Προς το περιεχόμενο

Modern Javascript Cheatsheet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, skiabox είπε

Λογικά η vue θα κυριαρχήσει πάντως.

Τώρα είναι στα ίσια με την react αλλά με την vue 3 που θα είναι γραμμένη σε typescript και θα έχει δεν ξέρω και εγώ πόσες βελτιώσεις, θα πάρει κεφάλι.

React & React native developer εδώ. Δουλεύω εδώ και 5 χρόνια αποκλειστικά ως remote και από την (όποια) εμπειρία μου οι αγγελίες που ζητούν react/react-native είναι πολύ περισσότερες από αυτές που ζητάνε vue. Χοντρικά η αναλογία είναι 5 προς 1. Γιατί συμβαίνει αυτό? Υποψιάζομαι ότι η Vue δεν είναι δημοφιλής σε δυτικές χώρες.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Η μηχανογράφηση είναι σημαντική αλλά δεν είναι το key point. Το key point είναι η νοοτροπία. Η οποία στην Ελλάδα είναι λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου. Ήτοι να βρούμε έναν τρόπο να δουλεύουμε 2 ώρες την ημέρα και να παίρνουμε 5k το μήνα. Δημόσιο, συντάξεις από τα 55, κρατικοδίαιτη οικονομία, γενικά αραλίκι στα πάντα. Αυτά δεν τα λύνει καμία μηχανογράφηση. Τα λύνει μόνο ο πάτος του βαρελιού τον οποίο με μαθηματική ακρίβεια θα πιάσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον.

Επίσης μην λέμε ότι λύνονται τα προβλήματα σε ένα εξάμηνο. Κάτι τέτοια κουλά λέει κι ο Τζήμερος. Για να μηχανογραφήσεις το δημόσιο θες χαλαρά μια δεκαετία ακόμα κι αν έχεις όλα τα λεφτά του κόσμου και το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό. Εδώ ένα e-commerce site πας να στήσεις και τρως ένα εξάμηνο μέχρι να τα κουμπώσεις όλα. Πόσο μάλλον ένα δημόσιο που έχει legacy συστήματα δεκαετιών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μωρε αμα θελουνε αναβαθμιζουνε τις υποδομες σε χρονο 0, το θεμα ειναι οτι τις αναβαθμιζουν μονο για ελεγχους και διασταυρωσεις, ολα τα αλλα μενουν στασιμα, τουλαχιστον οτι νεο βγαινει δε συγκρινεται με τα παλια.

παντως πως τα καταφερνουν οι πουστηδες και τα site μοιαζουν λες και ειναι βγαλμενα απο το χρονοντουλαπο ενας θεος ξερει.

3 ώρες πριν, ktf είπε

React & React native developer εδώ. Δουλεύω εδώ και 5 χρόνια αποκλειστικά ως remote και από την (όποια) εμπειρία μου οι αγγελίες που ζητούν react/react-native είναι πολύ περισσότερες από αυτές που ζητάνε vue. Χοντρικά η αναλογία είναι 5 προς 1. Γιατί συμβαίνει αυτό? Υποψιάζομαι ότι η Vue δεν είναι δημοφιλής σε δυτικές χώρες.

Η ζητηση ειναι τεραστια, σχεδον καθε μερα σκανε στο linkedin προτασεις για δουλεια στο εξωτερικο κυριως, το ιδιο μπορει να ισχυει και για vue, αλλα μια αναζητηση τουλαχιστον στις ελληνικες αγγελιες στο linkedin αποδεικνυει οτι ολοι σχεδον ζητανε react(σε σχεση με vue παντα, οχι php κτλ).

Επεξ/σία από Predatorkill
Δημοσ.
16 hours ago, Predatorkill said:

παντως πως τα καταφερνουν οι πουστηδες και τα site μοιαζουν λες και ειναι βγαλμενα απο το χρονοντουλαπο ενας θεος ξερει. 

Oι εθνικοί εργολάβοι δεν υπάρχουν μόνο στους δρόμους, υπάρχουν και στην πληροφορική ;)

Δημοσ.
Στις 6/3/2019 στις 6:53 ΜΜ, elorant είπε

Η μηχανογράφηση είναι σημαντική αλλά δεν είναι το key point. Το key point είναι η νοοτροπία. Η οποία στην Ελλάδα είναι λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου. Ήτοι να βρούμε έναν τρόπο να δουλεύουμε 2 ώρες την ημέρα και να παίρνουμε 5k το μήνα. Δημόσιο, συντάξεις από τα 55, κρατικοδίαιτη οικονομία, γενικά αραλίκι στα πάντα. Αυτά δεν τα λύνει καμία μηχανογράφηση. Τα λύνει μόνο ο πάτος του βαρελιού τον οποίο με μαθηματική ακρίβεια θα πιάσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον.

Επίσης μην λέμε ότι λύνονται τα προβλήματα σε ένα εξάμηνο. Κάτι τέτοια κουλά λέει κι ο Τζήμερος. Για να μηχανογραφήσεις το δημόσιο θες χαλαρά μια δεκαετία ακόμα κι αν έχεις όλα τα λεφτά του κόσμου και το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό. Εδώ ένα e-commerce site πας να στήσεις και τρως ένα εξάμηνο μέχρι να τα κουμπώσεις όλα. Πόσο μάλλον ένα δημόσιο που έχει legacy συστήματα δεκαετιών.

Λίγα για τον Τζήμερο γιατί θα αρχίσω να βάζω βιντεάκια και θα τρέχετε να κρυφτείτε, γιατί θα φανεί ακόμα και ένα μόνο βίντεο να ανεβάσω, ότι μπροστά του όλοι οι άλλοι πολιτικοί είναι κλόουν επιεικώς.
ΛΟΟΛ
Με μηχανογράφηση παντού καταργούνται άμεσα ρουσφέτια, διαφθορά και όλα αυτά που γράφεις πιο πάνω.

Κανονική μηχανογράφηση βέβαια με κεντρικό σχεδιασμό.

Μέχρι τώρα ο Έλληνας το μόνο που έχει δει είναι ψηφιακές νησίδες που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι άλλες χώρες έχουν μηχανογράφηση κι έχουν και διαφθορά και φοροδιαφυγή και χίλια δυο άλλα προβλήματα. Μην πάμε από το ένα άκρο στο άλλο. Την μηχανογράφηση την θέλουμε για να μας κάνει τη ζωή ευκολότερη. Αλλά μην περιμένουμε ότι θα λύσει δια μαγείας όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με το κράτος.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

elorant : Μη σου πω ότι είναι και ύποπτη η ανάρτησή σου (υπό την έννοια ότι είσαι με κάποιο τρόπο άμεσο ή έμμεσο σχετισμένος με το κρατικό μαστάρι)!

χεχεχεχεχε

Καταλαβαίνω ότι θίγεται πολύς κόσμος που έχει επενδύσει σε αργομισθίες αλλά πρέπει να λέγεται η αλήθεια γιατί στο τέλος θα σε περνούν και για βλάκα οι αργόμισθοι.

Επεξ/σία από skiabox
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ούτε με έμμεσο, ούτε με άμεσο τρόπο με ταϊζει το κράτος. Είμαι προγραμματιστής με δική μου εταιρία και το 95% των εσόδων μου προέρχονται από επιχειρήσεις του εξωτερικού τις οποίες έχω πελάτες. Αυτό για να σου λυθεί η όποια απορία.

Από εκεί και πέρα, μου φαίνεται εντελώς αστείο να το παίζεις φιλελεύθερος και μετά να κάνεις ad hominem επιθέσεις σε όποιον έχει διαφορετική άποψη από την δική σου. Πέντε posts παραπάνω μίλαγες για πολιτισμό. Μάθε να κρίνεις αυτά που λέει κάποιος κι όχι το ίδιο τον άνθρωπο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/3/2019 στις 7:20 ΜΜ, elorant είπε

Ούτε με έμμεσο, ούτε με άμεσο τρόπο με ταϊζει το κράτος. Είμαι προγραμματιστής με δική μου εταιρία και το 95% των εσόδων μου προέρχονται από επιχειρήσεις του εξωτερικού τις οποίες έχω πελάτες. Αυτό για να σου λυθεί η όποια απορία.

Από εκεί και πέρα, μου φαίνεται εντελώς αστείο να το παίζεις φιλελεύθερος και μετά να κάνεις ad hominem επιθέσεις σε όποιον έχει διαφορετική άποψη από την δική σου. Πέντε posts παραπάνω μίλαγες για πολιτισμό. Μάθε να κρίνεις αυτά που λέει κάποιος κι όχι το ίδιο τον άνθρωπο.

Οπότε είμαι στο 1% του πληθυσμού που σε θαυμάζει και δεν σε ζηλεύει, ούτε θέλει να σου φάει όλα τα λεφτά, ούτε να σε βάλει φυλακή (το αντίθετο από τους κρατιστές δηλαδή).

Σκέψου καλά τι θέλουν οι υπόλοιποι και πράξε ανάλογα!

Επεξ/σία από skiabox
Δημοσ.
Στις 6/3/2019 στις 2:30 ΜΜ, skiabox είπε

Λογικά η vue θα κυριαρχήσει πάντως.

Τώρα είναι στα ίσια με την react αλλά με την vue 3 που θα είναι γραμμένη σε typescript και θα έχει δεν ξέρω και εγώ πόσες βελτιώσεις, θα πάρει κεφάλι.

Εδώ ένα ενδιαφέρον άρθρο που αναλύει τα trend που επικρατούν https://medium.com/zerotomastery/tech-trends-showdown-react-vs-angular-vs-vue-61ffaf1d8706

Μακάρι με την v3 να πάρει τα πάνω της γιατί έχει μείνει πάρα πολύ πίσω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...