Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, gmts είπε Σε αντίστοιχη περίπτωση πολυεθνικής(πληροφορικής) , σε μεικτά. Οπότε είναι ανάλογα την εταιρία. Ισως και στην ιδια εταιρια να παιζει διαφορα και να ειναι με ποιον μιλας. Καποιος θα σου πει παιρνεις 1000 καθαρα τσεπη και αλλος πιο ειναι πιο τυπικος η δεν ξερω τι θα σου πει 1200-1300 να ακουστουν πολλα και μετα θα σου πεταξει το "μεικτα φυσικα". Το καλυτερο ειναι να ξεκαθαριζεται επι τοπου για να μην γινονται παρεξηγησεις.
Alxnks Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 20 λεπτά πριν, wayoflife είπε Του έστειλα το αρχείο τον ενημέρωσα πως αύριο θα παω να τον καταγκείλω αν δεν λάβω τα δεδουλεμένα μου. Μου έστειλε καταγκελία σύμβασης και απόλυσ εν μέρη. Εγώ επιασα δουλειά 21 Ιανουαρίου Οι υπερωρίες μου είμαι: 4 σαβατοκύριακα συνολικά. + καθημερινές έξτρα. Στα τρία σαβατοκυριακα 5ώρες χ 2 μέρες χ 3 σαβατοκυριακα = 30 1 Σαβατοκυριακα -> 8+8+ (βίντεο/προγραμμα) = 16 ώρες. Προηγούμενη εβδομάδα c= +2 ώρες καθημερινες Χ 5 = 10 ώρες. Εβδομάδα προγράμματος = Δ 5 + Τ 5 + Τ 6 + Π 5 +Π 4 = 24 ώρες έξτρα. Σύνολο: 80 ώρες ΧΟΝΤΡΙΚΑ. ΕΞΤΡΑ Μου έστειλε αυτό. Σας επισυνάπτω τα σχετικά έγγραφα με την καταγγελία σύμβασης της εργασίας σας. Ο μισθός σας για τον Φεβρουάριο επαναπροσδιορίστηκε κατόπιν απαίτησής σας, δηλαδή μετά τις ώρες που λέτε ότι εργαστήκατε (εκτός του χώρου εργασίας σας). Έχει ήδη γίνει καταθεση στον τραπεζικό σας λογαριασμό ενός μέρος αυτού του ποσού, όπως είχε αρχικά προσδιοριστεί από το λογιστή, χωρίς της απαιτήσεις σας.. Συννενοηθείτε με την γραμματεία και περάστε να υπογράψτε όλα τα παραπάνω επισυναπτόμενα έγγραφα, όπου δηλώνετε ότι δεν έχετε ουδεμία απαίτηση από την εταιρεία, για να μπορέσουν στην συνέχεια τα χρήματα αυτά να κατατεθούν στο λογαριασμό σας. τα 140 τα είχα πάρει αρχές φλεβάρη και τα 260 τη παρασκευη. γιατι κατι δεν μου πάει καλά; Εννοείται δεν θα υπογράψεις ΤΙΠΟΤΑ αν ταυτόχρονα δεν έχεις εξοφληθεί! Μετά την υπογραφή ότι δεν έχεις ουδεμία απαίτηση από την εταιρεία....ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. 2
kleo1 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 οταν είναι για δουλειά από το σπίτι όπως ο TS, πως μπορούμε να συζητάμε για ώρες εργασίες; Δε στέκει.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 13 λεπτά πριν, kleo1 είπε οταν είναι για δουλειά από το σπίτι όπως ο TS, πως μπορούμε να συζητάμε για ώρες εργασίες; Δε στέκει. και γω αυτο δε καταλαβαινω. ειτε πληρωνεσαι με το εργο ειτε μισθο οσα συμφωνησετε, αλλιως πως ν αποδειξεις τις υπερωριες? το να στειλεις ενα μειλ ή να κνς ενα τηλ εκτος ωραριου δεν αποδεικνυει οτι δουλευεις
kleo1 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 δουλειά από το σπίτι σημαίνει ότι δουλεύεις όποτε γουστάρεις. Μπορεί ο άλλος να έχει έμπνευση στις 2 τα χαράματα την Κυριακή, θα ζητήσει εξτρά βραδινά; Εκτός αν πχ παρέχει υποστήριξη σε συγκεκριμένες ώρες (το έχω κάνει αυτό)
fingolfingr Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, Alxnks είπε nope! Επειδή μου έχει συμβεί, αναπροσαρμοστηκαν τα μεικτά ώστε να βγαίνουν τα καθαρά που είχαμε συμφωνήσει Ίσως να μην είναι το ίδιο αλλά... Όταν παντρεύτηκα πήρα επίδομα γαμου. Οπότε τα μικτά μου ανέβηκαν. Σε άλλους που έκαναν το ίδιο 2-3 χρόνια αργότερα (που είχαν σφίξει τα λουριά) πήραν εγγραφή επιδόματος γάμου στην μισθοδοσία τους αλλά... Μειώθηκε το επίδομα ελευθεριότητα εργοδότη που λάμβαναν. Οπότε τελικά πήραν τα ίδια καθαρά. 2 ώρες πριν, forgotten είπε μονο εγω διαβαζω για τετοιο μισθο και φριττω???οταν σπουδαζα ελλαδα φοιτητης δουλευα σε ιντερνετ καφε με 650 ευρω 5νθημερος 12 την νυκτα με 8 το πρωι σε κατι που δεν ηθελε εξιδικευση και εδω μιλαμε για γραφιστα και του δινουν 280? τοσο πολυ λοιπον επεσε το κοστος διαβιωσης? και ποσο λαμογιο ο αλλος με τνη εταιρεια ,αμφιβαλω αν ειναι σε ολα νομιμος ,ενσημα κλπ σου εβαλε ποτε?? Δεν ξέρω βέβαια με τι συνθήκες πηγές εκεί για δουλειά (δηλωμένα ή μαύρα) αλλά σκέψου ότι η εργασία νύχτα πληρώνεται έξτρα. Μετά τις 10 αν θυμάμαι καλά ανεβαινει
wayoflife Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, fingolfingr said: Ίσως να μην είναι το ίδιο αλλά... Όταν παντρεύτηκα πήρα επίδομα γαμου. Οπότε τα μικτά μου ανέβηκαν. Σε άλλους που έκαναν το ίδιο 2-3 χρόνια αργότερα (που είχαν σφίξει τα λουριά) πήραν εγγραφή επιδόματος γάμου στην μισθοδοσία τους αλλά... Μειώθηκε το επίδομα ελευθεριότητα εργοδότη που λάμβαναν. Οπότε τελικά πήραν τα ίδια καθαρά. Δεν ξέρω βέβαια με τι συνθήκες πηγές εκεί για δουλειά (δηλωμένα ή μαύρα) αλλά σκέψου ότι η εργασία νύχτα πληρώνεται έξτρα. Μετά τις 10 αν θυμάμαι καλά ανεβαινει παιδιά ήταν βδομάδες που δουλευα 7/7 τι λέμε τώρα. το θέμα ιεναι πως τα έχει υπολογίσει έτσι. μου βγαινουν λες και εχει υπολογισει την υπερωρία με 2.40 ειμαστε σοβαροί; εγώ δουλευω ως freelancer έκατσε μια καλή περίπτωση για δουλεια γραφιστική τελειως απο το σπιτι και εκει γραφιστικο γραφειο δεν ηταν. κακώς που δεν εθεσα μισθομένο έργο αλλα ηθελε οπως εδειχνε να με εχχει part time. το θέμα ειναι τα έσκαγε ολο και περισσοτερη δουλεια και τον ενημέρωνα πως αυτά σε ένα "τετράωρο" δεν γινονται. συμφωνησηε πολυ θετικά στις υπερωρίες. βέβαια οταν παραμαζεύτηηκαν πήγε να με φάει.. η να κάνει το κινέζο μου μιλούσε σε φάση θα του πω και ευχχαριστώ; και άλλα ωραία "να νιωθω περηφανος που δουλευω κάτω απο τις φτερούγες του" ψωνάρα ολικής. θε****ω να του γ******ω να του πάρω κάθε cent απο τα δεδουλεμένα μου. ακου εκει εκβιασμους... και παιδια να μαζευει τρελό φράγκο λόγο επαγγέλματος γ...... Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2019 από wayoflife
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 54 λεπτά πριν, wayoflife είπε παιδιά ήταν βδομάδες που δουλευα 7/7 τι λέμε τώρα. το θέμα ιεναι πως τα έχει υπολογίσει έτσι. μου βγαινουν λες και εχει υπολογισει την υπερωρία με 2.40 ειμαστε σοβαροί; εγώ δουλευω ως freelancer έκατσε μια καλή περίπτωση για δουλεια γραφιστική τελειως απο το σπιτι και εκει γραφιστικο γραφειο δεν ηταν. κακώς που δεν εθεσα μισθομένο έργο αλλα ηθελε οπως εδειχνε να με εχχει part time. το θέμα ειναι τα έσκαγε ολο και περισσοτερη δουλεια και τον ενημέρωνα πως αυτά σε ένα "τετράωρο" δεν γινονται. συμφωνησηε πολυ θετικά στις υπερωρίες. βέβαια οταν παραμαζεύτηηκαν πήγε να με φάει.. η να κάνει το κινέζο μου μιλούσε σε φάση θα του πω και ευχχαριστώ; και άλλα ωραία "να νιωθω περηφανος που δουλευω κάτω απο τις φτερούγες του" ψωνάρα ολικής. θε****ω να του γ******ω να του πάρω κάθε cent απο τα δεδουλεμένα μου. ακου εκει εκβιασμους... και παιδια να μαζευει τρελό φράγκο λόγο επαγγέλματος γ...... μπορεις να αποδειξεις οτι δουλευες τοσες ωρες και οτι αυτο οφειλοταν στον ογκο εργασιας και οχι επειδη πχ βαριοσουν? αν οχι δε ξερω αν μπορεις να βρεις το δικιο σου..
Alexandros7474 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 10 ώρες πριν, wayoflife είπε τα έστειλα να ηρεμησει το κεφάλι μου απο το κάθε λαμόγιο ώστε να μην έχω καμια νομική υποχρέωση απο ιδιοκτησία της ετειρείας. έχει να λάβει υπερωρία με το τσουκάλι και με τα mail και τα τηλέφωνα στις 10 το βράδυ. ελπίζω η επιθεωρηση να τον γ******σε τον μάγκα. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι όταν δουλεύεις από το σπιτι δεν μπορείς να αποδείξεις υπερωρίες ; Εχεις πίνακα εργασίας που να λέει ποιες ώρες έπρεπε να δουλεύεις ;
gmts Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 13 hours ago, Αλεξανδρος A.92 said: Ισως και στην ιδια εταιρια να παιζει διαφορα και να ειναι με ποιον μιλας. Καποιος θα σου πει παιρνεις 1000 καθαρα τσεπη και αλλος πιο ειναι πιο τυπικος η δεν ξερω τι θα σου πει 1200-1300 να ακουστουν πολλα και μετα θα σου πεταξει το "μεικτα φυσικα". Το καλυτερο ειναι να ξεκαθαριζεται επι τοπου για να μην γινονται παρεξηγησεις. Όταν έχεις να κάνεις με μεγάλες εταιρίες και πολυεθνικές, δεν υφίστανται τέτοια θέματα.Όλα είναι ξεκάθαρα.Ξέρεις πόσα ζητάς και πόσα θα λάβεις.18 χρόνια που έχω εργαστεί σε μεγάλες εταιρίες είτε εγχώριες είτε εξωτερικού πάντα τα μεικτά ζητούσαν. Τώρα σε εταιρίες μικρές εδώ Ελλάδα ή οπως λέμε της γειτονιάς με 10,20 άτομα προσωπικό , όλα παίζουν.
Fortistis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 16 ώρες πριν, kleo1 είπε δουλειά από το σπίτι σημαίνει ότι δουλεύεις όποτε γουστάρεις. Μπορεί ο άλλος να έχει έμπνευση στις 2 τα χαράματα την Κυριακή, θα ζητήσει εξτρά βραδινά; Εκτός αν πχ παρέχει υποστήριξη σε συγκεκριμένες ώρες (το έχω κάνει αυτό) Όχι, δεν σημαίνει αυτό. Δουλειά από το σπίτι σημαίνει ότι δουλεύεις από το σπίτι σου αντί να είσαι στην εταιρία. Αναλόγως την συμφωνία, μπορείς να έχει εργολαβία ή να είσαι κανονικά υπάλληλος και να δουλεύεις **ώρες γραφείου**.
wayoflife Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 ρε παιδια μπορεί καποιος να μου πει αν βγάζουν άκρη τα νούμερα έχω καταμπερδευτει. δηλαδή πόση είναι η ώρα η καθαρή χωρίς τα ένσημα;
punky Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 16 ώρες πριν, Lezantas26 είπε μπορεις να αποδειξεις οτι δουλευες τοσες ωρες και οτι αυτο οφειλοταν στον ογκο εργασιας και οχι επειδη πχ βαριοσουν? αν οχι δε ξερω αν μπορεις να βρεις το δικιο σου.. Νομίζω πως το καλύτερο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να φτιάχνει ο εργαζόμενος καθημερινά time sheets που να περιγράφουν τα tasks και τις ώρες που ξόδεψε για το καθένα και να το στέλνει για έγκριση, είτε καθημερινά είτε εβδομαδιαία. Αν μετά πάνε να του φάνε λεφτά γιατί συνειδητοποίησαν πως μαζεύτηκαν πολλές οι ώρες, ο εργαζόμενος έχει στα χέρια του τα αποδεικτικά συναίνεσης.
tsioulak Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 5 λεπτά πριν, wayoflife είπε ρε παιδια μπορεί καποιος να μου πει αν βγάζουν άκρη τα νούμερα έχω καταμπερδευτει. δηλαδή πόση είναι η ώρα η καθαρή χωρίς τα ένσημα; Κατωτατος μισθος; με τον παλιο 3€ την ωρα (2.94€ αν θυμαμαι καλα) και ο καινουριος 3.3€ την ωρα (3.27€ αν θυμαμαι καλα). Αυτα καθαρα και χωρις να υπολογιζουμε 13ο, 14ο μισθο και μερες αδειας (αν τα βαλεις και αυτα ανεβαινει). 1
kleo1 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Fortistis είπε Όχι, δεν σημαίνει αυτό. Δουλειά από το σπίτι σημαίνει ότι δουλεύεις από το σπίτι σου αντί να είσαι στην εταιρία. Αναλόγως την συμφωνία, μπορείς να έχει εργολαβία ή να είσαι κανονικά υπάλληλος και να δουλεύεις **ώρες γραφείου**. έχω δουλέψει από το σπίτι όπου έπρεπε να δουλεύω συγκεκριμένες ώρες όπου έκανα υποστήριξη πελατών. Απαντούσα κάποια mails, μπορεί να έκανα μερικές κλήσεις και έλυνα κάποια θεματάκια αν εμφανιζόντουσαν μέσω του υπολογιστή μου. έχει τύχει όμως να δουλέψω και σε φάση... κάνε μου αυτό. Σε αυτή την περίπτωση είχα δουλέψει και κυριακή ξημερώματα και μέσα στην αργία των Χριστουγέννων. Όχι επειδή μου το ζήτησαν, απλά επειδή βαριόμουν-είχα δουλειές άλλες ώρες και τότε μου τη βάρεσε να δουλέψω. Δε νομίζω ότι έχω δικαίωμα να ζητήσω extra.. Βασικά όλα είναι θέμα τι συμφωνία έχει γίνει. Δε ξέρω αν ο φίλος είχε συμφωνήσει να δουλεύει από το σπίτι συγκεκριμένες ώρες. Λόγω της δουλειάς του, δε νομίζω να του ζήτησαν κάτι τέτοιο. Περισσότερο πιθανό θεωρώ να του είπαν σχεδίασε μας αυτό και στείλτο... Μπορεί να είμαι λάθος αλλά έτσι το έχω στο μυαλό μου και μου φαίνεται απολύτως λογικό Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από kleo1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα