Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκίνησα σε νέα εργασία μέσα Δεκεμβρίου 2018 (και συνεχίζω) μετά περίπου από έναν χρόνο ανεργίας. 

Μόλις χθες παρατήρησα στο σαιτ τού ΙΚΑ ότι μπήκαν τα ένσημα του Δεκέμβρη. Του Ιανουαρίου κάτι του Φεβρουάριου δεν φαίνονται ακόμη. 

Αυτό σημαίνει ότι έχω ασφάλεια η Πρπει να συμπληρώσω ένα αριθμό ενσημων που να φαίνονται φυσικά και στο σαιτ ??

(να αναφέρω, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο επίσης, θυμάμαι από την προηγούμενη εργασία ή ασφάλεια έληγε τέλη Φεβρουάριου 2019 ) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περνα μια βολτα  απο τα γραφεια του ικα και ρωτα καποιον νεαρο υπαλληλο να σου πει.Μην το κομποδεσεις οτι ετσι ειναι , επειδη ετσι δειxνει το site και απλα περιμενεις , στο λεω απο προσωπικη εμπειρια.

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.

Καταρχάς μπες και ρίξε μια ματιά εδώ > https://apps.ika.gr/eInsEligibility/
να δεις αν είσαι μέσα στις ημερομηνίες που ανανεώθηκαν.  Αν έχεις
ασφαλιστική ικανότητα χαλάρωσε και κάνε υπομονή, όπως είπαν τα
παιδιά πιο πάνω αργούν να φανούν τα ένσημα των τελευταίων μηνών
στο σύστημα. Αν όμως δεν έχεις ασφαλιστική ικανότητα,  περνάς από
ΙΚΑ και μητρώο ασφαλισμένων για απορίες και εκτύπωση ενσήμων.

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, agrio.imeros είπε

Καταρχάς μπες και ρίξε μια ματιά εδώ > https://apps.ika.gr/eInsEligibility/
να δεις αν είσαι μέσα στις ημερομηνίες που ανανεώθηκαν.  Αν έχεις
ασφαλιστική ικανότητα χαλάρωσε και κάνε υπομονή, όπως είπαν τα
παιδιά πιο πάνω αργούν να φανούν τα ένσημα των τελευταίων μηνών
στο σύστημα. Αν όμως δεν έχεις ασφαλιστική ικανότητα,  περνάς από
ΙΚΑ και μητρώο ασφαλισμένων για απορίες και εκτύπωση ενσήμων.

θενκς μαν,μπηκα και αναφερει δεν εχω ασγαλιστικη ικανοτητα

-εχω την εντυπωση οτι για να εχω πρπει να εμφανιζονται στο σαιτ του ικα πανω απο 60????

με φουλ ιανουαριο-φεβρουαριο μισο δεκεμβρη και αυτες τις μερες του μαρτη εχω πανω απο 60,αλλα ακομη δεν εμφανιζονται στο σαιτ,αρα περιμενω να περασουν στο συστημα,λογικα καπως ετσι δεν ειναι??

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, di maria kun είπε

θενκς μαν,μπηκα και αναφερει δεν εχω ασγαλιστικη ικανοτητα

-εχω την εντυπωση οτι για να εχω πρπει να εμφανιζονται στο σαιτ του ικα πανω απο 60????

με φουλ ιανουαριο-φεβρουαριο μισο δεκεμβρη και αυτες τις μερες του μαρτη εχω πανω απο 60,αλλα ακομη δεν εμφανιζονται στο σαιτ,αρα περιμενω να περασουν στο συστημα,λογικα καπως ετσι δεν ειναι??

Καλύτερα να κάνεις ένα τηλέφωνο στο ΙΚΑ, στο μητρώο συγκεκριμένα ή να περάσεις από εκεί.
Στο λέω αυτό γιατί όταν μπαίνει ο Μάρτιος και γίνονται οι ανανεώσεις πηγαίνει και σ΄αυτούς
η νέα εγκύκλιος με ότι αφορά για τις προϋποθέσεις για την ασφαλιστική ικανότητα,  οπότε ότι
σε πούμε εδώ για ότι ίσχυε για το 2018  μπορεί να είναι λάθος και να μην ισχύει για το 2019.
Το σίγουρο είναι ότι αφού δουλεύεις και κολλάς ένσημα, θα έχεις ασφάλεια αλλά καλά θα είναι
να μάθεις από πότε θα ισχύει. Συν ότι θα μας ενημερώσεις και μας τι παίζει για φέτος... :rolleyes:

Δημοσ.
Στις 4/3/2019 στις 2:34 ΠΜ, di maria kun είπε

Ξεκίνησα σε νέα εργασία μέσα Δεκεμβρίου 2018 (και συνεχίζω) μετά περίπου από έναν χρόνο ανεργίας. 

Μόλις χθες παρατήρησα στο σαιτ τού ΙΚΑ ότι μπήκαν τα ένσημα του Δεκέμβρη. Του Ιανουαρίου κάτι του Φεβρουάριου δεν φαίνονται ακόμη. 

Αυτό σημαίνει ότι έχω ασφάλεια η Πρπει να συμπληρώσω ένα αριθμό ενσημων που να φαίνονται φυσικά και στο σαιτ ??

(να αναφέρω, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο επίσης, θυμάμαι από την προηγούμενη εργασία ή ασφάλεια έληγε τέλη Φεβρουάριου 2019 ) 

Και η κόρη μου είχε πιάσει δουλειά μέσα Δεκεμβρίου του 2017 όμως.Αν και από τη δουλειά της τέλος του μήνα τα ένσημα στέλνονταν κανονικά στο ΙΚΑ για να της θεωρήσουν βιβλιάριο υγείας πήγε Μάης γιατί τότε φάνηκαν τα ένσημα στο σύστημα του ΙΚΑ.Επειδή ήθελε οποσδήποτε την ασφάλιση κάπου το Μάρτη νομίζω της το έκαναν σαν άνεργη ανασφάλιστη όπως τον προηγούμενο χρόνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...