάρχει ενσωματωμένο απαραίτητα, ούτε και ρυθμιστής έντασης.

Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι η μέγιστη άνεση στην πολύωρη χρήση, χωρίς να πιέζουν-ιδρώνουν καθόλου το κεφάλι και τα αυτιά μετά από πολλές ώρες, ειδικά τις ζεστές ημέρες και είναι κι ο λόγος που επιλέγω τα ανοικτού τύπου over ear με μαλακά υφασμάτινα μαξιλαράκια και εργονομία. Μετά βάζω την ποιότητα του ήχου, την μέγιστη ένταση και την ποιότητα κατασκευής η οποία θέλω να είναι στιβαρή λόγω συχνών μεταφορών σε σακίδιο. Προφανώς δε με ενδιαφέρει η ηχομόνωση μιας και μιλάμε για ανοικτού τύπου.

Οι πηγές θα είναι διάφορες (desktop-laptop-tv) με 3.5mm jack.

Αυτά που έχω βρει μέχρι τώρα είναι τα :
https://www.skroutz.gr/s/10911750/Audio-Technica-ATH-AVA400.html

https://www.skroutz.gr/s/5170787/Audio-Technica-TAD400.html

https://www.skroutz.gr/s/9926057/Sennheiser-HD-559.html

https://www.skroutz.gr/s/423179/Sennheiser-HD-518.html

Περιμένω τις προτάσεις σας. Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από VALLGOX
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η εμπειρία μου με ανοικτά ακουστικά καλής ποιότητας και ενίσχυση από κάρτες ήχου μητρικών και laptop(διάβασε και το υπόλοιπο θρεντ):

Άλλο να δίνεις 100€ για ανοικτά hi-fi ακουστικά και άλλο 100€ για gaming ακουστικά. Στη δεύτερη περίπτωση αγοράζεις ολοκληρωμένο σύστημα με δική του κατάλληλη κάρτα ήχου. Στην πρώτη περίπτωση σου λείπει η ενίσχυση. Χοντρικά θες τουλάχιστον 150€ για ένα αξιοπρεπές σύστημα με hi-fi ακουστικό. Σώζεσαι κάπως μόνο με ξεχωριστή και καλή(70€ και πάνω) κάρτα ήχου και μόνο εύκολα σε θέμα ενίσχυσης ακουστικά όπως τα 518 και τα 559 . Ή με high end mobo που έχει opamps για ενίσχυση πέρα από το codec της realtek(συνήθως των 170€ και πάνω).

Αλλιώς, υπάρχει περίπτωση να το μετανιώσεις.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.

Αυτα που μου προτεινετε ειναι ημιανοικτου τυπου και οχι ανοικτου.

primen ενισχυτη για ακουστικα εχω, οχι τοσο ακριβο, αλλα μια χαρα την κανει την δουλεια του. Γενικα ξερω τι να περιμενω απο θεμα ηχου μιας και ειχα ανοικτου τυπου απλα χαλασαν μετα απο χρονια.

Περιμενω και αλλες προτασεις αν υπαρχουν :)

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, MAFAKA είπε

Ποια ακουστικά είχες πριν;

Τα Razer Carcharias, τα πρωτα ομως τα παλια, δεν υπαρχουν τωρα, απο ηχο ηταν μια χαρα δεν ειμαι και κανας expert, αλλα απο ανεση ηταν οτι καλυτερο, σα να μην τα φορας μετα απο ωρες χειμωνα καλοκαιρι, κρατησαν 7 χρονια και γενικα εχω δοκιμασει διαφορα απο φιλους.
Για αυτο λεω αυτο που ενδιαφερει κυριως ειναι η μεγιστη ανεση στην πολυωρη χρηση.

Επεξ/σία από VALLGOX
Δημοσ.

Δεν τα ξερω καθόλου, αλλα να είσαι σίγουρος ότι αυτά που σου προταθηκαν είναι σίγουρα καλύτερα ως προς τον ήχο.

Μην δίνεις ιδιαιτερη σημασία στην κατηγορια (open/semi/closed) όσο στην υλοποίηση. Έχει ακουστικά κλειστου τυπου με στερεοφωνική εικόνα πολύ καλύτερη από ανοικτού τυπου αν και θα περίμενε κανεις το αντίθετο. 

Γενικά τα ακουστικά για studio είναι καλοφτιαγμένα και άνετα για ξεκούραστη πολύωρη χρήση με βασικό μειονέκτημα για τον μέσο χρηστη τον αχρωμάτιστο (κατά βάση) ήχο που δεν έχει σκοπο τον εντυπωσιασμό αλλα την ακρίβεια στην αναπαραγωγή. Αφού αναφέρεις ότι υπάρχει και ενισχυτής ακουστικών θα κατευθυνόμουνα προς τα εκεί προσωπικά. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, MAFAKA είπε

Δεν τα ξερω καθόλου, αλλα να είσαι σίγουρος ότι αυτά που σου προταθηκαν είναι σίγουρα καλύτερα ως προς τον ήχο.

Μην δίνεις ιδιαιτερη σημασία στην κατηγορια (open/semi/closed) όσο στην υλοποίηση. Έχει ακουστικά κλειστου τυπου με στερεοφωνική εικόνα πολύ καλύτερη από ανοικτού τυπου αν και θα περίμενε κανεις το αντίθετο. 

Γενικά τα ακουστικά για studio είναι καλοφτιαγμένα και άνετα για ξεκούραστη πολύωρη χρήση με βασικό μειονέκτημα για τον μέσο χρηστη τον αχρωμάτιστο (κατά βάση) ήχο που δεν έχει σκοπο τον εντυπωσιασμό αλλα την ακρίβεια στην αναπαραγωγή. Αφού αναφέρεις ότι υπάρχει και ενισχυτής ακουστικών θα κατευθυνόμουνα προς τα εκεί προσωπικά. 

Ο λογος που δινω σημασια στην κατηγορια (open/semi/closed) ειναι η ανεση, στα ανοικτου τυπου με καλα υφασματινα μαξιλαρακια και σωστη εργονομια δεν θα ιδρωσεις πολυ το καλοκαιρι ουτε θα νιωθεις αβολα και πιεση μετα απο ωρες, ενω με τα κλειστου ειναι σιγουρο οτι το καλοκαιρι με ολη αυτη την μονωση και την δερματινη αν υπαρχει θα ζεσταθεις-πιεστεις περισσοτερο, τα ημιανοικτου ειναι καπου στην μεση.
Ενδιαφερομαι μονο για ανοικτου τυπου, περιμενω ομως και αλλες προτασεις αν υπαρχουν.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, VALLGOX είπε

Τα Razer Carcharias, τα πρωτα ομως τα παλια, δεν υπαρχουν τωρα, απο ηχο ηταν μια χαρα δεν ειμαι και κανας expert, αλλα απο ανεση ηταν οτι καλυτερο, σα να μην τα φορας μετα απο ωρες χειμωνα καλοκαιρι, κρατησαν 7 χρονια και γενικα εχω δοκιμασει διαφορα απο φιλους.
Για αυτο λεω αυτο που ενδιαφερει κυριως ειναι η μεγιστη ανεση στην πολυωρη χρηση.

Τα razer που λες παίζει να είναι μέσα στο τοπ 5 της εταιρείας. Δηλαδή να βγάζουν αξιοπρεπή ήχο. Γιατί τα κράκεν....

Πες μας και ποιόν ενισχυτή έχεις. Αν είναι αρκετά δυνατός θα μπορούσες να πας στα AKG K612pro που τα έχω κάτι μήνες και είναι απίστευτα για τα λεφτά τους. Με καλύτερο μπάσο από όλες τις προτάσεις που σου έγιναν/έκανες και περιθώρια σημαντικής βελτίωσης του ήχου τους μέσω EQ.

Η άνεση είναι λίγο υποκειμενικό θέμα. Τα 612 έχουν κάπως σκληρά μαξιλάρια(μαλακώνουν) και στέκα, αλλά συνηθίζονται. Τα λες άνετα αλλά δεν ξεχνάς ότι τα φοράς. Σε άνεση τα beyerdynamic είναι από τα καλύτερα. Ας πούμε τα 990 pro, αν θες να ξεφύγεις λίγο σε τιμή. Λόγω ημικλειστού design έχουν το ισχυρότερο και βαθύτερο μπάσο από όλα τα ανοικτά.

• Thanks 1
Δημοσ.

Τα Κ612 (όπως και τα Grado) τα σκέφτηκα και εγώ όμως δεν έχουν αποσπώμενο καλώδιο και ο φίλος ανέφερε ότι θα τα πετάει χυμα και μεσα σε σακίδιο. Τον βλέπω με μονωτική ταινία στο τρίμηνο...

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MAFAKA είπε

Τα Κ612 (όπως και τα Grado) τα σκέφτηκα και εγώ όμως δεν έχουν αποσπώμενο καλώδιο και ο φίλος ανέφερε ότι θα τα πετάει χυμα και μεσα σε σακίδιο. Τον βλέπω με μονωτική ταινία στο τρίμηνο...

Τα Κ612προ τελευταία μου εμφάνισαν ένα περίεργο θέμα που όμως δεν φαίνεται να είναι fatal. Όταν γυρνάς πέρα δώθε τα cups υπάρχουν μικροδιακοπές στον ήχο. Φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εσωτερική καλωδίωση. Χωρίς βέβαια να νεκρώσει κάποιο cup, μετά από την εκτεταμένη χρήση που τους έκανα. Ίσως να είναι πολύ ευαίσθητα για τη χρήση που θέλει.

Τότε 990προ στα 120€. Γιατί είναι τανκ, πάρα πολύ άνετα, δροσερά, ισορροπούν ανάμεσα σε κλειστό και ανοικτό και αφού η πηγή είναι κυρίως Η/Υ σηκώνουν και equalizer APO για φλατ ήχο εύκολα και γρήγορα.

• Thanks 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Τα razer που λες παίζει να είναι μέσα στο τοπ 5 της εταιρείας. Δηλαδή να βγάζουν αξιοπρεπή ήχο. Γιατί τα κράκεν....

Πες μας και ποιόν ενισχυτή έχεις. Αν είναι αρκετά δυνατός θα μπορούσες να πας στα AKG K612pro που τα έχω κάτι μήνες και είναι απίστευτα για τα λεφτά τους. Με καλύτερο μπάσο από όλες τις προτάσεις που σου έγιναν/έκανες και περιθώρια σημαντικής βελτίωσης του ήχου τους μέσω EQ.

Η άνεση είναι λίγο υποκειμενικό θέμα. Τα 612 έχουν κάπως σκληρά μαξιλάρια(μαλακώνουν) και στέκα, αλλά συνηθίζονται. Τα λες άνετα αλλά δεν ξεχνάς ότι τα φοράς. Σε άνεση τα beyerdynamic είναι από τα καλύτερα. Ας πούμε τα 990 pro, αν θες να ξεφύγεις λίγο σε τιμή. Λόγω ημικλειστού design έχουν το ισχυρότερο και βαθύτερο μπάσο από όλα τα ανοικτά.

Τον Behringer HA400 εχω, πολυ δυνατος ειναι, οταν τα βαζω στο 3.5mm jack στην μεγαλη tv που εχω και για μονιτορ ομως ειναι ετσι κι αλιως παρα πολυ δυνατος ο ηχος οσο ανεβαζεις την ενταση της tv, χωρις να κανει παραμορφωσεις κτλ

Καλα μοιαζουν να ειναι τα AKG K612pro, η στεκα που δεν εχει μαξιλαρακι ειναι οκ στο κεφαλι γενικα? Αυτο με της κακης ποιοτητας καλωδια που λενε στα σχολια στο skroutz ισχυει?
Για ημικλειστου γενικα που λες δεν ενδιαφερομαι.

19 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Τα Κ612προ τελευταία μου εμφάνισαν ένα περίεργο θέμα που όμως δεν φαίνεται να είναι fatal. Όταν γυρνάς πέρα δώθε τα cups υπάρχουν μικροδιακοπές στον ήχο. Φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εσωτερική καλωδίωση. Χωρίς βέβαια να νεκρώσει κάποιο cup, μετά από την εκτεταμένη χρήση που τους έκανα. Ίσως να είναι πολύ ευαίσθητα για τη χρήση που θέλει.

Τότε 990προ στα 120€. Γιατί είναι τανκ, πάρα πολύ άνετα, δροσερά, ισορροπούν ανάμεσα σε κλειστό και ανοικτό και αφού η πηγή είναι κυρίως Η/Υ σηκώνουν και equalizer APO για φλατ ήχο εύκολα και γρήγορα.

Περαν του οτι ειναι πανω απο 100 που δε νομιζω να τα δωσω, ειναι και σπιραλ το καλωδιο που ειναι θεμα γιατι οταν απλωνει τεντωνει εντονα και τραβαει ενω το θελω χαλαρο, καποιες φορες τα χρησιμοποιο απο αποσταση. Θα μου πεις βαλε προεκταση αλλα σε ηδη μακρυ καλωδιο που απλα ειναι σπιραλ δε θελω να βαλω και προεκταση ειναι καπως ολο αυτο μετα...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, VALLGOX είπε

Τον Behringer HA400 εχω, πολυ δυνατος ειναι, οταν τα βαζω στο 3.5mm jack στην μεγαλη tv που εχω και για μονιτορ ομως ειναι ετσι κι αλιως παρα πολυ δυνατος ο ηχος οσο ανεβαζεις την ενταση της tv, χωρις να κανει παραμορφωσεις κτλ

Καλα μοιαζουν να ειναι τα AKG K612pro, η στεκα που δεν εχει μαξιλαρακι ειναι οκ στο κεφαλι γενικα? Αυτο με της κακης ποιοτητας καλωδια που λενε στα σχολια στο skroutz ισχυει?
Για ημικλειστου γενικα που λες δεν ενδιαφερομαι.

Δεν υπάρχουν καθόλου specs για τον ενισχυτή σου στο σάιτ του κατασκευαστή. Αυτό δεν είναι καλό σημάδι συνήθως. Τα 612 θέλουν ενισχυτή κλάσης Fiio E10K και πάνω για να νιώσουν. ~3 Vrms και πάνω.

Για τα 612 διαπίστωσα, παρά την πολύ προσεκτική χρήση, το πρόβλημα που είπα πιο πάνω το οποίο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να οδηγεί σε ολοκληρωτική απώλεια ήχου όπως λέει ένας στο skroutz. Με κακομεταχείριση και ξεχείλωμα της στέκας δεν ξέρω. Η στέκα είναι λίγο σκληρή. Μπορείς να την μαλακώσεις βέβαια και εσύ ο ίδιος. Είναι γνήσιο δέρμα.

Με τα 990 προ έχω τερματίσει ουκ ολίγα παιχνίδια. Ακόμα και το καλοκαίρι, χωρίς air condition, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην ιδρώσεις, είναι σαν να ιδρώνεις μέσα από βαμβακερά ρούχα. Δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα. Δεν αίσθάνεσαι να έχεις νάυλον στα αυτιά σου. Με τα HD 595 που έχουν παρόμοιας ποιότητας μαξιλάρια με τα senn που ανέφερες η υφή είναι κάπως ναϋλέ και ερεθιστική μετά από αρκετή ώρα. Ούτε αφήνουν πολύ χώρο στο αυτί λόγω σχήματος. Και τα 612προ είναι καλά αλλά όχι τόσο βελούδινα. Το rtings δείχνει ότι αυξάνουν τη θερμοκρασία(990) κατά 3,3 βαθμούς κελσίου. Τόσο όσο και τα περισσότερα ανοικτού τύπου(ή και λίγο καλύτερα).

https://www.rtings.com/headphones/reviews/beyerdynamic/dt-990-pro

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Δεν υπάρχουν καθόλου specs για τον ενισχυτή σου στο σάιτ του κατασκευαστή. Αυτό δεν είναι καλό σημάδι συνήθως. Τα 612 θέλουν ενισχυτή κλάσης Fiio E10K και πάνω για να νιώσουν. ~3 Vrms και πάνω.

Για τα 612 διαπίστωσα, παρά την πολύ προσεκτική χρήση, το πρόβλημα που είπα πιο πάνω το οποίο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να οδηγεί σε ολοκληρωτική απώλεια ήχου όπως λέει ένας στο skroutz. Με κακομεταχείριση και ξεχείλωμα της στέκας δεν ξέρω. Η στέκα είναι λίγο σκληρή. Μπορείς να την μαλακώσεις βέβαια και εσύ ο ίδιος. Είναι γνήσιο δέρμα.

Με τα 990 προ έχω τερματίσει ουκ ολίγα παιχνίδια. Ακόμα και το καλοκαίρι, χωρίς air condition, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην ιδρώσεις, είναι σαν να ιδρώνεις μέσα από βαμβακερά ρούχα. Δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα. Δεν αίσθάνεσαι να έχεις νάυλον στα αυτιά σου. Με τα HD 595 που έχουν παρόμοιας ποιότητας μαξιλάρια με τα senn που ανέφερες η υφή είναι κάπως ναϋλέ και ερεθιστική μετά από αρκετή ώρα. Ούτε αφήνουν πολύ χώρο στο αυτί λόγω σχήματος. Και τα 612προ είναι καλά αλλά όχι τόσο βελούδινα. Το rtings δείχνει ότι αυξάνουν τη θερμοκρασία(990) κατά 3,3 βαθμούς κελσίου. Τόσο όσο και τα περισσότερα ανοικτού τύπου(ή και λίγο καλύτερα).

https://www.rtings.com/headphones/reviews/beyerdynamic/dt-990-pro

Ακυρο στα 612 τελικα λοιπον γιατι θα μπαινουν σε σακιδιο κτλ
Στα αρνητικα των 990 λεει αμα δεις Slightly tight on the head... Περαν των αλλων θεματων που σου ειπα.

Το οβαλ σχημα των HD sennheizer δεν αφηνει πολυ χωρο στο αυτι? Αναρωτιομουν τα HD πως θα ειναι γιατι μονο στρογγυλα εχω δοκιμασει για πολυ ωρα.

Ο ενισχυτης ειναι πολυ δυνατος οπως ειπα, αλλα χωρις ενισχυτη μεχρι ποσα ohms προτείνεις? Τα παλια μου ηταν 32 ας πουμε, με 50 θα δω τρελη μειωση στην ενταση?

Επεξ/σία από VALLGOX

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...