Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Loinen είπε

Aντε και το εκανε, πως θα παρει την εγκριση χωρις το τσιπ, για μελλοντικες αγορες; Εφοσον εκεινο παραγει το SWIFT για να δωσει την εγκριση;

Ειμαι ακομα στο 102 της Ψηφιακης Απατης και δεν το εχουμε κανει αυτο. Για ολα υπαρχει λυση παντως αν παιζει χρημα στη μεση.

4 λεπτά πριν, Fortistis είπε

Τόσα μεγάλα μυαλά στο insomnia πάνε χαμένα! Πόσο εύκολα έχουν καταλάβει όλοι τι γίνεται και πως υλοποιείται, που σε κάνει να απορείς σε χώρες όπως η Σουηδία που το πραγματικό χρήμα είναι υπό εξαφάνιση τι στο καλό κάνουν και δεν είναι τόσο μπροστά όπως στην Ελλάδα και το scientific hub που λέγεται Insomnia Μπλα-μπλα. 

Χρησιμοποιω καρτες κατα 80% (σε σημειο που οταν εκανα τη δηλωση μου ειπε ο λογιστης να κοψω με τις καρτες γιατι θα εχω θεμα) και χαιρομαι απιστευτα οταν (στο εξωτερικο) οι συναλλαγες γινονται σε 2 δευτερολεπτα ανεπαφα και χωρις φυσικα να δωσω την καρτα μου σε καποιον αλλο. Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι επιστημονικη φαντασια μια υλοποιηση που χρεωνει 25αρια μαζικα και επιθετικα, και οσα περασουν περασαν. Επισης, αν κανεις μια αναζητηση θα δεις οτι στα amazon των πολιτισμενων χωρων εχουν χιλιαδες πωλησεις οι καρτες και τα πορτοφολια με RFID BLOCK.

• Thanks 1
  • Απαντ. 153
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Fortistis είπε

Τόσα μεγάλα μυαλά στο insomnia πάνε χαμένα! Πόσο εύκολα έχουν καταλάβει όλοι τι γίνεται και πως υλοποιείται, που σε κάνει να απορείς σε χώρες όπως η Σουηδία που το πραγματικό χρήμα είναι υπό εξαφάνιση τι στο καλό κάνουν και δεν είναι τόσο μπροστά όπως στην Ελλάδα και το scientific hub που λέγεται Insomnia Μπλα-μπλα. 

Ελα ντε, εδω νομιζουν οτι θα στησουν ενα δεκτη με πηνια και ενα δικτυο RC522 ( ιδεες σας δινω να σημειωνετε!!!! ασχετα που δεν θα κανουν δουλεια ) θα πιασουν την καλη.

1 λεπτό πριν, dazed είπε

Ειμαι ακομα στο 102 της Ψηφιακης Απατης και δεν το εχουμε κανει αυτο. Για ολα υπαρχει λυση παντως αν παιζει χρημα στη μεση.

Χρησιμοποιω καρτες κατα 80% (σε σημειο που οταν εκανα τη δηλωση μου ειπε ο λογιστης να κοψω με τις καρτες γιατι θα εχω θεμα) και χαιρομαι απιστευτα οταν (στο εξωτερικο) οι συναλλαγες γινονται σε 2 δευτερολεπτα ανεπαφα και χωρις φυσικα να δωσω την καρτα μου σε καποιον αλλο. Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι επιστημονικη φαντασια μια υλοποιηση που χρεωνει 25αρια μαζικα και επιθετικα, και οσα περασουν περασαν. Επισης, αν κανεις μια αναζητηση θα δεις οτι στα amazon των πολιτισμενων χωρων εχουν χιλιαδες πωλησεις οι καρτες και τα πορτοφολια με RFID BLOCK.

μα και αν γινει η μαζικη απατη, τοτε υπαρχει η δικλειδα προστασιας για τον πολιτη. Εξαλλου οσο υπαρχει δραση υπαρχει και αντιδραση, αν υπαρχει το μετρο υπαρχει το αντιμετρο, και παει λεγοντας. Αν βεβαια θελετε να εχετε το κεφαλι σας ησυχο, υπαρχουν τα πορτοφολια που ειπες.

Δημοσ.

Η κάρτες των τραπεζών θεωρητικά δεν γίνονται clone. 

Ανέπαφη "κλοπή" γίνεται σχετικά εύκολα, ΑΛΛΑ:

- παίρνεις εξίσου εύκολα τα χρήματα πίσω

- μετά από 1-2-3 καταγγελίες κλείνει ο λογαριασμός του "κλέφτη"

- γενικά δε συμφέρει τον "κλέφτη", όσο πχ ένα card skimmer στο atm της τράπεζας

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, circadian είπε

Η κάρτες των τραπεζών θεωρητικά δεν γίνονται clone. 

Ανέπαφη "κλοπή" γίνεται σχετικά εύκολα, ΑΛΛΑ:

- παίρνεις εξίσου εύκολα τα χρήματα πίσω

- μετά από 1-2-3 καταγγελίες κλείνει ο λογαριασμός του "κλέφτη"

- γενικά δε συμφέρει τον "κλέφτη", όσο πχ ένα card skimmer στο atm της τράπεζας

Ετσι ειναι σε γενικες γραμμες, αλλα προφανως αυτα τα γνωριζουν και οσοι βρισκονται στην απεναντι πλευρα. Για να κανεις καταγγελια πρεπει να το παρεις χαμπαρι πρωτα και ειμαι σιγουρος οτι τουλαχιστον οι μισοι δεν θα το καταλαβουν ή/και δεν θα δωσουν σημασια. Ετσι. ακομα και ενα 10% απο τις κλοπες αν φτασει στα χερια τους, ειναι τεραστιο κερδος. Λογαριασμοι προφανως και αλλαζουν / κρυβονται κλπ. διαφορετικα δεν θα ειχαν τι να κανουν τα λεφτα τους οι πραγματικοι απατεωνες ;) 

Δημοσ.

Δεν μου αρεσουν οι ανεπαφες.Μπορει να χαθει, μπορει πανω στην βιασυνη  του ο υπαλληλος να περασει λαθος ποσο .Σιγα μην το προσεξεις...

Φορτιση μονο για μικροποσα και αμεση  χρηση.Δηλαδη εχω κανα εικοσαρι, την δινω σε κανα fast cafe, στο βενζιναδικο , για κανα ψιλολοι σε κανα σουπερμαρκετ , για καμμια ιντερνικη αμεση αγορα για να μην χρηδιμοπιθω την αλληκαρτα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν έχεις χ χρόνο και κόστος στο άνοιγμα λογαριασμού και η visa/mastercard στον κλείνει πριν καν βγάλεις τα λεφτά σου τότε δε συμφέρει. Προσωπικά δεν θεωρώ την ανέπαφη κλοπή κίνδυνο.

Δημοσ.

Εμένα μου έχει τύχει να ακούσω στην τράπεζα ανθρώπους να φωνάζουν ότι έγιναν ηλεκτρονικές συναλλαγές εν αγνοια τους . Με εξέπληξε η αδιαφορία και η αντιμετώπιση που είχαν να τους πηγαίνουν από υπαληλο σε υπαληλο . Θεωρώ ότι στην κολοχωρα που είμαστε όλα γίνονται .

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, Loinen είπε

ετσι απλα νομιζεις οτι θα αντιγραψουν ενα δεκαεξαδικοαριθμο 256  ψηφιων;. Ουτε με τον Ι9-9900 να εχεις στην τσεπη σου ( λεμε τωρα ) 

Το ότι δεν μπωρεις να το κάνεις εσυ δεν σημενει ότι δεν υπάρχουν άλλοι ψαγμένοι οι οποίοι το έχουν κάνει..... Για το χρήμα όλα γίνονται..... Δυστυχώς έτσι γίνετε... Τώρα οποίος ρωτάει για λεπτομέρειες θα γίνετε ύποπτος..... Απλά πάρτε μέτρα προστασίας..... 

Επεξ/σία από CharalampisCrete
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bluesattack είπε

Δεν μου αρεσουν οι ανεπαφες.Μπορει να χαθει, μπορει πανω στην βιασυνη  του ο υπαλληλος να περασει λαθος ποσο .Σιγα μην το προσεξεις...

Άμα δε κοιτάς το απόκομμα της συναλλαγής σου καλά να πάθεις :)

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, billdanos είπε

Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω πως οι πιθανότητες να σου κλέψουν ολόκληρο το πορτοφόλι είναι απείρως μεγαλύτερες από το να σου σκανάρουν και να σου χρεώσουν την ανέπαφη... :) 

Εννοείται οτι το πορτοφόλι θα έχει μέσα και την ανέπαφη ε; 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, crossmo είπε

Μπα και με 8 ευρώ από banggood το συγκεκριμένο κορόιδο που σου γράφει μια χαρά δουλειά έκανε

Ψάξτο καλύτερα με τις τιμές και με το όριο στις ανέπαφες γιατί καθόλου δεν τόχεις αν και περνιέσαι για πονηρός

Και άλλοι μερικοί ηλίθια πιστεύουν ότι δεν γίνεται... μέχρι να τους συμβεί φυσικά.

Αν το πάρεις είδηση εγκαίρως φυσικά και μπορείς, νομίζω έχεις 45 ημέρες για αμφισβήτηση συναλλαγής 

Το θέμα είναι να το καταλάβεις εγκαίρως

Κάνεις λάθος

Annotation 2019-03-05 093328.jpg

Πρώτον αυτό που αναφέρεις για τις 45 ημέρες είναι αμφισβήτηση για το λογαριασμό δεν είναι για κάποια συνναλαγη, εδώ στην εταιρεία που εργάζομαι μας έχουν κάνει αμφισβήτηση για συνναλαγη πριν 1 χρόνο + γιατί ο πελάτης είχε βάλει 48 δόσεις ξερω γω και το ξέχασε και νόμιζε πως τον χρεώνουν τσάμπα, και έπρεπε να πάμε στην τράπεζα περισσότερα πράγματα από ότι στην εφορία για να αποδείξουμε τη συνναλαγή (απόδειξη που έχει εκδοθεί στο όνομα του πελάτη το χαρτί του POS συμβόλαιο για τις υπηρεσίες που του παρείχαμε κτλ.) Και λέμε τώρα ιστορίες για αγρίους.Άρα ακυρώνεται οποιαδήποτε και πολύ εύκολα και κινδυνεύει αυτός που έχει λάβει τα χρήματα για παράπτωμα.

Επίσης για να έχεις POS πρέπει να έχεις επιχείρηση (μέχρι πριν κάποια χρόνια έπρεπε να έχεις και πωλήσεις αλλιώς δεν τους συνέφερε να σου δώσουν ψαξτε το) και να ανοίξεις και να τηρείς λογαριασμό με ότι αυτο συνεπάγεται (ζητούν κάθε χρόνο σχεδόν για ανανέωση pos εκκαθαριστικά και διάφορα στοιχεία).Επομένως ούτε εδώ πείθει.

3ον για να λειτουργήσει το pos απαιτεί σταθερή σύνδεση στο ίντερνετ (εδώ με καλώδιο σε εμάς χιλιάδες φορές βγάζει πρόβλημα πόσο μάλλον με ενα hotspot κινητού.Επίσης πρέπει να έχει και μια ελάχιστή απόσταση που δε γίνεται και εύκολα μέσα από τσέπη/πορτοφόλι.

4ον πολλά καταστήματα έχουν κάμερες εκεί που είναι τα ταμεία(επομένως και τα pos) για προφανείς λόγους επομένως είναι ριψοκίνδυνο ακόμα και ο "κλώνος";;;; που λέτε οτι γίνεται να χρησιμοποιηθεί γενικά γιατί κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν(κάποτε είχαν κλέψει το πορτοφόλι του πατέρα μου και από μια κάμερα σε atm είχαν βρεί τον κλέφτη).

Πιο πιθανό θεωρώ να κάνουν όλη αυτή τη δουλεία τα πορτοφόλια που αγοράζετε μόνο για τις ανέπαφες κάρτες σκεφτείτε το έχουν πάνω το τσιπ και στέλνουν συνέχεια μέχρι να κάνει καλή συνναλαγη η κάρτα σας ε;;; Πάω να το πω σε κανένα δημοσιογράφο για να πάρω 2 λεπτά δημοσιότητας είμαι σίγουρος θα το πιστέψουν πολλοί.

Επεξ/σία από stafftw
Δημοσ.

Εγώ πάντως πιστεύω ότι και σε αυτή την περίπτωση η αλήθεια είναι μάλλον κάπου στη μέση. Ανεξάρτητα όμως από αυτό μου δώσατε αφορμή να ψάξω να δω κάποια στιγμή τους όρους της τράπεζας για θέματα αντιμετώπισης υποκλοπών κλπ.Και το λέω αυτό διότι θυμάμαι αρκετά πρόσφατα είδα σε κατάστημα της εθνικής πακέτο προσφοράς για ασφάλιση των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών τους από τέτοιες περιπτώσεις.Και θυμαμαι οτι το "βασικό πακέτο" ήταν προκλητικά φτωχό. Μακάρι να είναι τόσο εύκολο και βέβαιο ότι θα δεχθούν αμφισβήτηση συναλλαγής, αλλά και το χέρι μου στην φωτιά πλέον δεν το βάζω. Και κυρίως φοβάμαι ότι κλασικά και εικονογραφημένα δεν θα υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση και σαφής ενημέρωση από και προς το προσωπικό τους. Αλλα θα σου λέει ο ένας, άλλα ο άλλος, λες και μπαίνεις σε καμία ΔΟΥ.

Δημοσ.
Στις 4/3/2019 στις 4:49 ΜΜ, zoranb είπε

Δεν έχει να κάνει μόνο με το ποσό φίλε μου, είναι και το γαμώτο... γιατί και από πού ως πού πρέπει να καρπώνεται τον ιδρώτα σου ο κάθε τυχάσπαρτος, τεμπέλης και απατεώνας που δεν έχει στον ήλιο μοίρα; 😡

Για τους τραπεζίτες λες? 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε

Εγώ πάντως πιστεύω ότι και σε αυτή την περίπτωση η αλήθεια είναι μάλλον κάπου στη μέση. Ανεξάρτητα όμως από αυτό μου δώσατε αφορμή να ψάξω να δω κάποια στιγμή τους όρους της τράπεζας για θέματα αντιμετώπισης υποκλοπών κλπ.Και το λέω αυτό διότι θυμάμαι αρκετά πρόσφατα είδα σε κατάστημα της εθνικής πακέτο προσφοράς για ασφάλιση των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών τους από τέτοιες περιπτώσεις.Και θυμαμαι οτι το "βασικό πακέτο" ήταν προκλητικά φτωχό. Μακάρι να είναι τόσο εύκολο και βέβαιο ότι θα δεχθούν αμφισβήτηση συναλλαγής, αλλά και το χέρι μου στην φωτιά πλέον δεν το βάζω. Και κυρίως φοβάμαι ότι κλασικά και εικονογραφημένα δεν θα υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση και σαφής ενημέρωση από και προς το προσωπικό τους. Αλλα θα σου λέει ο ένας, άλλα ο άλλος, λες και μπαίνεις σε καμία ΔΟΥ.

οκ μιας κ γω το χω κάνει σχεδον καμια 10αρια φορές για εξαπάτηση* ουτε καν κλεψιά βάζω άνετα το χέρι μου στην φωτιά!

Η τράπεζες έχουν ειδικό τμήμα που ασχολείται με αυτό το πράγμα κ η διαδικασία ειτε Ελλάδα ειτε uk που το χω κάνει είναι μεσα στις άκρες ιδια.

* 3 φορές σε κινεζους που το παιζαν Κινέζοι , 2-3 φορές όπου μου πρόσφεραν κουπόνια κ πιστωτικό σε χαλασμένο προϊόν κ άλλες 2 που θελανε να πληρωσω τα μεταφορικά σε DOA.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...