ntotasgeo Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημερα! Αγόρασα πρόσφατα έναν videograbber για να κάνω την εν λόγο μεταφορά των κασετών στον υπολογιστή μου, το πρόβλημα μου είναι ότι η ανάλυση στην εγγραφή δεν είναι ικανοποιητική. Και επίσης είναι 4/3... Έχοντας ταλαιπωριθει πάρα πολύ και έχοντας χάσει αρκετές ώρες να βλέπω τα βίντεο ενώ γράφω η ερώτηση μου είναι η εξης, το μέγιστο που μπορώ να γράψω με αυτό το μηχάνημα είναι το 720x576? Παίζει ρόλο αν βάλω καλώδιο s video αντί για τα 3 καλώδια κόκκινο λευκό και κίτρινο που έχω συνδέσει? Έχω δοκιμάσει τα πάντα από προγράμματα, επίσης το να πληρώσω κάποιο κατάστημα είναι ακατόρθωτο γιατί έχω αρκετές κασέτες και είναι μεγάλο το κόστος... Αν υπάρχει κάποια ιδέα ευχαρίστως να την ακούσω! Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και καλή συνέχεια Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2019 από ntotasgeo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Αν εννοείς VHS ναι, αυτή (720χ576) είναι η μέγιστη ανάλυση άσχετα με το τι μπορεί να κάνει το μηχάνημα. Και φυσικά είναι 4:3. Σε ό,τι αφορά την ποιότητα της εικόνας, δεν έχεις και πολλά περιθώρια. Σε τι φορμάτ γράφει ο grabber? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ntotasgeo Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Σε mpeg φίλε μου δεν μου έχει άλλη επιλογή ο ezcap, δοκίμασα με άλλο πρόγραμμα μετά να το κάνω 16/4 αλλά η ποιότητα πήγε στα τάρταρα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 3 minutes ago, ntotasgeo said: Σε mpeg φίλε μου δεν μου έχει άλλη επιλογή ο ezcap, δοκίμασα με άλλο πρόγραμμα μετά να το κάνω 16/4 αλλά η ποιότητα πήγε στα τάρταρα... Και το mpeg, πόσο χώρο πιάνει ανά ώρα; Ή (αν ξέρεις) πόσα kbps είναι; Τι εννοείς 16/4? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ntotasgeo Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε ανάλυση, wide. Τα 60 λεπτά είναι γύρω στα 2 gb kbps δεν θυμάμαι φίλε μου Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2019 από ntotasgeo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kavaliotis Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Μετά από δεκάδες ώρες ψάξιμο που έχω ρίξει κι εγώ για να περάσω ότι έχω τραβήξει παλιότερα με μη-ψηφιακή κάμερα (γιατί με τις DV θα το περνούσες ψηφιακά το σήμα με firewire), το ΠΑΝ είναι να έχεις ένα πάρα πολύ καλό βίντεο ως πηγή και μάλιστα συγκεκριμένα μοντέλα που εννοείται δεν πωλούνται καινούργια και τα χρυσοπουλάνε στο eBay από 400-500 μέχρι και 1000 ευρώ, ίσως και παραπάνω. Αυτό για να πιάσεις την μέγιστη ποιότητα γιατί ενώ παίζει η κασέτα, την "διορθώνει" σε ποιότητα. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2019 από kavaliotis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 2GB τα 60' είναι περίπου 4-4,5Mbps. Δεν είναι κακό αλλά θα προτιμούσα γύρω στα 6-8Mbps. Ο MPEG II είναι παλιός και όχι τόσο "έξυπνος" codec, με αποτέλεσμα να θέλει αρκετά μεγαλύτερο bitrate απ' τον H264. Απ' όσα καταλαβαίνω δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Γιατί να το κάνεις 16:9? Θα το παραμορφώσεις χωρίς λόγο. 6 minutes ago, kavaliotis said: Μετά από δεκάδες ώρες ψάξιμο που έχω ρίξει κι εγώ για να περάσω ότι έχω τραβήξει παλιότερα με μη-ψηφιακή κάμερα (γιατί με τις DV θα το περνούσες ψηφιακά το σήμα με firewire), το ΠΑΝ είναι να έχεις ένα πάρα πολύ καλό βίντεο ως πηγή και μάλιστα συγκεκριμένα μοντέλα που εννοείται δεν πωλούνται καινούργια και τα χρυσοπουλάνε στο eBay από 400-500 μέχρι και 1000 ευρώ, ίσως και παραπάνω. Αυτό για να πιάσεις την μέγιστη ποιότητα γιατί ενώ παίζει η κασέτα, την "διορθώνει" σε ποιότητα. Μικρή διαφορά θα δεις, απ' τη στιγμή που η έξοδος που χρησιμοποιείς είναι Composite. Θεωρητικά, με ένα Super VHS θα είχες κάτι καλύτερο, παίρνοντας σήμα από S-Video out. Ίσως οι συσκευές Combo, δηλαδή DVD+VHS, να χρησιμοποιούν κάποιο καλύτερο interface μεταξύ VHS-DVD και να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν το γνωρίζω όμως. Αυτά που λες ότι χρυσοπουλάνε, ξέρεις το video output έχουν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ntotasgeo Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δεν έχω ιδέα,αλλά σίγουρα κάνουν κοντά στο 1000αρικο σε σχέση με τα 20 ευρώ που έδωσα εγω, οπότε αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω με τον εξοπλισμό που έχω απο ότι κατάλαβα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kavaliotis Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη στην ποιότητα, και είναι κάτι που θα έχεις μια ευκαιρία να το κάνεις, οπότε είναι πολύ σημαντικό βήμα. Γιατί από εκεί και πέρα δεν θα ξαναχρειαστείς τις κασέτες και είναι καθαρά θέμα ψηφιακής επεξεργασίας. Και όταν μιλάω για ποιότητα, δεν μιλάω για ανάλυση, για ποιότητα εικόνας λόγω των ετών που έχουν περάσει και έχει χαλάσει η εικόνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 1 minute ago, kavaliotis said: για ποιότητα εικόνας λόγω των ετών που έχουν περάσει και έχει χαλάσει η εικόνα. Ok, αυτό μπορεί να ισχύει αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτό το πρόβλημα του ts. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ntotasgeo Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Εκεί που ξενέρωσα είναι ότι δεν περίμενα άλλο να βλέπω όταν την συνδέω με την τηλεόραση και άλλο να γράφω μετά...πραγματικά είναι πολλές πονεμένες οι ώρες για όσους έχουν ασχοληθεί με κάτι τέτοιο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kavaliotis Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Ναι ΟΚ με 20€ δεν έχει νόημα να μιλάμε για ποιότητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 1 minute ago, ntotasgeo said: Εκεί που ξενέρωσα είναι ότι δεν περίμενα άλλο να βλέπω όταν την συνδέω με την τηλεόραση και άλλο να γράφω μετά...πραγματικά είναι πολλές πονεμένες οι ώρες για όσους έχουν ασχοληθεί με κάτι τέτοιο... Αν βλέπεις μεγάλη διαφορά μεταξύ TV και Grabbing, ίσως φταίει η ποιότητα του Grabber. Με τι σύνδεση βλέπεις το VHS στην TV? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ntotasgeo Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Usb και το βάζω στο Pal B Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2019 από ntotasgeo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 43 λεπτά πριν, ntotasgeo είπε Παίζει ρόλο αν βάλω καλώδιο s video αντί για τα 3 καλώδια κόκκινο λευκό και κίτρινο που έχω συνδέσει? Φυσικά και παίζει ρόλο. Σίγουρα θα έχεις πιο ευκρινή εικόνα με το s-vhs καλώδιο αντί του composite. Έχεις όμως έξοδο s-vhs στον player ή μήπως έχεις κάμερα svhs και οι κασέτες σου είναι svhs; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα