Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδια, θέλω να σας ρωτήσω τι θα κανατε αμα εισασταν στην θέση μου.Λοιπον εχω δυστυχώς ηλίθιους γείτονες , μένω σε γειτονιά που εχει άπειρο πάρκινγκ,απλά ο καθένας θελει να αφήνει το αυτοκίνητο του ΑΚΡΙΒΩΣ κάτω απο το σπίτι του και οχι 10 μέτρα πιο πάνω και το θέμα ειναι ότι μου κλείνουν ΣΥΝΕΧΩΣ το γκαράζ βρε τι no parking εχω βάλει , τι εχω παρακαλέσει τιποτα....Το θέμα ειναι ότι εχω και την γιαγιά στο σπίτι και αμα χρειαστεί κατι δεν μπορώ να τρέχω να τους λεω πάρτε το αυτοκίνητο για να βγω.Δηλαδη έλεος πια,στην Θεσσαλονίκη εχω ζήσει κέντρο και τέτοια δεν κάνανε ..... εδω εχει μέρος για 30 αμάξια σε απόσταση 10 μέτρων και απλά με κλείνουν.Τι θα κανατε στην θέση μου....μου ερχεται δηλαδή να κανω καμια ανώνυμη καταγγελία να έρθουν να τους τα σηκώσουν αλλα δεν θέλω να μπλέξω 

Επεξ/σία από Giannhs aibalhs
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το πάρκινγκ σου είναι νόμιμο?

Εφόσον είσαι εσύ κομπλέ αυτό που κάνουν είναι τέρμα απαράδεκτο, εντάξει μία δύο θα ειδοποιήσεις, θα κάνεις και διαγράμμιση αν δεν φαίνεται καλά. Αλλά αν το κάνουν τα ίδια άτομα τότε κάποιο πρόβλημα προσωπικό έχουν. Η λύση είναι η αστυνομία μόνο.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξερω αν πρεπει υποχρεωτικα να είναι νομιμο .Αν στο δρομο παρκαρισμένοι νομιμα μας κλεισει καποιος τι γινεται ?

Μου εχει τυχει και φωναξα το 100 και μου ειπε ότι μονο κλιση μπορουν να του δωσουν.

Ευτυχως ακουσε τα κορναρίσματα που ειχα κανει και το πηρε.

Δημοσ.

Πρόσφατα μου είχε κλεισει κάποιος το γκαράζ με το αυτοκίνητο μου μέσα. Είπα να ακολουθήσω τη νόμιμη οδό και πηρα την αστυνομία.. 3 φορές, για να έρθουν μετά απο 3 ώρες και να τον γραψουν 20 ευρώ. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Giannhs aibalhs είπε

Γεια σας παιδια, θέλω να σας ρωτήσω τι θα κανατε αμα εισασταν στην θέση μου.Λοιπον εχω δυστυχώς ηλίθιους γείτονες , μένω σε γειτονιά που εχει άπειρο πάρκινγκ,απλά ο καθένας θελει να αφήνει το αυτοκίνητο του ΑΚΡΙΒΩΣ κάτω απο το σπίτι του και οχι 10 μέτρα πιο πάνω και το θέμα ειναι ότι μου κλείνουν ΣΥΝΕΧΩΣ το γκαράζ βρε τι no parking εχω βάλει , τι εχω παρακαλέσει τιποτα....Το θέμα ειναι ότι εχω και την γιαγιά στο σπίτι και αμα χρειαστεί κατι δεν μπορώ να τρέχω να τους λεω πάρτε το αυτοκίνητο για να βγω.Δηλαδη έλεος πια,στην Θεσσαλονίκη εχω ζήσει κέντρο και τέτοια δεν κάνανε ..... εδω εχει μέρος για 30 αμάξια σε απόσταση 10 μέτρων και απλά με κλείνουν.Τι θα κανατε στην θέση μου....μου ερχεται δηλαδή να κανω καμια ανώνυμη καταγγελία να έρθουν να τους τα σηκώσουν αλλα δεν θέλω να μπλέξω 

Συνηθισμένη ελληνική νοοτροπία,καθαρά ελληνική.

Και αυτός που σε κλείνει,δεν τον νοιάζει αν είναι νόμιμο το πάρκινγκ ή οχι, αν έχει η οικοδομή άδεια για θέση στάθμευσης,δεν μπορεί να το ξέρει έτσι και αλλιως,δεν τον ενδιαφέρει.Είναι αυτός ο ίδιος που δεν θα τον νοιαξει να κλείσει ράμπες, θέσεις ΑΜΕΑ και να διπλοπαρκαρει και να φύγει.

Φυσικά εξίσου καγκουρες είναι και αυτοι που καβατζωνουν θέσεις στάθμευσης στο δρόμο,βάζοντας κουβάδες,καρέκλες,τσιμέντα,πέτρες κλπ.

Στην Ελλάδα έτσι είναι, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Μην περιμένεις πολιτισμένη οδηγική συμπεριφορά.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Giannhs aibalhs είπε

Άσχετα τι θα κάναμε εμείς, εφόσον εσύ δεν είσαι διατεθειμένος ούτε καν να κάνεις καταγγελία η μόνη λύση είναι να το παρκάρεις απέξω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Ευγενική παρατήρηση.

2) Παρατήρηση με ανεβασμένο τόνο.

3) Κλήση στο 100.

4) Χαρακιές στο αμάξωμα.

5) Ξύλο.

6) Όπλο, μπαμ.

Μ' αυτή τη σειρά πάει. :P

Ε, έως το 3ο βήμα συστήνω να το δοκιμάσεις, πιο μετά νομίζω είναι too much. 

Επεξ/σία από Haldol
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Haldol είπε

1) Ευγενική παρατήρηση.

2) Παρατήρηση με ανεβασμένο τόνο.

3) Κλήση στο 100.

4) Χαρακιές στο αμάξωμα.

5) Ξύλο.

6) Όπλο, μπαμ.

Μ' αυτή τη σειρά πάει. :P

Ε, έως το 3ο βήμα συστήνω να το δοκιμάσεις, πιο μετά νομίζω είναι too much. 

Η αυτοδικια δε θα βοηθήσει νομίζω ενώ είστε γείτονες. Τροχαία κάθε φορά ακόμα και να μη θες να φύγεις. Μόλις τον δεις κλήση. Έτσι και αλλιώς έχουμε ταμεία να γεμίσουμε.

Όσο για τις χαρακιές διαφωνώ. Υγρό φρένων. Δε θα υπάρχει τούτου μετά να σε κλείνει.

Δημοσ.

Η γιαγιά εχει κινητικό πρόβλημα?

Πινακίδα πάρκινγκ για άτομα με ειδικές ανάγκες? 

Σε ενα άτομο επειδή ειχε παρκάρει σε πάρκινγκ όπου ηταν για άτομα με ειδικές ανάγκες του πηραν τις πινακίδες 😊

Δεν ειμαι 100% σίγουρος αν θα δουλέψει αλλα για ρίξε μια ματια 😉

Επισκέπτης
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Eλληνας είπε

Η γιαγιά εχει κινητικό πρόβλημα?

Πινακίδα πάρκινγκ για άτομα με ειδικές ανάγκες? 

Σε ενα άτομο επειδή ειχε παρκάρει σε πάρκινγκ όπου ηταν για άτομα με ειδικές ανάγκες του πηραν τις πινακίδες 😊

Δεν ειμαι 100% σίγουρος αν θα δουλέψει αλλα για ρίξε μια ματια 😉

Πλάκα κανεις έτσι;😀Ελλαδα είσαι,από πότε σέβεται ο μεσος Ελληνας πάρκινγκ για ατομα με ειδικές αναγκες;;;;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jmmys είπε

Πλάκα κανεις έτσι;😀Ελλαδα είσαι,από πότε σέβεται ο μεσος Ελληνας πάρκινγκ για ατομα με ειδικές αναγκες;;;;

Αν θέλει ας μην το σέβεται.. απλά δεν θα εχει πινακίδες +πρόστιμο

Επισκέπτης
Δημοσ.

Η αφαίρεση πινακίδων δεν βοηθάει τον άλλον αν θελει να φύγει εκείνη τη στιγμη.Εντελώς ανουσιο και κουτο μέτρο.Παραμένει εγκλωβισμένος.

Γερανός χρειάζεται, όπως κανουν εξω σε τέτοιες παραβάσεις,σήκωμα,αρκετες εκατοντάδες ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση διπλωματος.Μετα δύσκολα θα το ξανακάνει.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, jmmys είπε

Η αφαίρεση πινακίδων δεν βοηθάει τον άλλον αν θελει να φύγει εκείνη τη στιγμη.Εντελώς ανουσιο και κουτο μέτρο.Παραμένει εγκλωβισμένος.

Γερανός χρειάζεται, όπως κανουν εξω σε τέτοιες παραβάσεις,σήκωμα,αρκετες εκατοντάδες ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση διπλωματος.Μετα δύσκολα θα το ξανακάνει.

-αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία και
-σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία
Σύμφωνα λοιπόν με τον νέο ΚΟΚ και για τις δυο προαναφερθείσες παραβάσεις ο οδηγός σύμφωνα με το Ν. 4530/18 (άρθρο 29 παρ.1 εδαφ. β,ζ.) τιμωρείται:

1. Με επιτόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας (πινακίδες – άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου) για 60 ημέρες.

2. Με επιτόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης από τον βεβαιούντα την παράβαση για 60 ημέρες.
Σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα έξι (6) μηνών ,η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα (120 ημέρες) και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.
Δικαίωμα στάθμευσης στις θέσεις (ΑμΕΑ), έχουν μόνο αυτοί οι οποίοι έχουν Δελτίο στάθμευσης .

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, jmmys είπε

βοηθάει διότι μπορεί μεν να του είναι αδύνατο να φύγει αλλά την επόμενη φορά ο τύπος θα το σκεφτεί να παρκάρει πάλι εκεί.

δυστυχώς μόνο έτσι καταλαβαίνουν οι περισσότεροι

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...