hammerd Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Παιδες καλησπερα, Ενας φιλος που προσληφθηκε σαν τεχνικος η/υ (εντος-εκτος), με ρωταει : Αν εχω κανει μια συμφωνια σχετικα με τις αρμοδιοτητες μου στην εταιρια και μετα αρχιζουν να προστιθενται και αλλες με το περασμα του χρονου, απο ποστα που αποχωρησαν οι εργαζομενοι, η για διαφορους αλλους λογους, δεν θα πρεπει να μου δινουν κατι παραπανω ? Και αν ναι ποσο σε τι ποσοστο ? Ισχυει η δικαιολογια απο μερος του αφεντικου, οταν πηγα και ζητησα κατι παραπανω, οτι "προλαβαινεις μεσα στο 8ωρο σου να το κανεις και αυτο..." ???
Nauths Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Καλά φίλε αυτό παίζει παντού. Θυμάμαι όταν είχα ξεκινήσει πήγα για ναυαγοσώστης σε πισίνα. Μου λέει μπορείς να αναλάβεις και το μπαρ. Ε να το αναλάβω. Και σέρβις στο μπαρ μετά. Του φεύγει και ο σερβιτόρος του εστιατορίου. Σέρβις και στο εστιατόριο. Όταν έκανα νύξη για 30% του μισθού που θα γλίτωνε από το εστιατόριο έκανε την παγωνα. Ε μετά έφυγα. Πολλά λέει η νομοθεσία, αλλά ακόμα περισσότερα οι άγραφοι νόμοι.
CyberWolf Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 14 λεπτά πριν, hammerd είπε Παιδες καλησπερα, Ενας φιλος που προσληφθηκε σαν τεχνικος η/υ (εντος-εκτος), με ρωταει : Αν εχω κανει μια συμφωνια σχετικα με τις αρμοδιοτητες μου στην εταιρια και μετα αρχιζουν να προστιθενται και αλλες με το περασμα του χρονου, απο ποστα που αποχωρησαν οι εργαζομενοι, η για διαφορους αλλους λογους, δεν θα πρεπει να μου δινουν κατι παραπανω ? Και αν ναι ποσο σε τι ποσοστο ? Ισχυει η δικαιολογια απο μερος του αφεντικου, οταν πηγα και ζητησα κατι παραπανω, οτι "προλαβαινεις μεσα στο 8ωρο σου να το κανεις και αυτο..." ??? Το να βοηθας δεν ειναι κακο μην το βλεπει σαν αγγαρεια οτι και αν κανει παντα κατι θα μαθαινει δεν λεω να παιρνει 520ε και να κανει 15 δουλειες αλλα γενικα θα το δει με την πορεια και θα πραξει αναλογα. 1 1
hammerd Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 10 λεπτά πριν, slk200gr είπε αν δεν θελει να δουλεψει ο ανθρωπος Εσυ φανταζομαι εχεις την ιδια λογικη με το αφεντικο του ναυαγοσωστη παραπανω...μαλιστα. 53 λεπτά πριν, Nauths είπε Καλά φίλε αυτό παίζει παντού. Θυμάμαι όταν είχα ξεκινήσει πήγα για ναυαγοσώστης σε πισίνα. Μου λέει μπορείς να αναλάβεις και το μπαρ. Ε να το αναλάβω. Και σέρβις στο μπαρ μετά. Του φεύγει και ο σερβιτόρος του εστιατορίου. Σέρβις και στο εστιατόριο. Όταν έκανα νύξη για 30% του μισθού που θα γλίτωνε από το εστιατόριο έκανε την παγωνα. Ε μετά έφυγα. Πολλά λέει η νομοθεσία, αλλά ακόμα περισσότερα οι άγραφοι νόμοι. Το συζητησα και με ενα φιλο μου που ειχε ζαχαροπλαστειο και μου ειπε "εγω φιλε, την κοπελα που ειχα να κανει ζαχαροπλαστικη, οταν τις ελεγα να αναλαβει και λαντζα, τις εδινα σχετικο επιδομα..." 3
BTL Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, hammerd είπε Παιδες καλησπερα, Ενας φιλος που προσληφθηκε σαν τεχνικος η/υ (εντος-εκτος), με ρωταει : Αν εχω κανει μια συμφωνια σχετικα με τις αρμοδιοτητες μου στην εταιρια και μετα αρχιζουν να προστιθενται και αλλες με το περασμα του χρονου, απο ποστα που αποχωρησαν οι εργαζομενοι, η για διαφορους αλλους λογους, δεν θα πρεπει να μου δινουν κατι παραπανω ? Και αν ναι ποσο σε τι ποσοστο ? Ισχυει η δικαιολογια απο μερος του αφεντικου, οταν πηγα και ζητησα κατι παραπανω, οτι "προλαβαινεις μεσα στο 8ωρο σου να το κανεις και αυτο..." ??? Αν ο χρόνος που αφιερώνει στο αντικείμενο του κάποιος δεν καλύπτει 8ωρο, δεν είναι κακό να βοηθά και σε άλλες δραστηριότητες. Λίγο πολύ όσοι δουλεύουμε στον ιδιωτικό τομέα προσπαθούμε να βοηθάμε όσο μπορούμε ώστε να συνεχίσει να υπάρχει ο οργανισμός/εταιρία που δουλεύουμε. Αν βέβαια κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να το κάνει, ίσως πρέπει να κοιτάξει να μεταπηδήσει σε μια επιχείρηση που το αντικείμενο «τεχνικός Η/Υ» δεν είναι επικουρική θέση αλλά βασικό κομμάτι της εμπορικής δραστηριότητας της. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2019 από BTL 3
georgerapp Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Παιδιά ολα θα τα δείξει ο χρονος και η τριβή. Εγω ειμαι μηχανικος σε συνεργείο φορτηγών και έχω αποθήκη και κανενα πρακτορείο εξωτερικό να πάω ανταλλακτικά,φυσικα δεν ειναι μεσα στις αρμοδιότητες μου αυτα αλλά βάζουμε πλάτη που λεμε σε λογικά πάντα πλαίσια. Για αυτο λεω η τριβή θα δείξει. Εαν ο εργοδότης ειναι της λογικης της πλήρης εκμετάλλευσης θα σπάσεις και θα φύγεις. Μη βαζει τετοια στο μυαλό του ακομα δεν πήγε. Καλο ξεκινημα.
vagos789 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Εξαρταται απο τον ογκο δουλειας και τις ευθυνες που αναλαμβανει καποιος Πχ η περιπτωση που περιγραφει ο Nauths ειναι ξεκαθαρα φαουλ του εργοδοτη γιατι απο 1 δουλεια κατεληξε να κανει 3 με μηδενικη αυξηση αποδοχων 1
sphinxgr Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Στην εργασία προσλαμβάνεσαι για να παρέχεις τις υπηρεσίες σου 8 ώρες. Αυτές τις 8 ώρες κάνεις ότι σου ζητάει ο εργοδότης. Αν δεν σου αρέσει απλά φευγεις. Δεν προσλήφθηκε και σαν γενικός διευθυντής και τον έβαλαν να καθαρίζει τουαλέτες. Τεχνικός Η/Υ είναι... Επίσης προφανώς δεν είναι απαραίτητος σαν τεχνικός Η/Υ ολόκληρο το 8ωρο γιατί δεν υπάρχει τόση δουλειά. Οπότε υπάρχουν οι λύσεις: Δουλευει + πληρώνεται για 4ωρο. Παίρνουν άλλον που τα κάνει όλα με τον ίδιο μισθό και τον διώχνουν τον φίλο Παραιτειται Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2019 από sphinxgr 7
slk200gr Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 59 λεπτά πριν, hammerd είπε Εσυ φανταζομαι εχεις την ιδια λογικη με το αφεντικο του ναυαγοσωστη παραπανω...μαλιστα. καλα το ειπες ,απλα φανταζεσαι 1 1 1
ikaruga24 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Παιδιά δεν γίνεται να κάνεις τα πάντα. Πρέπει να υπάρχει περιγραφή θέσης και να ξέρεις τα καθήκοντα σου αλλιώς είσαι ανεπαρκής σε όλα όσα κάνεις. Δεν είναι κακό να βοηθάς αλλά είναι κακό να αναλαμβάνεις και επιπλέον χρέη που θα έπρεπε να υπάρχει και άλλο άτομο και να πρέπει να αλλάζεις μυαλό και ταχύτητα ανάλογα με αυτό που κάνεις την δεδομένη στιγμή. Είναι ο καλύτερος τρόπος εκνευρισμού του εργαζόμενου και ταυτόχρονα ο καλύτερος τρόπος για να εξουθενωθει και να τα βροντηξει και να φύγει. Γι αυτό όταν πας έξω δεν κάνεις απολύτως τίποτα πέρα από τα καθήκοντα σου. 1
ManFromEarth Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, hammerd είπε Παιδες καλησπερα, Ενας φιλος που προσληφθηκε σαν τεχνικος η/υ (εντος-εκτος), με ρωταει : Αν εχω κανει μια συμφωνια σχετικα με τις αρμοδιοτητες μου στην εταιρια και μετα αρχιζουν να προστιθενται και αλλες με το περασμα του χρονου, απο ποστα που αποχωρησαν οι εργαζομενοι, η για διαφορους αλλους λογους, δεν θα πρεπει να μου δινουν κατι παραπανω ? Και αν ναι ποσο σε τι ποσοστο ? Ισχυει η δικαιολογια απο μερος του αφεντικου, οταν πηγα και ζητησα κατι παραπανω, οτι "προλαβαινεις μεσα στο 8ωρο σου να το κανεις και αυτο..." ??? Με τη λογικη του φιλου σου, αν για διαφορους λογους κανει λιγοτερα σε μια μερα (π.χ. δεν χρειαστηκε καποια τεχνικη υποστηριξη σε υ/η γιατι δουλευαν ολα καλα), θα πρεπει να πληρωθει κατι λιγοτερο.
slk200gr Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 α να παρουμε ακριβως τον νομο πανω στο θεμα αυτο,ο εργοδοτης εχει το δικαιωμα να αλαζει την εργασια του εργαζομενου αρκει να μην του δωσει εργασια πιο υποβαθμισμενη απο αυτην που κανει ,δηλαδη με προσλαμβανεις για τεχνικο υπολογιστων δεν μπορεις να με βαλεις να καθαριζω τουαλεττες μπορεις ομως να με βαλεις να κανω μια αλλη εργασια εφαμιλη με αυτην που προσληφθηκα ,τηλεφωο της επιθεωρηση εργασιας 21024842100 οποιος εχει απορια μπορει να ενημερωνεται χωρις να σε ρωτησουν τι και πως
hammerd Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Κατω απο την ταμπελα του Τεχνικου Η/Υ, κανει ηδη απειρα πραγματα παραπανω απο αυτα για τα οποια τον ειχαν προσλαβει. Απλα βλεπει οτι καθε τοσο του ζητανε να αναλαβει και κατι ακομα με αποκορυφωμα την απολυση ενος συναδελφου του και να αναλαβει ολο τον ογκο δουλειας, με την δικαιολογια οτι προλαβαινει... Οντως μονο σφουγγαρισμα και τουαλετες δεν εχει κανει, ακομα... 1 ώρα πριν, ManFromEarth είπε Με τη λογικη του φιλου σου, αν για διαφορους λογους κανει λιγοτερα σε μια μερα (π.χ. δεν χρειαστηκε καποια τεχνικη υποστηριξη σε υ/η γιατι δουλευαν ολα καλα), θα πρεπει να πληρωθει κατι λιγοτερο. Μιλαμε παντα για Ελλαδα, που ο τεχνικος η/υ εχει μια πολυυυυυυυυυ ευρυτερη εννοια...δεν υπαρχει αυτο το δεν χρειαστηκε που λες.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Ποιες είναι οι άλλες αρμοδιότητες; Αν είναι να βλέπει την αποθήκη ή καμιά απογραφή ΟΚ. Αν τον στέλνουν να πάει κάνα χαρτί στο ΙΚΑ πχ ΟΚ. Αν τον βάζουν να κάνει καφέδες ε μάλλον όχι. Εγώ θα έφευγα γιατί δε θα μου έδιναν το χρόνο να διαβάσω και να γίνω καλύτερος βασικά. Ο φίλος σου δεν κάνει για αυτή τη δουλειά γιατί δε ξέρει να μιλάει για να πουλήσει τον εαυτό του. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2019 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα