wayoflife Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Για να ξεκινήσουμε είχα κλείσει ένα part time στα 350€ Λεκτικά. (άργησε λίγο η πρόσληψη) δυστηχώς απο την πλευρά μου δεν είχαμε αναφέρει προφορικά αν εννωούμε μικτό η καθαρό. Σε όσες δουλειες έχω δουλέψει όταν με ρωτάει καποιος πόσα θέλεις αναφερόμαστε στα καθαρά και όχι στα μικτά τέσπα. ας πάμε παρακάτω. Ξεκίνησα δουλειά 21 Ιανουαρίου. Η σύμβαση είναι Εθνική συλλογική συμβαση εργασίας. Τι αναγράφει το χαρτί. Απόδειξη Πληρωμης Αποδχών Φεβρουάριος 2019 Βασικός Μισθός 650€. Νομιμος μισθος 650€. Συμφωνηθείς μισθος μερικης απασχόλησης 343,20 Ωρομίσθιο 3.90 Στοιχεία Μισοδοτικής περιόδου. Πριμ παραγωγικότητας 140,40 (φαντάζομαι για τις μέρες του ιανουαριου;) Σύνολο αποδοχών 483.60 Ασφαλιστικές κρατήσεις Εργαζομένου 101 - ΙΚΑ ΜΙΚΤΑ ΕΤΑΜ - 77.38 Σύνολο Ασφαλιστικών Κρατήσεων 77.38 Κρατησεις ΦΜΥ 0 Πληρωτεες αποδοχές 406.22 Προκαταβολη 0 Υπολοιπο Πληρωτεων Αποδοχών. 406€ Πήρα μέσα φεβράρη 140.40 Και χθες: 265.82 Τα νούμερ αλογικά βγαίνουν άρα 342 μικτά 265 καθαρά. αυτό που ήθελα να ρωτήσω με τις υπερωρωρίες τι γίνεται. (δεν έχω πληρωθεί ακομα θα τις πληρωθώ.) έχω σύνολο 70-80 Ωρών μέσα στουν Φεβρούαριο πως θα πληρωθουν; Μερικές είναι και Σ/Κ (στο χαρτί που υπέγραψα συμβαση αναγράφη μέρες εργασίας -> Δ Τ Τ Π Σ (δλδ χωρίς παρασκευη και κυριακή) υπάρχουν κάποιες προαυξήσεις; επειδή φαντάζομαι θα τις πληρώσει "μαυρα"; πως θα πληρωθούν; η μπορώ να διεκδικήσω κάτι παραπάνω; Φιλικά, Μιχάλης.
NikosKallithea Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 80 ώρες υπερωρίες νομίζω δεν γίνεται σε ένα μήνα
wayoflife Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, NikosKallithea said: 80 ώρες υπερωρίες νομίζω δεν γίνεται σε ένα μήνα από 21 Ιανουαρίου + 7/7 σχεδόν. είχε πέσει δουλεια πολύ με πολλά deadlines ειναι δουλειά από το σπίτι. (γραφιστική.) Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2019 από wayoflife
NikosKallithea Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Τι σημασία εχει απο που είναι η δουλειά. Ρώτα το λογιστήριο της εταιρείας Η νομοθεσία πάντως απαγορεύει τοσες ωρες. 2
BTL Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Με αυτές τις μικτές αποδοχές (343.20) ο καθαρός μισθός σου είναι 288. Πρακτικά, όσον αφορά τις "υπερωρίες" έχεις 20 ώρες εβδομάδα. Αν συνυπολογίσεις και τις 20Ω/εβδομάδα που είναι η κανονική σου εργασία δε μιλάμε για υπερωρίες αλλά για απλή πρόσθετη εργασία. Αν δεν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι θα αμειφθείς με το κανονικό σου ωρομίσθιο. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2019 από BTL
wayoflife Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Ακόμα και οι μέρς που δεν ειναι εργασίας; Δηλαδή Παρασκευή και Κυριακή;
tsioulak Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 2 λεπτά πριν, wayoflife είπε Ακόμα και οι μέρς που δεν ειναι εργασίας; Δηλαδή Παρασκευή και Κυριακή; Για Κυριακες και λοιπες αργιες, ΑΝ τις πληρωσει, ισως τις πληρωσει μαυρες ισως και κανονικα, αν τις πληρωσει μαυρα μπορει να σου δωσει τις προσαυξησεις μπορει και οχι. Ο καθε εργοδοτης κανει οτι γουσταρει, ειδικα εκτος Αθηνας, ειδικοτερα στην βορεια Ελλαδα. 1
wayoflife Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 παιδιά δεν πληρώνει μια απο τις υπερωρίες. και επειδή τώρα ζητάει τη συνολική μου δουλειά και όλα τα αρχεία σε ανοικτό πρόγραμμα με απείλησε μέσω email " " Εφόσον αυτά δεν παραδοθούν εγκαίρως, η εταιρεία θα αναζητήσει από εσάς ευθύνες για οικονομική και άλλη ζημιά μέσω της νομικής οδού. "
CheOnWeb Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 On 03/03/2019 at 13:45, wayoflife said: Σε όσες δουλειες έχω δουλέψει όταν με ρωτάει καποιος πόσα θέλεις αναφερόμαστε στα καθαρά και όχι στα μικτά τέσπα. ας πάμε παρακάτω. Λάθος λογική. Μιλάμε πάντα για μικτά. Ούτε για τα καθαρά του εργαζόμενου ούτε για το κόστος του εργοδότη. 1 2
koulkos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Πριν τα στείλεις ενημέρωσε τον πως θα απευθυνθείς αρχικά στην επιθεώρηση εργασίας για να κόψεις αντιδράσεις. Αν συνεχίσει το ίδιο τροπάριο τότε θα του στείλεις τα αρχεία για να είσαι καλυμμένος (δεν νοείται να παρακρατείς αρχεία που ανήκουν σε άλλον) και απευθείας ξεκινάς για επιθεώρηση. Αποδεικτικά για την extra εργασία έχεις; Mails που να αποδεικνύουν τις ώρες, συνομιλίες σε fb, viber, συναντήσεις, υπογραφές σε παραδοτέα και ότι άλλο μπορείς να βρεις. Τα λεφτά μπήκαν κανονικά στην τράπεζα;
valkon Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δώστου το όλο το project και φύγε, γιατί βάζεις τέτοιο άγχος στο κεφάλι σου;
Tempor Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Μη το τραβηξεις. Δε ξερεις αν η εταιρια εχει φουσκωτους
wayoflife Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 9 minutes ago, koulkos said: Πριν τα στείλεις ενημέρωσε τον πως θα απευθυνθείς αρχικά στην επιθεώρηση εργασίας για να κόψεις αντιδράσεις. Αν συνεχίσει το ίδιο τροπάριο τότε θα του στείλεις τα αρχεία για να είσαι καλυμμένος (δεν νοείται να παρακρατείς αρχεία που ανήκουν σε άλλον) και απευθείας ξεκινάς για επιθεώρηση. Αποδεικτικά για την extra εργασία έχεις; Mails που να αποδεικνύουν τις ώρες, συνομιλίες σε fb, viber, συναντήσεις, υπογραφές σε παραδοτέα και ότι άλλο μπορείς να βρεις. Τα λεφτά μπήκαν κανονικά στην τράπεζα; ναι έχω. τα λευτά ναι. οι υπερωριες αποδειδηγμένες δεν μπήκανε.
Alxnks Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Λάθος λογική. Μιλάμε πάντα για μικτά. Ούτε για τα καθαρά του εργαζόμενου ούτε για το κόστος του εργοδότη. Καθόλου λάθος λογική, εγώ σε όσες συνεντεύξεις έχω πάει και έχω ερωτηθεί για χρήματα λέω ''θέλω Χ καθαρά''. σιγά μην κατσω να υπολογίσω εγώ τα μεικτά με φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, κτλ (που αλλάζουν και κάθε τόσο)...εγώ λέω τι θέλω καθαρά και τα μεικτά ας τα υπολογίσει το λογιστήριο του εργοδότη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2019 από Alxnks 3
CheOnWeb Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, Alxnks said: Καθόλου λάθος λογική, εγώ σε όσες συνεντεύξεις έχω πάει και έχω ερωτηθεί για χρήματα λέω ''θέλω Χ καθαρά''. σιγά μην κατσω να υπολογίσω εγώ τα μεικτά με φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, κτλ (που αλλάζουν και κάθε τόσο)...εγώ λέω τι θέλω καθαρά και τα μεικτά ας τα υπολογίσει το λογιστήριο του εργοδότη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι φόροι και οι κρατήσεις, είναι δικά σου λεφτά. Αν δεν θέλεις να τα υπολογίσεις, πρόβλημά σου. θα μπορούσε ο εργοδότης να σου πει, εμένα τόσο μου κοστίζεις, σιγά μην κάτσω να υπολογίζω τις εισφορές εργοδότη. Δεν πάει έτσι λοιπόν. Η συζήτηση γίνεται με μεικτά, εσύ υπολογίζεις τα καθαρά σου και ο εργοδότης το κόστος του. Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι το κόστος είναι περισσότερα απ’ τα μικτά, έτσι; Το τι κάνεις εσύ στις συνεντεύξεις δεν αλλάζει το γεγονός ότι η σωστή πρακτική είναι να μιλάμε με βάση τα μεικτά. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2019 από CheOnWeb
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα