Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Βέβαια μία φορά που πάρκαρα πίσω του, βγήκε από μέσα μια εντελώς ΟΚ κυρία και έβγαλε από τα πίσω καθίσματα 2 εντελώς κινητικά ΟΚ παιδάκια και πήγαν περπατώντας εντελώς φυσιολογικά στο σπίτι τους.........

Αναπηρος δεν ειναι μονο οποιος εχει καποιο κινητικο προβλημα. 

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Μάκαρος είπε

Αναπηρος δεν ειναι μονο οποιος εχει καποιο κινητικο προβλημα. 

Συμφωνώ απόλυτα οτι δεν ειναι ορατές όλες οι αναπηρίες αλλά δικαίωμα για στάθμευση σε δημόσια αναπηρική θέση έχει μόνο όποιος είναι κάτοχος της μπλε κάρτας που εκδίδεται απο το υπουργείο συγκοινωνιών. Δηλαδή κινητική αναπηρία 80% τουλαχιστον στα κάτω άκρα. το χαρτί απο το ΚΕΠΑ που αφήνουν κάποιοι στο ταμπλό του αυτοκινήτου με κάποιου είδους ποσοστό αναπηρίας για οποιονδηποτε λόγο και περιμένουν να μην τους γραψουν, ΔΕΝ δινει δικαιωμα καταληψης της θέσης.

Επεξ/σία από G.bar
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, focused111 είπε

Βασιλη (συνονοματε 😁) ο joshua καλα τα λεει, γιατι δε γινεται να ερχεται η αστυνομια να κοβει κλησεις για παρανομο παρκαρισμα σε παρκαρισμενο αυτοκινητο μπροστα απο πινακιδα για parking, και να μην υπαρχει γκαραζ εκει. Τα εγραψα μπερδεμενα αλλα πιστευω καταλαβες τι εννοω?

Εαν δεν υπαρχει γκαραζ κλπ απο πισω με εμφανη θεση για παρκαρισμα αυτοκινητου εχεις δικιο.Δεν ειναι παραβαση.

(για καποιο λογο δεν με αφηνει να γραψω κατω απο καθε παραθεση)

joshua21 ,kαπου ξαναδιαβασα κατι σχετικο με αδειες απο τον δημο.Η τροχαια (η αστυνομια ερχεται σε τηλ.κληση) γραφει οποιονδηποτε εμποδιζει την διελευση σε χωρο παρκαρισματος ,ειτε ειναι αυτος κλειστος χωρος parking,ειτε πυλωτη,ειτε πορτα συρωμενη συνεργειου που δεν φαινεται αν μπαινει μεσα οχημα ή οτιδηποτε αλλο.

8 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Φίλε μου μην μπερδεύεσαι, εσύ φυσικά και δεν χρειάζεσαι καμιά απόφαση του δήμου για να μπεις στο parking σου, δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Είπα πως η τροχαία ΔΕΝ μπορεί να βεβαιώσει παράβαση χωρίς τέτοια απόφαση.

Επεξ/σία από vasilllis
Δημοσ.

Ένας φίλος με το ίδιο πρόβλημα αφού βαρέθηκε να τσακώνεται, αγόρασε ένα σαράβαλο μηχανάκι με 150 ευρώ και το πάρκαρε μόνιμα μπροστά από το γκαράζ του. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Εαν δεν υπαρχει γκαραζ κλπ απο πισω με εμφανη θεση για παρκαρισμα αυτοκινητου εχεις δικιο.Δεν ειναι παραβαση.

Τώρα μην κοροιδευομαστε,όσοι παρκαρουν και κλείνουν γκαράζ και εξόδους αυτοκινήτων,μια χαρά βλέπουν οτι ειναι γκαραζ και το κανουν εν γνώση τους.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vasilllis είπε

joshua21 ,kαπου ξαναδιαβασα κατι σχετικο με αδειες απο τον δημο.Η τροχαια (η αστυνομια ερχεται σε τηλ.κληση) γραφει οποιονδηποτε εμποδιζει την διελευση σε χωρο παρκαρισματος ,ειτε ειναι αυτος κλειστος χωρος parking,ειτε πυλωτη,ειτε πορτα συρωμενη συνεργειου που δεν φαινεται αν μπαινει μεσα οχημα ή οτιδηποτε αλλο.

Φίλε μου αν τα πράγματα είναι όπως τα περιγράφεις, δλδ το όργανο μπορεί να δώσει κλήση όπου νομίζει, τότε τι νόημα έχουν οι άδειες από τον δήμο?

Η τροχαία - όπως έγραψα και παραπάνω - μπορεί να δώσει κλήση ΜΟΝΟ σε σημείο που απαγορεύεται η στάθμευση, δεν μπορεί να αποφασίσει αυθαίρετα αν η στάθμευση απαγορεύεται ή όχι.

Τώρα όσον αφορά την απαγόρευση στάθμευσης μπροστά σε parking, ο μόνος που μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιο κομμάτι του δρόμου είσοδο/έξοδο parking και για αυτό το λόγο να απαγορεύσει τη στάθμευση στο συγκεκριμένο σημείο είναι ο δήμος.

Δες παρακάτω το site ενός τυχαίου δήμου που γράφει αναλυτικά για κάθε περίπτωση τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά για να χορηγήσει άδεια εισόδου/εξόδου οχημάτων:

http://www.nafpaktos.gr/υπηρεσιεσ-2/τεχνικές-υπηρεσίες/δικαιολογητικα-για-τουσ-πολιτεσ/δικαιολογητικα-εκδοσησ-αδειασ-τοποθ

Δες επίσης και μια τυχαία απόφαση ενός τυχαίου δήμου για χορήγηση αδείας εισόδου/εξόδου οχημάτων σε ιδιωτικό parking:

http://www.korinthos.gr/el/ΟΔήμος/Ενημέρωση/ΑποφάσειςΕπιτροπήςΠοιότηταςΖωής/tabid/421/ctl/Details/mid/915/ItemID/8871/Default.aspx

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To παρκιν πρέπει να έχει άδεια καλά τα λέει ο joshua21. Διαφορετικά φίλε βασίλη αν έχεις αυθέραιτα πινακίδα και έστω κόψουν κλήση αν κάνει έφεση θα την πληρώσει αυτός με την παράνομη πινακίδα.

Στο θέμα του ts όμως, πιστεύω ότι ο γείτονας σου έχει ψυχολογικό θέμα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τον κάνεις να σταματήσει, αλλά δεν νομίζω ότι είσαι διατεθημένος. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε παράνομες μεθόδους. Αλλά από την στιγμή που δεν είσαι έτοιμος ούτε αστυνομία να καλέσεις ούτε να το συζητήσεις μαζί του? Ποιος ο λόγος που ανοίγεις το θέμα.? Απλά για να μας πεις το παράπονο σου.?

Επεξ/σία από armagedwnn
Δημοσ.
2 ώρες πριν, G.bar είπε

Συμφωνώ απόλυτα οτι δεν ειναι ορατές όλες οι αναπηρίες αλλά δικαίωμα για στάθμευση σε δημόσια αναπηρική θέση έχει μόνο όποιος είναι κάτοχος της μπλε κάρτας που εκδίδεται απο το υπουργείο συγκοινωνιών. Δηλαδή κινητική αναπηρία 80% τουλαχιστον στα κάτω άκρα. το χαρτί απο το ΚΕΠΑ που αφήνουν κάποιοι στο ταμπλό του αυτοκινήτου με κάποιου είδους ποσοστό αναπηρίας για οποιονδηποτε λόγο και περιμένουν να μην τους γραψουν, ΔΕΝ δινει δικαιωμα καταληψης της θέσης.

Αυτο δεν το γνωριζα ειναι η αληθεια. (οτι επιτρεπεται μονο απο κινητικες ασθενειες). 

Παντως οσες φορες εχω παρκαρει μαζι με τη μανα μου σε αναπηρικη θεση (πασχει απο ΣΚΠ), παντα το χαρτι των ΚΕΠΑ αφηναμε και δεν αντιμετωπισαμε ποτε προβλημα. 

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, Μάκαρος said:

Αυτο δεν το γνωριζα ειναι η αληθεια. (οτι επιτρεπεται μονο απο κινητικες ασθενειες). 

Παντως οσες φορες εχω παρκαρει μαζι με τη μανα μου σε αναπηρικη θεση (πασχει απο ΣΚΠ), παντα το χαρτι των ΚΕΠΑ αφηναμε και δεν αντιμετωπισαμε ποτε προβλημα. 

Δεν νομίζω ότι είναι μόνο για "κινητικές ασθένειες" αλλά το να δημιουργεί κινητικό πρόβλημα. Υποθέτω ότι αν πχ έχεις έστω και 80% αλλά δεν σου δημιουργεί κινητικό πρόβλημα, δεν έχει πρακτικό νόημα να παρκάρεις σε θέση ΑΜΕΑ ώστε να είσαι "κοντά" στον προορισμό σου. Όταν το είχα ψάξει για τον πατέρα μου που είχε 80% δεν νομίζω ότι μπορούσε διότι δεν έλεγε κάτι για κινητική αναπηρία κι έτσι το χαρτί του ΚΕΠΑ

Επεξ/σία από ThReSh
Επισκέπτης
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

To παρκιν πρέπει να έχει άδεια καλά τα λέει ο joshua21. Διαφορετικά φίλε βασίλη αν έχεις αυθέραιτα πινακίδα και έστω κόψουν κλήση αν κάνει έφεση θα την πληρώσει αυτός με την παράνομη πινακίδα.

Στο θέμα του ts όμως, πιστεύω ότι ο γείτονας σου έχει ψυχολογικό θέμα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τον κάνεις να σταματήσει, αλλά δεν νομίζω ότι είσαι διατεθημένος. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε παράνομες μεθόδους. Αλλά από την στιγμή που δεν είσαι έτοιμος ούτε αστυνομία να καλέσεις ούτε να το συζητήσεις μαζί του? Ποιος ο λόγος που ανοίγεις το θέμα.? Απλά για να μας πεις το παράπονο σου.?

Ο αριθμός άδειας με αντίστοιχη ταμπέλα είναι υποχρεωτικός μόνο όταν έχει γίνει αλλαγή χρήσης του χώρου, δηλαδή απο μαγαζί π.χ. έγινε πάρκινγκ.

Αν στην άδεια της οικοδομής έχει προβλεβθει χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, αναφέρεται συγκεκριμενα δηλαδή,τοτε δεν χρειάζεται καμμία ταμπέλα,η είσοδος/έξοδος και το πάρκινγκ είναι νόμιμο,και αρκεί ενα σήμα οτι απαγορεύεται το παρκάρισμα.

Οποτε είναι υποχρεωμένη να κόβει η κλήση η τροχαία,η οποία πάντα θα κόψει κλήση όταν κάποιος κλείνει την εξοδο αυτοκινητου,άσχετα αν έχει σήμανση ή όχι,επειδή δεν γνωρίζει αν υπάρχει στην οικοδομική άδεια το πάρκινγκ.Αν ο παραβάτης νομίζει οτι κακώς έφαγε κλήση,ας πάει να κάνει καταγγελία στη πολεοδομία.Αν έχει δίκαιο θα δικαιωθεί.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jmmys είπε

Ο αριθμός άδειας με αντίστοιχη ταμπέλα είναι υποχρεωτικός μόνο όταν έχει γίνει αλλαγή χρήσης του χώρου, δηλαδή απο μαγαζί π.χ. έγινε πάρκινγκ.

Αν στην άδεια της οικοδομής έχει προβλεβθει χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, αναφέρεται συγκεκριμενα δηλαδή,τοτε δεν χρειάζεται καμμία ταμπέλα,η είσοδος/έξοδος και το πάρκινγκ είναι νόμιμο,και αρκεί ενα σήμα οτι απαγορεύεται το παρκάρισμα.

Οποτε είναι υποχρεωμένη να κόβει η κλήση η τροχαία,η οποία πάντα θα κόψει κλήση όταν κάποιος κλείνει την εξοδο αυτοκινητου,άσχετα αν έχει σήμανση ή όχι,επειδή δεν γνωρίζει αν υπάρχει στην οικοδομική άδεια το πάρκινγκ.Αν ο παραβάτης νομίζει οτι κακώς έφαγε κλήση,ας πάει να κάνει καταγγελία στη πολεοδομία.Αν έχει δίκαιο θα δικαιωθεί.

Μα δεν μιλάω για όταν στην άδεια οικοδομής αναγράφεται άδεια στάθμευσης. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που κάποιος βάζει από μονος του σήμανση να μην παρκάρουν, χωρίς την απαραίτητη άδεια.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εκεί ναι,απλά εσύ δεν το γνωρίζεις αυτό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...