Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/3/2019 στις 4:37 ΜΜ, rofl είπε

αυτο που γραφει παντως ο ι337 ειναι ασχετο.

απο που κι ως που φταιει το crosstalk για τις αποσυνδεσεις του?

για δειχτε μου κι εμενα...

και αφου εχει αποσυνδεσεις κακως δηλωνει βλαβες και απαιτει να το φτιαξουν? παραλογος?

του ειπε καποιος τεχνικος οτι μετρησε και φταιει η εσωτερικη του? λεει οτι το σπιτι ειναι καινουργιο, οχι οτι μαλακιες δε γινονται αλλα ειναι σαφως πιθανοτερο καποιο προβλημα να παιζει στο καλωδιο ~1,5 χλμ του οτε  παρα σε ενα νεοδμητο...

παντως και να αλλαξεις παροχο, οπως ειπα δεν ειναι καθολου σιγουρο οτι θα φτιαξει. και σε αυτη τη περιπτωση ο οτε θα πρεπει να κανει την επισκευη παλι, και σαν πελατης αλλου παροχου εκει να δεις γραψιμο που θα φας... εξαρταται που ναι το προβλημα , με αλλαγη παροχου μπορει να φτιαξει μπορει και οχι, αλλα αν δε φτιαξει τη γ@@@@...

Ο τεχνικός του ΟΤΕ ήρθε, άλλαξε τα πάντα από την αρχή, σα να έκανε νέα σύνδεση μου είπε. Από τότε που έγινε αυτό δεν υπάρχουν προς το παρόν αποσυνδέσεις καταγεγγραμένες. Σήμερα ήρθε άλλος τεχνικός βέβαια γιατι απλά τους ζήτησα να ελευθερώσουν τη γραμμή και να το αφήσουν να χρονίζει στο μέγιστο για να δούμε αν θα είναι σταθερή ή όχι και μου λέει μου άλλαξε και πόρτα και μηχάνημα γιατι έγραφε κάποια σφάλματα.

Αυτο που παρατήρησα στο μεταξύ είναι ότι έχω CRC Errors κοντά στα 793 και μέσα σε 3 λεπτά είχαν ανεβεί 100-110. Ποιος είναι ένας λογικός αριθμός για τα CRC? 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
Δημοσ.

αφου σε αλλαξαν πορτα λογικα κομπλε, τα crc που λες δεν ειναι πολλα, στο χαλκο ολα παιζουν, αρκει να μην εχεις προβλημα,

Δημοσ.

Ίσως φταίει και η βροχή σήμερα τι να πω 😂 Θα το τσεκάρω άλλη μια, ωστοσο εφόσον δεν έχω αποσυνδέσεις δε με νοιάζει και το CRC? 

Γενικότερα μια εικόνα με τα νούμερα:

ago

Link Status Up 
Modulation Type ADSL_2plus 
Actual Rate(Up/Down) 1021/11263 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 1077/11480 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 12/8.3 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 21.2/32 dB 
Output Power(Up/Down) 12.1/18.8 dBm 
Data Path(Up/Down) Fast/Fast 
Interleave Depth(Up/Down) 1/1 
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms 
INP(Up/Down) 0/0 symbols 
Profile N/A 
LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM 
CRC Errors(Up/Down) 0/601 
FEC Errors(Up/Down) 0/0

Το CRC που φαίνεται εδώ βέβαια είναι 4-5 λεπτά πριν φτάσουν τα 790+. 

Είδα ότι πέρασαν και 2 καμπίνες τις οποίες όπως μου επιβεβαίωσε είναι για VDSL από 50 και άνω, όποτε μόλις είναι έτοιμοι θα το γυρίσω επιτέλους σε 50αρα. Βεβαια η οικοδομή είναι ακριβώς στη μέση των 2 και το τωρινό καφαο (το παλιο) είναι ακριβώς μπροστά της αλλά λογικά θέλω να πιστεύω ότι δε θα χάνω πολύ από το VDSL αργότερα 

1 ώρα πριν, rofl είπε

αφου σε αλλαξαν πορτα λογικα κομπλε, τα crc που λες δεν ειναι πολλα, στο χαλκο ολα παιζουν, αρκει να μην εχεις προβλημα,

Δημοσ.

δεν ειναι πολλα. πολλα  θα ηταν αν εβγαζες καποιες δεκαδες χιλιαδες την ωρα. σε χαλκο εισαι τι περιμενεις? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, rofl είπε

δεν ειναι πολλα. πολλα  θα ηταν αν εβγαζες καποιες δεκαδες χιλιαδες την ωρα. σε χαλκο εισαι τι περιμενεις? 

Άμα ήξερα ποιο είναι το νορμάλ θα ρωτούσα; :P

3 ωρες μετα: 8282 CRC Errors, οπότε είναι κομπλέ;

Δημοσ.

αν εχεις 8000 στο 8ωρo δηλαδη 1000 την ωρα δεν υπαρχει καποιο προβλημα. λιγα θεωρουνται.

μην το σκαλιζεις αλλο, χειροτερα μπορει να σε κανουν, καλυτερα δεν παιζει με βαση τα στατιστικα σου:P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, rofl είπε

αν εχεις 8000 στο 8ωρo δηλαδη 1000 την ωρα δεν υπαρχει καποιο προβλημα. λιγα θεωρουνται.

μην το σκαλιζεις αλλο, χειροτερα μπορει να σε κανουν, καλυτερα δεν παιζει με βαση τα στατιστικα σου:P

Πράγματι, βέβαια σήμερα βλέπω ότι απέκτησα SNR 11 και 

Actual Rate(Up/Down) 1021/8283 kbps 

Attainable Rate(Up/Down) 1061/9912 kbps

EDIT: Εκανα επανεκκινηση το router και στρώσε 

Δημοσ.

αυτα που αναφερεις δεν ειναι κατι ιδιαιτερο να ξερεις...    και γω ετσι  ημουνα και οι 7/10 στο χαλκο ετσι ειναι,  

αποσυνδεσεις να μην εχεις και 1-2mbps πανω η κατω  η καποια errors δεν εχει καμια ουσια.

κανε ενα γκαλοπ στη γειτονια κι αμα δε σκαμπανεβαζει καποιος σφυρα.

αφου σας ετοιμαζουν καμπινες ετσι κι αλλιως μεχρι τελος του χρονου εφοσον παρεις vdsl θα εισαι κομπλε.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο τετράμηνο λέει το VDSL, βέβαια η καμπίνα θα υποστηρίζει και FTTH από ο,τι καταλαβα 

Νεα ενημέρωση: Άλλαξα το ρουτερ στα πλαίσια της εγγύησης αλλά τα ίδια! 

Πλεον, γίνονται κάθε 30-60 δευτερόλεπτα αλεπάλληλες αποσυνδέσεις. Το έλεγξα και είδα ότι μαζεύονται περίπου 939 CRC Errors σε λιγότερο από 1 λεπτό και κάνει επανεκκίνηση το ρουτερ ενώ το SNR γράφει -7.6! 

Δηλώθηκε για βλάβη για 7η φορά αισίως 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμα βλεπεις λεπτο και 1000 οτι και να λενε ειναι δικη τους .Απο τα "στριφτα" σου δε ξερω αν βοηθησει λιγο αλλα εγω εβαλα κλεμες 

Φυσικα αμα εχει προβλημα η πορτα και δεν την αλλαζουν χ@στα οτι και να βαλεις ...

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.

Εισαι στη cosmote? Ζητα α) να αφαιρεθει απο το παγιο σου ο χρονος των βλαβων(κανονικα γινεται αυτοματα, αλλα καμια φορα το ξεχνανε) και β) 10Gb μεχρι να διορθωθει το προβλημα, και οταν τελειωσουν τα 10Gb ξανα και ξανα και ξανα.

Καλυτερη ταχυτητα θα εχεις :P (Απλα χρειαζεται να εχεις cosmote κινητο).

Απο εκει και περα, εφοσον δεν ειναι δικη σου η βλαβη (καλωδιο σου και εξοπλισμος) δεν μας ενδιαφερει το τι και πως θα το φτιαξουν.

Μια ερωτηση στη συνδεσμολογία, το router ειναι καρφι με τοιχο στη πρωτη πριζα;

Δημοσ.
On 08/03/2019 at 11:21, andreaspA said:

Παντως την προηγουμενη εβδομαδα , τεχνικος της Wind που ηταν πανω στη σκαλα και εγω απο κατω, που δεν του ηταν τιποτα να βαλει ενα κομματι μονωτικη, μου ειπε καλυτερα οχι. Αν εβαζε μονωτικη η υγρασια θα περναγε και η οξειδωση θα ερχοταν ακομα πιο γρηγορα γιατι δεν θα στεγνωνε. Καλυτερα χωρις ταινια που ειπε οτι ειναι.

αλλος ενας τεχνικος που δεν ξερει τι σημαινουν τα scotchlok.καλυτερα χωρις ταινια πεστου  και σε ενα μηνα ο χαλκος θα εχει γινει τυρι απο οξειδωση απο την υγρασια ειδικα με τον καιρο που εχουμε τωρα που δεν ειναι καλοκαιρι ακομα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...