Alxnks Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 21 λεπτά πριν, fingolfingr είπε 1ον) Δεν είναι τόσο δυσκολο πριν πας για συναντευξη που σκοπευεις να πείς "εγώ θέλω τόσα" να κοιτάξεις λίγο στο ιντερνετ πόσα είναι αυτά σε μικτά. Ούτε 2 λεπτα δεν είναι. 2ον) Στην συμβαση που θα υπογραψεις αναφέρονται τα μικτά. Οπότε πρεπει ετσι κι αλλιως να μάθεις καποια στιγμή πόσα είναι τα μικτά που θα παίρνεις. Απλό. 3ον) Αν πας μαυρα ή σε καποια μικρή εταιρία (<20 ατομα) ίσως να στο κανουν πιο λιανα σε καθαρα. Σε πιο πανω.... οι περισσότεροι παιζουν μόνο σε μικτα. 1). Δεν το χρειάζομαι. 2). Εγώ λέω καθαρά και τα μεικτά θα τα δω όντως στη σύμβαση. 3). Φαρμακευτικές πολυεθνικές σου κάνουν; Ή είναι μικρή πλεμπα που παίζουν σε μαύρα και πρέπει να πάω σε κάτι παραπάνω; 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Κατασκευαστικη εταιρια,πολυεθνικη εταιρια πληροφορικης-προγραμματισμου και μικροβιολογικο εργαστηρι με πολλα υπο/ματα σε καθαρα τα ειπανε. Στην συμβαση και στην αποδειξη ειδαμε και τα υπολοιπα... 1
gmts Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 1 minute ago, Αλεξανδρος A.92 said: Κατασκευαστικη εταιρια,πολυεθνικη εταιρια πληροφορικης-προγραμματισμου και μικροβιολογικο εργαστηρι με πολλα υπο/ματα σε καθαρα τα ειπανε. Στην συμβαση και στην αποδειξη ειδαμε και τα υπολοιπα... Σε αντίστοιχη περίπτωση πολυεθνικής(πληροφορικής) , σε μεικτά. Οπότε είναι ανάλογα την εταιρία. 2
fingolfingr Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 22 λεπτά πριν, Alxnks είπε 1). Δεν το χρειάζομαι. 2). Εγώ λέω καθαρά και τα μεικτά θα τα δω όντως στη σύμβαση. 3). Φαρμακευτικές πολυεθνικές σου κάνουν; Ή είναι μικρή πλεμπα που παίζουν σε μαύρα και πρέπει να πάω σε κάτι παραπάνω; LOL. Κι εγώ σε πολυεθνική δουλευω και όλα παιζουν σε μικτά. Και σε όσες μεγαλες εταιρίες εχω περάσει είτε για δουλεια είτε για συνεντευξη παντα μιλαγαμε για μικτά. Δεν είναι κακό όμως να διαβάζουμε σωστά πριν απαντησουμε. Όπως εγραψα.... οι περισσότεροι παιζουν μόνο σε μικτα. Και αυτό γιατί προφανώς δεν μπορω να γνωρίζω τι κανουν όλοι. Αν εσύ καταλαβες όλοι και μιλας για πλεμπα κλπ..... δικό σου θέμα.
Diskimpex Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Ρωτα οποιος πηγαινει σε συνεντευξη για μικτα καθαρα.Και οτι παιρνει τελικα το τσεκαρει.Πολλα παιζουν και σε μπονους εχτρα οχι συνεχεια
apostolispd Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Στο μιλητό μπορεί να ακούσεις το καθαρό ποσό. Εκεί που έχει σημασία όμως (στο γραπτό) θα γράφει το μικτό. Αν αύριο αυξηθεί η φορολογία ή οι ασφαλιστικές κρατήσεις, το καθαρό ποσό που είχες συμφωνήσει πάει περίπατο νομιμότατα. Αντίστοιχα, αν μειωθούν (γελάμε), το καθαρό σου πρέπει να ανέβει. 1
Alxnks Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 54 λεπτά πριν, apostolispd είπε Στο μιλητό μπορεί να ακούσεις το καθαρό ποσό. Εκεί που έχει σημασία όμως (στο γραπτό) θα γράφει το μικτό. Αν αύριο αυξηθεί η φορολογία ή οι ασφαλιστικές κρατήσεις, το καθαρό ποσό που είχες συμφωνήσει πάει περίπατο νομιμότατα. Αντίστοιχα, αν μειωθούν (γελάμε), το καθαρό σου πρέπει να ανέβει. nope! Επειδή μου έχει συμβεί, αναπροσαρμοστηκαν τα μεικτά ώστε να βγαίνουν τα καθαρά που είχαμε συμφωνήσει
logistoulis Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Alxnks είπε nope! Επειδή μου έχει συμβεί, αναπροσαρμοστηκαν τα μεικτά ώστε να βγαίνουν τα καθαρά που είχαμε συμφωνήσει αυτό είναι καθαρά ζήτημα καλής θέλησης η όποια συμφωνία με βάση το νόμο γίνεται πάνω στα μεικτά, από κει και πέρα το τι σου μένει στην τσέπη έχει να κάνει με τη νομοθεσία που διαρκώς αλλάζει Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2019 από logistoulis 1
Alxnks Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 16 λεπτά πριν, logistoulis είπε αυτό είναι καθαρά ζήτημα καλής θέλησης η όποια συμφωνία με βάση το νόμο γίνεται πάνω στα μεικτά, από κει και πέρα το τι σου μένει στην τσέπη έχει να κάνει με τη νομοθεσία που διαρκώς αλλάζει Δεν νομίζω να έχω διαφωνήσει ότι στη σύμβαση μπαίνουν τα μεικτά νομίζω. Θα διαφωνήσω βέβαια ότι είναι μόνο ζήτημα καλής θέλησης. Είναι και ζήτημα....θες να με κρατήσεις ή όχι; Αν θες να με χάσεις για φραγκοδιφραγκα....έχει κι αλλού πορτοκαλιές.
forgotten Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 μονο εγω διαβαζω για τετοιο μισθο και φριττω???οταν σπουδαζα ελλαδα φοιτητης δουλευα σε ιντερνετ καφε με 650 ευρω 5νθημερος 12 την νυκτα με 8 το πρωι σε κατι που δεν ηθελε εξιδικευση και εδω μιλαμε για γραφιστα και του δινουν 280? τοσο πολυ λοιπον επεσε το κοστος διαβιωσης? και ποσο λαμογιο ο αλλος με τνη εταιρεια ,αμφιβαλω αν ειναι σε ολα νομιμος ,ενσημα κλπ σου εβαλε ποτε??
apostolispd Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 3 λεπτά πριν, Alxnks είπε Θα διαφωνήσω βέβαια ότι είναι μόνο ζήτημα καλής θέλησης. Είναι και ζήτημα....θες να με κρατήσεις ή όχι; Αν θες να με χάσεις για φραγκοδιφραγκα....έχει κι αλλού πορτοκαλιές. Όπου και να οφείλεται, είτε στην καλή θέληση να απορροφήσει αυτός τη χασούρα σου είτε στον"εκβιασμό" εκ μέρους σου είτε σε οτιδήποτε, πρακτικά σου έκανε αύξηση. Δεν τον υποχρεώνει ούτε ο νόμος ούτε η σύμβασή σας να το κάνει. 1
Alxnks Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 3 λεπτά πριν, apostolispd είπε Όπου και να οφείλεται, είτε στην καλή θέληση να απορροφήσει αυτός τη χασούρα σου είτε στον"εκβιασμό" εκ μέρους σου είτε σε οτιδήποτε, πρακτικά σου έκανε αύξηση. Δεν τον υποχρεώνει ούτε ο νόμος ούτε η σύμβασή σας να το κάνει. Άντε πάλι, είπα εγώ κάπου ότι υποχρεώνεται; Αν θες δειξ' το μου. Ή μήπως είπα κάτι για εκβιασμό; Αν θες δειξ' το μου κι αυτό. Ελεύθερη αγορά εργασίας είναι νομίζω, όπως μπορεί να με απολύσει όποτε θέλει, έτσι κι εγώ μπορώ να φύγω όποτε και για οποίο λόγο αποφασίσω. Ή μήπως είμαι ειλωτας και δεν το ξέρω; Συμφωνήσαμε κάτι, σε Χ καθαρά, που αναλογούν σε Ψ μεικτά. Αν κάτι αλλάξει στη νομοθεσία, εγώ θέλω τα Χ καθαρά που συμφωνήσαμε. Αν θες, αν δεν θες δεν πειράζει, καλή καρδιά, όπως είπα υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές. Κάποιοι τους έχετε κακομαθει τους εργοδότες σας νομίζω παιδιά....και μετά μπαίνετε στα φόρουμ και γκρινιάζετε.
apostolispd Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 1) Ηρέμησε, δε σε συκοφαντεί κανένας. Σαν (θεμιτότατο) "εκβιασμό" κι όχι εκβιασμό εννοώ αυτό: 19 λεπτά πριν, Alxnks είπε θες να με κρατήσεις ή όχι; Αν θες να με χάσεις για φραγκοδιφραγκα....έχει κι αλλού πορτοκαλιές. 2) Η προφορική συμφωνία στην περίπτωσή σου τιμήθηκε από τον εργοδότη για τον οποιονδήποτε λόγο. Εσύ νομίζεις ότι παίρνεις τα ίδια λεφτά, αλλά ο εργοδότης σου σου έχει κάνει αύξηση, έστω και τα φραγκοδίφραγκα που λες. Εδώ και 2 σελίδες 5-6 άνθρωποι προσπαθούμε να σου εξηγήσουμε ότι αυτό απλά δεν είναι ο κανόνας. 3) Δεν κακομαθαίνουμε κανέναν. Στο σενάριο που είπα παραπάνω, να μειωθούν η φορολογία σου και οι κρατήσεις σου, δε θα απαιτούσες να παίρνεις μεγαλύτερο καθαρό;
tsioulak Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 48 λεπτά πριν, forgotten είπε μονο εγω διαβαζω για τετοιο μισθο και φριττω???οταν σπουδαζα ελλαδα φοιτητης δουλευα σε ιντερνετ καφε με 650 ευρω 5νθημερος 12 την νυκτα με 8 το πρωι σε κατι που δεν ηθελε εξιδικευση και εδω μιλαμε για γραφιστα και του δινουν 280? τοσο πολυ λοιπον επεσε το κοστος διαβιωσης? και ποσο λαμογιο ο αλλος με τνη εταιρεια ,αμφιβαλω αν ειναι σε ολα νομιμος ,ενσημα κλπ σου εβαλε ποτε?? Καθολου δεν εχει πεσει το κοστος διαβιωσης, μονο οι μιθοι πεσανε.
wayoflife Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Του έστειλα το αρχείο τον ενημέρωσα πως αύριο θα παω να τον καταγκείλω αν δεν λάβω τα δεδουλεμένα μου. Μου έστειλε καταγκελία σύμβασης και απόλυσ εν μέρη. Εγώ επιασα δουλειά 21 Ιανουαρίου Οι υπερωρίες μου είμαι: 4 σαβατοκύριακα συνολικά. + καθημερινές έξτρα. Στα τρία σαβατοκυριακα 5ώρες χ 2 μέρες χ 3 σαβατοκυριακα = 30 1 Σαβατοκυριακα -> 8+8+ (βίντεο/προγραμμα) = 16 ώρες. Προηγούμενη εβδομάδα c= +2 ώρες καθημερινες Χ 5 = 10 ώρες. Εβδομάδα προγράμματος = Δ 5 + Τ 5 + Τ 6 + Π 5 +Π 4 = 24 ώρες έξτρα. Σύνολο: 80 ώρες ΧΟΝΤΡΙΚΑ. ΕΞΤΡΑ Μου έστειλε αυτό. Σας επισυνάπτω τα σχετικά έγγραφα με την καταγγελία σύμβασης της εργασίας σας. Ο μισθός σας για τον Φεβρουάριο επαναπροσδιορίστηκε κατόπιν απαίτησής σας, δηλαδή μετά τις ώρες που λέτε ότι εργαστήκατε (εκτός του χώρου εργασίας σας). Έχει ήδη γίνει καταθεση στον τραπεζικό σας λογαριασμό ενός μέρος αυτού του ποσού, όπως είχε αρχικά προσδιοριστεί από το λογιστή, χωρίς της απαιτήσεις σας.. Συννενοηθείτε με την γραμματεία και περάστε να υπογράψτε όλα τα παραπάνω επισυναπτόμενα έγγραφα, όπου δηλώνετε ότι δεν έχετε ουδεμία απαίτηση από την εταιρεία, για να μπορέσουν στην συνέχεια τα χρήματα αυτά να κατατεθούν στο λογαριασμό σας. τα 140 τα είχα πάρει αρχές φλεβάρη και τα 260 τη παρασκευη. γιατι κατι δεν μου πάει καλά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα