Haldol Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα παιδιά. Η τρίτη και φαρμακερή φορά που ψάχνω tablet θα είναι και αυτή η οποία μάλλον θα ελαφρύνει την τσέπη μου. Έχω ψιλοκαταλήξει στο τι θέλω, (και σε μοντέλα) αλλά θέλω ν' ακούσω κι εναλλακτικές προτάσεις. Αρχικά, ξεκίνησα να ψάχνω ένα tablet για να τρέχω το Serial Bluetooth Terminal (του Kai Morich) και μόνο. Είναι Android-only εφαρμογή, οπότε κοιτάω -περίεργο!- για Android tablet. Μετά, είπα ότι αν είναι να κάνω κάποια αγορά, να κοιτάξω για κάτι καλύτερο, ώστε να μπορώ να το χρησιμοποιήσω για 2- 3 πράγματα ακόμα. Η χρήση στην οποία κατέληξα, είναι λίγο... tutti frutti. Δηλαδή web browsing, social media, e-mails, streaming (YouTube, Netflix, Spotify), διάβασμα περιοδικών (έχω συνδρομές σε online magazines) και αν το επιτρέψει η πλατφόρμα, γιατί όχι και... coding. Όχι φωτογραφίες (άρα αδιάφορη η κάμερα), όχι gaming. Κοιτάω για 10.1" οθόνη. Το κινητό μου είναι 6,1", οπότε νομίζω μία συσκευή ανάμεσα σε αυτό και το laptop μου (13,3") θα "δέσει" ωραία. Έπειτα, έχω παρατηρήσει μικρές διαφορές στην τιμή ανάμεσα στα WiFI και LTE μοντέλα. Ορισμένες φορές, δε, τα LTE μοντέλα είναι φτηνότερα! Αν χρειαστώ internet on the go μπορώ να κάνω tethering απ'το iPhone, οπότε δε με "καίει" η LTE συνδεσιμότητα. Εάν, φυσικά, η διαφορά τιμής δικαιολογεί να πάω σε τέτοιο μοντέλο, θα το κάνω, διότι ποτέ δεν ξέρεις. Λογισμικό: Android 8 και πάνω. Ψάχνω σύγχρονο tablet, ότι το tablet που έδωσε ο θεός στον Μωυσή. Κοιτάω για καινούριο ή μεταχειρισμένο, τόσο από Ελλάδα όσο και από εξωτερικό. Αρκεί η διαφορά τιμής από το εξωτερικό να δικαιολογεί την καθυστέρηση και το ρίσκο του τελωνείου. Εγώ έχω δει (και μου άρεσαν τα): Lenovo M10. Είναι 3GB / 32GB / LTE / 4800 mAh στα 250 ευρώ (Ελλάδα). Lenovo P10. Είναι 4GB / 64GB / LTE / 7000 mAh στα 350 ευρώ (Ελλάδα πάλι). Chuwi Hi9 Pro. Είναι 3GB / 32GB / LTE / 5000 mAh στα 150-200 ευρώ (εξωτερικό). Χαρακτηριστικά όπως "κουμπωτό" πληκτρολόγιο, ή θύρα USB-C, είναι ευπρόσδεκτα (και επιθυμητά) αλλά δεν είναι και κριτήριο επιλογής. Οτιδήποτε δεν αναφέρω (π.χ ανάλυση οθόνης, μέγεθος μπαταρίας, κλπ) σημαίνει ότι εντάξει, το καλύτερο είναι καλύτερο, αλλά δε ψάχνω κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Τέλος, αποκλείεται δια ροπάλου η Samsung. Οποιαδήποτε άλλη εταιρεία είναι ευπρόσδεκτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
saruman123 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Η καλύτερη λύση https://m.banggood.com/Original-Box-Xiaomi-Mi-Pad-4-Plus-CN-ROM-Snapdragon-660-4G-RAM-64G-MIUI-9_0-10_1-Inch-Tablet-Black-p-1344444.html?utm_campaign=Kimo30&utm_content=Isabela&p=QV2409786796201409DB Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Η αλήθεια είναι ότι δε θα 'θελα να φτάσω τα 240€ για κινέζικο. Αν μπω στη λογική του κινέζικου, μάλλον θα χτυπήσω το Chuwi, όπως έβαλα και στο op, που είναι τουμπανάκι στα 150-200 ευρώ. Ουσιαστικά, προτιμώ να δώσω τα ~350€ που έχει το Lenovo P10 με αντίστοιχα specs, παρά τα 240€ για Xiaomi. Καλή- χρυσή η Xiaomi, αλλά όταν παίζει σε τιμές... κίνας. Όχι όταν πλησιάζει τα επώνυμα. Στα συν του Lenovo (πέραν της τιμής) και το ότι έχει και πιο καθαρό / απείραχτο λειτουργικό, σε αντίθεση με το χιλιοπειραγμένο MIUI 9.0. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ktf Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 51 λεπτά πριν, Haldol είπε Η αλήθεια είναι ότι δε θα 'θελα να φτάσω τα 240€ για κινέζικο. Αν μπω στη λογική του κινέζικου, μάλλον θα χτυπήσω το Chuwi, όπως έβαλα και στο op, που είναι τουμπανάκι στα 150-200 ευρώ. Ουσιαστικά, προτιμώ να δώσω τα ~350€ που έχει το Lenovo P10 με αντίστοιχα specs, παρά τα 240€ για Xiaomi. Καλή- χρυσή η Xiaomi, αλλά όταν παίζει σε τιμές... κίνας. Όχι όταν πλησιάζει τα επώνυμα. Στα συν του Lenovo (πέραν της τιμής) και το ότι έχει και πιο καθαρό / απείραχτο λειτουργικό, σε αντίθεση με το χιλιοπειραγμένο MIUI 9.0. Στα μάτια μου η Xiaomi είναι πολύ πιο δυνατό brand από την lenovo. Αν δεν με απατάει η μνήμη μου, και οι 2 είναι κινέζικες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, Haldol είπε Η αλήθεια είναι ότι δε θα 'θελα να φτάσω τα 240€ για κινέζικο. Αν μπω στη λογική του κινέζικου, μάλλον θα χτυπήσω το Chuwi, όπως έβαλα και στο op, που είναι τουμπανάκι στα 150-200 ευρώ. Ουσιαστικά, προτιμώ να δώσω τα ~350€ που έχει το Lenovo P10 με αντίστοιχα specs, παρά τα 240€ για Xiaomi. Καλή- χρυσή η Xiaomi, αλλά όταν παίζει σε τιμές... κίνας. Όχι όταν πλησιάζει τα επώνυμα. Στα συν του Lenovo (πέραν της τιμής) και το ότι έχει και πιο καθαρό / απείραχτο λειτουργικό, σε αντίθεση με το χιλιοπειραγμένο MIUI 9.0. Tο MIUI αν το συνηθίσεις, δεν το αλλάζεις!!! Τώρα στα Lenovo, υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες, από την χειρότερη κινεζιά, μέχρι διαμάντια, αναλόγως του κόστους!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Plapoutas Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Στις 5/3/2019 στις 1:08 ΜΜ, Haldol είπε Η αλήθεια είναι ότι δε θα 'θελα να φτάσω τα 240€ για κινέζικο. Αν μπω στη λογική του κινέζικου, μάλλον θα χτυπήσω το Chuwi, όπως έβαλα και στο op, που είναι τουμπανάκι στα 150-200 ευρώ. Ουσιαστικά, προτιμώ να δώσω τα ~350€ που έχει το Lenovo P10 με αντίστοιχα specs, παρά τα 240€ για Xiaomi. Καλή- χρυσή η Xiaomi, αλλά όταν παίζει σε τιμές... κίνας. Όχι όταν πλησιάζει τα επώνυμα. Στα συν του Lenovo (πέραν της τιμής) και το ότι έχει και πιο καθαρό / απείραχτο λειτουργικό, σε αντίθεση με το χιλιοπειραγμένο MIUI 9.0. Τι λογική είναι αυτή; Το ξέρεις ότι και η Lenovo Κινέζικη είναι έτσι; Άσε που αρκετές φορές η επώνυμη Lenovo πουλάει ακριβές συσκευές με απογοητευτικά Specs και κατασκευή. Καλύτερο Vfm από την Xiaomi δεν θα βρεις. Εναλλακτικά δες το Samsung galaxy tab A αν δεν θες Κινέζο. Αλλά όχι και ανώνυμη η Xiaomi. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
postfire Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Στις 5/3/2019 στις 2:08 ΜΜ, Haldol είπε Η αλήθεια είναι ότι δε θα 'θελα να φτάσω τα 240€ για κινέζικο. Αν μπω στη λογική του κινέζικου, μάλλον θα χτυπήσω το Chuwi, όπως έβαλα και στο op, που είναι τουμπανάκι στα 150-200 ευρώ. Ουσιαστικά, προτιμώ να δώσω τα ~350€ που έχει το Lenovo P10 με αντίστοιχα specs, παρά τα 240€ για Xiaomi. Καλή- χρυσή η Xiaomi, αλλά όταν παίζει σε τιμές... κίνας. Όχι όταν πλησιάζει τα επώνυμα. Στα συν του Lenovo (πέραν της τιμής) και το ότι έχει και πιο καθαρό / απείραχτο λειτουργικό, σε αντίθεση με το χιλιοπειραγμένο MIUI 9.0. οταν θα δουλεψεις xiaomi θα αλλαξεις γνωμη τελειως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Ναι, και οι δύο είναι κινέζικες. Αυτό δε σημαίνει τίποτα όμως. Δεν μειώνω την Xiaomi (που ως επί το πλείστον έχει εξαιρετικές προτάσεις σε πολλές κατηγορίες συσκευών), αλλά άλλη βαρύτητα έχει το δικό της brand, άλλο αυτό της Lenovo. Που εντάξει, δεν είναι και Apple/ Google/ Samsung ξέρω 'γω, αλλά είναι πιο μεγάλη σαν εταιρεία, όπως και να γίνει. Anyway. Το θέμα μου δεν είναι το ότι η Xiaomi "είναι η Xiaomi". Ίσα- ίσα που την έχω και σε εκτίμηση την εταιρεία. Αντικειμενικά όμως, το MIUI, είναι αρκετά customized, ενώ εγώ προτιμώ μία πιο vanilla έκδοση. Αυτό από μόνο του βάζει ένα πλην σε όλες τις προτάσεις της Xiaomi. Εννοείται πως, αν μία συσκευή έχει εν τέλει περισσότερα συν από ότι πλην, και 'κερδίσει' τις υπόλοιπες, θα επιλεχτεί, ανεξαρτήτως μάρκας (μόνο η Samsung αποκλείεται ό,τι και να γίνει ). Δε ψάχνω το απόλυτο vfm, γι' αυτό άλλωστε κοιτάω προτάσεις από 100-150 έως και ... 350 ευρώ. Με βλέπω να πηγαίνω προς Lenovo P10 μεριά. Με κερδίζει όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός. Κι ας είναι το ακριβότερο όλων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ExTaCy1337 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Στα περι Lenovo επειδη απο πιτσιρικας ασχολουμε με επισκευες pc, δεν ξερω ρε φιλε, 5 φιλοι μου εχουν φερει Lenovo laptop και ολα με το ιδιο προβλημα, δεν ποσταρε το μηχανημα. Ολα με την ιδια λυση, ξηλωμα το dvd-rom. Ολα τα λαπτοπ διαφορετικα μοντελα. Ε ενταξει 😛 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Στις 16/3/2019 στις 7:01 ΜΜ, ExTaCy1337 είπε Στα περι Lenovo επειδη απο πιτσιρικας ασχολουμε με επισκευες pc, δεν ξερω ρε φιλε, 5 φιλοι μου εχουν φερει Lenovo laptop και ολα με το ιδιο προβλημα, δεν ποσταρε το μηχανημα. Ολα με την ιδια λυση, ξηλωμα το dvd-rom. Ολα τα λαπτοπ διαφορετικα μοντελα. Ε ενταξει 😛 Εντάξει τότε, να θυμάμαι αν ποτέ δε bootάρει το tablet να του βγάλω το... DVD. Πέρα απ' την πλάκα, με κάνεις να σκέφτομαι μήπως τσάμπα πέταξα δύο (!) laptop της Lenovo που είχα και δε POSTαραν! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ExTaCy1337 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 8 ώρες πριν, Haldol είπε Εντάξει τότε, να θυμάμαι αν ποτέ δε bootάρει το tablet να του βγάλω το... DVD. Πέρα απ' την πλάκα, με κάνεις να σκέφτομαι μήπως τσάμπα πέταξα δύο (!) laptop της Lenovo που είχα και δε POSTαραν! 😏 Μου έφαγε την ψυχή ειδικά το πρώτο για να βρω τι έχει. Μετά την πήρα γραμμή. Αν έχετε λενοβο που δε ποσταρει εδώ είμαι να τα μαζέψω 🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Huawei MediaPad M5 10.8 Μακραν καλύτερο από όλα όσα αναφέρθηκαν. Το βρισκεις από Amazon.it ή. de στα 315-320€ τελική τιμή. Κάθε λιγες μέρες παίζει στην τιμή αυτή. Και δεν ασχολείσαι με Κινες και με την καλύτερη εγγύηση που υπάρχει. https://www.amazon.it/Huawei-MediaPad-Wi-Fi-Tablet-Kirin/dp/B079S8NYKH/ Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2019 από mpokwsths 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotiris123 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Τωρα το δειχνει το huawei στα 220 ευρω. Ειναι σωστη η τιμη του η κοιταω κατι λαθος; Επισης το 8αρι ειναι το ιδιο καλο; Γιατι με βολευει περισσοτερο λογω μεγεθους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrk Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Το Huawei MediaPad M5 10.8 που γράφει ο φίλος πιο πάνω σήμερα είναι στα 269 + μεταφορικά. https://www.amazon.it/gp/product/B079S8NYKH/?creative=21718 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotiris123 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Χθες ηταν στα 207+ μεταφορικα. Και στα 229 ηταν το 8.4. Το μικρο ειναι το ιδιο καλο; Αξιζει δηλαδη για απλη χρηση netflix 1080p σε τηλεοραση και cosmote tv go? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα