panoskatos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος χάσει χρήματα κατά την μεταφορά τους. Ο αδερφός μου δουλεύει σαν οδηγός σε μια εταιρία, δίνοντας και παίρνοντας δελτία για παραλαβή ή παράδοση κάποιες φορές παραλαμβάνει και κάποια χρήματα τα οποία τα δίνει στον εργοδότη. Μου είπε ότι την Παρασκευή έχασε 70€ και τώρα ο εργοδότης του απαιτεί να τα βάλει από την τσέπη του. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ρε παιδιά? Δεν είναι δουλειά του η αποστολή χρημάτων. Εγώ του είπα να πει ότι ουδεμία ευθύνη δεν πρέπει να έχει και ότι κάτι τέτοιο φαίνεται ότι το κάνει χαριστικά! Εσείς τι λέτε? Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2019 από panoskatos
stratosw Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Να προσεχει με τα ξενα χρηματα ή να αλλαξει δουλεια. Εννοειται τωρα θα τα πληρωσει απο την τσεπη του. Τετιοες εποχες το να πει οτι δε φερει ευθυνη και οτι το κανει χαριστικα, τον βλεπω στο ταμειο ανεργιας. Εξαιρεση αν κουβαλα συνεχεια πολλα λεφτα οποτε στο ηρεμο λεει στο αφεντικο οτι φοβαται για την ακεραιοτητα του. Αν το αφεντικο ειναι καφρος θα τον απολυσει ετσι κι αλλιως γιατι ψαχνει οδηγο, μεταφορεα, ταχυδρομο ΚΑΙ χρηματοκουβαλητη 11 1
hogsb Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, stratosw είπε Να προσεχει με τα ξενα χρηματα ή να αλλαξει δουλεια. Εννοειται τωρα θα τα πληρωσει απο την τσεπη του. Τετιοες εποχες το να πει οτι δε φερει ευθυνη και οτι το κανει χαριστικα, τον βλεπω στο ταμειο ανεργιας. Εξαιρεση αν κουβαλα συνεχεια πολλα λεφτα οποτε στο ηρεμο λεει στο αφεντικο οτι φοβαται για την ακεραιοτητα του. Αν το αφεντικο ειναι καφρος θα τον απολυσει ετσι κι αλλιως γιατι ψαχνει οδηγο, μεταφορεα, ταχυδρομο ΚΑΙ χρηματοκουβαλητη Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, ξέρεις υπάρχει νομοθεσία....δεν ξέρω τι ισχύει στην περίπτωση του φίλου ακριβώς αλλά είμαι σίγουρος πως δεν μπορεί να γίνει απόλυση για κάτι τέτοιο , πχ στις τράπεζες οι τελερ που δεν παίρνουν επίδομα ταμείου σε ενδεχόμενο λάθος χωρίς δόλο δεν έχουν καμία υποχρέωση να πληρώσουν ενδεχόμενο έλλειμμα , σε αντίθεση με αυτούς που παίρνουν επίδομα ταμείου, έχει να κάνει με την σύμβαση , εδώ τώρα δεν νομίζω καν να είναι στην αρμοδιότητα του η είσπραξη χρημάτων ....οπότε η απόλυση θα είναι παράνομη ...! Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2019 από hogsb 3 1
ziaba Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 νόμιμο ξενόμιμο... πιστεύω είναι θέμα ηθικής να επιστρέψει τα χρήματά από την στιγμή που ανέλαβε να τα μεταφέρει ( ας μιλούσε εκείνη την ώρα ότι ξες κάτι αν τα χάσω δεν έχω καμιά ευθύνη πλέον είναι αργά) ... εξάλλου δεν είναι κανά τεράστιο ποσό σε σχέση το να χάσει την δουλειά του ( εκτός αν δεν το ενδιαφέρει το συγκεκριμένο πόστο - εργασία ) 4
stratosw Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, hogsb είπε εδώ τώρα δεν νομίζω καν να είναι στην αρμοδιότητα του η είσπραξη χρημάτων ....οπότε η απόλυση θα είναι παράνομη ...! Ειμαστε σε αλλη χωρα και δεν το καταλαβα; Αν το αφεντικο θελει να τον απολυσει, λες να μην βρει αιτιολογια; Το αν ειναι παρανομο δεν ξερω, ποσο μαλλον οταν κουβαλα νομιμα παραστατικα και βεβαια δε μιλαμε για μεγαλα ποσα. Δεν υπερασπιζομαι το αφεντικο, αλλα σε μια εποχη με γερη ανεργια και μισθους πεινας να ζυγιζουμε την πραγματικοτητα και κατα περιπτωση να παιρνουμε αποφασεις. Αν τον αγχωνει ή δεν το εχει, ας το συζητησει με το αφεντικο του αλλα οχι με ατακες "ειναι παρανομο" ή "δεν ευθυνη και αρμοδιοτητα μου"
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 αν θες την δουλεια σου επιστρεφεις τα χρηματα αν δεν σε νοιαζει,κανεις οτι καταλαβαινεις. 1
zio10 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Πιστεύω κι εγώ ότι πρέπει να τα πληρώσει ή τουλάχιστον να προσφερθεί να το κάνει. Δεν ήξερε ότι θα κάνει κι αυτό όταν ξεκίνησε τη δουλειά;
Crybal Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δεν νομιζω οτι υπάρχει δουλειά οπου οι πωλητές και οι οδηγοι δεν κανουν εισπράξεις.Εαν δεν θε΄λεις να το κάνεις το λες στον εργοδότη σου ότι δεν θελεις.Μπορεις επίσης να τον ρωτησεις απο την αρχή τι γίνεται εαν τα χασεις,σου τα κλέψουν,παραλάβεις πλαστα κλπ.Τυπικα ή άτυπα συμβαίνει πιθανότατα σε όλες τις δουλειές.Και αφού τα παραλαμβάνεις είσαι υπεύθυνος γι αυτά.Εγω τουλάχιστον θα ένιωθα υπεύθυνος γι αυτά. 5
slk200gr Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι υποχρεωμενος να παιρνει χρηματα σε αυτην την περιπτωση σε κανει οδηγο-πωλητη εκτος αν βεβαια γινεται σπανια ,η δε απολυση μπορει να γινει ,στο αιτιολογικο δεν χρειαζεται να γραψεις επειδη εχασε τα χρηματα αλλα απλα βρε αδερφε κοιμασαι ορθιος και δεν μου κανεις,ηθικα πρεπει να τα δωσει διοτι οκ μπορει να τα εφαγε και με γκομενα που το ξερουμε εμεις-εργοδοτης? 1
ardi21 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Το οτι μπορει να μην ειναι στις αρμοδιοτητες του δεν νομιζω οτι ειναι μια σοβαρη δικαιολογια. Αυτα επρεπε να ξεκαθαριστουν απο την αρχη και αν ο αδερφος σου δεν ηθελε να αναλαβει τετοια ευθυνη να το ελεγε. Για μενα απο την στιγμη που την ανελαβε και εχασε τα χρηματα το σωστο ειναι να τα δωσει πισω. Αν ησουν εσυ αφεντικο μαλλον το ιδιο θα εκανες. Στην τελικη το αφεντικο του δεν ειναι υποχρεωμενο να πιστεψει οτι χαθηκαν, μπορει να σκεφτεται οτι τα εφαγε. Δεν λεω οτι ετσι εγινε αλλα καταλαβαινεις το σκεπτικο. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2019 από ardi21 1
slk200gr Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 5 λεπτά πριν, ardi21 είπε Το οτι μπορει να μην ειναι στις αρμοδιοτητες του δεν νομιζω οτι ειναι μια σοβαρη δικαιολογια. Αυτα επρεπε να ξεκαθαριστουν απο την αρχη και αν ο αδερφος σου δεν ηθελε να αναλαβει τετοια ευθυνη να το ελεγε. Γ και ομως ειναι σοβαρο γιατι αλαζει η συμβαση εργασιας ,την εχω πατησει και το προστιμο ειναι μεγαλο +επιβαρυνσεις αναλογα με τον καιρο που εργαζεται σαν εργοδοτης θα του τα κρατουσα απο τον μισθο αν εβλεπα αντιδραση θα του τα εδινα και θα τον εδιωχνα μετα απο εναμιση μηνα
ardi21 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, slk200gr είπε και ομως ειναι σοβαρο γιατι αλαζει η συμβαση εργασιας ,την εχω πατησει και το προστιμο ειναι μεγαλο +επιβαρυνσεις αναλογα με τον καιρο που εργαζεται σαν εργοδοτης θα του τα κρατουσα απο τον μισθο αν εβλεπα αντιδραση θα του τα εδινα και θα τον εδιωχνα μετα απο εναμιση μηνα Δεν ειμαι ειδικος αλλα προσωπικα δεν ξερω κανεναν οδηγο που να εχει παρε-δωσε με εταιρειες και να μην κουβαλαει χρηματα πανω του. Απο εκει και περα αν θελει να το τραβηξει το θεμα ας παρει την συμβαση του και να δει ακριβως τις αρμοδιοτητες του. Απο την αλλη ομως ειχε δεχτει αυτην την αρμοδιοτητα οταν του το προτεινε. Γενικα το θεμα ειναι πολυπλοκο. Η ουσια ειναι μια για μενα: Οταν δεχεσαι κατι και κανεις λαθος το σωστο ειναι να το πληρωνεις. Αλλιως μπορεις να πεις "αυτο δεν μπορω να το κανω". Και στις 2 περιπτωσεις υπαρχουν συνεπειες. Στην πρωτη περιπτωση βαζεις χρηματα απο την τσεπη σου και στην δευτερη μπορει να μην παρεις την δουλεια. Αλλα τουλαχιστον θα εισαι ξεκαθαρος. Θα σου δωσω ενα παραδειγμα: Στην δουλεια που ειμαι τωρα μου ειπαν να κανω format σε ενα pc. Γνωριζω απο υπολογιστες, το εχουν δει και γι'αυτο μου το προτειναν. Εχω κανει πολλα format στην ζωη μου αλλα αρνηθηκα. Δεν αρνηθηκα επειδη βαριομουν αλλα τους ειπα "δεν αναλαμβανω την ευθυνη να κανω κατι σε ενα pc τριτου και μαλιστα σε εργασιας διοτι αν κατι παει στραβα (που δεν παιζει να παει κατι αλλα οκ) δεν θελω να χρεωθω το λαθος, απο την στιγμη που το αντικειμενο μου δεν εχει καμια σχεση με αυτο που μου ζητατε". Και το καταλαβαν. Τωρα αν ο εργοδοτης μου ηταν τοσο χαζος και με εδιωχνε για κατι τετοιο ας το εκανε. Δεν θα ηθελα ουτε εγω να δουλευω για εναν τετοιο τυπο. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2019 από ardi21 1
slk200gr Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 εχω φαει προστιμο γιαυτο το θεμα υπαρχει ο οδηγος (χωρις να παιρνει χρηματα ) και ειδικοτητα οδηγος-πωλητης (ασχετα που δεν κανει πωλησεις )που μπορει να εισπραττει χρηματα ,αυτα ειναι και τελος ,να καταλαβεις ολοι οι οδηγει που μεταφεουν αναψυκτικα,μπυρες και πληρωνονται ειναι οδηγοι -πωλητες δικαιωμα που πηραν την δεκαετια του 80 και οπου η συμβαση τους ειναι μεγαλυτερη +ποσοστο επι των πωλησεω ασχετα που δεν κανου πωλησεις απλα εισπραττουν
vagos789 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Οταν αναλαμβανεις υποχρεωσεις πρεπει να τις τηρεις Οταν κανεις λαθη,να τα πληρωνεις,και καποιο λαθος εγινε,πρεπει να βρει σε ποιο σημειο εγινε για να μην το επαναλαβει,οχι να ψαξει πως θα φορτωσει αλλου τις ευθυνες και να χασει και τη δουλεια του για 70 ευρω 1
andrapos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Όταν κάνεις κάτι χαριστικά δεν σημαίνει ότι δεν έχεις και καμιά ευθύνη.Η χάρη που κάνει στο αφεντικό του περιλαμβάνει και την ευθύνη της μεταφοράς και αν δεν μπορεί να κάνει αυτή τη χάρη καλύτερα να το ξεκαθαρίσει.Ειδικά όταν μιλάμε για λεφτά εσύ που είσαι αδερφός του μπορεί να τον κόβεις ότι δεν τα έκλεψε τα λεφτά αλλά ο εργοδότης μπορεί να έχει και τις αμφιβολίες του.. Εξαρτάται και πόσα χρόνια είναι στην δουλειά βέβαια,αν είναι 10 χρόνια υπάλληλος και δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα εγώ δεν θα του τα ζητούσα.Αν είναι 1-2 μήνες στη δουλειά είναι λογικό να τα ζητήσει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα