santac Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 Θα πάω οδικώς στη Βουλγαρία. Τι πρέπει να προσέξω από θέμα γραφειοκρατίας; Πράσινη κάρτα δε χρειάζομαι μόνο; Το ότι δεν έχω κάρτα καυσαερίων παίζει ρόλο; ασχολείται κανείς; Τα υπόλοιπα για το πως οδηγούν (φώτα ανοιχτά, όρια ταχύτητας) τα γνωρίζω. Έχω οδηγήσει πολλές φορές αλλά δεν έχω πάει με δικό μου αμάξι.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, santac είπε Θα πάω οδικώς στη Βουλγαρία. Τι πρέπει να προσέξω από θέμα γραφειοκρατίας; Να εχεις ταυτότητα,δίπλωμα οδήγησης,πράσινη κάρτα ασφαλειας και ΚΤΕΟ σε ισχύ. Οτι χρειάζεσαι για να οδηγείς αυτοκίνητο Ελλάδα,απλα συν την πράσινη κάρτα. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2019 από jmmys
alkis13 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 πριν 3 χρονια που ειχα περασει, απλα ειδαν το διπλωμα και με αφησαν 0 ελεγχος. τοσο στο βγες τοσο στο μπες. Η Ε.Ε. εχει site οπου σου λεει τι χρειαζεσαι. Χρειαζεσαι ενα αυτοκολλητο (περιπου 5€) οπου το βαζεις στο μπαμπριζ, ειναι για τα "τελη κυκλοφοριας τους" ειναι εανα εβδομαδα. Επισης προσεχε στα μπλοκα αστυνομικων. Ψαξε λιγο στο νετ υπαρχουν αναφορες για μουφα αστυνομικους στη μεση του πουθενα.
santac Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, alkis13 είπε πριν 3 χρονια που ειχα περασει, απλα ειδαν το διπλωμα και με αφησαν 0 ελεγχος. τοσο στο βγες τοσο στο μπες. Η Ε.Ε. εχει site οπου σου λεει τι χρειαζεσαι. Χρειαζεσαι ενα αυτοκολλητο (περιπου 5€) οπου το βαζεις στο μπαμπριζ, ειναι για τα "τελη κυκλοφοριας τους" ειναι εανα εβδομαδα. Επισης προσεχε στα μπλοκα αστυνομικων. Ψαξε λιγο στο νετ υπαρχουν αναφορες για μουφα αστυνομικους στη μεση του πουθενα. σωστά, αυτό με τη βιενέτα. το είχα ακούσει αλλά το είχα ξεχάσει τελείως απ ότι βλέπω κοστίζει 8€ για μια εβδομάδα. αυτό μου αρκεί. επίσης για όποιον ξέρει μιας και δεν έχει σημασία πλέον. Στη Βουλγαρία είναι υποχρεωτικά τα χιονολάστιχα μέχρι το Μάρτιο. Εγώ θα πάω την άλλη εβδομάδα οπότε δε με πιάνει. Αν πήγαινα νωρίτερα θα είχα θέμα; Απ ότι έχω διαβάσει δεν ασχολούνται με αυτά παρά μόνο με όρια ταχύτητας και τη βιενέτα. Οι αστυνομικοί ξέρω ότι είναι παντού. Έχω οδηγήσει στη Βουλγαρία. Θυμάμαι κιόλας που με είχαν σταματήσει μέσα στη νύχτα με κακοκαιρία- χιόνι σ ένα χωριό, που ούτε λύκους δεν έβλεπες γύρω. Κι όμως αυτοί ήταν εκεί. Ψάχνοντας βρήκα ότι μπορεί να αγοραστεί και ηλεκτρονικά Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2019 από santac
alkis13 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δεν θελεις χιονολαστιχα. Θελεις λαστιχα με την προδιαγραφη M+S. mud and snow. Αυτο που ειχα δει τοτε οταν ειχα ψαξει ειναι μουφα αστυνομικοι να κανουν μπλοκα. Το μουφα παραπεμπει σε κλεφτες. Κατα τα αλλα ειναι πολυ ομορφα και καλο ταξιδι!
santac Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 7 λεπτά πριν, alkis13 είπε Δεν θελεις χιονολαστιχα. Θελεις λαστιχα με την προδιαγραφη M+S. mud and snow. Αυτο που ειχα δει τοτε οταν ειχα ψαξει ειναι μουφα αστυνομικοι να κανουν μπλοκα. Το μουφα παραπεμπει σε κλεφτες. Κατα τα αλλα ειναι πολυ ομορφα και καλο ταξιδι! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ελπίζω να μη μπλέξουμε. Στο Bansko θέλω να πάω
teddy71 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Το το αυτοκόλλητο βινιετα λέγεται, μπορείς να το βρεις στα βενζινάδικα, αν το πάρεις από το μαγαζάκι στα απέναντι από το βενζινάδικο στα σύνορα χρεώνει 10€. Btw το βενζινάδικο αυτό δεν έχει βινιετα πρέπει να μπεις πιο μέσα. Αν τυχόν αγοράσεις καπνούς τσιγάρα ποτά για να τα φέρεις στην Ελλάδα κοίτα να είναι οι ποσότητες εντός των οριων που προβλέπονται, αλλιώς κατηγορήσε για λαθρεμπόριο και τρως και κατάσχεση οχημάτων, οποτε προσοχη τις αγορές αυτές. Ο έλεγχος γίνεται όταν ξαναμπεις ελλαδα και είναι πολλοι συχνοί . Εμένα τις τελευταίες 3 φορές που έβαλαν 2 φορές έλεγχο.
santac Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 το σήμα θα το πληρώσω online από το site που ανέβασα. Δε πίνω και δεν καπνίζω οπότε δεν έχω σκοπό να φέρω κάτι τέτοιο. Δε ξέρω καν ποια είναι τα όρια. Άντε να φέρω 1 μπουκάλι αν κάτσει. Τώρα αν αγοράσω τίποτα άλλα από το δρόμο, θα είναι ψιλά... δε θα έχω θέμα. Για σκι πάω, όχι για ψώνια Το πρόβλημα είναι στα ποτά τσιγάρα καύσιμα νομίζω.
ParhsG Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Εγώ πάντως εκανα 2000km σε 2 εβδομάδες και δε με σταμάτησαν ουτε μια φορά , αλλά ειχε κάμερες παντου και νομιζω πως εχει καμερες μέσης ταχύτητας δηλάδη αν πας με 200 και στη καμερα με 80 θα μετρησει μεσο ορο απο σημειο Α σε Β οποτε δε τη γλιτωνεις. Η μονη δυσκολια που ειχα ηταν οτι στα βουνά πήγαιναν υπερβολικα γρηγορα οι νταλίκες πχ εβλεπα τριαξονικο σε επαρχιακο βουνο με πεταλα να πάει με 90-100 και να κοβει μονο στις στροφες. Επισης δυσκολευτικα στις πόλεις επειδη οδηγουσαν πολύ γρηγορα και γενικά δεν ειναι οπως στην ελλάδα δηλαδή σκέψου να εισαι σε μεσογείων πρέπει να πας στη μέση αλλιώς σκας σε φανάρι που πάει αριστερα και εχει μεγαλες διασταυρωσεις παντου. Δηλαδη αν πας σε αριστερη λωριδα δε μπορεις να συνεχισεις ευθεια κοβεται καπως, αντιστοιχα και σε δεξια
santac Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 τον τρόπο οδήγησης τους τον ξέρω. το θέμα που έχουν είναι στο φανάρι.θα ξεκινήσουν μπαμ, ίσως και νωρίτερα. Δηλαδή το σύστημα που έχουμε εδώ μόλις δούμε πορτοκαλί πατάμε γκάζι δεν είναι το τόσο καλή ιδέα εκεί διότι ο άλλος θα έχει ξεκινήσει
BarcodeCrew Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Βουλγαρια σε καθε πολη οδηγανε διαφορετικα. Στα φαναρια υπαρχουν timer και ξερεις ποτε αναβει πρασινο ή κοκκινο. Χιονολαστιχα απο 1η Μαρτιου δεν χρειαζονται. Φωτα ημερας ειναι υποχρεωτικα , αλλιως προστιμο 20 λεβα. Τροχαια αν σε σταματησει ,μπορει να σε γραψει και για καμενο στοπ ή φλας ,ακομα και για βρομικη πινακιδα γραφουν πλεον. Ξερω οτι γραφουν και αν δεν εχεις δευτερη λαμπα πορειας ρεζερβα σε περιπτωση αν σου καει η μια . Ειναι αναλογως σε τι ανθρωπο θα πεσεις σε ελεγχο.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Στις 3/3/2019 στις 6:47 ΜΜ, santac είπε το σήμα θα το πληρώσω online από το site που ανέβασα. Δε πίνω και δεν καπνίζω οπότε δεν έχω σκοπό να φέρω κάτι τέτοιο. Δε ξέρω καν ποια είναι τα όρια. Άντε να φέρω 1 μπουκάλι αν κάτσει. Τώρα αν αγοράσω τίποτα άλλα από το δρόμο, θα είναι ψιλά... δε θα έχω θέμα. Για σκι πάω, όχι για ψώνια Το πρόβλημα είναι στα ποτά τσιγάρα καύσιμα νομίζω. https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/carry/alcohol-tobacco-cash/index_el.htm
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα