Eλληνας Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Επειδή θελω να δω γενικά ποσο "φιλος" ειναι ψάχνω να βρω κ τα θετικά, αρνητικά από την νανοπροστασία 9Η 2 λεπτά πριν, ougxar είπε Δεν θα το εκανα,δεν κυκλοφορουν πολλοι νανοι εξω Τι θετικά εχει η νανοπροστασια 9Η? Τι αρνητικά έχει? Αξίζει η δεν κανει δουλειά? Η τιμή ειναι ενταξει? Τοσο πανε μαζι με το γυαλισμα? 17 λεπτά πριν, christopher0016 είπε Λεφτά υπάρχουν!! Τι θετικά εχει η νανοπροστασια 9Η? Τι αρνητικά έχει? Αξίζει η δεν κανει δουλειά? Η τιμή ειναι ενταξει? Τοσο πανε μαζι με το γυαλισμα?
alkis13 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Θεωρητικά είναι πιο ανθεκτικό από το κερί γιατί είναι υδρόφοβο, και έτσι το νερό-λάσπη το διώχνει χωρίς να αφήνει άλατα όπου διαβρώνουν το βερνίκι. Επικάθεται στο βερνίκι και του προσάπτει υδρόφοβα χαρακτηριστικά λοιπόν. Τώρα κυκλοφορούν κινέζικα όπου διαρκούν 3-4 μήνες αντί για 6 όπου διαρκούν τα ακριβά επώνυμα. Τα κινέζικα έχουν κόστος 10€ (ένα μπουκαλάκι αν θυμάμαι καλά χρειάζεται) και τα "επώνυμα" 60-100€. Το 9Η νομίζω είχε αμερικάνικη πατέντα η οποία αντιγράφτηκε γρήγορα από Κινέζους. Εαν αξίζει καλύτερα από ένα επώνυμο κερί δεν τον γνωρίζω. Υπάρχουν άπειρες αντιγραφές 9Η και όλες πολύ καλές. Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι ακόμα και το πλυντήριο θα προτιμήσει το φθηνό και ας το πληρώσεις ακριβά για μεγιστοποίηση του κέρδους. Τί 3-4 τί 6 μήνες... Επίσης να έχει υπόψιν ότι με τις υψηλές-θερμοκρασίες-με το νερό (βροχή), ανάλογα και την συχνότητα η διάρκεια του μειώνεται αισθητά. Εαν το είχα σε κλειστό παρκινγκ, θα έκανα μια φορά το χρόνο κέρωμα. Για περιέργεια και μόνο θα έβαζα στα τζάμια να δω αν έχει διαφορά. Βέβαια με ένα search στο google 9H vs vax(νομιζω ειναι το κερι) θα βρεις πολλές απόψεις. Εαν δεν βγάλει ο ChrisFix (youtuber) επιστημονική άποψη δεν πιστεύω τίποτα 2 1
eVS Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 12 ώρες πριν, Eλληνας είπε Επειδή θελω να δω γενικά ποσο "φιλος" ειναι ψάχνω να βρω κ τα θετικά, αρνητικά από την νανοπροστασία 9Η Τι θετικά εχει η νανοπροστασια 9Η? Τι αρνητικά έχει? Αξίζει η δεν κανει δουλειά? Η τιμή ειναι ενταξει? Τοσο πανε μαζι με το γυαλισμα? Τι θετικά εχει η νανοπροστασια 9Η? Τι αρνητικά έχει? Αξίζει η δεν κανει δουλειά? Η τιμή ειναι ενταξει? Τοσο πανε μαζι με το γυαλισμα? κανει δουλεια ναι, ειναι προστασια πανω απο το αυτοκινητο και ειναι υδροφοβικη κ δεν αφηνει να κολλησουν πανω ευκολα κουτσουλιες, λασπες και οταν κολλανε φευγουν πολυ ευκολα. Σαν αορατος μανδιας ειναι. υπαρχουν αρκετες ποιοτητες, οπως ειπαν και πανω η normal τιμη που παιζει σε επωνυμα ειναι 50-80ευρω πχ CQuartz UK 3.0 kit της carpro ειναι καλο ειναι με λογικη τιμη. μετα ξεφευγουν οι τιμες στο να πας σε πολυ ακριβη μαρκα που εχει 150-200 το μπουκαλακι. αρνητικα τωρα οτι καθε 10-12 μηνες θελει ξανα...φευγει με το πλυσιμο και γενικα αν δεν ειναι σε παρκινγκ κλειστο θα κρατησει λιγοτερο. οσο για την τιμη δεν ξερω που εχεις παει...υπαρχουν μαγαζια detailing οχι πλυντηρια. Στα σοβαρα μαγαζια detailing η δουλεια κοστιζει απο 600-900€ αναλογα τι θα διαλεξεις στο πεκατο. Τωρα ακουσα καποιον να λεει οτι το παει με 100 ευρω και κανουν 4 ωρες, ξεχασε το...με 4 ωρες δεν κανεις τιποτα...ενα φουλ πακετο σε detailing μαγαζι θελει περιπου απο 1.5 ως 2.5 μερες να ξερεις. Πριν προλαβει να πει καποιος οτι σου κρατανε το αμαξι για να δικαιολογησουν τα χρηματα δεν ισχυει. το φουλ πακετο εχει μεσα μινιμουμ 3 χερια + κερι η sealant ή nanocoat πες το οπως θες... Επειδη το κανω μονος μου στα δικα μου αυτοκινητα σου λεω αντικειμενικα οτι θελει γυρω στις 17 -20 ωρες για να τελειωσω ενα αμαξι, κανοντας προετοιμασια απο την προηγουμενη το απογευμα το κανω σε 1.5 μερα δηλαδη. Αν πιανουν τα χερια σου μπορεις να το κανεις κ μονος σου (φυσικα οχι στο επιπεδο που θα στο κανουν σε ενα μαγαζι επαγγελματικο ) εγω θα ελεγα οτι πετυχα σε σχεση με επαγγελματια για την 1η φορα που προσπαθησα ενα 70%. Τωρα θα ελεγα οτι εχω φτασει στο 80-85% ανετα. μην νομιζεις οτι ξυπνησα μια μερα και ειπα παω να γυαλισω...εκατσα 2μηνες να διαβαζω πριν ελληνικα-ξενα φορουμ και μετα εκανα την προσπαθεια μου. αν το σκεφτεσαι να το κανεις μονος σου υπολογισε οτι εγω τουλαχιστον με κοστος 500-600 ευρω εκανα 3 αυτοκινητα κ εχω υλικο για αλλα 2. βεβαια τα ακριβα ειναι ο αλοιφαδορος +πανια σφουγγαρια περι 450€, οι αλοιφες δεν ειναι και τοσο ακριβες. αυτα απο εμενα...οτι θες ρωτα 1 1
Nickokin Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 10 ώρες πριν, Eλληνας είπε ΔΕΝ με ενδιαφέρει κάποια πιο φθηνή,απλη λύση Αφού δεν παίζει θέμα με το κόστος.... Τι ρωτάς αν είναι καλή , κάντο και ότι γίνει ,το πολύ πολύ σε 2-3χρονια το ξανακάνεις
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Είχα ρωτήσει , μου είπαν για την πρωτη φορά 600€+ και κρατάει 2-3 χρόνια εφόσον συντηρείται και πλένεται από αυτούς. Χοντρικά βγαίνει πάνω από 400€ το χρόνο. Πεταμένα λεφτά εκτός εάν υπάρχει κανένα lambo και πάνω.
Eλληνας Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, eVS είπε Αρνητικα τωρα οτι καθε 10-12 μηνες θελει ξανα...φευγει με το πλυσιμο και γενικα αν δεν ειναι σε παρκινγκ κλειστο θα κρατησει λιγοτερο. οσο για την τιμη δεν ξερω που εχεις παει...υπαρχουν μαγαζια detailing οχι πλυντηρια. Στα σοβαρα μαγαζια detailing η δουλεια κοστιζει απο 600-900€ αναλογα τι θα διαλεξεις στο πεκατο. Επειδη το κανω μονος μου στα δικα μου αυτοκινητα σου λεω αντικειμενικα οτι θελει γυρω στις 17 -20 ωρες για να τελειωσω ενα αμαξι, κανοντας προετοιμασια απο την προηγουμενη το απογευμα το κανω σε 1.5 μερα δηλαδή. αν το σκεφτεσαι να το κανεις μονος σου υπολογισε οτι εγω τουλαχιστον με κοστος 500-600 ευρω εκανα 3 αυτοκινητα κ εχω υλικο για αλλα 2. βεβαια τα ακριβα ειναι ο αλοιφαδορος +πανια σφουγγαρια περι 450€, οι αλοιφες δεν ειναι και τοσο ακριβες. αυτα απο εμενα...οτι θες ρωτα Μου είπε πως κρατάει ως 6-7 χρονια αν το πλένω στο σπίτι και κανα 3αρι αν το πηγαίνω σε πλυντήριο Πιστεύω πως ειναι καλο μαγαζί γιατι εχει παρει δουλειές πανάκριβων αυτοκινήτων οπότε τελικά απ οτι καταλαβαίνω δεν θέλει να με κλέψει Καλύτερα να το κανει εκείνος γιατι θελω να γινει άριστη δουλειά Πείτε μου ποιές αλοιφές, 9H αλλα και γενικά τα καλά υλικά που κυκλοφορούν για τέτοιες δουλειές... θα τον ρωτήσω τι προϊόντα,εταιρείες χρησιμοποιεί οπότε καλο θα ηταν να γνωρίζω ποια αξίζουν
spectaculator Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Αν θέλεις να δείχνει φρεσκοπλυμένο και φρεσκογυαλισμένο κάθε μέρα, αξίζει το κόπο. Βέβαια δεν κρατά για πάντα. Ανάλογα με το πόση βρωμιά και νερά θα φάει, σε δυο-τρία χρόνια θα πρέπει να γίνει ξανά.
moure Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Πριν σκεφτείς αν αξίζει θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι ο τύπος που θα σου κάνει τη δουλειά είναι επαγγελματίας και ξέρει τι κάνει.Εγω την έχω πατήσει από έναν detailer του κωλου και έπαθα ζημιά σε αυτοκίνητο 6 μηνών. Στην θέση σου και μιας μιλάμε για ένα ακριβό αυτοκίνητο,θα πήγαινα στον https://www.swell.gr/ . ΜΗΝ εμπιστευτείς το αυτοκίνητο σου στον κάθε τυχαίο που έχει ένα πλυντήριο αυτοκινήτων,μόνο σε εξειδικευμένους ανθρώπους. 3
eVS Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, Eλληνας είπε Μου είπε πως κρατάει ως 6-7 χρονια αν το πλένω στο σπίτι και κανα 3αρι αν το πηγαίνω σε πλυντήριο Πιστεύω πως ειναι καλο μαγαζί γιατι εχει παρει δουλειές πανάκριβων αυτοκινήτων οπότε τελικά απ οτι καταλαβαίνω δεν θέλει να με κλέψει Καλύτερα να το κανει εκείνος γιατι θελω να γινει άριστη δουλειά Πείτε μου ποιές αλοιφές, 9H αλλα και γενικά τα καλά υλικά που κυκλοφορούν για τέτοιες δουλειές... θα τον ρωτήσω τι προϊόντα,εταιρείες χρησιμοποιεί οπότε καλο θα ηταν να γνωρίζω ποια αξίζουν 6-7 χρονια;;;;;; για το γυαλισμα λες; ή για το coating; εχεις σκοπο να πλυνεις μετα την περιποιηση σε πλυντηριο;;; καπου τα εχεις μπερδεψει ή καπου εχει τα μπερδευψει ο μαστορας που στο ειπε. αν δεν το πλενεις μονος σου με ειδικα σαπουνια +σπρευ κ πετσετες και και και και αστο....θα σου το γεμιζουν "αραχνες" και θα παει τσαμπα το coating λογο του σαπουνιου που χρησιμοποιουν στα πλυντηρια ακομα και αν πλενουν στο χερι. αν θες καλο αυτον που σου προτεινει ο @moure ειναι αρκετα καλος αλλα ειναι ακριβος...αν θες φουλ πακετο θα παει στα κοντα στα 800€ . επειδη το Α 45 ειναι ακριβο αμαξι καλυτερα να πας σε καποιον detailer καραθα!!!
frozex Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Η απορία μου είναι λίγο σχετική με το θέμα και για να μην ανοίγω καινούργιο... Έχω αγοράσει κερί σε πάστα της Meguiar's και αναρωτιέμαι είναι καλύτερα να το περάσω με το σφουγγαράκι και μετά να αφαιρέσω με πανί τα υπολείμματα ή να πάρω έναν αλοιφαδόρο με του οποίου την τεχνική δεν χρειάζεται μετά ξανά πέρασμα για αφαίρεση; Στις οδηγίες χρήσεις δίνει και τις δύο επιλογές. Αν θα επιλέγατε τον αλοιφαδόρο, μπορείτε να μου προτείνετε τον πιο οικονομικό που να κάνει καλά την δουλειά αυτή (δεν θα το χρησιμοποιήσω σε άλλες δουλειές) και ένα πανί - σφουγγάρι.
bill999r Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Το κερί δεν χρειάζεται αλοιφαδορο. Το απλώνεις με το σφουγγαρακι με κυκλικές κινήσεις κ το αφήνεις να δράσει. Έπειτα με ένα πανί μικροινων αφαιρεις τα υπολείμματα. Αλοιφαδορο θα χρειαστείς για αλοιφές, ανανεωτικα χρώματος κτλ 1
1988panos2171 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Εγώ με σφουγγάρι το περνάω και τα υπολείμματα με μικρο ίνες. Με αλοιφαδόρο εντύπωση μου κάνει πως δεν χρειάζεται καθάρισμα με πανί, εκεί δε μένουν υπολείμματα;
G.bar Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Μπορείς να το περάσεις και με αλοιφαδόρο αλλα αν έχεις ενα ψιλοκαλό τρυπάνι δεν χρειάζεται να δώσεις περισσότερα λεφτα. Πάρε μόνο το εξαρτημα που προσαρμόζεται στο τσόκ του τρυπανιου με σφουγγάρι και πανι και είσαι κομπλε. Κάπου είχα δει και πουλάγαν ετοιμο σετ για τρυπάνι.. practiker νομίζω, κατι τετοιο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα