Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Στην εργασία προσλαμβάνεσαι για να παρέχεις τις υπηρεσίες σου 8 ώρες. Αυτές τις 8 ώρες κάνεις ότι σου ζητάει ο εργοδότης. Αν δεν σου αρέσει απλά φευγεις. Δεν προσλήφθηκε και σαν γενικός διευθυντής και τον έβαλαν να καθαρίζει τουαλέτες. Τεχνικός Η/Υ είναι...

Επίσης προφανώς δεν είναι απαραίτητος σαν τεχνικός Η/Υ ολόκληρο το 8ωρο γιατί δεν υπάρχει τόση δουλειά. Οπότε υπάρχουν οι λύσεις:

1. Δουλευει + πληρώνεται για 4ωρο.
  2. Παίρνουν άλλον που τα κάνει όλα με τον ίδιο μισθό και τον διώχνουν τον φίλο
  3. Παραιτειται

Αυτα που λες στο : "Στην εργασία προσλαμβάνεσαι για να παρέχεις τις υπηρεσίες σου 8 ώρες. Αυτές τις 8 ώρες κάνεις ότι σου ζητάει ο εργοδότης.",

Τα εχεις δει καπου γραμμενα επισημα ?

6 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Ποιες είναι οι άλλες αρμοδιότητες; Αν είναι να βλέπει την αποθήκη ή καμιά απογραφή ΟΚ. Αν τον στέλνουν να πάει κάνα χαρτί στο ΙΚΑ πχ ΟΚ. Αν τον βάζουν να κάνει καφέδες ε μάλλον όχι. Εγώ θα έφευγα γιατί δε θα μου έδιναν το χρόνο να διαβάσω και να γίνω καλύτερος βασικά. Ο φίλος σου δεν κάνει για αυτή τη δουλειά γιατί δε ξέρει να μιλάει για να πουλήσει τον εαυτό του.

Δεν μου πε λεπτομεριες, αλλα απο οτι καταλαβα κατι για remote support ή και στο χωρο του πελατη και εγκατατασεις,εκπαιδευση σε ενα εξιδεικευμενο προγραμμα της εταιριας...

Τμημα που παντα ειχε εναν ανθρωπο αποκλειστικα και μαλιστα, καλυτερα πληρωμενο απο τον ιδιο !

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Άρα μια χαρά μέσα στην περιγραφή εργασίας του είναι , εγώ θα τον έδιωχνα αν ήμουν αφεντικό του. Αφού δεν καταλαβαίνει τι θέλει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρεαλιστικα μιλωντας, εφοσον του περισσευει χρονος και αυτα που του ζητανε σχετιζονται εστω και λιγο με το αντικειμενο του, τοτε να τα κανει. Εφοσον ανταποκριθει στα νεα καθηκοντα, τοτε μπορεις μετα απο 2-3-4 μηνες να ζητησει αυξηση απο το πλεον-ικανοποιημενο αφεντικο.

Αν την παρεις καλως, αν δεν την παρει, ας ζυγισει την κατασταση του τοτε με το τι μπορει να βρει στον αγορα εργασιας και ας κινηθει αναλογα.

Επεξ/σία από panos4tw
  • Like 4
Δημοσ.

Οτιδήποτε σχετίζεται με το job description μπορεί να ανατεθεί στον εκάστοτε υπάλληλο, σε οποιαδήποτε εργασιακή σχέση.

Αν ομως ως τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, του αναθέσουν λόγου χάρη να κάνει και εξωτερικές εργασίες, αυτό δεν έχει σχέση με την εργασία του. Θα το κάνει άμα θέλει και στο πλαίσιο της συναδελφικότητας. Αν όμως οι υπόλοιποι δε το κάνουν, δε θα το κάνει ούτε και αυτός.

Τουναντίον, αν σου ανατεθεί εργασία που θεωρητικά την κάνει κάποιος ανώτερος, μπορει να θεωρηθεί ως ευκαιρία την οποία αρπάζεις απο τα μαλλιά και μετά μπορεις να έχεις την προοπτική αναβάθμισης

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, georgerapp είπε

Παιδιά ολα θα τα δείξει ο χρονος και η τριβή.

Εγω ειμαι μηχανικος σε συνεργείο φορτηγών και έχω αποθήκη και κανενα πρακτορείο εξωτερικό να πάω ανταλλακτικά,φυσικα δεν ειναι μεσα στις αρμοδιότητες μου αυτα αλλά βάζουμε πλάτη που λεμε σε λογικά πάντα πλαίσια.

Για αυτο λεω η τριβή θα δείξει.

Εαν ο εργοδότης ειναι της λογικης της πλήρης εκμετάλλευσης θα σπάσεις και θα φύγεις.

Μη βαζει τετοια στο μυαλό του ακομα δεν πήγε.

Καλο ξεκινημα.

Δηλαδή εσύ θα περιμένες στο συνεργείο φορτηγών που θα δούλευες να είναι εκτός από εσένα αποθηκάριο και "παιδί για εξωτερικές δουλειές"

Δημοσ.
1 ώρα πριν, hammerd είπε

Μιλαμε παντα για Ελλαδα, που ο τεχνικος η/υ εχει μια πολυυυυυυυυυ ευρυτερη εννοια...δεν υπαρχει αυτο το δεν χρειαστηκε που λες.

δεν καταλαβες τι ειπα αλλα ΟΚ.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, hammerd είπε

Παιδες καλησπερα,

Ενας φιλος που προσληφθηκε σαν τεχνικος η/υ (εντος-εκτος), με ρωταει :

Αν εχω κανει μια συμφωνια σχετικα με τις αρμοδιοτητες μου στην εταιρια και μετα αρχιζουν

να προστιθενται και αλλες με το περασμα του χρονου, απο ποστα που αποχωρησαν οι εργαζομενοι,

η για διαφορους αλλους λογους, δεν θα πρεπει να μου δινουν κατι παραπανω ?

Και αν ναι ποσο σε τι ποσοστο ?

Ισχυει η δικαιολογια απο μερος του αφεντικου, οταν πηγα και ζητησα κατι παραπανω,

οτι "προλαβαινεις μεσα στο 8ωρο σου να το κανεις και αυτο..."  ???

Aς ριξει τον ρυθμο να μην προλαβαινει.Οσο πιο γρηγορος γινεται τοσο πιο πολυ θα τον πιανουν κοροιδο .Γιατι προφανως ο εργοδοτης θελει δυο εργαζομενους στην τιμη του ενος , σαν συσκευασια δωρο , ειδικα αν μετα απο ενα χρονικο διαστημα δεν υπαρχει η αναλογη οικονομικη ανταποδοτικοτητα

• Like 8
Δημοσ.

Κανεις δεν εχασε αν κανει κατι παραπανω στην δουλεια του απο αυτο που κανονικα ειναι να κανει.  

• Like 5
Δημοσ.
4 ώρες πριν, hammerd είπε

Κατω απο την ταμπελα του Τεχνικου Η/Υ, κανει ηδη απειρα πραγματα παραπανω απο αυτα για τα οποια τον ειχαν προσλαβει.

Απλα βλεπει οτι καθε τοσο του ζητανε να αναλαβει και κατι ακομα με αποκορυφωμα την απολυση ενος συναδελφου του και

να αναλαβει ολο τον ογκο δουλειας, με την δικαιολογια οτι προλαβαινει...

Οντως μονο σφουγγαρισμα και τουαλετες δεν εχει κανει, ακομα...

Μιλαμε παντα για Ελλαδα, που ο τεχνικος η/υ εχει μια πολυυυυυυυυυ ευρυτερη εννοια...δεν υπαρχει αυτο το δεν χρειαστηκε που λες.

Μονο στην Ελλάδα γίνονται αυτά .Δηλαδη 

να κλαίγεται ο φίλος του εργαζομένου σε φόρουμ και χωρίς λόγο μάλιστα .

Δημοσ.
2 ώρες πριν, bluesattack είπε

Aς ριξει τον ρυθμο να μην προλαβαινει.Οσο πιο γρηγορος γινεται τοσο πιο πολυ θα τον πιανουν κοροιδο .Γιατι προφανως ο εργοδοτης θελει δυο εργαζομενους στην τιμη του ενος , σαν συσκευασια δωρο , ειδικα αν μετα απο ενα χρονικο διαστημα δεν υπαρχει η αναλογη οικονομικη ανταποδοτικοτητα

Αυτό!

Ψάχνουν για θύματα. Ακόμα και σε δουλειές που παίρνουν υπαλλήλους όπου και όταν χρειάζεται βλέπεις τον έναν να τα ξύνει και τον άλλο να τρέχει σαν τον Βέγγο.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, DrLo είπε

Δηλαδή εσύ θα περιμένες στο συνεργείο φορτηγών που θα δούλευες να είναι εκτός από εσένα αποθηκάριο και "παιδί για εξωτερικές δουλειές"

Εσύ τι είσαι τώρα δηλαδή;

Δημοσ.

Αυτό μάλλον ειναι πολύ καλό.Εμενα καλό μου ακούγεται...Α παιδιά και κάτι άλλο: Τέρμα τα λεφτοδεντρα στην Ελλάδα μας!

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στη θέση του τεχνικού μπορεί μια μέρα να μην υπάρχει δουλειά τότε όπως τα λέτε θα πρέπει να πληρώνετε και να κάθεται. Αλλά δυστυχώς τα λεφτά δεν πέφτουν από τον ουρανό.

Επίσης ξεχάστε τις εποχές που υπήρχαν λεφτά γιατί τώρα και οι μικρό επιχειρήσεις περνάνε κρίση.

Θα πρέπει να βοηθήσει σε κάποιες δουλειές φυσικά μέσα στο 8ωρο του. Αν τον θέλουν για έξτρα δουλειές μετά του 8ωρου θα πρέπει να πληρωθεί έξτρα.

Να βοηθήσει όπου μπορεί και να κάνει τη δουλειά του σωστά χωρίς να κάνει δέκα ώρες δεν είναι κακό.

Πρέπει να σκεφτόμαστε λίγο και την επιχείρηση πως κρατιέται μια και οι εποχές είναι δύσκολες για όλους.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, giotis1982 είπε

Άρα μια χαρά μέσα στην περιγραφή εργασίας του είναι , εγώ θα τον έδιωχνα αν ήμουν αφεντικό του. Αφού δεν καταλαβαίνει τι θέλει.

Ακριβώς, ο τύπος θα δημιουργήσει θέματα, δεν κάνει για δουλειά. Να πάρει άλλο να έχει το κεφάλι του ήσυχο. 

Επεξ/σία από possiz
Δημοσ.

Συγνώμη αλλά οι δουλείες που είπε ο φιλος σου μια χαρά είναι και στο επάγγελμά του.

Άλλοι φτιάξαμε και καφέδες, σφουγγαρίσαμε , πέσαμε και στα 4 κάτω απο το γραφείο για να φτιάξουμε τα καλώδια και με προυπηρεσία ώς προγραμματιστές. Δεν πάθαμε κάτι , και όταν ήρθε η δύσκολη ώρα μείναμε εμείς και έφυγαν οι ντίβες. Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι.

Αλλά είμαστε οι περισσότεροι καλομαθημένοι σαν νέα γενιά , και μετά κλαιγόμαστε ότι δεν υπάρχουν δουλειές και το μεγαλύτερο ποσοστό που γνωρίζεις (εγώ τουλάχιστον) δεν θέλουν να κάνουν τίποτα παραπάνω απὀ αυτό που έχουν όρεξη.

Όλοι διευθυντές έχουν γεννηθεί σε αυτή την χώρα , έτσι όπως άνοιξες το ποστ νόμιζα ότι έβαζαν το παλικάρι να καθαρίσει τις τουαλέτες ( που δυστυχώς αν θές να προχωρήσεις ΝΑΙ μπορεί να το κάνεις και αυτό (προφανώς όταν είσαι στην αρχή της καριέρας σου ) )

• Like 3
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...