Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα !! 

Εχω ενα Yaris 2008 1.4 αυτο με τον πετρελαιοκινητήρα ! Αυτη την στιγμη εχει χειμωνιάτικα λαστιχα (ετσι το πήρα ) και μιας και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν τα λαστιχα μου φαίνεται ζεσταίνονται αρκετα και γενικα χανετε η πρόσφυση πολυ εύκολα οποτε παω για αλλαγη μεσα στην βδομαδα ! 
Μιας και ειμαι σε περιοχη που ανα φάσεις το πιάνει μπόλικα χιονια θα αφησω απλά αυτες τις ζαντες μονταρισμενες με τα λαστιχα για του χρονου ! ειναι η σιδερένιες μαμα ! 

Τωρα αξιζει να αγοράσω αλουμινιου ;; και το εννοω περα απο την ομορφια δικαιολογεί κατι άλλο την παραπάνω τιμη; γιατι αν οχι δεν με ενδιαφερει ! 

Επισης εχετε να προτείνεται κάποιο λάστιχο για αυτες τις διαστάσεις ; 185/60 R15 (έχω διαβασει ενα θεμα για την ιδια διασταση που ανεβηκε πριν λιγο καιρο απλα αν θελετε να μου προτείνεται κατι ! ) 

Ευχαριστώ !!! 

Υ.Γ , περα απο τις αλλαγες θερμοκρασιάς που και αυτη επηρεάζει την κατανάλωση , αλλα τα καλοκαιρινά καίνε λιγότερο απο τα χειμωνιάτικα ;; 

Δημοσ.

Bρες 4αδα σιδερενιες (και μεταχειρισμενες ισιες να ειναι) και βαλτες λαστιχα. Και πιο αξιοπιστες θα ειναι απο τις αλουμινιου τις φθηνιαρικες και θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο για γρατσουνιες και ιστοριες. 

Θα σου βγουν φθηνες και αν παρεις μτχ ισως να εχουν και τετραδα λαστιχα με ψωμι πανω τους

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σε Yaris πέρα απο την εμφάνιση,όσο εμφάνιση μπορεί να έχει ενα Yaris,μια χαρά είναι οι σιδερένιες ζάντες.Αν έχεις χρήματα για ξοδεμα,βάζεις αλουμινίου.

Σε ελαστικά μην κάνεις εκπτώσεις,βάλε επώνυμο ελαστικο.Michelin,Conti,Pirelli κλπ.

Αλλιώς κάνεις αυτό που κανουν σχεδον όλοι στην κεντρική και βορεια Ευρώπη, ενα σετ καλοκαιρινά ζαντολαστιχα,με αντίστοιχα ελαστικά και ζάντες αλουμινίου και ενα με σιδερένιες ζάντες και χειμερινά ελαστικά.

Δημοσ.

Ετσι σκέφτομαι να κανω , μεταχειρισμένες σιδερένιες ! μην εχω το άγχος και για γρατσουνιές οπως λες !  
Τωρα δεν ξερω κατα ποσο θελω μεταχειρισμενα λαστιχα , ποσο safe ειναι , οδηγαω και πολυ σε βουνίσιους δρομους ποτε με γρήγορο ρυθμό πότε σαν χέλωνα ανάλογα αν ειμαι μονος η με καλη παρεα 😂 αλλα θελω να ειμαι ψιλο κομπλε ! 

1 λεπτό πριν, jmmys είπε

Σε Yaris πέρα απο την εμφάνιση,όσο εμφάνιση μπορεί να έχει ενα Yaris,μια χαρά είναι οι σιδερένιες ζάντες.Αν έχεις χρήματα για ξοδεμα,βάζεις αλουμινίου.

Σε ελαστικά μην κάνεις εκπτώσεις,βάλε επώνυμο ελαστικο.Michelin,Conti,Pirelli κλπ.

Αλλιώς κάνεις αυτό που κανουν σχεδον όλοι στην κεντρική και βορεια Ευρώπη, ενα σετ καλοκαιρινά ζαντολαστιχα,με αντίστοιχα ελαστικά και ζάντες αλουμινίου και ενα με σιδερένιες ζάντες και χειμερινά ελαστικά.

Ξεχασα να αναφερω το budget για τα λαστικα ! Γιατι δεν υπαρχει συγκεκριμενο budget και οντως το ξεχασα! οικονομιες δεν κανω σε αυτο το θεμα οτι ειναι καλο οσο να κοστιζει  !!!! 

Δημοσ.

Δεν ειπα να κρατησεις τα μεταχειρισμενα αλλα αν ειναι σωστα λιωστα και πετα τα. ΠΟΤΕ δεν κανουμε εκπτωσεις στην ασφαλεια μας. 

Στο δικο μου φοραω τα Hankook Kinergy 4s τα οποια εχουν βγει παρα πολυ καλα λαστιχα και ειναι 4εποχων κατι που εσενα νομιζω δεν σε βολευει αφου μενεις σε βουνο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οχι ξεκάθαρα καλοκαιρινά κοιτάω ! 

Off topic (περι κατανάλωσης ) 

Παντως το yaris οσο ασχημο και αν ειναι μολις ειδα τι ωρα ειναι που δεν καίει εγινε το ομορφότερο αμαξι στα ματια μου και τις παρεας 😂😂 γιατι με τα υπόλοιπα βαράγαμε 10+ λιτρα τα 100 χλμ 

Ενω με αυτο φορτωμένο φουλλ το αμαξι σε ταξιδάκι Ιωαννινα-Αρτα στο πήγαινε 3.7 κατανάλωση τα 100χλμ(υπαρχει και φωτο) , κατω και απο αυτη το κατασκευαστή , απο τον παλιο δρομο , 90-95 σταθερά , στις ευθειας σαν γιαγια και στις στροφες ραλλυ , στις κατοικημένες αυστηρά 50 και εφτασα και μια 130-140 να προσπερασω νταλίκα στιγμαιά , ενω στον γυρισμο που ειναι ανηφορα ξεκινήσαμε απο 4.5λτ΄/100 χλμ και φτασαμε Γιαννενα με 4.3λτ.100χλμ , στο συνολο 14,5 ευρω ακριβως με το eko avio για 252 χλμ(τιμη λίτρου δεν ειδα) , 140 χλμ ταξιδι το πηγαινε ελα και 112 βολτες εκει που πηγαμε και αυτα με αρκετο γκαζι !! Οποτε το ερωτεύεσαι αυτο αμαξι ! 

Τελος Off topic

Τωρα οποιος εχει να προτείνει λάστιχα συγκεριμενα θα του ημουν ευγνώμων , δεν κοιταω κατι συγκεκριμενο απλα σιγουρα δεν θελω να λιωσουν αμέσως , προτιμώ να εχω χειρότερη κατανάλωση γιατι δεν καιεί πολυ απο το να τελειώσει η ζωη τους γρηγορα , μιας και κανω αρκετα χλμ ! 

Επεξ/σία από panomelene

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...