BokasJU Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα. Πριν λίγο καιρό έφτιαξα ένα pc για τον μικρό μου αδερφό ( ryzen 3 2200g, asus prime b350m-k, evga 500w 80 plus ). Την πρώτη εβδομάδα δούλευε κομπλέ αλλά σιγά σιγά άρχισε να πετάει blue screens (υπέθεσα οτι θα φταίνε οι drivers τους έκανα update αλλά μετά από λίγο καιρό πάλι τα ίδια και επιπλέον κάποιες φορές φρίζαρε τελείως και χρειαζόταν επανεκκίνηση ). είπα να του κάνω format μήπως είχε κολλήσει κάποιο ιο ή έκανα εγώ λάθος με τους drivers και έπρεπε να τους περάσω πάλι . + οτι με πήρε πριν λίγο τηλέφωνο και μου είπε οτι έκανε ένα περίεργο θόρυβο και έκλεισε μόνο του.και όταν πάει να το ανοίξει δεν ανάβει το λαμπάκι της μητρικής. Το θέμα είναι ότι εγώ σπουδάζω και δεν είμαι εκεί όταν παρουσιάζονται τα προβλήματα για να τα ελέγχω και να κάνω δοκιμές. Πιστεύω ή τροφοδοτικό ή ,μητρική ειναι αν και στην αρχη νομιζα ειναι η ραμ λόγω blue screen αλλά τώρα που κλείνει και μόνος του νομίζω είναι ένα από τα 2 που είπα. Έχετε να προτείνετε τρόπους πως να ξεκινήσω να τεστάρω τροφοδοτικό και μητρική να δω τι φταίει σε λίγες μέρες που θα πάω να τον δω από κοντά ; ( σορρυ για το μέγεθος του κειμένου απλά ήθελα να γίνω όσο πιο σαφής )
vagsta Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Ειχε συμβει το ιδιο σε ενα pc ενος φιλου (mobo a320) και βρηκα οτι υπαρχουν γενικοτερα θεματα με τους 2200/2400g και πρωτης γενιας μητρικες. Ορισμενα ατομα ελεγαν οτι γινοταν αυτο επειδη ηταν απο default ψηλα το voltage του επεξεργαστη(δεν ηταν). Αλλοι ελεγαν οτι υπηρχε ασυμβατοτητα με συγκεκριμενο build των windows 10. Εγω πηγα σπτι του, του εγκατεστησα απο την αρχη τα πιο καινουρια win 10 και τους πιο προσφατους drivers (πιστευα οτι πιθανον αρχικα να ειχε κατεβασει λαθος), αλλα δεν αλλαξε τιποτα γιατι παλι μετα απο καμια βδομαδα αρχισε τα ιδια. Εν κατακλειδι, δεν εχω ιδεα για καποια λυση, και εαν υπαρξει καποια, ενδιαφερομαι και εγω.
manos133 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Καλησπερα στην παρεα ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα..και παρολου που σπουδασω πλιροφορικη ειχα σικοσει τα χερια ψιλα το προβλημα ειναι ΜΙΤΡΙΚΗ 100 τα 100 μολις ειχα δοκιμασει μια B450 Δεν μου ξανα freezare δεν μου ξανα εκανε τετοια τρελα blue screen και τα λοιπα.. ειχα διαβασει σε ενα site οτι παρα πολλες μητρικές βγηκαν ελατοματικες
Μάκαρος Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Εγω παντως με B350 chipset και 2400G δεν μου εχει πεταξει ποτε bluescreen τους τελευταιους 10 μηνες που εχω το συστημα.
levilevi2323 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Είχα και εγώ το ίδιο θέμα μόλις είχα φτιάξει το pc με μητρική b450 και μου πέταγε συνέχεια μπλε οθόνη ,είχα διαβάσει και δοκιμασει πολλές λύσεις αλλά τπτ είχα απελπιστεί μεχρι που διάβασα σε ένα φόρουμ ότι έπρεπε το build των windows να είναι από το 1804 και πάνω αν δεν κάνω λάθος!ετσι κατέβασα τα σωστά windows και το πρόβλημα λύθηκε! Βέβαια αν και παρά πολύ σπάνια πλέον ακόμα βλέπω καμια μπλε οθόνη στο άκυρο κατά διαστήματα !
Kostas.karras Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Ειχα και εγω καποια θεματα με το build της υπογραφης μου. Μετα απο λιγο ψαξιμο, δεν εχει κανενα θεμα το hardware, Καταρχην απενεργοποιεις το xpm και βαζεις συχνοτητες στις ραμ απο τα auto κανα δυο σταδια λιγοτερο απο οτι αναγραφουν οι μνημες, (πχ αν ειναι 3200 πας 2800) και πειραζεις μονο συχνοτητα απο επεξεργαστη παραλληλα , κανα δυο βαθμους πανω. (πχ 3,8 -} 4,0) Μια πιθανη λυση, δοκιμαστε το.
BlueBlood7 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Κώστα? Πρέπει να κάνεις το rapid test.
dimockal92 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 θεμα με της ραμ blue screen που εβγαζε στης ραμ ελεγε memmory management καπως ετσι οταν ανοιγα μ το εκανε καμια φορα οχι η αλλαζα τo xmp η μητρικη παιζει πιστευω η ραμ αμα δεν ειναι ιδιεα σε dual ισως φτεει ο επεξεργαστης ειναι σκυλι παιζει καλα παντως με αλλαγη ψυχτρα κομπλε μεταχειρησμενο το αγορασα λιγα λεφτα αν σκεφτεις ανεβηκαν η τιμες με msi b450 a pro max καλο τα bios me update isos φτιαξει αλλα δεν υπαρχει συνεννοηση να σε ρωτησω εχω ενα απλλο τροφοδοτικο οχι τοσο απλο καμια σχεση με αλλα φθηνα αλλα αντεχει ενα powertech 620 watt παλευετε βλεπω δεν αντιμετωπιζει θεματακια αλλα παιζει ρολο ποιο καλο αλλο να ανεβασει αποδοση η οχι ? ολα ειναι ιδια? τα amper? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα