Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 4/3/2019 στις 7:56 ΜΜ, tsofras είπε Συγνώμη αλλά οι δουλείες που είπε ο φιλος σου μια χαρά είναι και στο επάγγελμά του. Άλλοι φτιάξαμε και καφέδες, σφουγγαρίσαμε , πέσαμε και στα 4 κάτω απο το γραφείο για να φτιάξουμε τα καλώδια και με προυπηρεσία ώς προγραμματιστές. Δεν πάθαμε κάτι , και όταν ήρθε η δύσκολη ώρα μείναμε εμείς και έφυγαν οι ντίβες. Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι. Αλλά είμαστε οι περισσότεροι καλομαθημένοι σαν νέα γενιά , και μετά κλαιγόμαστε ότι δεν υπάρχουν δουλειές και το μεγαλύτερο ποσοστό που γνωρίζεις (εγώ τουλάχιστον) δεν θέλουν να κάνουν τίποτα παραπάνω απὀ αυτό που έχουν όρεξη. Όλοι διευθυντές έχουν γεννηθεί σε αυτή την χώρα , έτσι όπως άνοιξες το ποστ νόμιζα ότι έβαζαν το παλικάρι να καθαρίσει τις τουαλέτες ( που δυστυχώς αν θές να προχωρήσεις ΝΑΙ μπορεί να το κάνεις και αυτό (προφανώς όταν είσαι στην αρχή της καριέρας σου ) ) Επέκταση Ισχύει έχουν καλομάθει οι περισσότεροι και θέλουν πολλά λεφτά χωρίς να προσφέρουν εργασία και να ντεμπελιαζουν. Έχω δει υπάλληλο να κάνει πως κάνει δουλειά όσο το αφεντικό είναι μπροστά και όταν φεύγει να χαζεύει και όταν έρχεται το αφεντικό μετά από ώρες να ασχολείται ακόμα με την ίδια δουλειά. Μετά λέει φταίει το αφεντικό. Το έχω δει άπειρες φορές σε χώρο εργασίας μου γκρινιάζουν για τα λεφτά και δεν κουνάνε ούτε το δάκτυλο τους. Και δεν είναι και όλα τα αφεντικά κακοπροαιρετα. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που εκτιμούν την δουλειά και την προσπάθεια του καθενός αρκεί να δείξει και ο υπάλληλος έναν καλό χαρακτήρα. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2019 από Επισκέπτης
AristidisZ Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Το θέμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να έχουν ξεκαθαριστεί τα πράγματα από πριν... Αν παίρνεις έναν υπάλληλο για κανονικό οκτάωρο και ξέρεις ότι η κυρια απασχόληση του θα είναι λιγότερες ώρες την ημέρα οφείλεις από πριν να του ξεκαθαρισεις ότι στο 8ωρο του θα κάνει και αλλα πραματα, και αυτά να του τα ορίσεις από πριν 4
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 4/3/2019 στις 10:18 ΠΜ, BTL είπε Αν ο χρόνος που αφιερώνει στο αντικείμενο του κάποιος δεν καλύπτει 8ωρο, δεν είναι κακό να βοηθά και σε άλλες δραστηριότητες. Λίγο πολύ όσοι δουλεύουμε στον ιδιωτικό τομέα προσπαθούμε να βοηθάμε όσο μπορούμε ώστε να συνεχίσει να υπάρχει ο οργανισμός/εταιρία που δουλεύουμε. Αν βέβαια κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να το κάνει, ίσως πρέπει να κοιτάξει να μεταπηδήσει σε μια επιχείρηση που το αντικείμενο «τεχνικός Η/Υ» δεν είναι επικουρική θέση αλλά βασικό κομμάτι της εμπορικής δραστηριότητας της. σχετικο δεν ειναι αυτο? τι κινητρο δινεις σε ενα εργαζομενο που χει συγκεκριμενο εργο να ειναι αποδοτικος και γρηγορος? να τον φορτωσεις παραπανω δουλεια χωρις τις αναλογες απολαβες? Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2019 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Στις 4/3/2019 στις 9:02 ΜΜ, AristidisZ είπε Το θέμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να έχουν ξεκαθαριστεί τα πράγματα από πριν... Αν παίρνεις έναν υπάλληλο για κανονικό οκτάωρο και ξέρεις ότι η κυρια απασχόληση του θα είναι λιγότερες ώρες την ημέρα οφείλεις από πριν να του ξεκαθαρισεις ότι στο 8ωρο του θα κάνει και αλλα πραματα, και αυτά να του τα ορίσεις από πριν Σωστό οι καλές εξηγήσεις κάνουν τους καλούς φίλους που λέει και η παροιμία
BTL Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Στις 4/3/2019 στις 9:10 ΜΜ, Lezantas26 είπε σχετικο δεν ειναι αυτο? τι κινητρο δινεις σε ενα εργαζομενο που χει συγκεκριμενο εργο να ειναι αποδοτικος και γρηγορος? να τον φορτωσεις παραπανω δουλεια? Συμφωνώ απολύτως. Ο αποδοτικός, γρήγορος και κατ' επέκταση απαραίτητος εργαζόμενος, αν δεν αναγνωριστεί με κάποιο τρόπο η συνεισφορά του, απλά ψάχνει για την επόμενη θέση (και δε θα αργήσει να βρει...)
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Στις 4/3/2019 στις 8:40 ΜΜ, linuxaki είπε Ισχύει έχουν καλομάθει οι περισσότεροι και θέλουν πολλά λεφτά χωρίς να προσφέρουν εργασία και να ντεμπελιαζουν. Έχω δει υπάλληλο να κάνει πως κάνει δουλειά όσο το αφεντικό είναι μπροστά και όταν φεύγει να χαζεύει και όταν έρχεται το αφεντικό μετά από ώρες να ασχολείται ακόμα με την ίδια δουλειά. Μετά λέει φταίει το αφεντικό. Το έχω δει άπειρες φορές σε χώρο εργασίας μου γκρινιάζουν για τα λεφτά και δεν κουνάνε ούτε το δάκτυλο τους. Και δεν είναι και όλα τα αφεντικά κακοπροαιρετα. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που εκτιμούν την δουλειά και την προσπάθεια του καθενός αρκεί να δείξει και ο υπάλληλος έναν καλό χαρακτήρα. Επέκταση και εγω εχω δει και γνωρισει εκατονταδες υπαλληλους που δουλευουν σβελτα (για να μη πω σα τα σκυλια) και αμοιβονται ψιχουλα σε σχεση με τη δουλεια που βγαζουν και τα κερδη που αποφερουν στην επιχειρηση. προσφορα και ζητηση, λιγες επιχειρησεις πολλοι εργαζομενοι οποτε λογικο υπαρχει προβλημα. αυτο που περιγραφεις δεν ειναι απαραιτητα απο τη γαιδουρια του υπαλληλου (μπορει και να ναι ομως, υπαρχουν και τετοιοι προφανως). οπως ανεφερα παραπανω Στις 4/3/2019 στις 9:10 ΜΜ, Lezantas26 είπε σχετικο δεν ειναι αυτο? τι κινητρο δινεις σε ενα εργαζομενο που χει συγκεκριμενο εργο να ειναι αποδοτικος και γρηγορος? να τον φορτωσεις παραπανω δουλεια χωρις τις αναλογες απολαβες? και εχω δει τις συνεπειες στη πραξη. μη θελοντας να ναι τα κοροιδα που για τα ιδια λεφτα να αναλαμβανουν κι αλλες δουλειες πολυ απλα κατεβαζαν ρυθμους και αργουσαν επιτηδες. και σε ρωταω, εχουν αδικο? η πραγματικοτητα της εποχης μας ειναι οτι ο κοπος τους δεν θα αναγνωριστει και θα "επιβραβευτει" με επιπλεον δουλεια, χωρις καμια προοπτικη επαγγελματικης εξελιξης. αρα φταιει ή δε φταιει το αφεντικο?
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν είναι κακό να κάνεις extra πράγματα, ιδιαιτέρως αν είναι πιο εύκολα... από την βασική εργασία! Αλλά δείτε πως είναι και σε κάποιες βιομηχανίες, άνθρωποι robot, 8 ώρες και βάλε την ίδια παλινδρομική κίνηση. Αλλά όταν πέφτει το μεγάλο φίδιασμα... εκεί κανένας δεν ζητάει περικοπές, έτσι δεν είναι; Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2019 από Επισκέπτης
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Και εγώ όταν ήμουν στα 24 και προσλήφθηκα πρώτη φορά σαν τεχνικός άρχισα σιγά σιγά να βοηθάω σε πολλά πράγματα πέραν του τεχνικού τμήματος. Όχι για να δείξω κάτι αλλά πιο πολύ από φιλότιμο και θέληση να μάθω. Βοηθούσα στην τιμολόγηση, εξυπηρετούσα πελάτες, ήξερα που είναι τι μέσα στην αποθήκη. Τότε πριν 15 χρόνια άρχισε να με πειράζει αυτό το πράγμα κάποια στιγμή και ζήτησα αύξηση την οποία και πήρα. Πλέον μετά από 15 χρόνια είμαι πάλι στην ίδια εταιρία αφού πέρασα πρώτα από 3-4-5 δουλειές και κοντεύοντας πλέον τα 40 κάνω πάλι ακριβώς τα ίδια αλλά με την μόνη διαφορά ότι πλέον αυτό δεν με πειράζει. Σίγουρα δίνω πάντα προτεραιότητα στο service και στο κομμάτι του IT αλλά όταν υπάρχει ανάγκη είμαι εκεί. Η μόνη ώρα που θα τεμπελιάσω ας το πούμε είναι όταν πάω να κάνω τσιγάρο για 5 λεπτά πιο πολύ για να καθαρίσει λίγο το μυαλό μου από την δουλειά. Βέβαια εγώ βρίσκομαι σε άλλη φάση πλέον σε θέμα δουλειάς. Την νιώθω δική μου την εταιρία και ας μην είμαι αφεντικό. Και γενικότερα όλοι οι συνάδελφοι είναι στο ιδιο μήκος κύματος. Το θέμα βέβαια είναι και τα αφεντικά που έχεις. Όλα τα αφεντικά γενικά έχουν τις κακές στιγμές τους αλλά το σημαντικό είναι να πέσεις σε αφεντικά τα οποία είναι προσγειωμένα Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2019 από ΜΑΝΩΛΗΣ1 1 1
christopher0016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Έχω κάνει διάφορες δουλειές η πλειοψηφία των εργοδοτών ( εργοδότης είναι όχι αφεντικό) πάντα ζητούσαν να κάνεις περισσότερες δουλειές από αυτές που σου αναλογούν πιο μικρό δεν με ενοχλούσε αυτό. αλλά πλέον με ενοχλεί γι'αυτό επιλέγω δουλειές που να μήν έχω κάποιον πάνω από το κεφάλι μου η δουλειές πού είμαι εγώ καθαρά υπεύθυνος για το πώς θα δουλέψω
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Στις 5/3/2019 στις 12:04 ΠΜ, christopher0016 είπε Έχω κάνει διάφορες δουλειές η πλειοψηφία των εργοδοτών ( εργοδότης είναι όχι αφεντικό) πάντα ζητούσαν να κάνεις περισσότερες δουλειές από αυτές που σου αναλογούν πιο μικρό δεν με ενοχλούσε αυτό. αλλά πλέον με ενοχλεί γι'αυτό επιλέγω δουλειές που να μήν έχω κάποιον πάνω από το κεφάλι μου η δουλειές πού είμαι εγώ καθαρά υπεύθυνος για το πώς θα δουλέψω Και εγώ δεν μπορώ να εχω καποιον πάνω απο το κεφάλι μου. Αυτό το έζησα δυόμιση χρόνια που ημουν διαχειριστης σε eshop. Βάλε και αυτό ,βάλε και εκείνο ,να κανουμε αυτό , τράβα video , βάλε φωτος. Πλέον κάνω ότι είναι απαραίτητο και για το καλό το δικό μου και για το καλό της εταιρίας .
dhmhtries22 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δυστυχώς ή ευτυχώς,πρέπει να υπάρχει μια λεπτή γραμμή στην οποία κινείσαι.Αν όντως δεν έχει δουλειά για όλο το 8ωρο.και πραγματικά φιδιάζεις,ε εντάξει ρε παίκτη,ασχολήσου και με κάτι άλλο,ιδιωτική επιχείρηση είναι ,βοήθησε τον και σε καλό θα σου βγει.Αν όμως είναι απλά μια δικαιολογία από πλευράς αφεντικού για να κάνεις περισσότερα πράγματα,τότε κάνεις υπομονή λίγο καιρό,τα ζυγίζεις και του κάνεις μια κουβέντα.Ή θα πάρεις αύξηση ή θα σε διώξει.Να έχεις όμως μια ψιλοκαβάντζα πριν το κάνεις αυτό,ώστε αν φύγεις να έχεις να πας κάπου αλλού.Επίσης , μετράει πολύ και η γενικότερη συμπεριφορά του εργοδότη σου.Βάλτα όλα κάτω και η τελική απόφαση είναι δικιά σου.Τέλος να θυμάσαι ότι μια μικρή υποχώρηση πρέπει να την κάνεις,οι καιροί είναι δύσκολοι και η ανεργία καλπάζει.Μικρή είπαμε όμως έτσι;Σου εύχομαι καλή τύχη παλικάρι,λίγο πολύ,όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε... 1 1
pontez2 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Βέβαια, το οτι κάποιος έχει προσληφθεί είτε ως μεγαλομανατζαρέος, είτε ως κλητήρας, δε σημαίνει πως το να πλύνει το ταπεράκι του ή το να δοκιμάσει να φτιάξει το καζανάκι που τρέχει στη τουαλέτα αποτελεί ντροπή. Απείρου κάλους σκηνικά με διευθύντριες να προσπαθούν να ξεβουλώσουν έναν νεροχύτη που έχει τιγκάρει απο τα ταπεράκια και η καθαρήστρια έτυχε να αρρωστήσει και χαρτογιακάδες να κάνουν οτι δουλεύουν στο γραφείο για να μη σηκωθούν να διορθώσουν αυτό που οι ίδιοι έκαναν. Όπως λέει και ένας σοφός "Πάντα ονειρευόμουν να κάνω μεγάλη καριέρα, μέχρι που συνειδητοποίησα πως θα πρέπει να ξυπνάω πρωί και να ασχολούμαι με ένα σωρό ηλίθιους κάθε μέρα" Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2019 από pontez2
Imola Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Στις 4/3/2019 στις 8:56 ΠΜ, hammerd είπε Παιδες καλησπερα, Ενας φιλος που προσληφθηκε σαν τεχνικος η/υ (εντος-εκτος), με ρωταει : Αν εχω κανει μια συμφωνια σχετικα με τις αρμοδιοτητες μου στην εταιρια και μετα αρχιζουν να προστιθενται και αλλες με το περασμα του χρονου, απο ποστα που αποχωρησαν οι εργαζομενοι, η για διαφορους αλλους λογους, δεν θα πρεπει να μου δινουν κατι παραπανω ? Και αν ναι ποσο σε τι ποσοστο ? Ισχυει η δικαιολογια απο μερος του αφεντικου, οταν πηγα και ζητησα κατι παραπανω, οτι "προλαβαινεις μεσα στο 8ωρο σου να το κανεις και αυτο..." ??? Επέκταση Πες στον φίλο σου το εξής: Θα κάτσει για ένα διάστημα στην συγκεκριμένη δουλειά για να μάθει όσο καλύτερα και περισσότερα, παράλληλα θα στρώσει τα οπίσθιά του για να βελτιωθεί [σεμινάρια/πιστοποιήσεις] ώστε να δώσει περισσότερη αξία στον εαυτό του και μετά θα κοιτάξει για άλλη δουλειά. Αυτά.
LongTom Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Στις 5/3/2019 στις 5:05 ΠΜ, dhmhtries22 είπε Δυστυχώς ή ευτυχώς,πρέπει να υπάρχει μια λεπτή γραμμή στην οποία κινείσαι.Αν όντως δεν έχει δουλειά για όλο το 8ωρο.και πραγματικά φιδιάζεις,ε εντάξει ρε παίκτη,ασχολήσου και με κάτι άλλο,ιδιωτική επιχείρηση είναι ,βοήθησε τον και σε καλό θα σου βγει.Αν όμως είναι απλά μια δικαιολογία από πλευράς αφεντικού για να κάνεις περισσότερα πράγματα,τότε κάνεις υπομονή λίγο καιρό,τα ζυγίζεις και του κάνεις μια κουβέντα.Ή θα πάρεις αύξηση ή θα σε διώξει.Να έχεις όμως μια ψιλοκαβάντζα πριν το κάνεις αυτό,ώστε αν φύγεις να έχεις να πας κάπου αλλού.Επίσης , μετράει πολύ και η γενικότερη συμπεριφορά του εργοδότη σου.Βάλτα όλα κάτω και η τελική απόφαση είναι δικιά σου.Τέλος να θυμάσαι ότι μια μικρή υποχώρηση πρέπει να την κάνεις,οι καιροί είναι δύσκολοι και η ανεργία καλπάζει.Μικρή είπαμε όμως έτσι;Σου εύχομαι καλή τύχη παλικάρι,λίγο πολύ,όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε... Επέκταση Το πιο λογικό που γράφηκε σε αυτό το νήμα. Βλέπει ο φίλος του OP και πράττει. Πάντα με λογική και αναγνώριση των συνθηκών ώστε να μην τον πιάσει ο αφεντικός κορόιδο, αλλά ούτε να αρνείται να δουλέψει σε άλλα πόστα - σε λογικά πλαίσια πάντα. Στις 5/3/2019 στις 6:45 ΠΜ, pontez2 είπε Βέβαια, το οτι κάποιος έχει προσληφθεί είτε ως μεγαλομανατζαρέος, είτε ως κλητήρας, δε σημαίνει πως το να πλύνει το ταπεράκι του ή το να δοκιμάσει να φτιάξει το καζανάκι που τρέχει στη τουαλέτα αποτελεί ντροπή. Απείρου κάλους σκηνικά με διευθύντριες να προσπαθούν να ξεβουλώσουν έναν νεροχύτη που έχει τιγκάρει απο τα ταπεράκια και η καθαρήστρια έτυχε να αρρωστήσει και χαρτογιακάδες να κάνουν οτι δουλεύουν στο γραφείο για να μη σηκωθούν να διορθώσουν αυτό που οι ίδιοι έκαναν. Όπως λέει και ένας σοφός "Πάντα ονειρευόμουν να κάνω μεγάλη καριέρα, μέχρι που συνειδητοποίησα πως θα πρέπει να ξυπνάω πρωί και να ασχολούμαι με ένα σωρό ηλίθιους κάθε μέρα" Επέκταση Για αυτό τους πληρώνουν όμως και πολύ καλύτερα από τους περισσότερους άλλους (τουλάχιστον στα εξωτερικά). Πάντως όπως όλα τα πράγματα σε αυτήν την ζωή, είναι και αυτό θέμα ισορροπίας και το τι θέλει ο καθένας από την ζωή του. Προσωπικά διάλεξα την ηρεμία και την εργασιακή "χαρά" από τα λεφτά. 1
pontez2 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Στις 5/3/2019 στις 7:08 ΠΜ, LongTom είπε Προσωπικά διάλεξα την ηρεμία και την εργασιακή "χαρά" από τα λεφτά. Είμαι 100% σίγουρος όμως οτι πρώτα βιωσες τη φάση "μεγάλη καριέρα, ικανοποιητικός μισθός, ασυνενοησία με συνάδελφους" και μετά διάλεξες την ηρεμία (κι εγω για αυτό γύρισα Ελλάδα )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα